Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
OCHOJEC
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#24316 Post autor: OCHOJEC » 10 kwie 2025, o 06:54

Bialy pisze:
9 kwie 2025, o 23:07
Przypominam, że przed wydupceniem Skrobacza czy nawet i JN nasz ukochany prezes również w wywiadach deklarował pelne poparcie. Ale nie o tym ten post

Dla mnie straszne jest to, że nadal wieksza część kibiców ma klapki na oczach i dla nich Siemon jest Bogiem bo tyle dobrego uczynił w tym klubie. To jest jakieś nie zrozumiałe. Przez nasz klub przewinęło się setki ludzi, którzy mieli różne zasługi dla Ruchu. Wszystko potrafię zrozumieć, ale już mam dość po prostu mydlenia oczu. A pisanie, ze prezes nas wyciągnął z gowna ma sens, ale gdybyśmy wygrywali, gdyby na stanowiskach w klubie były zatrudniane osoby, które sie znają w danym fachu. A nie kolejny raz na tak istotnym stanowisku zatrudniona jest osobą, która na tym się nie zna.

Wystarczy spojrzeć na Śląsk. Bez sentymentów wy***ali Grodzickiego. Nie sprawdził się, bierz swoje graty i wypad. Szanuje naszego prezesa, lubię go. Ale to nie czas na sentymenty i na Niebieska Rodzinę bez końca.
W punkt. Tutaj trzeba twardej ręki do rządzenia. Przez kilka dobrych lat ludzie dobierani do naszego klubu na odpowiedzialne pozycje są usadzani na zasadzie "a może się sprawdzi". Wiadomo, że nie ma kasy, i trzeba mieszać w puzzlach, które się ma ale ciężko się nam w tym odnaleźć. Cały tydzień czekaliśmy na jakiś sygnał z klubu, a oni dopiero dzień przed kolejnym meczem puszczają nam kibicom kolejne bezwartościowe śpiewki :wstyd:
Ciekawe jak dziś się nastroje pozmieniają niektórym po kolejnej porażce :dobani:
Janów grał przed wami, więc kogo nazywacie zdrajcami ??

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24317 Post autor: kroy » 10 kwie 2025, o 07:42

Ja mam z tym wywiadem jeden problem - brak konkretów i odpowiedzialności.
Co nie zagrało? Piłkarze nie umieją grać? Brał fobrych transferów? Źle przygotowanie fizyczne przed sezonem? Pech? Niskie zarobki? To że jest źle to każdy widzi ale prezes powinien wiedzieć i powiedzieć dlaczego bo jak wiemy dlaczego to możne myśleć o wyciąganiu odpowiedzialności.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

scaneRboy
Kontakt:

#24318 Post autor: scaneRboy » 10 kwie 2025, o 08:14

kroy pisze:
10 kwie 2025, o 07:42
Co nie zagrało? Piłkarze nie umieją grać? Brał fobrych transferów? Źle przygotowanie fizyczne przed sezonem? Pech? Niskie zarobki? To że jest źle to każdy widzi ale prezes powinien wiedzieć i powiedzieć dlaczego bo jak wiemy dlaczego to możne myśleć o wyciąganiu odpowiedzialności.
Mamy dość specyficzną sytuację, z jednej strony to kibice uratowali klub i jest zrozumiałe, że domagamy się informacji co się dzieje. Mamy prawo się martwić, bo pamiętamy czasy mydlenia oczu. Z drugiej strony nie zawsze warto ze wszystkim pruć się do mediów.

Ja byłbym po prostu legalistą. W radzie nadzorczej klubu są osoby reprezentujące kibiców, w UM są osoby popierane przez kibiców no i wreszcie Prezes też jest na swoim miejscu z poparcia kibiców. To komu mamy ufać? Skąd Wy chcecie brać tych "profesjonalistów"?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24319 Post autor: spyru » 10 kwie 2025, o 08:15

Pewnie nie wie, dlatego lał wodę.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24320 Post autor: Wilus » 10 kwie 2025, o 08:49

spyru pisze:
10 kwie 2025, o 08:15
Pewnie nie wie, dlatego lał wodę.
Dokładnie tak :) Zresztą trener tez nie wie bo po co by co kolejkę zmieniał pół składu a na dodatek zmieniał pozycję graczom na boisku, nawet na takie gdzie widać że się męczą i robią tam same babole.
Po prostu wywołali kibice prezesa do tablicy więc się pojawił i czaruje.

