Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#19726 Post autor: jajo » 31 mar 2025, o 14:02

Rickenn10 pisze:
31 mar 2025, o 10:12
Elmer pisze:
31 mar 2025, o 10:01
Turk może swoją wartość podnieść podczas młodzieżowego Euro.

Szwoch ma opcję przedłużenia o sezon, więc zostanie.

Cykało jak ładnie zaczął z bramkami, tak z każdym meczem widać, że popełnia proste błędy i nie wiem czy jest sens na niego wykładać dodatkowe pieniądze.
Szwoch to jest boiskowy cwaniak, lubi prowokować ale z jednej strony to dobrze. Ostatnio trochę obniżył loty ale jest w miarę pewny.
Cykało jest himeryczny strasznie coś jak Dadok, albo ma przebłyski geniuszu albo robi dziecinade więc ciężko powiedzieć czy będzie na plus czy nie.

Na pewno Myszor i Karaś byliby w porządku do pozostania. Myszor jest zaangażowany zawsze i ciśnie do przodu grę a Karaś ostatnio prezentuje się coraz lepiej. No i to są chłopaki, którym myślę że charakteru nie brakuje i nie braknie.
Reszta z listy powyżej do odpalenia.

AndRe pisze:
31 mar 2025, o 10:02
a z czego/skad chcesz wziasc pieniadze na przyszly wzmocnienia/kontrakty?

Turk sie nie musi w Ruchu pokazywac, U21 gdzie jest kapitanem jest oknem wystawowym tutaj

A Ty myślisz, że my tego Turka za milion euro sprzedamy czy co? :zdziwko:

Z czego bym chciał wziąć?

- transfer Bogusza do Cruz ( prawie 1mln)
- transfer Helika do Oxford (jakos chyba 300k zł)
- Puchar Polski (podawałem zarobek do etapu 1/2 - jakoś 500k)
- Mecz z Wisła za który podobno mieliśmy zarobić 2mln

:)
jak zagra dobry turniej, na ktory jedzie jako kapitan kadry to czemu nie.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Mavo1920
Kontakt:

#19727 Post autor: Mavo1920 » 31 mar 2025, o 16:52

Patrząc na jego rozwój, to po mistrzostwach nie liczył bym więcej niż na transfer do jakiejś Danii za 500-600 tysięcy euro. Chyba że zagra jakiś turniej życia.

uszy
Kontakt:

#19728 Post autor: uszy » 31 mar 2025, o 18:43

A ja wam gadam że na euro21 niczym się nie wyróżni,i chętnych na nie niego nie będzie

Harpo
Kontakt:

#19729 Post autor: Harpo » 3 kwie 2025, o 09:07

absolutnie trzeba podziękować następującym graczom (na koniec sezony):
Szczepan, Novotny, Moneta, Starzyński, Lukić, Ventura, Kozak, Konczkowski, Sadlok,Turk.
Awansu nie będzie- absolutnie nierealne jest, żeby ci gracze weszli na 2 poziomy wyżej i zaczęli wszystko wygrywać do końca. Bez szans.

Tu potrzeba rewolucji. I nowego dyrektora sportowego- z doświadczeniem oraz nowego trenera. Starszego i co za tym idzie- z pokaźnym doświadczeniem.
Fornalik? Czemu nie.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19730 Post autor: Slawko » 3 kwie 2025, o 09:17

Ja bym zaczał budowe od Bieleckiego, który powinien zostać kapitanem. Jako jedyny pokazał charakter wychodząc z gównianej sytuacji. Do tego utozsamia sie z Ruchem.
Zastanowiłbym sie nad Mo i Lukicem.
Reszta won.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19731 Post autor: Ozor » 3 kwie 2025, o 09:42

Sprawy personalne to bym zostawił nowemu szkoleniowcowi jak sobie wybierze tak będzie miał i za to odpowiadał .

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#19732 Post autor: Rickenn10 » 3 kwie 2025, o 10:09

Slawko pisze:
3 kwie 2025, o 09:17
Ja bym zaczał budowe od Bieleckiego, który powinien zostać kapitanem. Jako jedyny pokazał charakter wychodząc z gównianej sytuacji. Do tego utozsamia sie z Ruchem.
Reszta won.
Preisler!
To jedyny gość, który potrafi myśleć i nie boi się być odważnym.
Nie wiem czy widzieliście ile razy angażował się do przodu. Dużo widzi i pewnie jeszcze więcej potrafi ale nie do końca może to pokazać bo ma kolegów pół inwalidów.
Ale na pewno jest mocnym punktem z tyłu. On i Szymański i ew Lukic. Reszta jest do wymiany.
Mezghrani musi grać w środku bo wtedy daje najwięcej. Prócz niego nie ma obecnie nikogo. Sikor jak wróci to też sorry ale nie.
Z przodu wiadomo nie mamy nic od wielu miesięcy. Szczepan wygląda jak amator z ligi okręgowej.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19733 Post autor: heli » 3 kwie 2025, o 10:18

