Kotwica Kołobrzeg - Ruch Chorzów / 22.04.2025 r., godz. 19:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Mavo1920
Kontakt:

Kotwica Kołobrzeg - Ruch Chorzów / 22.04.2025 r., godz. 19:00

#1 Post autor: Mavo1920 » 21 kwie 2025, o 19:19

Już jutro zagramy w Kołobrzegu, może nawdychają się jodu i wygrają? ;) A tak na serio - wypadałoby zakończyć ten sezon z jakimś lepszym bilansem, bo przy naszej kadrze to wstyd by wyprzedał nas Znicz czy Tyskie. Liczę że zagra paru młodych, przede wszystkim Sobeczko. No i pytanie czy w kadrze będzie Novothny? Może wytrzeźwiał :)

tynbydziedobry
Kontakt:

Re: Kotwica Kołobrzeg - Ruch Chorzów / 22.04.2025 r., godz. 19:00

#2 Post autor: tynbydziedobry » 21 kwie 2025, o 19:20

Szulczek mówił że stawia grubą kreskę i zaczynamy od nowa więc żadnych zmian nie będzie .

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3 Post autor: jajo » 21 kwie 2025, o 19:29

tynbydziedobry pisze:
21 kwie 2025, o 19:20
Szulczek mówił że stawia grubą kreskę i zaczynamy od nowa więc żadnych zmian nie będzie .
to by nie rejestrowali Łukowiaka i Wawrzyniuka przed wyjazdem.

nie ma tez Szymanskiego i Lukica co wymusza mala rewolujce z tylu.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

ciudu

#4 Post autor: ciudu » 21 kwie 2025, o 19:47

Jo by wlasnie w jutrzejszym sparingu jako tryner postawiol wlasnie na tych nowo powolanych modzikow bo jak niy jutro w tym sparingu to kiedy? .Fakt jest taki ze momy duzo grupa grajkow co po sezonie jest do w...nia , wiec jako trener niech gro tymi co moga w przyszlosci dac klubowi jakosc , niych sie ogrywajom i ch.j, bez wzgledu na wynik.Chca tez widziec ze poru pozorantow juz jutro niy bydzie nawet na lawie.

scaneRboy
Kontakt:

#5 Post autor: scaneRboy » 21 kwie 2025, o 19:52

jajo pisze:
21 kwie 2025, o 19:29
tynbydziedobry pisze:
to by nie rejestrowali Łukowiaka i Wawrzyniuka przed wyjazdem.

nie ma tez Szymanskiego i Lukica co wymusza mala rewolujce z tylu.
Dokładnie. Wydaje się, że pod względem sportowym nie ma rozwiązania kryzysu. To oznacza, że na ten mecz można spokojnie położyć kutonga. Nie będzie żadnej poprawy.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#6 Post autor: Rickenn10 » 21 kwie 2025, o 20:01

Kurs na Kotwice kusi :cwaniak:

adamo_R

#7 Post autor: adamo_R » 21 kwie 2025, o 20:04

Rickenn10 pisze:
21 kwie 2025, o 20:01
Kurs na Kotwice kusi :cwaniak:
Postow na Kotwice to Ruch wygro :P

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#8 Post autor: heli » 21 kwie 2025, o 20:21

no mnie właśnie dziwi, że na nos kurs trocha spadł od początkowego, bo spodziewołch bych się całkiem innego trendu, ale może jutro wystrzeli w zależności od składu jaki się postawi.
Z drugiej strony nie ma szans by nowi juniorzy punktowali w PJS, bo już nie zrobią limitów meczów, chyba nawet Sobeczko nie ma na to szans, a szkoda. Nawet PJS w tym roku to zero kasy, a ostatnio mimo awansów rok w rok byliśmy w grupie z kasą. Teraz akurat kilka meczy o nic do końca i nie wiele się tu da zrobić. Bo nawet po 270 minut w tych 6 meczach raczej nie da nam awansu do finansowej puli, a jeszcze jaki sens ma stawianie na Barańskiego, Adkonisa i Karasińskiego jak w kolejnym sezonie u nas ich nie będzie. Ewentualnie Karasiński, ale raczej wątpliwe
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

moRi95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#9 Post autor: moRi95 » 22 kwie 2025, o 00:43

We wtorek, na zakończenie 29. kolejki Betclic 1 Ligi, Kotwica Kołobrzeg zmierzy się z Ruchem Chorzów. Gospodarze plasują się tuż nad strefą spadkową i w każdym meczu "grają o życie". Ruch to spore rozczarowanie wiosennej rywalizacji. "Niebiescy" przegrali cztery ostatnie spotkania ligowe. Ruch do szóstego miejsca traci już czternaście punktów i marzenia o powrocie do najwyżej klasy rozgrywkowej może już raczej odłożyć na kolejny sezon. Czy jednak chorzowianie przełamią się w Kołobrzegu z beniaminkiem?