Awatar użytkownika
to jo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24321 Post autor: to jo » 10 kwie 2025, o 09:06

Nie godaja źle, jest komunikat zle :rotfl:
Wom to ciężko jest dogodzic...
Ja wszystkie brudy do prasy to napewno wszystkim pomoże :mur:
Ekipa podwyższonego Ryzyka

Awatar użytkownika
Rejon
Kontakt:

#24322 Post autor: Rejon » 10 kwie 2025, o 09:14

kroy pisze:
Powinien się odnieść do pogłosek o sznapskompanii stranierich i ich przesunięciu do rezerwy.
"Od piłkarzy wymagam wyłącznie respektu. Tak jak w szkole musisz mieć szacunek do nauczyciela, w domu do ojca i matki, tak w szatni do trenera. I ten respekt musi być zawsze, a nie tylko wtedy, kiedy trener zrobi awanturę." - J. Kocian

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24323 Post autor: kroy » 10 kwie 2025, o 09:25

scaneRboy pisze:
10 kwie 2025, o 08:14
kroy pisze:
Mamy dość specyficzną sytuację, z jednej strony to kibice uratowali klub i jest zrozumiałe, że domagamy się informacji co się dzieje. Mamy prawo się martwić, bo pamiętamy czasy mydlenia oczu. Z drugiej strony nie zawsze warto ze wszystkim pruć się do mediów.

Ja byłbym po prostu legalistą. W radzie nadzorczej klubu są osoby reprezentujące kibiców, w UM są osoby popierane przez kibiców no i wreszcie Prezes też jest na swoim miejscu z poparcia kibiców. To komu mamy ufać? Skąd Wy chcecie brać tych "profesjonalistów"?
Ja nie wymagam rozprawki tylko identyfikacji problemu:

A) problem kadry - odpowiedzialność Dyrektor Sportowy
B) problem przygotowania - odpowiedzialność trenera
C) sprawy pozasportowe - odpowiedzialność prezesa
D) kontuzje i zna regeneracja - fizjoterapeuci

Nikt nie oczekuje informacji od a do z ale z tego co prezes powiedział wynika tyle co nic
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24324 Post autor: Slawko » 11 kwie 2025, o 05:32

Zróbcie taki eksperyment myślowy i odejmijcie od obecnego Ruchu kibiców.
Zostanie poł-amatorski klubik.

Marketingowo - dno. Lepiej było w 2 lidze.... Ile można opierać to na tych wtornych kulisach i licznikach biletów przed większymi szpilami?
Infrastruktura - siłka pod blaszaną wiatą i treningi na skałce
Finansowo - niby są jacyś właściciele, ale mają to wszystko w pi***ie, klub jest utrzymywany przez miasto + sciepy kibiców na obozy itd.
Sportowo - szkolenie młodzieży bez efektów, brak strategii na 1 drużynę.
Personalnie - wiadomo "garstka ludzi"

Z chęcią bym poznał jak to wygląda organizacyjnie.
Bo z zewnątrz wygląda to tak :
Dział biznesowy - 1 osoba
Sprzedaż - 1 osoba
Dział prasowy - 1 osoba
Skauting - 1 osoba
Itd.

No pół amatorzy pełną gębą.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24325 Post autor: disu » 11 kwie 2025, o 05:54

Slawko pisze:
11 kwie 2025, o 05:32
Zróbcie taki eksperyment myślowy i odejmijcie od obecnego Ruchu kibiców.
Zostanie poł-amatorski klubik.

Marketingowo - dno. Lepiej było w 2 lidze.... Ile można opierać to na tych wtornych kulisach i licznikach biletów przed większymi szpilami?
Infrastruktura - siłka pod blaszaną wiatą i treningi na skałce
Finansowo - niby są jacyś właściciele, ale mają to wszystko w pi***ie, klub jest utrzymywany przez miasto + sciepy kibiców na obozy itd.
Sportowo - szkolenie młodzieży bez efektów, brak strategii na 1 drużynę.
Personalnie - wiadomo "garstka ludzi"

Z chęcią bym poznał jak to wygląda organizacyjnie.
Bo z zewnątrz wygląda to tak :
Dział biznesowy - 1 osoba
Sprzedaż - 1 osoba
Dział prasowy - 1 osoba
Skauting - 1 osoba
Itd.

