Ruch Chorzów - Wisła Kraków, sobota, 22.02.25, 14:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
nołnejm
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Wisła Kraków, sobota, 22.02.25, 14:30

#256 Post autor: nołnejm » 23 lut 2025, o 11:16

South pisze:
23 lut 2025, o 11:06
Klub z Krakowa w ramach wczorajszej piąteczki wbitej Ruchowi wprowadza bilety za piątaka... Można powiedzieć strzał w dziesiątkę. PR na top poziomie, u nas jakby otwarli bramy na 5 najbliższych szpili za free to 10k nie zbiorą.

PS. A tu cza 5 dych na wejściówkę z Koroną...
Ta, bilety za piątaka, dla KOBIET, które były na meczu z Ruchem ;)

Awatar użytkownika
karol fryna
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#257 Post autor: karol fryna » 23 lut 2025, o 11:19

na takich siemianowskich wszyscy robia interesy .... oprocz Ruchu!

luki232
Kontakt:

#258 Post autor: luki232 » 23 lut 2025, o 11:24

South pisze:
23 lut 2025, o 11:06
Klub z Krakowa w ramach wczorajszej piąteczki wbitej Ruchowi wprowadza bilety za piątaka... Można powiedzieć strzał w dziesiątkę. PR na top poziomie, u nas jakby otwarli bramy na 5 najbliższych szpili za free to 10k nie zbiorą.

PS. A tu cza 5 dych na wejściówkę z Koroną...
Od dawna mówię, że z cenami biletów w tym klubie delikatnie mówiąc powariowali...

AdiBatory
Kontakt:

#259 Post autor: AdiBatory » 23 lut 2025, o 11:35

Bilety za drogie
Szulczek out
Fosa out
Prezes najgorszy - out
Piłkarze - beznadziejni, nikt się nie nadaje
Sezon - już przegrany, będziemy walczyć o utrzymanie
Atmosfera - dno

Jak dwa mecze potrafią zmienić narrację na tym forum
A jeszcze 1.5tyg temu staliście na prezentacji i wpatrzeni w całość, czekaliście żeby zebrać autografy albo machnąć fotkę.

Jasne, przegraliśmy w kompromitującym stylu. Mamy 0pkt za ten mecz, identycznie jak jesienią. I tyle...
Teraz trza się podnieść i fizycznie i mentalnie

I nie pomoże te "je ba nie" grajków, wyzywanie itp.
Po Chrobrym i Opolu jak my ich miazdzyli to połowa forum siedziała cicho, a druga waliła konia jak jest super. Teraz wszyscy out

Ci co wyzywają prezesa czy innych to chyba zapomnieli z jakiego bagna nas wyciągnął i z jakimi długami przeszlosci każdego roku się zmagamy.

Nawet jak odpadniemy z Koroną, to trza w następnym meczach na SŚ punktować , żeby na koniec być w top6 i zagrać (oby) dwa finały o ekstraklasę

Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#260 Post autor: DaReQ93 » 23 lut 2025, o 11:42

AdiBatory pisze:
23 lut 2025, o 11:35
Bilety za drogie
Szulczek out
Fosa out
Prezes najgorszy - out
Atmosfera - dno
Jeszcze grzywka i spodenki Kozaka out

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#261 Post autor: chropaczow » 23 lut 2025, o 11:47

DaReQ93 pisze:
23 lut 2025, o 11:42
AdiBatory pisze:
Bilety za drogie
Szulczek out
Fosa out
Prezes najgorszy - out
Atmosfera - dno
No i twoje poczucie humoru - out.

BlueDream1976
Kontakt:

#262 Post autor: BlueDream1976 » 23 lut 2025, o 11:56

maxior pisze:
23 lut 2025, o 08:54
Adam1983 pisze:
23 lut 2025, o 08:38
maxior pisze:
23 lut 2025, o 08:34
Jaki problem w mentalu może mieć ekipa grająca z czerwoną latarnią z Siedlec. Ja twierdzę że z Koroną zobaczymy ten sam styl i piłkarzy którzy nie potrafią celnie podać na 2 metry.
To go powiesz o wczrajszym remisie bruk betu wyszarpanym na som koniec z tą latarnią ? Nie jeden jeszcze z nimi punkty potraci. Może te Siedlce nie są teroz takie słabe
Nie w tym rzecz, żeby ro***bać Siedlce jak Wisła nas, chodzi o to, ze trener twierdzi że problem jest w mentalu. Zagrali identycznie jak w pierwszym meczu, tylko ze Wisła wykorzystała to co nie ekipa z Siedlec. Tam też Ruch mógł łatwo popłynąć z 4 golami.
Nie weszli w runde to fakt, tylko ze na boisku jest grupa przypadkowych ludzi. Nie ma nic, co by można oprzeć optymizm przed kolejnym meczami. Popłyniemy z Koroną jestem pewny i gra i styl nie specjalnie sie zmieni.

