Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#24541 Post autor: heli » 24 kwie 2025, o 09:48

mam wrażenie, że nastąpiła znów moda wyśmiewania się z wszystkiego, smutne, że tą modę nie wprowadzają inni (tak jak było kiedyś, lokalni przeciwnicy, dziennikarze itp.) ale my sami.
Każdy partner, sponsor, który daje choć grosze na klub jest wart szacunku.
To, że chciałoby się również coś większego to jasne, ale wyśmiewanie się z tych małych jest dla mnie niezrozumiałe.
Chyba, że rzeczywiście ma ktoś dowód, że pieniądze te nawet małe, nie idą na klub, a w barterze ktoś korzysta prywatnie.

Natomiast jeżeli nic takiego nie ma miejsca to nie wiem po co się akurat z tego naśmiewać.
Do złej atmosfery dokładanej przez zawodników sami zaczynamy kopać kolejne dziury i kto wie czy nie takie, które będzie trudniej zasypać niż te przez piłkarzy, których po prostu można brzydko pisząc wyjeb@ć.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24542 Post autor: disu » 24 kwie 2025, o 10:06

heli pisze:
24 kwie 2025, o 09:48
mam wrażenie, że nastąpiła znów moda wyśmiewania się z wszystkiego, smutne, że tą modę nie wprowadzają inni (tak jak było kiedyś, lokalni przeciwnicy, dziennikarze itp.) ale my sami.
To, że chciałoby się również coś większego to jasne, ale wyśmiewanie się z tych małych jest dla mnie niezrozumiałe.
Chyba, że rzeczywiście ma ktoś dowód, że pieniądze te nawet małe, nie idą na klub, a w barterze ktoś korzysta prywatnie.

Natomiast jeżeli nic takiego nie ma miejsca to nie wiem po co się akurat z tego naśmiewać.
Do złej atmosfery dokładanej przez zawodników sami zaczynamy kopać kolejne dziury i kto wie czy nie takie, które będzie trudniej zasypać niż te przez piłkarzy, których po prostu można brzydko pisząc wyjeb@ć.
A my aby wiemy, że oni cokolwiek dokładają finansowo?

NG1920
Kontakt:

#24543 Post autor: NG1920 » 24 kwie 2025, o 10:20

disu pisze:
24 kwie 2025, o 10:06
A wiemy cokolwiek? Skoro wszystko tutaj to są domysły to po co w ogóle pierdzielić trzy po trzy? Skoro dogadali się z klubem to znaczy, że obie strony są z tego zadowolone. Jedni mają reklamę, drudzy może będą mieli 5000zł albo czysty autokar klubowy. To jak bardzo się nam to opłaca to inna sprawa, ale nauczyliśmy się już, że każdy sponsor, który buduje jakąś siatkę i odciąża choćby za glupią wodę na treningi albo cokolwiek jest coś warty. W skali klubu ci wszyscy malutcy sponsorzy/partnerzy odciążaja nas pewnie już na milion zł na sezon. I w razie odejścia jednego z nich nie zostajemy z niczym.

Tak, chcemy wielkich sponsorów, ale jeśli z tych 50-100 małych, jeden się kiedyś rozwinie, a jako (prawdopodobnie) kibic będzie chciał wspierać klub bardziej to może właśnie "hodujemy" własnego Świerczewskiego czy Jakubasa na 2045 rok.

Skoro nie da się przekonać niekibiców do wejścia w klub to trzeba pomagać kibicom wybić się w biznesie. Nie wszystko musi zakiełkować już w tym czy następnym sezonie.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24544 Post autor: jajo » 24 kwie 2025, o 10:53

jakbym byl milionerem i chcial robic research na podstawie tego forum i poczytał te wyrzygi tutaj na drobny biznes, to bym tym pi***olnal przed pierwszym telefonem do Siemiona czy Michałka.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Harpo
Kontakt:

#24545 Post autor: Harpo » 24 kwie 2025, o 11:26

heli pisze:

Kolego @heli: to nie "wyśmiewanie" a irytacja, zmęczenie. Przede wszystkim zmarnowanym sezonem, obietnicami bez pokrycia, zepsuciem zespołu, fatalnymi wynikami i dostaniem kilka razy w twarz na SŚ. Ale też (może zwłaszcza?) brakiem jakichkolwiek perspektyw.
Tak, śmiejemy się- ale przez łzy, z takich tuzów biznesowych jak osiedlowe fryzjery czy garażowe "auto-spa". Serio- tylko na to stać 14-krotnego MISTRZA, Klub z historyczną piękną, śląską kartą?!?
Dziadostwo na każdym kroku (nawet sklep/obsługa jest tu mocno krytykowany) oraz brak szerszej wizji (stadion, awans, Wielki Ruch...) powoduje zniecierpliwienie i zniechęcenie coraz większej części kibiców.