Rickenn10 pisze:
3 kwie 2025, o 10:09
Slawko pisze:
Reszta won.
Preisler!
Nie wiem czy widzieliście ile razy angażował się do przodu. Dużo widzi i pewnie jeszcze więcej potrafi ale nie do końca może to pokazać bo ma kolegów pół inwalidów.
Ale na pewno jest mocnym punktem z tyłu. On i Szymański i ew Lukic. Reszta jest do wymiany.
Mezghrani musi grać w środku bo wtedy daje najwięcej. Prócz niego nie ma obecnie nikogo. Sikor jak wróci to też sorry ale nie.
Z przodu wiadomo nie mamy nic od wielu miesięcy. Szczepan wygląda jak amator z ligi okręgowej.
I to też jedyny chłop co nie przygotowywal się z zespołem. W zeszłym roku MO nie przygotowywał się z zespołem i był naszym najlepszym chopem, teraz na takiego aspiruje ten Czech. Może mi ktoś na serio wytłumaczyć czym różni się podejście naszych sztabów i piłkarzy obojętnie czy stoi na ich czele Miś czy Szulczek, że drugi raz jest to samo, że gracz dołączony praktycznie po rozpoczęciu sezonu i przygotowujący się gdzieś indziej wygląda o wiele lepiej.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19734 Post autor: disu » 3 kwie 2025, o 16:04

heli pisze:
3 kwie 2025, o 10:18
Rickenn10 pisze:
3 kwie 2025, o 10:09
Slawko pisze:
Reszta won.
Preisler!
I to też jedyny chłop co nie przygotowywal się z zespołem. W zeszłym roku MO nie przygotowywał się z zespołem i był naszym najlepszym chopem, teraz na takiego aspiruje ten Czech. Może mi ktoś na serio wytłumaczyć czym różni się podejście naszych sztabów i piłkarzy obojętnie czy stoi na ich czele Miś czy Szulczek, że drugi raz jest to samo, że gracz dołączony praktycznie po rozpoczęciu sezonu i przygotowujący się gdzieś indziej wygląda o wiele lepiej.
I to jest BARDZO DOBRE PYTANIE.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19735 Post autor: gerhat » 3 kwie 2025, o 18:25

Ozor pisze:
3 kwie 2025, o 09:42
Sprawy personalne to bym zostawił nowemu szkoleniowcowi jak sobie wybierze tak będzie miał i za to odpowiadał .
Popieram, kibice nie są od ustalania kadry. Oczywiście mogą mieć swoje sympatie ale to już inna sprawa.

Te sympatie to też są jak wiatr zawieje - przypomnę że dwa lata temu mieliśmy Św. Szczepana a teraz część mówi o nim gorzej jak o psie sąsiada. Bielecki był rok temu nazywany tłuściochem i królem fast fooda a teraz chcecie od niego zaczynać ustalanie kadry Ruchu. Szymański sprzed kilku miesięcy podobno zrobił największe postępy a teraz nazywany jest pseudoobrońcą.
Co jeden tutaj to lepszy fachowiec i znający się na ludziach 😀

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19736 Post autor: Darth Kabut » 3 kwie 2025, o 19:22

gerhat pisze:
3 kwie 2025, o 18:25
Ozor pisze:
3 kwie 2025, o 09:42
Popieram, kibice nie są od ustalania kadry. Oczywiście mogą mieć swoje sympatie ale to już inna sprawa.

Te sympatie to też są jak wiatr zawieje - przypomnę że dwa lata temu mieliśmy Św. Szczepana a teraz część mówi o nim gorzej jak o psie sąsiada. Bielecki był rok temu nazywany tłuściochem i królem fast fooda a teraz chcecie od niego zaczynać ustalanie kadry Ruchu. Szymański sprzed kilku miesięcy podobno zrobił największe postępy a teraz nazywany jest pseudoobrońcą.
Co jeden tutaj to lepszy fachowiec i znający się na ludziach 😀
Ale i tak wszystko weryfikuje boisko.
A jak na razie, jest gorzej niż sobie każdy wyobrażał.
Więc nie chodzi tylko o sympatie…
Każdy z nas stara się pomóc na swój sposób.

Mavo1920
Kontakt:

#19737 Post autor: Mavo1920 » 3 kwie 2025, o 22:45

Jeżeli już brać kogoś z legii to nie Adkonisów na półroczne wypożyczenia, ale wyciągać takich jak Szczepaniak, którym się kończy kontrakt, dać mu szanse na regularnie granie i spieniężyć w niedalekim czasie...

tynbydziedobry
Kontakt:

#19738 Post autor: tynbydziedobry » 8 kwie 2025, o 22:18

jak już tak lubimy powroty to może tym razem się weźmiemy za dzieciaki byłych graczy? 😎

https://weszlo.com/2025/04/08/syn-grazv ... HWGG1PlYsw

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#19739 Post autor: Rickenn10 » 8 kwie 2025, o 23:03

tynbydziedobry pisze:
8 kwie 2025, o 22:18
jak już tak lubimy powroty to może tym razem się weźmiemy za dzieciaki byłych graczy? 😎

https://weszlo.com/2025/04/08/syn-grazv ... HWGG1PlYsw
Miki Miki Miki Miki gooooool :cool:
Chciałoby się znowu zaśpiewać ;) taki pokoleniowy powrót to byłoby interesujące. Niby powrót ale jednak nie ;)

uszy
Kontakt:

#19740 Post autor: uszy » 14 kwie 2025, o 23:38

Kto odpalił Szura do zwolnienia,w Polonii W. Wszyscy się śmieją co za interes Ruch zrobil biorąc za niego tabun paralityków

ODPOWIEDZ