Czyli jestesmy w ciemnej du***, nigdy nic sie nie zmieni
Sezon 2024/2025 - wszystkie ligi
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
-
- Kontakt:
Re: Sezon 2024/2025 - wszystkie ligi
A jak inni kradną, wciagają i baluja w burdelach to jest ok?
Wydaje mi się, że podstawowym kryterium są głosy wyborców.
Wydaje mi się, że podstawowym kryterium są głosy wyborców.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
stadion to nie jest problem bardziej nasi wlasciciele bik stalowa twarz tu jest problem
jup
-
- Kontakt:
Naszym właścicielem i to większościowym jest też miasto Chorzów. Szymon Michałek ostatnio udzielił wywiadu (który przeszedł na tym forum bez echa) gdzie powiedział, że zajmie się prywatyzacją po wybudowaniu stadionu. Wg mnie to ogromny błąd, jest mnóstwo przykładów gdzie pojawiają się inwestorzy mimo braków w infrastrukturze. Uważam też, że nie ma takiej opcji żeby ktoś z nas ze Śląskiego wyrzucił, bo właściwie po co? Lepiej, żeby stał pusty? Bo polityka? Ruch ma kibiców po wszystkich politycznych opcjach. Ruch się już na SŚ zadomowił i jesli sami nie odwalimy jakiejś demolki to będziemy tam aż powstanie nowa Cicha.
Nie ma nawet śladu próby znalezienia inwestorów. Głośno się o tym mówi w innych miastach, są wręcz postępowania, u nas tak jak by ten obecny układ wszystkim pasował i to jest smutne i podejrzane.
PS Podobno nie ma w Chorzowie dużych firm, a wiecie skąd jest Superauto.pl, który kupił prawa do nazwy SŚ? Tak z Chorzowa, a takie prawa to kilka ładnych milionów.
Nie ma nawet śladu próby znalezienia inwestorów. Głośno się o tym mówi w innych miastach, są wręcz postępowania, u nas tak jak by ten obecny układ wszystkim pasował i to jest smutne i podejrzane.
PS Podobno nie ma w Chorzowie dużych firm, a wiecie skąd jest Superauto.pl, który kupił prawa do nazwy SŚ? Tak z Chorzowa, a takie prawa to kilka ładnych milionów.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Problemem tej ligi są pieniądze z samorządów , są przeszkodą w prawdziwej prywatyzacji , zaburzają prawo rynku .Miało to być zabronione dlatego kluby musiały stać się spółkami ale oczywiście w tym kraju znowu nie wyszło.
-
- Kontakt:
Łęczna rozpędza się. Aż jestem zaskoczony, bo z nami wyglądali słabo.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Prawdopodobnie 54 punkty będą potrzebne na zajęcie 6 miejsca. To oznacza, że musimy w 9 meczach zdobyć 17 punktów.
Pięć wygranych i dwa remisy w 9 meczach. Przed nami:
-Tychy
-Miedź
-Stal Stalowa Wola
-Kotwica
-Stal Rzeszów
-Warta
-ŁKS
-Chrobry
-Polonia
Ja tu nie widzę nawet 3 wygranych w obecnej formie...
https://x.com/pklimek99/status/1907930636876394930
Pięć wygranych i dwa remisy w 9 meczach. Przed nami:
-Tychy
-Miedź
-Stal Stalowa Wola
-Kotwica
-Stal Rzeszów
-Warta
-ŁKS
-Chrobry
-Polonia
Ja tu nie widzę nawet 3 wygranych w obecnej formie...
https://x.com/pklimek99/status/1907930636876394930
-
- Kontakt:
Po tym co gramy w ostatnich meczach ktoś z Was jeszcze serio myśli o grze w barażach? Dokończmy ten sezon dając szanse tym co jej nie mieli lub grali mało pod kątem budowania kadry na przyszły sezon
Pod kątem zmian w klubie to chce rozliczenia za ten sezon (była zapowiadana walka o awans) - ktoś powinien wziąć odpowiedzialność. Chce odpowiedzi co nie zagrało że dostajemy po 0:5
Pod kątem zmian w klubie to chce rozliczenia za ten sezon (była zapowiadana walka o awans) - ktoś powinien wziąć odpowiedzialność. Chce odpowiedzi co nie zagrało że dostajemy po 0:5
-
- Kontakt:
Jedno jest pewno: w przypadku braku 3 pkt w niedziele- możemy śmiało założyć, że baraży nie będzie.
Tego by jeszcze brakowało, żeby Tychy nas zlały

