Ruch Chorzów - GKS Tychy | 06.04.2025 godz 14:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - GKS Tychy | 06.04.2025 godz 14:30

#136 Post autor: disu » 6 kwie 2025, o 17:03

adamo_R pisze:
6 kwie 2025, o 17:01
Ozor pisze:
6 kwie 2025, o 16:40
adamo_R pisze:
6 kwie 2025, o 16:36
Ozor pisze:
6 kwie 2025, o 16:33
GbatJ1920 pisze:
6 kwie 2025, o 16:31
W następnym tygodniu zmiana trenera nic już nie zmieni, terminarz jest ciasny z walki o 6 się wypisaliśmy.

Daje mu ostatnie dwa mecze, Miedź i Stalowa Wola, jak się nie poprawi gra to sorry, ale pora się żegnać.
ale po co? brać trenera jak jest dostępny , potem to będzie szukanie w stogu siana.
Jaki to trener jest dostępny :P
Wiesz , wiesz, tylko tak udajesz nieświadomego 😉
Tak więc czekamy. Szkoda Dawida.
Nie ma szkoda. Wydupił Grzybka, zatrudnił jakiegoś paralityka od przygotowania fizycznego, za***przył okres przygotowawczy zimą i konsultował z naszym drugim geniuszem jak ma wyglądać skład. Raus. A i uśmiechnięty chyba ostatnia szansa na profesjonalizm, bo cierpliwość się kończy na taką amatorkę.

AdiBatory
Kontakt:

#137 Post autor: AdiBatory » 6 kwie 2025, o 17:04

Kolejny mecz, który potwierdza że Mezgrani NIE MOZE grać na boku obrony !

Skrobacz kiedyś se wymyślił Wójtowicza/Monetę na boku czteroosobowego składu w defensywie i efekty były identyczne

Szwoch i Figo w jednym momencie na murawie = zero szans na pressing, walkę w powietrzu i jakąkolwiek fizyczność

Z nieciecza Bibi setkę marnuje, zaraz gol dla gości
Z Łęczna mamy 3 setki , zaraz gol dla górnika
Dziś setka adkonisa i Szczepka - zaraz bramka na 0:1

Ja pi***ole, nic nie funkcjonuje

Niezły mecz Sadloka, Biela i Preislera

arcio
Kontakt:

#138 Post autor: arcio » 6 kwie 2025, o 17:05

tylkoja pisze:
6 kwie 2025, o 16:53
Spokojnie trener powiedział że widzi co się dzieje i już od trzech czterech tygodni to ćwiczą i w końcu musi to odpalić tak że ręką na pulsie :)
I od trzech, czterech tygodni nie zagrali ani razu chyba w takim samym zestawieniu? Bajki to o 19 proszę.
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#139 Post autor: Slawko » 6 kwie 2025, o 17:10

Ale jakie tu sa oszczednosci na premiach za zwyciestwo :D
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

tomekkonw
Kontakt:

#140 Post autor: tomekkonw » 6 kwie 2025, o 17:11

Żądam wyjaśnień !!! I ch** mnie interesuje kto stanie przed nami i się konstruktywnie wypowie o co chodzi w tym bajzlu
Chce mieć podane jak na tacy wytłumaczenie
Staje osoba kompetentna i mówi nie placom nam mamy to w pi***ie nie gramy, jesteśmy zarżnięci przez obóz oddychamy rękawami nie mamy siły grać , trener jest wątpliwym fachowcem w swojej dziedzinie nie rozumiemy co do nas mówi nie wiemy co mamy robić na boisku.
Ale jak zmienią trenera i nagle ku*** jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki sienobudza i zaczną wygrywać wy***rdolic dyscyplinarnie wszystkich z wyjątkiem Biela Preislera Cykalo Sobeczki Lachendro.

tynbydziedobry
Kontakt:

#141 Post autor: tynbydziedobry » 6 kwie 2025, o 17:11

zaraz kibice będą w gabinetach. róbcie screeny. jak wszystko to wszystko musi się je*** :)

mauryc1990
Kontakt:

#142 Post autor: mauryc1990 » 6 kwie 2025, o 17:12

To jest niemożliwe jak ten sam skład grał na jesień a jak gra teraz - nikt nie odszedł, doszedł adkonis i jesteśmy najsłabszym zespolem rundy wiosennej

Fajna reklamę zrobil Michałek przed meczem z Legia zapraszajac jakis klub biznesu, po tym co Ci ludzie zobaczyli to ja bym nie chciał ubić muchy w kiblu w tym klubie a co dopiero coś tutaj inwestować widzać taka amatorszczyznę na gorze.

Szulczek serio? Ty masz 100 kolejek do konca ze gadasz co mecz takie glupoty?? Kiedy to wypali w 2 lidze czy moze w 3?

