Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#24421 Post autor: KevinMitnick » 14 kwie 2025, o 13:26

I mało tego oczekuje że prezydent Miasta ro***erdoli ten układ co jest zarządzający i da prawdziwych ludzi od zarządzania klubem !!! Bo niestety nasz prezes się pogubił widział co się dzieje i nie zrobił nic!!!

19JeRRy20
Kontakt:

#24422 Post autor: 19JeRRy20 » 14 kwie 2025, o 13:36

No to chyba King is back, ale zobaczymy za pare godzin.

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#24423 Post autor: OSH » 14 kwie 2025, o 13:40

tynbydziedobry pisze:
14 kwie 2025, o 13:16
Krzysztof Kononowicz
Chyba mu sie zeszlo juz.

arcio
Kontakt:

#24424 Post autor: arcio » 14 kwie 2025, o 13:40

Rickenn10 pisze:
14 kwie 2025, o 13:24
KLUB ORGANIZACYJNIE JEST ROZPIERDOLONY
A kto jest za to odpowiedzialny??? Kto zarządza klubem??? Kto ma nad nim nadzór???

Zmiany od samej góry. Mamy ok trzy miesiące czasu na porządki
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24425 Post autor: Slawko » 14 kwie 2025, o 13:44

Jesli Szulczek poleci tzn ze Ruchem rzadzi patologia szatniowa.
A ja wtedy pakuje karnet w kopertę i niech go wsadza kozakowi w gacie, bedzie mial jeszcze ciaśniej.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24426 Post autor: KevinMitnick » 14 kwie 2025, o 13:50

To wolisz zostać przy tym co jest? Czy lepiej zatrudnić WF niech ich wydolnościowo przygotuje chociaż zabiegają te połowę drużyn a chwasty wytępić. Bo zostawiając DS niestety skazujemy się na wielką niewiadomą... trzeba by wymienić 1 skład cały. Oczywiście DS, Siemian i Fosa out... w pakiecie bo trener sam nie zawinił. Jakby ktoś miał jaja to dawno wywrotowcy byli by ujawnieni i zerwane by były kontrakty ale niebieska rodzina i koledzy... A tak jest szansa że z tego szrotu WF coś wskrzesi reszta na odstrzał. On Siemianowi czy fosie nie da sobie wejść na łeb jakby jakimś cudem zostali.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#24427 Post autor: Rickenn10 » 14 kwie 2025, o 13:53

W obecnej sytuacji tylko jedna osoba może być poszkodowana i będzie to Dawid Szulczek.
W klubie nikt nie pozwoli zaburzyć agendy ,,niebieska rodzinka,,
Więc będzie mataczone i mataczone byleby kolesiostwo przetrwało.

tynbydziedobry
Kontakt:

#24428 Post autor: tynbydziedobry » 14 kwie 2025, o 13:54

jeśli ma być ogłoszony Waldek to jednocześnie oczekuje wyjebania w tym samym momencie tych którzy się nie nadają a mają dłuższe kontrakty. mam gdzieś ile zapłacą za to. reszta czeka do czerwca z końcem kontaktu i do widzenia. jeśli tu ma być zmiana tylko trenera to niech się je*** w tym klubie bo są tak samo winni.

latem zaczynamy cyrk od nowa. za ciepło, treningi za ciężkie. kto kolejny? Ojrzyński, Moskal?

Oskar20
Kontakt:

#24429 Post autor: Oskar20 » 14 kwie 2025, o 14:02

Rickenn10 pisze:
14 kwie 2025, o 13:53
W obecnej sytuacji tylko jedna osoba może być poszkodowana i będzie to Dawid Szulczek.
W klubie nikt nie pozwoli zaburzyć agendy ,,niebieska rodzinka,,
Więc będzie mataczone i mataczone byleby kolesiostwo przetrwało.
To prawda. Ja na ich miejscu, jeśli chciałbym utrzymać ten układ koleżeński, zmieniłbym trenera na Fornalika żeby uciszyć tłum. Zobaczymy czy to się sprawdzi dziś.