Obrazek

Ten sezon Ruch może już spisać na straty, bo praktycznie nie ma już szans nawet na grę w barażach o PKO Ekstraklasę - po rundzie jesiennej zajmował 4. miejsce, teraz jest 10. i ma 14 punktów do Polonii Warszawa, która zajmuje 6. pozycję.
Ten sezon jest stracony, bo już wiadomo, że tych celów, które sobie założyliśmy, nie uda nam się zrealizować. W sześciu pozostałych spotkaniach chcemy jednak jak najwięcej wyciągnąć i poszukać pozytywów na kolejną kampanię. Trzeba wyciągnąć wnioski i trzeba zrobić tak, aby nie powielać błędów i było ich jak najmniej.
~ Tomasz Foszmańczyk
Niestety musimy się zgodzić z tym, że drużynowo nie osiągniemy celów, które sobie planowaliśmy. Byłoby to szaleństwem, żebyśmy wierzyli, że wszystko się tak poukłada. Musimy się skupić na celach dwutorowo. Drużynowo o odzyskanie zaufania kibiców, bo zdecydowanie ich zawiedliśmy w tym roku. Indywidualne pod kątem tego, kto w drużynie zostanie i kto będzie się chciał jeszcze pokazać przed nowym sezonem. Tak jest od momentu, gdy zakończył się mecz ze Stalą Stalowa Wola i przekazałem już to także w szatni i na konferencji prasowej.
~ Dawid Szulczek

Ruch Chorzów w 2025 roku nie wygrał nawet jednego meczu w Betclic 1. Lidze. Niebiescy przegrali ostatnio pięć meczów z rzędu. Niedzielna porażka na Stadionie Śląskim z ostatnią w tabeli Stalą Stalowa Wola wywołała wściekłość kibiców, którzy w dosadny sposób wykrzykiwali swoje żale w kierunku piłkarzy.
Ten sezon i ta runda przede wszystkim jest mocnym rozczarowaniem dla nas wszystkich. Myślę, że wiele tych spotkań wyglądało tak źle, że nie możemy tego akceptować. Tej formy i wyników przede wszystkim.
~ Tomasz Foszmańczyk
Pewnie są ludzie, którzy by w ten sposób na to spojrzeli. Ja patrzę na to tak, jak się umówiliśmy na początku, że to jest maraton, a nie sprint. W momencie, w którym przychodziłem do klubu wiedzieliśmy, że raczej będzie ciężko o te górne lokaty. Runda jesienna ułożyła się bardzo dobrze, ale niestety w tej rundzie wszystko nam odbija i wraca. Patrzę bardziej przyszłościowo. Chcę w Ruchu zbudować drużynę, z której wszyscy będziemy dumni. Uważam, że jest to do zrobienia, bo z tej obecnej kadry można zostawić wielu zawodników - wielu-niewielu, nie wiem jaki procent - ale na pewno jest wielu zawodników, którzy są w stanie dać dużo wartości. Trzeba po prostu do tej kadry dobrać kilku, którzy sprawią, że ta drużyna się scali i nie będziemy wyglądać, jak w tej rundzie, a wyglądamy fatalnie.
~ Dawid Szulczek

W poniedziałek, dzień po meczu ze Stalą, pojawiły się pogłoski, że przy Cichej będzie się działo w kontekście zmiany trenera.
W mediach społecznościowych tzw. dobrze poinformowani pisali, że Szulczka zmieni Waldemar Fornalik. W tym dniu nic się jednak nie wydarzyło. Mimo rozczarowujących rezultatów Ruch przekazuje narrację, że nie ma tematu zwolnienia Szulczka. Najpierw taki przekaz przedstawił prezes Seweryn Siemianowski, a następnie rzecznik prasowy Tomasz Ferens.
Nie ma w Klubie tematu zmiany szkoleniowca. Trener Dawid Szulczek przygotowuje drużynę do wyjazdowego meczu z Kotwicą Kołobrzeg.
~ Tomasz Ferens

Polska piłka udowodniła wielokrotnie, że podobne komunikaty nigdy nie dają całkowitej pewności.
Jeszcze nie tak dawno był przymierzany do objęcia pracy w największych polskich klubów. Odmówił Koronie Kielce, wrócił do Ruchu Chorzów, któremu kiedyś kibiców. [...] Zespół się posypał. Wydaje się, że dni Dawida Szulczka w Chorzowie są policzone. Wydawało się, że on tę ekipę ulepi i wróci na poziom Ekstraklasy. No jednak nie - kubeł zimnej wody dla trenera mieszkającego w Poznaniu.
~ dziennikarz Dawid Dobrasz

Piłkarze Niebieskich wrócili do treningów w środę. Jeżeli trener Szulczek nadal ma zaufanie władz klubu, to nie można jeszcze wykluczyć decyzji związanych z zawodnikami. Wokół Cichej huczy od pogłosek o konflikcie w drużynie.
W tym składzie personalnym sukcesu nie zrobimy i trzeba czekać na koniec sezonu. Teraz już zawodnicy mogą bardziej indywidualnie powalczyć o siebie, przynajmniej o to.
~ Dawid Szulczek

