Tylko te kilka razy w roku to są auta parkujące na trawnikach, na parkingach Lidla czy AKS (zdziwienie bo trzeba zapłacić) okolicznych wąskich uliczkach (patrz domki od strony Katowickiej) czy też parkowanie na dziko na obrzeżach Parku.NG1920 pisze: ↑19 lut 2025, o 16:46za***ista rewitalizacja, bo miejsca na samochody jest nadal w ciul, da się przejechać w dwie strony, za to w końcu jest sensowna ścieżka rowerowa do największego parku w Europie i trochę miejsca dla ludzi. Kilka razy w roku się nikomu nic nie stanie jak się przejdzie 20 minut pieszo. To jest już dawno temu zrobione, więc nie wiem skąd zdziwienie.
Ruch Chorzów - Wisła Kraków, sobota, 22.02.25, 14:30
-
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - Wisła Kraków, sobota, 22.02.25, 14:30
-
- Kontakt:
A to już jest kwestia głupoty/lenistwa/wygodnictwa i nic na to nie poradzisz, że niektórym nie wytłumaczysz jak się zachowywać w społeczeństwie. Nie można wszystkiego przeznaczyć pod parkingi, bo i tak zawsze będzie za mało, co pokazują czasem zastawiane wejścia do sklepów, bo komuś już nawet z miejsca parkingowego dojście uwłaczamarek79 pisze: ↑19 lut 2025, o 18:02Tylko te kilka razy w roku to są auta parkujące na trawnikach, na parkingach Lidla czy AKS (zdziwienie bo trzeba zapłacić) okolicznych wąskich uliczkach (patrz domki od strony Katowickiej) czy też parkowanie na dziko na obrzeżach Parku.NG1920 pisze: ↑19 lut 2025, o 16:46za***ista rewitalizacja, bo miejsca na samochody jest nadal w ciul, da się przejechać w dwie strony, za to w końcu jest sensowna ścieżka rowerowa do największego parku w Europie i trochę miejsca dla ludzi. Kilka razy w roku się nikomu nic nie stanie jak się przejdzie 20 minut pieszo. To jest już dawno temu zrobione, więc nie wiem skąd zdziwienie.

-
- Kontakt:
Rickenn10 pisze: ↑19 lut 2025, o 17:13Wynajmowałem apartament na parkowej przez dłuższa chwilę i uwierz że Ci którzy mają balkony na stronę ulicy dostali najlepszy prezent w postaci tego remontu
Od strony parku było słychać jak auta wbijały się w bruk więc nawet nie chce myśleć co mieli Ci od strony ulicy.
Odkąd żyje to ta kostka miała być nie do ruszenia, bo zabytek. No ale to Rzeczpospolita deweloperska, tutaj prawo nie obowiązuje

- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Na co komu taka kostka?Mavo1920 pisze: ↑19 lut 2025, o 18:12Rickenn10 pisze: ↑19 lut 2025, o 17:13Wynajmowałem apartament na parkowej przez dłuższa chwilę i uwierz że Ci którzy mają balkony na stronę ulicy dostali najlepszy prezent w postaci tego remontu
Od strony parku było słychać jak auta wbijały się w bruk więc nawet nie chce myśleć co mieli Ci od strony ulicy.
Odkąd żyje to ta kostka miała być nie do ruszenia, bo zabytek. No ale to Rzeczpospolita deweloperska, tutaj prawo nie obowiązuje![]()
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Uryga gra z nami czy się ostatnio wykartkowal? Chociaż patrząc na jego poczynania to sam nie wiem co lepsze 