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#24430 Post autor: Radvan138 » 14 kwie 2025, o 14:15

KevinMitnick pisze:
14 kwie 2025, o 13:50
To wolisz zostać przy tym co jest? Czy lepiej zatrudnić WF niech ich wydolnościowo przygotuje chociaż zabiegają te połowę drużyn a chwasty wytępić. Bo zostawiając DS niestety skazujemy się na wielką niewiadomą... trzeba by wymienić 1 skład cały. Oczywiście DS, Siemian i Fosa out... w pakiecie bo trener sam nie zawinił. Jakby ktoś miał jaja to dawno wywrotowcy byli by ujawnieni i zerwane by były kontrakty ale niebieska rodzina i koledzy... A tak jest szansa że z tego szrotu WF coś wskrzesi reszta na odstrzał. On Siemianowi czy fosie nie da sobie wejść na łeb jakby jakimś cudem zostali.
Ty serio myslisz ze przyjdzie fornalik i nagle oni zaczna grac? Niewiem, ja nie lubie jak sie mnie charka, a to robia wklady. Zmiana trenera nie rozwiaze problemu, tu cza wy***ac pol skladu za to co odpierdalaja. Oni nie sa zle przygotowani, oni jawnie leca w ch***

Awatar użytkownika
koRnik
Kontakt:

#24431 Post autor: koRnik » 14 kwie 2025, o 14:22

KevinMitnick pisze:
Ale wtedy szatnia wygra. Za jakiś czas, już jakiejś innej grupie nie spodoba się Fornalik i co? Powtórka? Utrzymanie Szulczka oprócz dania mu szansy ma inny cel, a celem głównym jest pokazanie, że w Ruchu nie rządzą piłkarze. Jeśli za to wszystko ma zapłacić głową tylko trener, to cała naprzód, płyńmy dalej na tą górę lodową

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24432 Post autor: KevinMitnick » 14 kwie 2025, o 14:31

Radvan138 pisze:
14 kwie 2025, o 14:15
KevinMitnick pisze:
Ty serio myslisz ze przyjdzie fornalik i nagle oni zaczna grac? Niewiem, ja nie lubie jak sie mnie charka, a to robia wklady. Zmiana trenera nie rozwiaze problemu, tu cza wy***ac pol skladu za to co odpierdalaja. Oni nie sa zle przygotowani, oni jawnie leca w ch***

Najpierw trzeba bez dwóch zdań wywalić wywrotowców i w końcu ujawnić, kto nimi był.
DS sam już wywiesił białą flagę – nie ma żadnego posłuchu w szatni, bo są tam szczepki i kozaki, na których nie ma żadnego wpływu.
Waldek przynajmniej daje gwarancję, że żaden Fosa czy Siemion nie będą mu nic narzucać tymbardziej pilkarzyki. On zna presję, nie musi się jej uczyć i wie, jak pracować z takimi typami.

To nie jest pierwszy lepszy trener – z Piastem Gliwice zdobył mistrza Polski, prowadził reprezentację Polski, a z Ruchem grał w finale Pucharu Polski i europejskich pucharach.W Zagłębiu Lubin, gdzie mimo słabego końca kadencji, potrafił wyciągnąć drużynę na solidny poziom – przez długi czas walczyli o górną ósemkę. To dalej jeden z najbardziej ogarniętych trenerów w lidze, który nie daje sobie wejść na łeb.

A Szulczek stracił szatnie i to dyskwalfikuje moim zdaniem i Prezesa i Fose bo umacniali wywrotowców nie robiac nic.

Dopiero jak sie rozpętała burza widzą że muszą co zrobić
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2025, o 14:33 przez KevinMitnick, łącznie zmieniany 3 razy.

rafal102
Kontakt:

#24433 Post autor: rafal102 » 14 kwie 2025, o 14:33

Nie mam pojęcia co się dzieje ale wygląda to pod względem zaangażowania piłkarzy gorzej niż za Skrobacza w extraklapie . Wkurw mam na wszystko łącznie z trenerem ale tak szczerze to na moje oko to wina kopaczy przede wszystkim. Mamy czas do końca sezonu to ogarnąć i powinien to zrobić obecny trener bo zmienić go zawsze można po sezonie . To powinien byc jasny sygnał dla piłkarzy że oni są pracownikami a nie szefami .

