Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
AndRe
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#24331 Post autor: AndRe » 11 kwie 2025, o 09:20

Tez sie przychylam zeby rozgonic towarzystwo, tlustokociarstwo weszlo w druzyne

tylko obawiam kim bedziemy grac w przyszlym sezonie bo dla wiekszosci jestesmy 3 badz 4 wyborem

Tylko nie piszcie ze mlodzikami bo wiekszosc naszych "talentow" kopie sie po czolach grajac na jakis pastwiskach,
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

pedro-sbl
Kontakt:

#24332 Post autor: pedro-sbl » 11 kwie 2025, o 09:37

Niy no spokojnie akurat na tyj konferencji pedziol cos ciykawego. Odpowiedz w 08:39 jest fest ciykawo i w sumie nawiazuje do tego co pisze sie tukej na forum. Ta kadra niy mo racji bytu i trzeba ja budowac na nowo.

Mysla, ze zrodlem problemow jest to jak awansowalimy to ekstraklasy i to jak wyglondaly nasze okienka transferowe od momentu wejscia.

Jo wiym, ze te 3 awanse z rzedu wyglondajom fest romantycznie, ze to fajno historia ale tyz byly robione na cufalu. Mieli my kadra na realnie na drugo liga czy dolno polowka 1 ligi a my zrobili awans do ekstraklasy bo kadra miala jednego trynera od kilku lot, zawodnicy byli zgrani i przepychalo sie szpile ambicjom.

Od awansu zle uzupelniomy kadra. Nojpiyrw nabrali my ilosciowego szrotu. Pozniyj staralimy sie ratowac sytuacja wypozyczeniami jakosciowymi. Pozniyj byly katastrofalne transfery typu: gora, nono, lukic, mdlawy konczkowski czy ventura. Do tego ogolnoforumowo podnieta nad drewniakiem Novothnym.

Przeciez to bylo pisane jeszcze w ekstraklasie, jak spadnymy to niy momy kadry i dzisiej to widac. Trzeba okreslic kto chce zostac i budowac ambitno kadra z kierom bydzie mozna awansowac za rok czy dwa.

Sklad na ostatni szpil w 1 lidze z tychami, kiery dol awans
Obrazek

Play off z Motorem
Obrazek
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

realmaniak
Kontakt:

#24333 Post autor: realmaniak » 11 kwie 2025, o 10:32

Najbardziej przerażające w wypowiedzi trenera po meczu było to, że oni się umówili na walkę o ekstraklasę w przyszłym sezonie, jeśli taka byłaby prawda to w zimę należało ściągnąć 4-5 zawodników do pierwszego składu żeby ogrywali się całą rundę a wyszło na to, że z tej kadry zostanie 4-5 zawodników nadających się do czegokolwiek i kolejny zaciąg 10-15 zawodników latem, zgrywanie ich do listopada a potem jak nie wyjdzie to co? Zmiana trenera i kolejne dwa lata stracone na budowanie zespołu? Byłem mega zwolennikiem Dawida i dania mu wolnej ręki ale muszę przyznać, że rozpędzeni zmierzamy nad przepaść a w klubie nie widać osoby która miałaby na to pomysł. Swoją drogą prezes kolejny raz wychodzący i tłumaczący się, że nie jesteśmy kryzysami to też już jest żałosne, polowa Ex jest bardziej zadłużona jak my a to, że w klubie nie potrafią znaleźć zamożnych sponsorów przy takiej publice jaką generowaliśmy w Ex świadczy tylko o ich braku profesjonalizmu.

Harpo
Kontakt:

#24334 Post autor: Harpo » 11 kwie 2025, o 11:16

Reasumując: do EX weszliśmy na cufalu, kompletnie nie przygotowani na dłuższy pobyt.
Obecnie NIE MA ŻADNEJ STRATEGII rozwoju w Klubie.
Wychodzi słabość i mierność władz (Prezesa przede wszystkim), których to wszystko prze-ro-sło.