Czekać? Owszem, jeśli wychodzi Prezes i mówi: "- pozyskaliśmy długofalowego inwestora, wkłada ileś tam mln, zatrudniamy trenera z prawdziwego zdarzenia i budujemy wielki klub na miarę ex, walki o mistrzostwo i europejskie puchary. Budujemy nowy stadion, prace zaczynają się za poł roku". Tak, mogę wtedy poczekać te kilka lat, będę cierpliwy.
Póki co jest klubik z finansami i organizacją 1-2 ligową, rozgoryczenie, yebanie wszystkich dookoła, race na boisku, nerwy na forum itd.
Wracamy do lat 90-tych, o których niektórzy chyba marzą.

Dziwisz się więc "wyśmiewaniu" takich, a nie innych działań i takiego kierunku w którym podąża Ruch? :wstyd:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

scaneRboy
Kontakt:

#24546 Post autor: scaneRboy » 24 kwie 2025, o 11:31

u nas niestety wiara w szejka jest ciągle obecna i ma się świetnie.

Mało tego. Nikt nie zauważył, że nasi powiedzmy ojcowie, co mieszkali tu gdzie teraz my to byli właśnie szejkowie na tamte czasy. Trybuna na Cichej w czasach gdy powstawała, BYŁA NAJNOWOCZEŚNIEJSZA W EUROPIE!!!

Czepianie się drobnego biznesu to już szczyt niekojarzenia faktów.

Nie do wiary jest to, że są ludzie którzy uwierzyli, że łunia do piniondze na remont kamienic na Cwajce, które były dumą miasta 100 lat temu. Teraz jesteśmy społeczeństwem na kredyt bez ani złotówki własnych pieniędzy, a wiec z zerową decyzyjnością.

Jeśli kiedykolwiek odwrócą się obecne destrukcyjne procesy i znów pojawi się rozwój w naszym mieście, to przyszłe bogactwo zacznie się od takich biznesików jak Kraina Blasku, ponieważ będą dysponowały jakimikolwiek własnymi pieniędzmi.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
stillimatic82
Kontakt:

#24547 Post autor: stillimatic82 » 24 kwie 2025, o 11:47

marek79 pisze:
23 kwie 2025, o 21:38
Rickenn10 pisze:
23 kwie 2025, o 17:52
Miałem właśnie o tym pisać.

Za moment Kubik z Bogdeina będzie partnerem biznesowym Ruchu... Ten sezon to jest jakiś śmieszny żart z każdej strony.
Kubik to przy tym Auto Spa jest mocarzem.

Mają kilkanaście jak nie kilkadziesiąt sklepów na Śląsku.

Edit. Mają 140 sklepów. Niech każdy da 200 zł/miesiąc to masz 28 tys./msc czyli 330 tys rocznie.

tak 140 sklepów podzielonych na 4 braci każdy na innym NIP - akurat oni to niech się z daleka trzymają od Ruchu nie znam drugiej tak źle zarządzanej firmy handlowej na Śląsku -bajzel na 4 kółkach- powoli się zwijaają z rynku i przechodzą z kasą na nieruchomości

marek79
Kontakt:

#24548 Post autor: marek79 » 24 kwie 2025, o 11:59

stillimatic82 pisze:
24 kwie 2025, o 11:47
marek79 pisze:
23 kwie 2025, o 21:38
Rickenn10 pisze:
23 kwie 2025, o 17:52
Miałem właśnie o tym pisać.

Za moment Kubik z Bogdeina będzie partnerem biznesowym Ruchu... Ten sezon to jest jakiś śmieszny żart z każdej strony.
Kubik to przy tym Auto Spa jest mocarzem.

Mają kilkanaście jak nie kilkadziesiąt sklepów na Śląsku.

