Puchar Polski 2024/25
-
- Kontakt:
Re: Puchar Polski 2024/25
Marzy mi sie w półfinale Polonia W abo Puszcza i mysla że majówka spędza w warszawie
NRŚL GANG
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Graliśmy z zespołem lepszym, grającym ligę wyżej i będącym w gazie. To oczywiste, że oddajesz piłkę i nastawiasz się przynajmniej częściowo na kontry, bo inaczej każdą lukę będą w stanie wykorzystać.
A jak Sikora wbiegł w pole karne ostatnimi czasy i była powtórka? Co to był za mecz? Myślałem, że każde wbiegnięcie w pole to jest podstawa do powtórzenia rzutu karnego?
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dlatego mozna powiedzieć, ze Korona dominowala na boisku pilkarsko. Dodal bym szybkosc podejmowania decyzji, wyszkolenie techniczne (dokladnosc podań, kierunek przyjęcia piłki, pojedynki 1 on 1 juz o tempie biegania nie wspomnę ). Na plus i chwale to, że nasi zapieprzali jeden za drugiego, dali z watroby tyle ile mogli no i Kuba mial powrót marzenie. Na Koronę wystarczyło bo oni byli mega nie skuteczni.
Wynik wskazuje na spokojna wygraną ale na pewno tak nie było. Gerhat dolożył statystyki ktore tez potwierdzają kto prowadzil grę w tym meczu.....
Wynik OK i oby był zalążkiem powrotu do gry z jesieni bo tego potrzebujemy,żeby nie stracic tego sezonu.
.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Frekwencja 11k po blamażu, w srodku tygodnia, przy 3stopniach to jest mistrzostwo swiata.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
-
- Kontakt:
Wtedy Sikora wybijał piłkę (przed chwilą sprawdziłem skrót vs puszcza )NG1920 pisze: ↑26 lut 2025, o 09:40Graliśmy z zespołem lepszym, grającym ligę wyżej i będącym w gazie. To oczywiste, że oddajesz piłkę i nastawiasz się przynajmniej częściowo na kontry, bo inaczej każdą lukę będą w stanie wykorzystać.
A jak Sikora wbiegł w pole karne ostatnimi czasy i była powtórka? Co to był za mecz? Myślałem, że każde wbiegnięcie w pole to jest podstawa do powtórzenia rzutu karnego?
- blue
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
z tego co wiem za samo wbiegnjecie tez jesf powtorka
-
-
- Kontakt:
Jakoś niewiele mówicie o okolicznościach przyznania tych rzutów karnych oraz kilku innych sytuacjach o mniejszej wadze.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Maxior
Blue
Inni
Nie wprowadzajcie ludzi w błąd, jeśli czego nie sprawdziliscie lub nie jesteście pewni
Z przepisów PZPN :
Karny może być powtórzony jeśli
-wspolpartner bramkarza przedwcześnie wbiegnie w pole karny i EWIDENTNIE WPLYNIE TO NA WYKONAWCE karnego
- zawodnik, który wbiegnie przedwcześnie, pierwszy dotknie piłki lub uniemożliwi zawodnikowi drugiej drużyny oddanie strzału
To tyle z OFICJALNYCH przepisów, a nie "mi się wydaje"
Blue
Inni
Nie wprowadzajcie ludzi w błąd, jeśli czego nie sprawdziliscie lub nie jesteście pewni
Z przepisów PZPN :
-wspolpartner bramkarza przedwcześnie wbiegnie w pole karny i EWIDENTNIE WPLYNIE TO NA WYKONAWCE karnego
- zawodnik, który wbiegnie przedwcześnie, pierwszy dotknie piłki lub uniemożliwi zawodnikowi drugiej drużyny oddanie strzału
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pierwszego karnego byc nie powinno.
Wolny po ktorym padla bramka dla nas tez moim zdaniem naciagany.
Chyba nalezal sie karny nam w 45 minucie po faulu na Novotnym. Sedzia gwizdnal wolny z 17 metra.
Generalnie nie uwazam, ze Korona nas zdominowala. Ich przewaga w statystykach uwidocznila sie dopiero po bramce na 2-0.
Wolny po ktorym padla bramka dla nas tez moim zdaniem naciagany.
Chyba nalezal sie karny nam w 45 minucie po faulu na Novotnym. Sedzia gwizdnal wolny z 17 metra.
Generalnie nie uwazam, ze Korona nas zdominowala. Ich przewaga w statystykach uwidocznila sie dopiero po bramce na 2-0.
-
- Kontakt:
dokładnie. Można by się ewentualnie czepiać, że nie zdołaliśmy dłużej przytrzymać piłki, mimo to broniliśmy się skutecznie i było jeszcze w końcówce kilka kontr bez powodzenia.HullCityFC pisze: ↑26 lut 2025, o 10:37
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Rickenn10
- Kontakt:
Przecież Korona prócz karnego i dosłownie może 2 okazjach w 1 połowie nie grała kompletnie nic.scaneRboy pisze: ↑26 lut 2025, o 10:43dokładnie. Można by się ewentualnie czepiać, że nie zdołaliśmy dłużej przytrzymać piłki, mimo to broniliśmy się skutecznie i było jeszcze w końcówce kilka kontr bez powodzenia.HullCityFC pisze: ↑26 lut 2025, o 10:37
1 część była pod naszą kontrolą. W 2 połowie od 70min złapali dopiero gaz i rzeczywiście cofnęliśmy się do głębszej defensywy ale nie zgodzić się można, że to Korona nas w pełni zdominowała bo nie jest to prawdą.
-
- Kontakt:
No i wszystko wyjaśnione- dziękujęAdiBatory pisze: ↑26 lut 2025, o 10:35Maxior
Blue
Inni
Z przepisów PZPN :

- Rickenn10
- Kontakt:
Mam przeczucie ze powtórzy się finał sprzed roku i Pogoń zagra z pierwszo ligowcem
Mamy szczęście w losowaniach w tym roku.

Mamy szczęście w losowaniach w tym roku.