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wykartkowany.
-
- Kontakt:
kroy pisze: ↑19 lut 2025, o 19:33Na co komu taka kostka?Mavo1920 pisze: ↑19 lut 2025, o 18:12Rickenn10 pisze: ↑19 lut 2025, o 17:13Wynajmowałem apartament na parkowej przez dłuższa chwilę i uwierz że Ci którzy mają balkony na stronę ulicy dostali najlepszy prezent w postaci tego remontu
Odkąd żyje to ta kostka miała być nie do ruszenia, bo zabytek. No ale to Rzeczpospolita deweloperska, tutaj prawo nie obowiązuje![]()
A na co komu zabytkowy familok który może sie rozsypać za 20 lat? Nie o tym jest mowa, chodzi o status jaki miała mieć ta kostka w tym konkretnym miejscu. Wszyscy wiemy, że gdyby nie deweloper, kostka dalej by była. To czy lepszy jest asfalt czy nie, w tym kontekście nie ma znaczeia. Sorki za offtop.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jo na szicowie slysza kozdego tira jadacego od strony dts.Rickenn10 pisze: ↑19 lut 2025, o 17:13Wynajmowałem apartament na parkowej przez dłuższa chwilę i uwierz że Ci którzy mają balkony na stronę ulicy dostali najlepszy prezent w postaci tego remontu
na nowej kozdy slyszy bana.
na AK zug.
budowa infrakstkury pod katem wygody jedynie najblizszego sasiedztwa to patologia.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- DaReQ93
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jeszcze mały offtopNG1920 pisze: ↑19 lut 2025, o 16:46za***ista rewitalizacja, bo miejsca na samochody jest nadal w ciul, da się przejechać w dwie strony, za to w końcu jest sensowna ścieżka rowerowa do największego parku w Europie i trochę miejsca dla ludzi. Kilka razy w roku się nikomu nic nie stanie jak się przejdzie 20 minut pieszo. To jest już dawno temu zrobione, więc nie wiem skąd zdziwienie.
Ścieżka rowerowa jest od kilku lat już, teraz została tylko wymieniona nawierzchnia, zrobione przejście dla pieszych z wysepką i kilka miejsc parkingowych (10?) wzdłuż drogi. Więc za dużo się nie zmieniło a skoro i tak ją robią jednokierunkową na 15 godzin w ciągu dnia meczowego to czemu nie zrobić na niej skośnego parkingu, tak jak mówią chłopaki to jest marnotrawstwo infrastruktury i powinien ktoś być pociągnięty do odpowiedzialności. No chyba, że radiowozy, armatki, suki, psy, konie i słonie policyjne mają tam parkować to inna sprawa....
-
- Kontakt:
Rozkmina na temat ulicy i kilkudziesięciu miejsc parkingowych jprd na meczu ponad 50k ludzi i nie ma takiej infrastruktury aby można było to przyjąć!!! Nawet jakby oddali wszystkie uliczki wokół SŚ to nie upchasz takiej ilości samochodów.
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
To jest akurat 100% racji. Parkować tam nie można, za to taksówki robią sobie chwilowy postój po meczu czekając na ludzi. Armatki itp czekają na parkingu przy samym SŚ przy stacji Elki.DaReQ93 pisze: ↑20 lut 2025, o 08:04a skoro i tak ją robią jednokierunkową na 15 godzin w ciągu dnia meczowego to czemu nie zrobić na niej skośnego parkingu, tak jak mówią chłopaki to jest marnotrawstwo infrastruktury i powinien ktoś być pociągnięty do odpowiedzialności. No chyba, że radiowozy, armatki, suki, psy, konie i słonie policyjne mają tam parkować to inna sprawa....
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A główna grupa Wisły nie przyjeżdża pociągami?
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Nie upchasz bo z pełną świadomością rezygnujesz z miejsc parkingowych. To samo jest z wyjazdem po meczu z Parku na wysokości Tysiąclecia. Wszystkie przecinki Chorzowskiej gdzie możesz nawrócić i uciec autem w stronę Katowic są po blokowane i auta są pchane na skrzyżowanie przy AKS do nawrotki a tam zielone do skrętu w prawo trwa pół minuty. W Sylwestra miałem sposobność jechać od stacji na Dębie i dopiero na AKSie mogłem zawrócić stojąc w korku do świateł.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Słyszałem o jednym cugu specjalnym na 3 000 ale to stanowczo za mało na taką ilość .Pytanie do której stacji ich pokierują
29.05.2022 w szatni przed meczem RUCH-MOTOR
T.Foszmańczyk:
"Nie będziemy drużyną o której będą mówić że prawie zrobiła awans bo my go k**** zrobimy!Z Bogiem i po zwycięstwo!Kto wygra mecz?RUCH!
T.Foszmańczyk:
"Nie będziemy drużyną o której będą mówić że prawie zrobiła awans bo my go k**** zrobimy!Z Bogiem i po zwycięstwo!Kto wygra mecz?RUCH!