Coś niebywałego: z rekordów po 50 tys, z 25tys w PP czy 12-13 tys na ligowych meczach zjazd do 7700.
"Piękny" upadek. Na każdym poziomie...
Wczorajsza patologia na trybunach podsumowuje to wszystko. Zamiast siedzieć BEZ DOPINGU, zaczęła się szydera, "oleeee" i bluzganie na zawodników.
KOSZMAR. I to zaledwie w cięgu pół roku.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24335 Post autor: Adam1983 » 11 kwie 2025, o 11:27

Łaska kibica na pstrym koniu jeździ.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24336 Post autor: heli » 11 kwie 2025, o 11:28

Harpo pisze:
11 kwie 2025, o 11:16
Reasumując: do EX weszliśmy na cufalu, kompletnie nie przygotowani na dłuższy pobyt.
Wychodzi słabość i mierność władz (Prezesa przede wszystkim), których to wszystko prze-ro-sło.

Coś niebywałego: z rekordów po 50 tys, z 25tys w PP czy 12-13 tys na ligowych meczach zjazd do 7700.
Wczorajsza patologia na trybunach podsumowuje to wszystko. Zamiast siedzieć BEZ DOPINGU, zaczęła się szydera, "oleeee" i bluzganie na zawodników.
w temacie o frekwencji pisałem przed meczem z Miedzią, Nasz zjazd w tej kolejce nie jest żadnym najwyższym porównując innych gospodarzy w tej kolejce z ich wcześniejszymi meczami
Na Arce, gdzie nie mogą narzekać na wyniki we wtorek 4700, gdzie na wcześniejszym meczu u siebie było ich prawie 11 tyś
Na Łęcznej 950, gdzie mecz wcześniej prawie dwa razy tyle
W Pruszkowie 300, gdzie na wcześniejszym meczu 50% więcej, a dwa mecze temu prawie 3 więcej
Na Wiśle ponad 13 tyś, gdzie ostatnio prawie 19 tyś,
Na Stalówce 1700, gdzie ostatnio 2200
Na Polonii 1550 gdzie ostatnio o 1000 więcej czyli prawie 66%
uzupełniając o wczorajsze mecze
Łks 3654 wczoraj z Termalicą, we wcześniejszej kolejce 7542
Stal Rzeszów 3500 z Siedlcami wczoraj niecałe 2000 z Wisłą Płock
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Bialy
Kontakt:

#24337 Post autor: Bialy » 11 kwie 2025, o 11:40

Harpo pisze:

Patologia na trybunach? Nie wiem od kiedy lazisz na Ruch. Smiem stwierdzic, ze dostali lekki op***dol. A ole obrazowało tylko i wyłącznie to na jakim poziomie jest ich gra obecnie.

Lata temu już by dawno się skończyło to srogim opierdolem i wjazdem na te ich treningi. Dość pobłażania tym pseudo piłkarzykom. Zarabiają kosmiczne pieniądze, a oni sobie beda człapać na boisku mając w du*** to czy Ty tam siedzisz i dopingujesz czy ja.

Awatar użytkownika
stillimatic82
Kontakt:

#24338 Post autor: stillimatic82 » 11 kwie 2025, o 11:50

Gramy na drugim największym i nowoczesnym stadionie w tym kraju a w klubie poza Ascetem który robi dobrą robotę i Kurzelą który ma duże doświadczenie w konferansjerce jest totalna amatorszcyzna na każdym kroku - kto wpadł na genialny pomysł by byłego (niskiej jakości patrząc ogolnie piłkarza) zrobić dyrektorem sportowym ? to samo dotyczyło to Stokłosy - to ma być w 100% PROFESJONALISTA albo osoba z jakimś tam doświdczeniem i znajomościami- a nie kolega z " niebieskiej rodziny" który dopiero to będzie się uczył. Tu są potrzebne znajomości - talent do wyławiania naprawdę pereł za odpowiednie pieniądze -wiem wiem na takiego nas pewnie nie stać- ryba psuje się od głowy bez odpowiedniego zarządzania i przynajmniej częsciowo na wybranych ważnych stanowiskach osboami które wiedzą jak sie do tego zabrać ten klub wiecznie będzie krążył między 1 a 2 ligą a o ekstraklasie - to będzie można opowiadać wnuką przy kominku a nie grać tam. Na takich rzeczach naprawdę nie można oszczędzać bo będziemy mieli wiecznie dziadostwo. Fosa z całym szacunkiem do ciebie jak masz jeszccze odrobine honoru weź se już daruj i złóż papiery albo jeżeli wogole jeszcze Siemion ma być przy sterach niech podziękuje za współprace temu Panu- tu już trzeba się rozglądać za ludźmi do kadry na przyszły sezon :cisza:
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2025, o 12:04 przez stillimatic82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#24339 Post autor: Rickenn10 » 11 kwie 2025, o 11:53

