Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mpapmp
Kontakt:

Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#19621 Post autor: mpapmp » 29 sty 2025, o 12:10

Dlatego nie zgadzam się z Twoimi zarzutami, że jak to ktoś mógł dopuścić go do gry.
Patryk wiedział. Zapewne zaryzykował , to było jego być albo nie być. Jeżeli lekarze klubowi nie wiedzieli, to ktoś coś przed nimi coś ukrył.
Obrazek

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19622 Post autor: heli » 29 sty 2025, o 12:36

Naprawdę nie trzeba być omnibusem z medycyny by wiedzieć, że ryzyko ponownego urazu w takim wypadku jest zawsze większe. Więc każdy sobie z tego zdawał sprawę, ale czy to ma oznaczać, że po pierwszym urazie piłkarz ma zawieszać bytu na kołek i dać sobie spokój. Normalne, że będzie próbować, a żadne badanie nie da ci pewności, kiedy coś się może ponownie wydarzyć, tak jak było to przy pierwszym odnowieniu. Najwyraźniej sam Sikor czuł, że to jest moment by spróbować już wrócić, a lekarze i trenerzy uznali, że może spróbować i będzie widział jak to znosi, tyle i tylko tyle.

Natomiast pisanie szukanie jakiegoś winnego takiej sytuacji jest co najmniej dziwne, żeby nie napisać śmieszne, bo na pewno nikomu, a w szczególności piłkarzowi do śmiechu nie jest.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19623 Post autor: blue » 29 sty 2025, o 12:46

mi lekarz mówił, że przebudowa wiązadeł trwa rok, szybciej niż po tym czasie niema co wracać, trzymajmy kciuki ,że nic bardzo powaznego sie nie stalo i Sikor wróci , ale lepiej miesiąc dlużej niż znów za szybko

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19624 Post autor: kroy » 29 sty 2025, o 13:09

blue pisze:
29 sty 2025, o 12:46
mi lekarz mówił, że przebudowa wiązadeł trwa rok, szybciej niż po tym czasie niema co wracać, trzymajmy kciuki ,że nic bardzo powaznego sie nie stalo i Sikor wróci , ale lepiej miesiąc dlużej niż znów za szybko
Tylko, że Ty nie jesteś profesjonalnym piłkarzem a po drugie każdy organizm reaguje inaczej.

Nie szukam winnych bo myślę, że w tym przypadku ich nie ma. Winne są geny, na to wygląda,
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

arcio
Kontakt:

#19625 Post autor: arcio » 29 sty 2025, o 13:36

To co się stało z Sikorą już się stało. Ja czekam na lewego obrońcy, bo jak będziemy rzeźbić w tym miejscu to będzie słabo.
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#19626 Post autor: OSH » 29 sty 2025, o 13:44

No niestety musi juz powoli myslec o przyszlosci bez kopania bali...

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19627 Post autor: jajo » 29 sty 2025, o 15:39

Tsykalo ten jeden sparing gral na LO w czworce, czy na pollewym w trojce?
bo ja bardziej w wersji audio to mialem puszczone i Maciek gadal o Ukraincu na lewej obronie.
te opcje, ktore sa okololewe wtedy: Sadlok, Tsykalo, Mezghrani, Karas, Boro.
opcji premium to tutaj moze nie ma, ale tez nie wiem czy to jakis absolutny dramat
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19628 Post autor: Mikoruch » 29 sty 2025, o 15:59

Wg Transfermarkt Adkonis rok młodszy od Barańskiego a prawie dwa razy droższy. Ciekawe co potrafi ten chłopak i czy się u nas odnajdzie.

Dżem
Kontakt:

#19629 Post autor: Dżem » 29 sty 2025, o 17:33

jajo pisze:
29 sty 2025, o 15:39
opcji premium to tutaj moze nie ma, ale tez nie wiem czy to jakis absolutny dramat
No super, w kolejności - emeryt, środkowy obrońca, Mezgrahni którego walory tylko będziemy marnować na nienaturalnej pozycji, jedyny nominalny lewy obrońca Karasinski, który jest tak dobry, że przegrywal rywalizacje na swojej pozycji z Sadlokiem i Mezgrahnim no i Borowski, który jest prawym obrońcą, w dodatku nic nie pokazał narazie. Według mnie jest to dramat i pewnie się skończy Bartolewskim, co w niczym nie poprawi tej sytuacji.

A co do porównywania wartości tego pół greka i Barańskiego to jest to bezsensu bo wartość tego pierwszego jest zawyżona przez to, że gra w legii. Ja tego wypożyczenia w ogóle nie rozumiem, mając Barańskiego, Lachendro i Sobeczko, no ale może on nam pomoże w awansie jak Kozubal cyganom rok temu, to wtedy zwrócę honor.