Tego by jeszcze brakowało, żeby Tychy nas zlały

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Spokojnie, deweloperzy już zacierają rączki na teren przy C6 ;-)Radvan138 pisze: ↑4 kwie 2025, o 10:28Jedyna nadzieja w tym jest ze Katowice juz nie dluga beda pelne i firmy zaczna inwestowac w mistach osciennych. Danone wlasnie otwiera centrum planistyczne w Kato. Czy nie mozna bylo by oferowac terenow po hucie jako centrum biznesowe? Postawic tam biurowce? Ja wiem ze to nie zalezy od wladz miasta, ale taka deweloperka w centrum praktycznie aglomeracji, w tak dobrze skomunikowanym miejscu byla by serio dobra. Jest pare miejsc w Chorzowie ktore mozna by przeznaczyc ja budowy jakis biurowcow i itpscaneRboy pisze: ↑4 kwie 2025, o 09:17
Moim zdaniem na żadnego szejka nie można liczyć. Muszą pojawić się ludzie z wizją odbudowy potencjału miasta nie wymagającej zbyt dużej przestrzeni, np. z branży IT lub jakiejś inżynierskiej. Degrengolada trwała bardzo długo i świat nam już bardzo uciekł. Gdyby nie to, że miasto leży pomiędzy Katowicami a Gliwicami już by opustoszało całkowicie.
- Radvan138
- Kontakt:
A czemu mieli by nie zacierac, skoro to jedna z najlepszych dzialek w miescie?RudaSlaska7 pisze: ↑4 kwie 2025, o 21:00Spokojnie, deweloperzy już zacierają rączki na teren przy C6 ;-)Radvan138 pisze: ↑4 kwie 2025, o 10:28Jedyna nadzieja w tym jest ze Katowice juz nie dluga beda pelne i firmy zaczna inwestowac w mistach osciennych. Danone wlasnie otwiera centrum planistyczne w Kato. Czy nie mozna bylo by oferowac terenow po hucie jako centrum biznesowe? Postawic tam biurowce? Ja wiem ze to nie zalezy od wladz miasta, ale taka deweloperka w centrum praktycznie aglomeracji, w tak dobrze skomunikowanym miejscu byla by serio dobra. Jest pare miejsc w Chorzowie ktore mozna by przeznaczyc ja budowy jakis biurowcow i itpscaneRboy pisze: ↑4 kwie 2025, o 09:17
Moim zdaniem na żadnego szejka nie można liczyć. Muszą pojawić się ludzie z wizją odbudowy potencjału miasta nie wymagającej zbyt dużej przestrzeni, np. z branży IT lub jakiejś inżynierskiej. Degrengolada trwała bardzo długo i świat nam już bardzo uciekł. Gdyby nie to, że miasto leży pomiędzy Katowicami a Gliwicami już by opustoszało całkowicie.
-
- Kontakt:
Najpierw watażka Fantomas musiałby zrobić przewrót w mieście, w stylu lewaków zaaresztować wszystkich kibiców. Może wtedy...RudaSlaska7 pisze: ↑4 kwie 2025, o 21:00Spokojnie, deweloperzy już zacierają rączki na teren przy C6 ;-)Radvan138 pisze: ↑4 kwie 2025, o 10:28Jedyna nadzieja w tym jest ze Katowice juz nie dluga beda pelne i firmy zaczna inwestowac w mistach osciennych. Danone wlasnie otwiera centrum planistyczne w Kato. Czy nie mozna bylo by oferowac terenow po hucie jako centrum biznesowe? Postawic tam biurowce? Ja wiem ze to nie zalezy od wladz miasta, ale taka deweloperka w centrum praktycznie aglomeracji, w tak dobrze skomunikowanym miejscu byla by serio dobra. Jest pare miejsc w Chorzowie ktore mozna by przeznaczyc ja budowy jakis biurowcow i itpscaneRboy pisze: ↑4 kwie 2025, o 09:17
Na szczęście za rok o tej porze będziemy wylewać fundamenty.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
-
- Kontakt:
Nie byłbym taki pewny z tym wylewaniem fundamentów, pewnie wszystko się przedłuży itp
- Rickenn10
- Kontakt:
Śląsk na dobrej drodze do utrzymania a mają jeszcze 7 kolejek
Poprzedni mecz prawie 35 tysięcy na trybunach
Dzisiaj ponad 25 tysięcy na trybunach a my się obnosilismy tymi naszymi 15-16 tysiącami.
Już 2 rok jesteśmy weryfikowani.
To jest aż niemożliwe ze tak bardzo...

Poprzedni mecz prawie 35 tysięcy na trybunach
Dzisiaj ponad 25 tysięcy na trybunach a my się obnosilismy tymi naszymi 15-16 tysiącami.
Już 2 rok jesteśmy weryfikowani.
To jest aż niemożliwe ze tak bardzo...
-
- Kontakt:
a niektórzy na X tak bardzo się wyśmiewali z nich. tak samo jak nie doceniają koleżanek obecnie. to już nie inni uciekają tylko my się cofamy