JEDI_V
Kontakt:

#143 Post autor: JEDI_V » 6 kwie 2025, o 17:20

ku*** wiedziol zech zeby sie wczorej na***ac i dzisioj oloc te je***e wklady do koszulek, je***e sieroty, dzieci we mgle, zygac sie chce ta bylejakoscia.
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#144 Post autor: west72 » 6 kwie 2025, o 17:26

Jeszcze nie dawno wszyscy tu napierdalalismy się z cy9anów, że ekstraklasa albo śmierć , tylko że oni mieli jakiś tam stadion i solidne wsparcie z miasta i w końcu wszystko pospinali i są tam z nowym stadionem.

U nas wygląda to, że naszych ekstraklasa zweryfikowala negatywnie ale zdążyli co niektórzy podpisać fajne jak na swoje umiejętności kontrakty i teraz będziemy gnić w tej lidze sezon może dwa, a jeśli w klubie nic się nie zmieni to wszystko je***e
Bez awansu do Ekstraklasy nie przetrwamy na Śląskim na kolejne sezony .

Z zawodnikami typu Ventura, Szczepek, Nowotny, Monet, Starzyński, Sadlok, Szwoch nie mamy czego szukać w Ekstraklasie. Już gdzieś widziałam tluste koty kopiace sobie na dobrych pensyjkach w lidze...
W Ruchu ktoś musi mieć jaja i pierdolnać w końcu w stół. Dosyć głaskania się po głowach. Nas na to nie stać....

Obym się mylił.

Napisałam to po Łęcznej.
I niestety wygląda na to że się nie pomyliłem.
Dobrze, że mamy tyle punktów, bo to powinno dać nam utrzymanie.
Jeśli Siemion nie wyciągnie konserwacji wobec zespołu i sztabu, to powinien tego zarządać największy udziałowiec.
Może i Szulczek jest dobrym trenerem ale pracy w Ruchu nie udźwignął.
To samo tyczy się dyrektora sportowego.
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2025, o 17:32 przez west72, łącznie zmieniany 2 razy.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

JEDI_V
Kontakt:

#145 Post autor: JEDI_V » 6 kwie 2025, o 17:31

west72 pisze:
6 kwie 2025, o 17:26
quote=west72 post_id=1070467 time=1743267351 user_id=3939]
Jeszcze nie dawno wszyscy tu napierdalalismy się z cy9anów, że ekstraklasa albo śmierć , tylko że oni mieli jakiś tam stadion i solidne wsparcie z miasta i w końcu wszystko pospinali i są tam z nowym stadionem.

U nas wygląda to, że naszych ekstraklasa zweryfikowala negatywnie ale zdążyli co niektórzy podpisać fajne jak na swoje umiejętności kontrakty i teraz będziemy gnić w tej lidze sezon może dwa, a jeśli w klubie nic się nie zmieni to wszystko je***e
Bez awansu do Ekstraklasy nie przetrwamy na Śląskim na kolejne sezony .

Z zawodnikami typu Ventura, Szczepek, Nowotny, Monet, Starzyński, Sadlok, Szwoch nie mamy czego szukać w Ekstraklasie. Już gdzieś widziałam tluste koty kopiace sobie na dobrych pensyjkach w lidze...
W Ruchu ktoś musi mieć jaja i pierdolnać w końcu w stół. Dosyć głaskania się po głowach. Nas na to nie stać....

Obym się mylił.

Napisałam to po Łęcznej.
I niestety wygląda na to że się nie pomyliłem.
Dobrze, że mamy tyle punktów, bo to powinno dać nam utrzymanie.
Jeśli Siemion nie wyciągnie konserwacji wobec zespołu i sztabu, to powinien tego zarządać największy udziałowiec.
Może i Szulczek jest dobrym trenerem ale pracy w Ruchu nie udźwignął.
To samo tyczy się dyrektora sportowego.
[/quote]
Tłuste koty swego czasy grzały miejsce przez dlugie lata na bukowej, w koncu wy***ali ich i zrobili awans.
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#146 Post autor: heli » 6 kwie 2025, o 17:32

Mam wrażenie, że i tak długo w stosunku do wielu miałem wiarę, ale po dzisiejszym meczu coś pękło i wiem, że ten sezon stracony, nie uważałem, że musieli awansować, ale liczyłam na walkę do końca o awans.
Sorry, ale jak widzę, że skład opieramy na Sadloku, Starzyńskim, a potem wchodzi Moneta to znaczy, że jednak nie dzieje się dobrze. Absolutnie nie uważam ich za winnych porażki, ale to pokazuje, że szukamy już po omacku wszystkiego.
Kompletnie nie rozumiem zmiany tego Czecha, jak to był jeden z nielicznych ludzi obok MO co się starał choćby przerzutem na drugą stronę przyspieszyć grę i kilka razy mu się to udało. Oczywiście później i tak nic z tego nie było, bo albo niecelne dogranie, albo w polu karnym jeden człowiek stojący w miejscu. Trochę mam wrażenie, że ta zmiana była tylko dlatego bo akurat na tej mizernej ławce na tej pozycji niby mieliśmy zmiennika, który coś tam był ograny