Edit. Mają 140 sklepów. Niech każdy da 200 zł/miesiąc to masz 28 tys./msc czyli 330 tys rocznie.

tak 140 sklepów podzielonych na 4 braci każdy na innym NIP - akurat oni to niech się z daleka trzymają od Ruchu nie znam drugiej tak źle zarządzanej firmy handlowej na Śląsku -bajzel na 4 kółkach- powoli się zwijaają z rynku i przechodzą z kasą na nieruchomości
Aż tak w to nie wnikam. Pokazałem tylko, że nie zawsze trzeba wyśmiewać lokalny biznes bo ten jak widać też się może rozwinąć w sieć.

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#24549 Post autor: Radvan138 » 24 kwie 2025, o 12:01

Sam to co drugi jesr rekinem biznesu zapierdalajacym w januszeksie za 3000 pln na miesiac. Wysmiewanie malego biznesu, to totalny debilizm. Apple czy dell zaczynali w garazach. Nie gadam ze ta myjka bedzie kiedys gigantem porownywalnym, ale odtracanie i wysmiewanie prywatnego biznesu, ktory chce sie reklamowac przez nasz klub to naserio idiotyzm. I nie, to
Nie jest smiech przez lzy, panie Harpo, to tez nie irytacja i zmeczenie a zwykla szydera bo my sa Ruch i nom sie nalezy

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24550 Post autor: heli » 24 kwie 2025, o 12:45

Sorry harpo, ale jak tak do tego podchodzisz to podejrzewam, że nie znajdziemy nawet nici porozumienia i dalsza dyskusja nie ma większego sensu w tym temacie, bo zostaniemy przy swoich zdaniach, a będziemy mielić słome.

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24551 Post autor: chropaczow » 24 kwie 2025, o 13:31

heli pisze:
24 kwie 2025, o 12:45
Sorry harpo, ale jak tak do tego podchodzisz to podejrzewam, że nie znajdziemy nawet nici porozumienia i dalsza dyskusja nie ma większego sensu w tym temacie, bo zostaniemy przy swoich zdaniach, a będziemy mielić słome.
Tylko jak ma podchodzić? Ja też przestałem wierzyć w tych, co kierują tym burdelem. Mocno sobie wszyscy na to zapracowali. Kilka miesięcy temu, słyszałem, że Ruch nie ma grać w eklapie. Przynajmniej w najbliższym czasie. Zrobili wszystko, żeby tak było. Zbieg okoliczności? Może, tylko dlaczego nie zrobili transferów?

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24552 Post autor: heli » 24 kwie 2025, o 14:35

chropaczow pisze:
24 kwie 2025, o 13:31
heli pisze:
Tylko jak ma podchodzić? Ja też przestałem wierzyć w tych, co kierują tym burdelem. Mocno sobie wszyscy na to zapracowali. Kilka miesięcy temu, słyszałem, że Ruch nie ma grać w eklapie. Przynajmniej w najbliższym czasie. Zrobili wszystko, żeby tak było. Zbieg okoliczności? Może, tylko dlaczego nie zrobili transferów?
Tyś już o tylu rzeczach słyszałeś z pewnego źródła i potem większość w ostateczności się okazywała bujdą, że też nie wiem jak podchodzić. Czy nie twoje pewne źródło podawało ostatnio, że Fornalik trenerem już miał być dwa tydnie czy tydzień temu. Teraz mamy kolejny news o którym słyszałeś, że nie chcą awansować.

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24553 Post autor: chropaczow » 24 kwie 2025, o 14:47

heli pisze:
24 kwie 2025, o 14:35
chropaczow pisze:
24 kwie 2025, o 13:31
heli pisze:
Tyś już o tylu rzeczach słyszałeś z pewnego źródła i potem większość w ostateczności się okazywała bujdą, że też nie wiem jak podchodzić. Czy nie twoje pewne źródło podawało ostatnio, że Fornalik trenerem już miał być dwa tydnie czy tydzień temu. Teraz mamy kolejny news o którym słyszałeś, że nie chcą awansować.
Z Fornalikiem się nie dogadali, dlatego stawiają na Szulczka i to ostatnie info na tym forum z mojej strony. Ty tu bronisz przegranej sprawy, Twoja sprawa.

Mavo1920
Kontakt:

#24554 Post autor: Mavo1920 » 24 kwie 2025, o 18:00

disu pisze:
heli pisze:

No nie, za darmo XD

disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24555 Post autor: disu » 24 kwie 2025, o 18:46

Mavo1920 pisze:
24 kwie 2025, o 18:00
disu pisze:
heli pisze:

No nie, za darmo XD
Przecież to mogą być jakieś drobne usługi związane z daną branżą, a niekoniecznie hajs xD

ODPOWIEDZ