Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Działania marketingowe

#7726 Post autor: disu » 13 kwie 2025, o 07:20

JEDI_V pisze:
13 kwie 2025, o 07:16
disu pisze:
13 kwie 2025, o 04:12
Elmer pisze:
12 kwie 2025, o 23:09
Kupował z Was ktoś ostatnio kubki w sklepie Ruchu? Zdecydowałem się na zakup kilku w najgorszych czasach dla klubu. Było na nich, że można myć w zmywarce. Mam teraz komplet białych kubków. Wszystko zeszło. Jakiś czas później kupiłem kubki w Barcelonie (nie klubowy, od jakiegoś Hiszpana na La Rambli z jakimiś tam badziewiami), do dzisiaj mam, nic nie zeszło.

Jak u nas teraz wygląda kwestia kubków? Trzeba je traktować jak porcelanową filiżankę żeby wszystko nie zlazło?
Mam kubek z tymi eRkami. Po kilku myciach wewnętrzny spód zaczął mieć pajączki na całej szerokości. Niby nie przeszkadza w korzystaniu, ale wygląda nieestetycznie. Z kolei przezroczyste szklanki z herbem mam wrażenie że tracą kolory z każdym użyciem.
Naprawdę bardzo słaba jakość...
Wszystkie kubki z nadrukami i roznej masci farbami zawsze wyblakna w zmywarce, chemia zawarta w tabletkach nadaje sie do mycia glowic samochodowych i wam jednemu z drugim smierdzacemu leniowi ciezko umyc kubek ukochanego klubu recznie :mad:
Grafika wykonana ceramicznie jak reszta kubka daje rade.
A kto powiedział, że myje go w zmywarce? Nawet jej nie mam w chacie. To są chujowej jakości kubki, lepsze można za dychę na allegro dostać z własnym nadrukiem.

Dość

#7727 Post autor: Dość » 13 kwie 2025, o 09:01

JEDI_V pisze:
13 kwie 2025, o 07:16
disu pisze:
13 kwie 2025, o 04:12
Elmer pisze:
12 kwie 2025, o 23:09
Kupował z Was ktoś ostatnio kubki w sklepie Ruchu? Zdecydowałem się na zakup kilku w najgorszych czasach dla klubu. Było na nich, że można myć w zmywarce. Mam teraz komplet białych kubków. Wszystko zeszło. Jakiś czas później kupiłem kubki w Barcelonie (nie klubowy, od jakiegoś Hiszpana na La Rambli z jakimiś tam badziewiami), do dzisiaj mam, nic nie zeszło.

Jak u nas teraz wygląda kwestia kubków? Trzeba je traktować jak porcelanową filiżankę żeby wszystko nie zlazło?
Mam kubek z tymi eRkami. Po kilku myciach wewnętrzny spód zaczął mieć pajączki na całej szerokości. Niby nie przeszkadza w korzystaniu, ale wygląda nieestetycznie. Z kolei przezroczyste szklanki z herbem mam wrażenie że tracą kolory z każdym użyciem.
Naprawdę bardzo słaba jakość...
Wszystkie kubki z nadrukami i roznej masci farbami zawsze wyblakna w zmywarce, chemia zawarta w tabletkach nadaje sie do mycia glowic samochodowych i wam jednemu z drugim smierdzacemu leniowi ciezko umyc kubek ukochanego klubu recznie :mad:
Grafika wykonana ceramicznie jak reszta kubka daje rade.
Bzdura, kubki z byle pepco czy innej ikei są jak nowe po myciu w zmywarce. A to ze klub oszczędza na jakości to nie wina ludzi co kupili zmywarkę, żeby w niej myć. Druga sprawa 80zl za koszulkę? Komuś sufit na łeb spadł z tą marża? Zwykle koszulka plus nadruk? Ile oni mają tej marży 300%? Koszulka 100% bawełna 135g/m2 na adlerze kosztuje 18 złoty brutto. Nasza jest z egipskiej bawełny czy co? Albo z kaszmiru? Plus nadruk chociaż jak dobrze pamiętam za pomocą cashbacku sfinansowaliśmy taką maszynę, więc koszty wytworzenia niższe o nadruk

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#7728 Post autor: Radvan138 » 13 kwie 2025, o 10:06

Tak se ogladam ten sklep, niezle ich pogrzalo z tymi cenami. Ani to ladne, ani warte ceny.

pedro-sbl
Kontakt:

#7729 Post autor: pedro-sbl » 13 kwie 2025, o 10:56

czasu na szpil chyba dzisiej juz niy bydzie
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Waserwaga
Kontakt:

#7730 Post autor: Waserwaga » 13 kwie 2025, o 11:04

Odnośnie cen to mogłoby być taniej, mogłoby być drożej... My nie som w stanie zamawiać tak jak legia po kilka tysięcy sztuk każdego gadżetu, czy koszulki.
Jo mom wrażenie że od czasu 1 ligi sklep polecioł na ryj i traktują go w klubie po macoszemu.
Nie ma wieści z Cichej, nie ma zaś nic nowego co chwila tak jak kiedyś.
Jak my byli we 1 lidze to sie chwalili w klubie ze my som ze sprzedażą w sklepie w top 6 w Polsce.
I nadeszła ekstraklasa i sklep został olany totalnie. Jo jes fest ciekawy o zestawienie przychodów że sklepu z 2, 1 ligi a potem z ekstraklasy i teroz.
Bo coś mi się zdaje że to sie posypało

BROWAReq
Kontakt:

#7731 Post autor: BROWAReq » 13 kwie 2025, o 11:37

Kubki - no cóż blakną po myciu w zmywarce - mam ich kilkadziesiąt pewnie.
Porcelanowe filiżanki i kubki np. te w kształcie herbu trzymają się dzielnie ale myję je tylko ręcznie bo szkoda strasznie by było, gdyby miały wyblaknąć.
Jak wychodziły pierwsze wypusty kubków to praktycznie każdy nowy kupowałem - teraz tylko czekam aż się zmyją całkowicie, żeby podmienić na nowy. Taka ich uroda.
Za to Porcelana Bogucice faktycznie powinna być podkreślana i wyróżniona jako producent przy ich wyrobach w sklepie Ruchu.

tynbydziedobry
Kontakt:

#7732 Post autor: tynbydziedobry » 13 kwie 2025, o 11:45

BROWAReq pisze:
13 kwie 2025, o 11:37
Za to Porcelana Bogucice faktycznie powinna być podkreślana i wyróżniona jako producent przy ich wyrobach w sklepie Ruchu.
opis jakiegokolwiek produktu na tej stronie to jest dramat. oni myślą że wystarczy wciepnąć cokolwiek z erka i ludzie się rzucą.

arcio
Kontakt:

#7733 Post autor: arcio » 13 kwie 2025, o 13:29

Waserwaga pisze:
13 kwie 2025, o 11:04
Jak my byli we 1 lidze to sie chwalili w klubie ze my som ze sprzedażą w sklepie w top 6 w Polsce.
I nadeszła ekstraklasa i sklep został olany totalnie. Jo jes fest ciekawy o zestawienie przychodów że sklepu z 2, 1 ligi a potem z ekstraklasy i teroz.
Bo coś mi się zdaje że to sie posypało
Było mówione, że CAŁA kasa idzie w zespół po awansie. Wyszło jak wyszło i teraz nie ma na nic. Ot prosta matematyka
nigdy nie jest za późno

Elmer
Kontakt:

#7734 Post autor: Elmer » 13 kwie 2025, o 13:51

U mnie nie wyblaklo, ale folia zlazła.

Syn ma kubek z Uranii i wszystko jest ok
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

fRoś

#7735 Post autor: fRoś » 13 kwie 2025, o 14:03

Ja bym napisał coś o cenach ze sklepu, ale wtedy ruszyłaby taka lawina, takie gówno by się rozlało, że znowu Ruch byłby prawdopodobnie na 1 stronach gazet... i niewierze w to, że tylko ja to wiem. Wie to pewnie sporo osób, ale trzymają gebe na kłódke albo... nieważne.

zresztą o sytuacji w drużynie też wie na forum parę osób, ino jak wyżej.

Lofs
Kontakt:

#7736 Post autor: Lofs » 13 kwie 2025, o 14:49

fRoś pisze:
13 kwie 2025, o 14:03
Ja bym napisał coś o cenach ze sklepu, ale wtedy ruszyłaby taka lawina, takie gówno by się rozlało, że znowu Ruch byłby prawdopodobnie na 1 stronach gazet... i niewierze w to, że tylko ja to wiem. Wie to pewnie sporo osób, ale trzymają gebe na kłódke albo... nieważne.

zresztą o sytuacji w drużynie też wie na forum parę osób, ino jak wyżej.
Jak powiedziałeś "A" to powiedz i "B".
Właśnie uświadomiłeś całe foRum, że:
- przyczyna kryzysu sportowego jest znana tylko z jakichś powodów ukrywana przed wszystkimi;
- w sklepie mamy do czynienia z jakąś patologią.

Jest sens dalej to ukrywać patrząc na to co się dzieje???
Panie, zmiłuj się nad nami...

fRoś

#7737 Post autor: fRoś » 13 kwie 2025, o 15:23

"nie sra się do własnego gniazda" - z tego założenia pewnie(a może nie???) wychodzili też ci, co są lub byli na forum(a i nie tylko :hyhy: ), i wiedzieli, kto i po co, wcześniej okradał własny klub... Ci co lubią błyszczeć albo i nie, ale wiedzą, niech świecą gębą.

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7738 Post autor: Mikoruch » 13 kwie 2025, o 16:05

fRoś pisze:
13 kwie 2025, o 15:23
"nie sra się do własnego gniazda" - z tego założenia pewnie(a może nie???) wychodzili też ci, co są lub byli na forum(a i nie tylko :hyhy: ), i wiedzieli, kto i po co, wcześniej okradał własny klub... Ci co lubią błyszczeć albo i nie, ale wiedzą, niech świecą gębą.
Widać jak zależy Ci na tym klubie....

Wiem, że ujek katuje ciotkę, ale wolę się nie odzywać ...

Gratulacje fRos ...

NG1920
Kontakt:

#7739 Post autor: NG1920 » 13 kwie 2025, o 19:50

Jak coś wiesz to pisz, a nie takie pi***olenie, że niby jakieś tajne informacje masz. Ostatnio jak ludzie trzymali gęby na kłódki to toczyło się to tak długo aż klub prawie upadł i chyba wszyscy się cieszą, że w końcu to szambo wylało. Teraz trzeba działać jak najszybciej, żeby nie dopuścić do powtórek. No chyba, że jednak to gadanie dla gadania.

nołnejm
Kontakt:

#7740 Post autor: nołnejm » 13 kwie 2025, o 20:50

Mikoruch pisze:
13 kwie 2025, o 16:05
fRoś pisze:
13 kwie 2025, o 15:23
Widać jak zależy Ci na tym klubie....

Wiem, że ujek katuje ciotkę, ale wolę się nie odzywać ...

Gratulacje fRos ...
Jak ujek katuje ciotkę, to chyba lepiej iść do ujka i z nim porozmawiać, albo z rodziną i najbliższymi. A nie chodzić do każdego z sąsiadów i opowiadać co się dzieje ;) Niektóre tematy nie są na forum.

ODPOWIEDZ