Obrazek

Tymczasem już we wtorek Ruch rozegra spotkanie w ramach 29. kolejki Betclic 1. Ligi. Chorzowianie zmierzą się na wyjeździe z Kotwicą Kołobrzeg. Ruch przystąpi do potyczki po porażce ze Stalą Stalowa Wola. Z kolei beniaminek rozgrywek ostatnio podzielił się punktami z Miedzią Legnica. Wcześniej przegrał wyjazdowe spotkanie z Górnikiem Łęczna 0:3 oraz domowe starcie z Arką Gdynia 0:1 i zremisował ze Zniczem Pruszków 0:0. W międzyczasie uległ również Wiśle Kraków 1:2. Kotwica potrzebuje punktów jak powietrza, by utrzymać się nad kreską. Kotwica Kołobrzeg zajmuje obecnie 15. miejsce w tabeli po rozegraniu 28 meczów. Odnieśli cztery zwycięstwa, dziesięć remisów i ponieśli 14 porażek.

Obrazek

Mocną stroną jest liczba czystych kont, co daje nadzieję na kolejny mecz na zero z tyłu. Kibice liczą, że determinacja gospodarzy zrekompensuje ograniczony potencjał ofensywny. W Kołobrzegu potrafią być uparci – u siebie zanotowali 2 wygrane i 7 remisów, przy zaledwie 14 straconych bramkach. Kluczowymi zawodnikami Kotwicy Kołobrzeg są Michał Kozajda, który zdobył w tym sezonie trzy bramki oraz Tomasz Welna, który rozegrał w tym sezonie 2407 minut.

We wtorek piłkarzom Ruchu nie pomogą pauzujący ze względu na nadmiar kartek Szymon Szymański oraz Andrej Lukić.
Gdyby przeszedł nowy trener, dałby wszystkim nową kartę, więc ja też tak do tego podszedłem. To, co się działo wcześniej i jeśli ktoś miał jakieś minusy czy gorsze momenty, to zapominamy o tym. Jesteśmy dorosłymi facetami. Każdy może sobie wywalczyć wszystko w najbliższych dniach. Może się okazać, że ktoś, kogo nie było w dwudziestce, wyjdzie w pierwszym składzie, wygramy mecz i będzie grał już do końca sezonu. Może się na tyle pokazać, że albo zostanie z nami na kolejny sezon, albo pokaże się i może trafić do innej drużyny. Może być też tak, że ktoś może się jeszcze bardziej zakopać. Podejście jest takie, że każdy niech indywidualnie zadba o to, aby się jak najbardziej pokazać.
~ Dawid Szulczek

Czy to oznacza powrót do kadry meczowej Nono czy Somy Novothny'ego, okaże się we wtorek.

Pierwsze starcie tych drużyn odbyło się w październiku minionego roku. Z wygranej 1:0 cieszyli się zawodnicy Ruchu.

Obrazek

Jakie kursy na ten mecz? Kurs na wygraną Kotwicy oszacowano w granicach 4.50. Kurs na remis wynosi 3.70, zaś kurs na sukces Ruchu Chorzów to 1.80. Summa summarum faworytem tego meczu w Kołobrzegu jest drużyna chorzowskiego Ruchu.
https://www.sts.pl/kursy/kotwica-kolobr ... /786438904

Wielkanoc i 105. urodziny Ruch Chorzów zbiegły się w czasie. „Niebiescy” właściwie... również liczą na zmartwychwstanie, tyle że sportowe. Tego należy im życzyć.
Spotkanie pokaże TVP Sport, a stream online będzie dostępny na sport.tvp.pl oraz w aplikacji TVP Sport.

źródła: x.com, flashscore.pl, youtube.com, sts.pl, sportowefakty.wp.pl, 1liga.org, dziennikzachodni.pl, goal.pl

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#10 Post autor: kroy » 22 kwie 2025, o 08:53

Śniło mi się, że Ruch wygrał 0:1
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

scaneRboy
Kontakt:

#11 Post autor: scaneRboy » 22 kwie 2025, o 10:10

kroy pisze:
22 kwie 2025, o 08:53
Jak Ci się przyśni, że jednak Ruch w tym sezonie zawalczy o awans (np. ze dwie drużyny wycofają się z rozgrywek) to daj znać.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Oskar20
Kontakt:

#12 Post autor: Oskar20 » 22 kwie 2025, o 10:19

kroy pisze:
22 kwie 2025, o 08:53
Czyli przegra Ruch 1:0. Chyba sny odwrotnie sie odczytuje.

Harpo
Kontakt:

#13 Post autor: Harpo » 22 kwie 2025, o 10:48

tynbydziedobry pisze:
Brawo!
Po co zmieniać coś jak funkcjonuje. :wstyd:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Elmer
Kontakt:

#14 Post autor: Elmer » 22 kwie 2025, o 12:09

Właśnie sobie przypomniałem, że dzisiaj mecz. Dzięki "drużyno", że tak mam. To dzięki Wam.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

adamo_R

#15 Post autor: adamo_R » 22 kwie 2025, o 12:14

Dzisiaj jest dzień :hurra: :hurra:

ODPOWIEDZ