Ci przypadkowi ludzie jak ich nazywasz, w ostatnich 9 spotkaniach, pomijając mecz z Wisłą, wygrali 7 razy i zaliczyli tylko jedna porażka i jeden remis z Pogonią. Bilans bramek to 21 : 5. Ta sama drużyna została wzmocniona przez dwóch obrońców, co grali regularnie w pierwszej lidze czeskiej, która z pewnością jest silniejsza od ekstraklapy. Do tego doszło trzech młodych utalentowanych piłkarzy jak i wrócił dobry bramkarz, no i doszedł Asystent Trenera. I ty pitolisz, że nie ma nic co by można oprzec optymizmem??? Ok, pierwszy mecz przy -5 stopni z drużyną co walczy o życie. Wczoraj ta sama Pogonia zremisowala z Nieczecią, to może nie są wcale tacy słabi...? Mecz z Wisłą to faktycznie tragedia, ale takie pitolenie co tu czytom, to naprawde jest żałosne. Momy dobry zarząd i dobrego trenera jak i silna drużyna. Oni już więdzą co robią! Ale napewno jest coś nie tak i oby to coś szybko rozpoznali i coś z tym zrobili, bo inaczej prędzej czy póżniej głowy polecą...

Michal578
Kontakt:

#263 Post autor: Michal578 » 23 lut 2025, o 12:04

Każdy jest zawiedziony bo widział jak ta drużyna funkcjonowała na jesień, teraz trener miał cały okres i widać efekt,trzeba wierzyć że odpali nie mniej ten wczorajszy wstyd nie miał prawa się wydarzyć.Inna sprawą jest rola dyrektora czy prezesa który z każdym chce dobrze jak z kolegami a tak się nie da,tu trzeba wymagać i też czuć presję,a my jako kibice jej nie robimy.

disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#264 Post autor: disu » 23 lut 2025, o 12:05

AndRe pisze:
23 lut 2025, o 10:25
Ja juz nawet nie czytam prasowki

Ciekawe czy pilkarze wogole odczuwaja jakis wstyd po tym szpilu?
Czy maja jakas godnosc?

Czy np zakomunikuja odjebalismy przepraszamy nasza pensje (albo jej czesc) za luty przeznaczamy na ....

Czym bardziej ogladam skroty tym bardziej wyglada to jak odpuszczony szpil :szok:
Nie wierze w slowa ze trema ich zjadla

Najgorzej zagrali ci najbardziej doswiadczeni, co pewnie maja najwiecej do gadki w szatni

Pewnie sie myle ale naprawde ciezko uwierzyc w to wczorajsze bez podtekstow
Praca uoni w trakcie przerwy dymnej sie śmioli razem z Wiślakami, Szczepan i Sadlok mieli polew.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#265 Post autor: HullCityFC » 23 lut 2025, o 12:37

Liga czeska nie jest calosciowo lepsza od Ekstraklasy. O ile Sparta, Slavia i Pilzno moga byc na wyzszym pozionie niz nasza czolowka to wszystko co od 6 w dol to poziom I ligi polskiej.

Z Korona nie obchodzi wynik. Oni po tym co odjebsli zxWisla maja pasc z wycienczenia po 90 minucie.

Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#266 Post autor: DaReQ93 » 23 lut 2025, o 12:46

chropaczow pisze:
23 lut 2025, o 11:47
DaReQ93 pisze:
23 lut 2025, o 11:42
AdiBatory pisze:
Bilety za drogie
Szulczek out
Fosa out
Prezes najgorszy - out
Atmosfera - dno
No i twoje poczucie humoru - out.
Z moim poczuciem humoru jest wszystko w porządku i zgadzam się z Adim bo wczoraj wydarzyła się wpadka. Od jutra będziemy wygrywać i będziecie ich nosić na rękach bo okaże się, że na maj będziemy mieć top formę z tego "zawalonego" okresu przygotowawczego (Sam w to nie wierzę dzisiaj :rotfl: ).