- co z tego, że w defensywie wraca dużo ludzi, skoro nikt tak naprawdę nie atakuje zawodników idealnie to zagrało przy drugiej ostatecznie nieuznanej bramce
- rozgrywanie powolne gdzie para stoperów, ani razu nie spróbował jeden z nich wbiec do linii pomocy, a 3/4 ich zagrań to do tyłu do tormana
- Sadlok, Ventura może grać 80% czasu ok, ale zawsze mu się zdarzą takie zagrania jak na początku meczu czy później,
- w ofensywie praktycznie wszyscy stoją, a jak pokazała sytuacja chyba Szwocha w pierwszej i Adkonisa w drugiej wbieganie z głębi może zrobić różnice
- stałe fragmenty no cóż był jakiś schemat, ale statystycznie to może po jednym na te wszystkie rogi było jakieś zamieszanie, które mogło skończyć się czymś więcej
- Bielecki na pierwszego tormana Turk w życiu się nie wypromuje tak grając w tej lidze, jak chcą go sprzedać to i tak musza liczyć, że się dobrze pokaże w reprezentacji Słowenii na mistrzostwach.

Nie wiem co jest przyczyną takiego stanu, ale mam wrażenie, że sztab i działacze kompletnie też nie wiedzą i naprawdę chwytają się już przysłowiowej brzytwy by nie utonąć, a to raczej nie poprowadzi nas we właściwym kierunku.

I żeby było jasne ja nie piszę, że im się nie chce czy się nie starają, ale po prostu, że są słabi, a w obecnej dyspozycji psychofizycznej wręcz beznadziejni.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Harpo
Kontakt:

#147 Post autor: Harpo » 6 kwie 2025, o 17:41

Tak na szybko napisze skostniałymi z zim a palcami:
- 4 minuty i TRZY(!) sytuacje Tychów
- w 90% wyjsc spod pressingu pilke przechwytywali goscie
- najlepszy Mo, pomimo absurdalnej dla niego pozycji
- instynkt Bieleckiego i praca na przedpolu zdecydowanienlepsza niz u Turka
- 2 (DWA!) strzaly celne.
- Szulczek: miej honor i oddaj się gosciu w rece prezesa. Brak umiejętności, myśli taktycznegi i jaj szlifuj prosze w B klasie. Projekt Szulczek- zbawiciel umarl.
- uwazam ze trzeba sie pozegnac ze sztabem i zatrudnic kogos z faktyczna wizja, sprawdzonego trenera i koniecznie z doswiadczeniem. Sezoz juz jest stracony, wiec nowy niech już przyjdzie i poznaje zawodnikow, sprowadza nowych i buduje drużynę na 2 lata na wejscie do ex.
- " brawa" dla organizatorow za podkręcenie głośności muzyki kiedy nasi *ebali zawodników.
Nastepnym razem puście "nic sie nie stało"... :wsciekly:

PS. Jaj nie maja tez gniazdowi, kumaci czy jak ich tam zwal. W Szczecinie, Krakowie, Zabrzu czy innym Poznaniu, Warszawie juz by zrobili z tym dziadostwem porzadek. Macie glosniki i megafony- dlaczego nie bylo pogadanki???
Samo "k.. mać Chorzow grac" nie skutkuje w ogole.

Koniec sezonu jesli o mnie chodzi. Nie dam sobie pluć w twarz.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

luki232
Kontakt:

#148 Post autor: luki232 » 6 kwie 2025, o 17:42

tynbydziedobry pisze:
6 kwie 2025, o 17:11
zaraz kibice będą w gabinetach. róbcie screeny. jak wszystko to wszystko musi się je*** :)
Pewnie niech gangusy chodzą po gabinetach. Bądźmy drugą Arką Gdynia :super:

Stona
Kontakt:

#149 Post autor: Stona » 6 kwie 2025, o 17:43

tłuste koty Raus
za Tobą pójde w ogień, wode..

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#150 Post autor: Rickenn10 » 6 kwie 2025, o 17:46

Jak ro***bac Polski klub w dwa miesiące - Ruch Chorzów historia prawdziwa.

Ściągać Preislera żeby wpuścić moneta to jest jakiś jawny sabotaż.

MO - Bielecki - Preisler to są jedyne nazwiska które zasługują na bycie w składzie na kolejny sezon w pierwszej lidze. Im dorzucić z 4,5 młodych którym będzie zależeć żeby się pokazać. I poszukać z 3 jakościowych graczy i na tym oprzeć następny sezon.
Szczepan to jest największa łamaga tego zespołu. Przewraca się nawet bez piłki i podczas biegu.

Uważam że mecz w czwartek powinien odbyć się przy pustych trybunach bo płacić za taki cyrk to naprawdę szkoda pieniędzy. A może dam im to do zrozumienia co nieco.

Dalej oczekuje spotkania z prezesem dyrektorem sportowym i chyba trzeba dorzucić do tego grona trenera bo to co się tam obecnie odpierdala to jest naprawdę jakaś je***a parodia.
Sorry ale po dzisiaj nikt tam nie zasługuje na wsparcie trybun w najbliższym meczu.

To jest po prostu niewiarygodne ale sezon już skończony. Szybko poszło. W jednym tygodniu poszedł do żyda puchar Polski i liga.

ODPOWIEDZ