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#24434 Post autor: Radvan138 » 14 kwie 2025, o 15:14

KevinMitnick pisze:
14 kwie 2025, o 14:31
Jak ma nie wywieszac bialej flagi skoro jest napierdalanka praktycznie z kazdej strony. Szulczek nie ma absolutnie zadnego wsparcia, jestem zdania ze nasze wkurwienie powinnismy skierowac przeciwko wkladom a nie trenerowi bo to oni sa tu problemem. Pisalem o tym wczesniej, Szulczek w ogoIe nie powinien w ogole trafic do Ruchu, nie w tym wieku i okresie, bo poprosru jest zbyt mlody i nie doswiqdczony w prowadzeniu jednego z najwiekszych klubow z kraju z megs presja na wynik.
Problemem sa wklady.
Co do Fornalika, to jak dla mnie to wypalony trener, nie gwarantujacy zadnej poprawy. Od wrzesnia siedzi na bezrobotnym, jakos nie slychac zeby ktos w kraju sie nim interesowal. Ze kiedys cos tam zdobyl? Repre rozjebal i nie potrafil ogarnac gwiazd. Sorry ale nie jest trener ktory mnie przekonuje (jak bedzie to luz). Duzo osob gada ze koniec z niebieska rodzina, a zaraz wraca temat Fornalika ktory ma przyjsc 3 raz do klubu, po tym jak spierdolil jak szczur kiedy bylo serio zle.

Co do prezesa i fost to pisze o tym od dluzszego czasu, ze sie zwyczajnie nie nadaja

simon
Kontakt:

#24435 Post autor: simon » 14 kwie 2025, o 16:31

Radvan138 pisze:
14 kwie 2025, o 15:14
KevinMitnick pisze:
14 kwie 2025, o 14:31
Jak ma nie wywieszac bialej flagi skoro jest napierdalanka praktycznie z kazdej strony. Szulczek nie ma absolutnie zadnego wsparcia, jestem zdania ze nasze wkurwienie powinnismy skierowac przeciwko wkladom a nie trenerowi bo to oni sa tu problemem. Pisalem o tym wczesniej, Szulczek w ogoIe nie powinien w ogole trafic do Ruchu, nie w tym wieku i okresie, bo poprosru jest zbyt mlody i nie doswiqdczony w prowadzeniu jednego z najwiekszych klubow z kraju z megs presja na wynik.
Problemem sa wklady.
Co do Fornalika, to jak dla mnie to wypalony trener, nie gwarantujacy zadnej poprawy. Od wrzesnia siedzi na bezrobotnym, jakos nie slychac zeby ktos w kraju sie nim interesowal. Ze kiedys cos tam zdobyl? Repre rozjebal i nie potrafil ogarnac gwiazd. Sorry ale nie jest trener ktory mnie przekonuje (jak bedzie to luz). Duzo osob gada ze koniec z niebieska rodzina, a zaraz wraca temat Fornalika ktory ma przyjsc 3 raz do klubu, po tym jak spierdolil jak szczur kiedy bylo serio zle.

Co do prezesa i fost to pisze o tym od dluzszego czasu, ze sie zwyczajnie nie nadaja
Trochę sam sobie odpowiedziałeś, że to nie trener jest winny tylko wkłady. Na jesieni, gdy jeszcze poważnie podchodzili do swoich obowiązków pokazał, że nadaje się na trenera nawet jak na tak duży klub jak Ruch. Problem polega na tym, że od strony psychologicznej jest dużo gorzej i nie potrafi trzymać szatni twardą ręką i pokazać kto tu rządzi. I teraz rodzi się pytanie czy da radę z zupełnie nową kadrą wykonać powierzone mu zadanie, czy w nowym sezonie jak następnym się coś nie spodoba, będziemy przechodzić przez to samo. Tutaj lekcja do odrobienia dla prezesa, czy Szulczek ma na tyle jaj, żeby nie dopuścić do ponownej takiej sytuacji, czy zwykłym chłopcem do bicia, którego każdy będzie rozstawiał po kątach. Jeżeli tym drugim to pora się pożegnać. W ocenach prezesa też nie byłbym taki ostry. Objął nas w momencie kiedy dla tego klubu nie było ratunku. Wyciągnął z niezłego gówna doprowadzając do ekstraklasy. Po drodze popełnił błędy, ale nie robi ich ten co nic nie robi. Myślę, że i on potrzebuje przemiany, z fajnego faceta do rany przyłóż, na szefa, który ma być surowy i wymagający. Jeśli nie będzie umiał zbudować hierarchii w klubie to jak najbardziej potrzebne będą zmiany. Tylko kto się tego podejmie, i żebyśmy tylko nie wpadli z deszczu pod rynnę.

ODPOWIEDZ