Więc ocenimy po sezonie bo teraz jest tylko wylewanie frustracji na dwudziestu stronach jak po każdej porażce. Po wygranej jest max 5 stron i nigdzie nie ma jebania Kozaka o jego spodenki i grzywkę czy prezesa, że nie dojechał do poziomu ligi i jego jedyna robota w klubie to powiedzenie vamos w kulisach.

Następny przystanek Korona i mam nadzieję, że będzie jechanie na dupach przez 90 minut albo i więcej.

adik1920ligota
Kontakt:

#267 Post autor: adik1920ligota » 23 lut 2025, o 13:04

Jak ktoś znalazł plecak to proszę o kontakt.

chorzowski_rsl
Kontakt:

#268 Post autor: chorzowski_rsl » 23 lut 2025, o 13:44

Ale jutro bydzie wstyd przis do roboty
NRŚL GANG

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#269 Post autor: jajo » 23 lut 2025, o 13:46

gerhat pisze:
23 lut 2025, o 07:19
jajo pisze:
23 lut 2025, o 01:12
24h temu nucilem pod nosem o stadionie pekajacym w szwach.
teraz mi sie nasuwa tylko "serce moje placze".

nie chce zabrzmiec jak tani mowca motywacyjny,
ale to nie jest pierwszy plaskacz jaki nasze pokolenia dostaly w ryj.
paradoksalnie one nas oslabiaja tylko na chwile, a w dluzszym przedziale czasu buduja nasz charakter.
dlatego w kilka lat od stania na krawedzi upadka przeszlismy do momentu, w ktorym pod tym gigantem, na ktorym zawsze mialy byc pustki, pierwszy raz w zyciu na meczu Ruchu widzialem konika...

ile watkow slusznej krytyki, wiele smutnych spostrzezen, ale my sie z tego ku*** podniesiemy!
nie wiem czy we wtorek, nie wiem czy w marcu, nie wiem czy w tym roku.
ale ku*** sie podniesiemy!
i tak jak ten awans do ekstraklasy sprzed 2 lat smakowal lepiej niz kazdy inny, to tak samo bedzie z tymi trofeami, ktore podniesiemy.

a i dolozymy jedna osobe do tej frekwencji, zeby zmazac te 0-5 z rekordow!
jajo piszesz teksty Siemianowskiemu? 😀
Jeżeli nie to mu podeślij, będzie miał co powiedzieć mediom.

Czuję po prostu, że jest niesprawiedliwie oceniany.
Na końcu najważniejsze jest boisko, ale jednocześnie to boisko nie pokazuje wszystkiego.

Graly wczoraj kluby dwóch prezesow, którzy wyciągnęli swoje marki z otchłani. Jeden bardziej swoją kasa, drugi praca.
Ten pierwszy znów popadł w długi, groziły mu wnioski piłkarzy o rozwiązanie kontraktów z winy klubu.
Ten drugi od kilku lat płaci wszystko na czas, mimo że wyskoczyły mu takie kwiatki jak:
- konieczność przeprowadzki do Gliwic.
- kaucja na SS
- zabskie zniszczenia
- podwyżka kaucji
- brak kasy od Lechii
- inne o których, nie było tak głośno. Np. wstrzymanie miejskiej kasy przed wyborami.
Wszystko to nie zachwiało nasza płynnością.
Trzeba być ślepym albo zaślepionym tylko wczorajsza klęska, żeby tego nie widzieć.
My się jako klub stale rozwijamy. Oczywiście są słabsze punkty jak sklepik, można dyskutować o poszczególnych transferach itd.
Natomiast ocena prezesa klubu nie może dotyczyć 90ani180min. Ba, moim zdaniem nie może nawet dotyczyć rundy czy sezonu. Na tym odcinku można oceniać trenera czy DS. Robota prezesa ma charakter wieloletni i ocena tu musi być jednoznacznie pozytywną.
Ktoś powie, że to był dobry prezes na niższe ligi. Ja odpowiem, że wielu z prezesow po tych niespodziewanych wydatkach, o których pisałem wpadlo by już w spirale zadłużenia.
Czasem mam wrażenie, że pamięć jest bardzo krótka i chcielibyście, żeby prezes zastosował haslo z wczorajszej oprawy i rzucił 2mln jakiemuś Rodado na stół.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#270 Post autor: gerhat » 23 lut 2025, o 13:56

jajo pisze:
23 lut 2025, o 13:46
gerhat pisze:
23 lut 2025, o 07:19
jajo pisze:
23 lut 2025, o 01:12
24h temu nucilem pod nosem o stadionie pekajacym w szwach.
teraz mi sie nasuwa tylko "serce moje placze".