No pół amatorzy pełną gębą.
Do tego brak stadionu i silna konkurencja w regionie. Niestety, ale jesteśmy półprofesjonalnym Januszexem z Chorzowa. I im szybciej tu na forum do pewnych nadmiernych optymistów to dojdzie tym szybciej może nastąpią radykalne zmiany.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24326 Post autor: Ozor » 11 kwie 2025, o 07:58

Struktura właścicielska jest taka że bardzo wolno lub wcale reaguje na wydarzenia w klubie dlatego mamy co mamy.

staRvin
Kontakt:

#24327 Post autor: staRvin » 11 kwie 2025, o 08:16

Trzeęsienie trzeba zrobić od samego dołu bo to co się odwalo u nos w skautingu i jakich momy trenerow w szkółce to śmiech na sali. Skaut ciężko mo sprawdzić utalentowanego zawodnika co rodzina jest za Ruchem i potem idzie do gieksy. Som mom 2 bajtli i po tym co slyszol co sie w Ruchu odpierdzielo w szkoleniu to wstyd do 14 krotnego MP.Trenerzy nawet się nie szkolą ino są zatrudnieni po znajomości.W gks wzięli chłopa z Gwarka co ogarnia temat i mają już dobro szkółka a u nos kolesiostwo choćby w PZPN.

PS dodom że takich przypadków kibiców Ruchu co wolą oddać albo przenieść bajtla do gks, rozwoju czy do szczew znom więcej.

alieu
Kontakt:

#24328 Post autor: alieu » 11 kwie 2025, o 08:39

Wiecie ile zarabia niejaki Vinagre z Legii - ok. 500 000 pln/mc. Coś czuje że więcej niż cała nasza 11stka, albo i kadra. A Legia to nie jest jakiś krezus w Polsce, inni płacą niewiele mniej.
Do nas na stadion chodzą ludzie, którzy pamiętają jak Legia przyjeżdzała do nas po pewne baty, ja pamiętam w miare równe mecze. Dziś... ech szkoda nerwów.

Mnie balansowanie miedzy Eks a 1. ligą nie interesuje. Zmiana trenera a nawet prezesa (choć pewnie obaj zasługują na wylot) nic nie da.

Bedę się powtarzał, presja kibiców musi isc w strone włascicieli, a przede wszystkim Sz. Michałka. Póki jest prezydentem może w tej sprawie działać. Ostatnio powiedział w wywiadzie, że prywatyzacji nie będzie i dla mnie to jest szok. Na piłce da się zarobić. Większość klubów, o których ostatnio głośno jest mniej atrakcyjnych od nas (ogromne długi, mniejsza baza kibiców), a chętni się znajdują. U nas cisza bo właściciele nie chcą sprzedać.

Ciągle mi brakuje jakiejś jasnej deklaracji organizacji kibicowskich w tej sprawie. Tu na forum możemy se pobeczeć.

Awatar użytkownika
niebieski szatan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24329 Post autor: niebieski szatan » 11 kwie 2025, o 08:42

Tak jak już parę osób napisało z obecnej kadry można zostawić Biela, Mo i Preislera, a całej reszty trzeba się pozbyć. Nie przedłużać kontraktów tym co się kończą, resztę na listę transferową lub wypożyczyć, a z kim się da to rozwiązać w miarę bezkosztowo. Kto zostanie po tej czystce to do rezerw.
Jeszcze jedno, sporo się kiedyś mówiło o konieczności zatrudnienia psychologa do klubu. Jak tak słucham co bredzi nasz trener na konferencjach i widzę jaki skład wystawia, patrzę jak nasi kopacze wychodzą na mecz i uprawiają jakąś inną dyscyplinę sportu niż futbol, a do tego wszystkiego prezes zasypuje to banałami, a skaut i dyrektor sportowy chowają się w gabinetach i (nie daj Boże) pracują nad ściągnięciem kolejnych partaczy i pozorantów, to odnoszę wrażenie, że tu nie trzeba zatrudniać psychologa, tu psychiatra jest potrzebny na już....
Ino Ruch!

iglo
Kontakt:

#24330 Post autor: iglo » 11 kwie 2025, o 09:17

zadałem sobie trud i wysłuchałem konferencji trenera Ruchu - wniosek:
nie martwmy się - w przyszłym sezonie będzie lepiej. Co ja pisze - w przyszłym sezonie będzie awans

za wcześnie (jesień) wyskoczyliśmy z forma i niepotrzebnie się napaliliśmy.
to tyle. uspokoił mnie
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."

ODPOWIEDZ