Harpo pisze:

I bardzo ku*** dobrze.
A co chciałeś występ skrzypka czy jaki ch**?
Oni nam plują w twarz więc będą wysmiewiani. Ogarnij się

arcio
Kontakt:

#24340 Post autor: arcio » 11 kwie 2025, o 11:55

Wczorajsza konferencja potwierdziła że trener i sztab nie mają pojęcia co się dzieje i co zawalili. Do tej pory było mówione że poprawili pewne elementy i już tylko wystarczy strzelić gola i pójdzie. Wczoraj poszedł przekaz że z takich kryzysów wychodzi się dłużej i potrzebujemy kilku tygodni na to. W mojej opinii wewnątrz klubu nikt nie panuje nad sytuacją.
Nie jestem specem ale mam już swoje lata i nigdy nie widziałem żeby wychodzić z kryzysu w taki sposób jak obecny trener. Ogólnie to koszmar dla kibica, burdel na całego.
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24341 Post autor: spyru » 11 kwie 2025, o 12:28

Całe szczęście, że już za 2 dni kolejny mecz u siebie. Ma być fajna pogoda, będzie super piknik
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#24342 Post autor: Scypion » 11 kwie 2025, o 13:15

Przypominam, że Marcin Stokłosa zanim stał się członkiem zarządu klubu był w RN przedstawicielem kibiców. Od czasu jego prezesury nie mamy już człowieka w klubie a to był jeden z naszych warunków. Nadal kibicowsko jesteśmy niezorganizowani i mimo, że jesteśmy najwiekszym potencjałem tego klubu i jednym z głownych sponsorów nie mamy na nic wpływu.

sivy35
Kontakt:

#24343 Post autor: sivy35 » 11 kwie 2025, o 13:33

napisze swoje zdanie ostatni raz bajkopisarz nieradzi sobie zdruzyna mial wszystko podane na tacy a tu gosc mi pi***oli ze musimy strzelic bramke to pojdzie odpoczne sobie od stadiopnu slaskiego zostaly tylko wyjazdy czas na zminy duze zmiany sezon spierdolony
jup

Dość

#24344 Post autor: Dość » 11 kwie 2025, o 13:47

sivy35 pisze:
11 kwie 2025, o 13:33
napisze swoje zdanie ostatni raz bajkopisarz nieradzi sobie zdruzyna mial wszystko podane na tacy a tu gosc mi pi***oli ze musimy strzelic bramke to pojdzie odpoczne sobie od stadiopnu slaskiego zostaly tylko wyjazdy czas na zminy duze zmiany sezon spierdolony
Przeprowadziłem wnikliwą analizę poparta szeregiem badań. Powiedzcie bajerantowi, że najlepiej jakby strzelił bramkę i żadnej nie stracił. Albo strzelił więcej niż przeciwnik. Wtedy powinno ruszyć. Jak chce więcej to niech mnie bierze na analityka jestem dostępny po robocie

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#24345 Post autor: Rickenn10 » 11 kwie 2025, o 13:49

Scypion pisze:
11 kwie 2025, o 13:15
Przypominam, że Marcin Stokłosa zanim stał się członkiem zarządu klubu był w RN przedstawicielem kibiców. Od czasu jego prezesury nie mamy już człowieka w klubie a to był jeden z naszych warunków. Nadal kibicowsko jesteśmy niezorganizowani i mimo, że jesteśmy najwiekszym potencjałem tego klubu i jednym z głownych sponsorów nie mamy na nic wpływu.
Może to czysty przypadek ale mam jakieś nieodparte wrażenie że odkąd w klubie nie ma Marcina i Marka zaczęło wybijać szambo. Po czasie jak się okazuje Marcin wcale nie był taki najgorszy a miał dużo większą presję i zdecydowanie mniej czasu na reagowanie w 1 lidze i EX.
Jak mówię może się doszukuje ale jakiś schemat w tym jest.

A teraz jest prezes fosa i bajabongo.

ODPOWIEDZ