nie chce zabrzmiec jak tani mowca motywacyjny,
ale to nie jest pierwszy plaskacz jaki nasze pokolenia dostaly w ryj.
paradoksalnie one nas oslabiaja tylko na chwile, a w dluzszym przedziale czasu buduja nasz charakter.
dlatego w kilka lat od stania na krawedzi upadka przeszlismy do momentu, w ktorym pod tym gigantem, na ktorym zawsze mialy byc pustki, pierwszy raz w zyciu na meczu Ruchu widzialem konika...

ile watkow slusznej krytyki, wiele smutnych spostrzezen, ale my sie z tego ku*** podniesiemy!
nie wiem czy we wtorek, nie wiem czy w marcu, nie wiem czy w tym roku.
ale ku*** sie podniesiemy!
i tak jak ten awans do ekstraklasy sprzed 2 lat smakowal lepiej niz kazdy inny, to tak samo bedzie z tymi trofeami, ktore podniesiemy.

a i dolozymy jedna osobe do tej frekwencji, zeby zmazac te 0-5 z rekordow!
jajo piszesz teksty Siemianowskiemu? 😀
Jeżeli nie to mu podeślij, będzie miał co powiedzieć mediom.

Czuję po prostu, że jest niesprawiedliwie oceniany.
Na końcu najważniejsze jest boisko, ale jednocześnie to boisko nie pokazuje wszystkiego.

Graly wczoraj kluby dwóch prezesow, którzy wyciągnęli swoje marki z otchłani. Jeden bardziej swoją kasa, drugi praca.
Ten pierwszy znów popadł w długi, groziły mu wnioski piłkarzy o rozwiązanie kontraktów z winy klubu.
Ten drugi od kilku lat płaci wszystko na czas, mimo że wyskoczyły mu takie kwiatki jak:
- konieczność przeprowadzki do Gliwic.
- kaucja na SS
- zabskie zniszczenia
- podwyżka kaucji
- brak kasy od Lechii
- inne o których, nie było tak głośno. Np. wstrzymanie miejskiej kasy przed wyborami.
Wszystko to nie zachwiało nasza płynnością.
Trzeba być ślepym albo zaślepionym tylko wczorajsza klęska, żeby tego nie widzieć.
My się jako klub stale rozwijamy. Oczywiście są słabsze punkty jak sklepik, można dyskutować o poszczególnych transferach itd.
Natomiast ocena prezesa klubu nie może dotyczyć 90ani180min. Ba, moim zdaniem nie może nawet dotyczyć rundy czy sezonu. Na tym odcinku można oceniać trenera czy DS. Robota prezesa ma charakter wieloletni i ocena tu musi być jednoznacznie pozytywną.
Ktoś powie, że to był dobry prezes na niższe ligi. Ja odpowiem, że wielu z prezesow po tych niespodziewanych wydatkach, o których pisałem wpadlo by już w spirale zadłużenia.
Czasem mam wrażenie, że pamięć jest bardzo krótka i chcielibyście, żeby prezes zastosował haslo z wczorajszej oprawy i rzucił 2mln jakiemuś Rodado na stół.
jajo, źle mnie odczytałeś, ja nie krytykuję Siemianowskiego, podpisuję się pod każdym słowem, które napisałeś o nim. Napisałem Ci że takimi słowami jak Twoje powinien się posłużyć Prezes w wypowiedzi dla mediów a tutaj jest forum i trzeba powiedzieć jak jest, wylać nasze kibicowskie żale za te dwa mecze i tylko za to, Bo im się należy. Wynosimy ich na rękach po zwycięstwach ale po złej robocie musi być porządny opier…. Teorii o słabym mentalu i wpadce nie kupuję, gdybyśmy pocisnęli tą Pogoń 3-1 i potem taką wpadką z Wisłą to mógłbym sądzić że im się głowy zagotowały ale my nie zagraliśmy niczego dobrego w tych dwóch meczach z rzędu

ODPOWIEDZ