Mavo1920
Kontakt:

#19630 Post autor: Mavo1920 » 29 sty 2025, o 17:47

blue pisze:

Ale on ma złamaną rzepkę a nie zerwane więzadła.

tynbydziedobry
Kontakt:

#19631 Post autor: tynbydziedobry » 29 sty 2025, o 18:05

kolano nie dość że traci czas na umacnianie więzadła to jeszcze traci zasoby na regeneracje kolejnego elementu, czyli marnotrawstwo sił jednocześnie na jedno i drugie. jak chłop jeszcze cokolwiek chce mieć ze sportu "zawodowego" to do końca sezonu może jedynie na wiacie spędzać czas a nie boisku.

Awatar użytkownika
blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19632 Post autor: blue » 29 sty 2025, o 18:57

Mavo1920 pisze:
29 sty 2025, o 17:47
blue pisze:

ogolnie noga po 8 miesiacach jezzcze nie jest wpełni odbudowana, ja po acl balem sie grac po roku i mialem jeszcze ból jak próbowałem, dopiero po 17miesiach pierwszy raz zagrałem, a Sikor juz 3 takie ciężkie kontuzje , byłem zdziwiony , ze zagral juz w sparingu, miejmy nadzieje ,ze nie bedzie tak zle i wroci ale lepiej miesiac dluzej niz za szybko

Awatar użytkownika
blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19633 Post autor: blue » 29 sty 2025, o 18:59

blue pisze:
29 sty 2025, o 18:57
Mavo1920 pisze:
29 sty 2025, o 17:47
blue pisze:

ogolnie noga po 8 miesiacach jezzcze nie jest wpełni odbudowana (miesnie slabe, chocby nie wiem jak cwiczyl, chyba ze genetycznie by mial nogi jak kon, ja po acl balem sie grac po roku i mialem jeszcze ból jak próbowałem, dopiero po 17miesiach pierwszy raz zagrałem, a Sikor juz 3 takie ciężkie kontuzje i dali mu zielone swiatlo , byłem zdziwiony , ze zagral juz w sparingu (myslalem ze pojechal trenowac z druzyna ale bardziej jeszcze indywidualnie , miejmy nadzieje ,ze nie bedzie tak zle i wroci ale lepiej miesiac dluzej niz za szybko

BlueDream1976
Kontakt:

#19634 Post autor: BlueDream1976 » 29 sty 2025, o 19:43

Dżem pisze:
29 sty 2025, o 17:33
jajo pisze:
29 sty 2025, o 15:39
No super, w kolejności - emeryt, środkowy obrońca, Mezgrahni którego walory tylko będziemy marnować na nienaturalnej pozycji, jedyny nominalny lewy obrońca Karasinski, który jest tak dobry, że przegrywal rywalizacje na swojej pozycji z Sadlokiem i Mezgrahnim no i Borowski, który jest prawym obrońcą, w dodatku nic nie pokazał narazie. Według mnie jest to dramat i pewnie się skończy Bartolewskim, co w niczym nie poprawi tej sytuacji.

A co do porównywania wartości tego pół greka i Barańskiego to jest to bezsensu bo wartość tego pierwszego jest zawyżona przez to, że gra w legii. Ja tego wypożyczenia w ogóle nie rozumiem, mając Barańskiego, Lachendro i Sobeczko, no ale może on nam pomoże w awansie jak Kozubal cyganom rok temu, to wtedy zwrócę honor.
Jeśli chodzi o Mezgrahniego, jego naturalną pozycją jest bardziej prawy obrońca. W sezonach 16/17 i 17/18 rozegrał 44 mecze w lidze holenderskiej. Z tego 41 razy jako prawy obrońca i 3 razy jako lewy obrońca. Później, od 18/19 do 22/23 zagroł w lidze węgierskiej 77 meczów. Z tego 38 razy jako prawy obrońca i 32 razy jako prawy pomocnik. Dopiero w Warcie Poznań występował głównie na pozycji prawego pomocnika, bo 8 razy w 12 meczach. A z Ruchem to już całkiem inna historia, ale to też ino 12 meczy.
A Adkonis w sezonie 24/25 grał w rezerwach Legi w IV lidze. Bilans, 6 goli w 15 meczach. Do tego U18, 6 meczów i 3 gole. U17, 17 występów i 11 goli. U16 ma na swoim koncie 6 występów i 2 gole. Z pewnością więc może podnieść rywalizacje, podobnie jak ci inni nowi młodzi nowicjusze, którzy wyróżniali się w 3 lidze. A już sam wzrost rywalizacji może wiele wnieść do zespołu, a do tego jak jeden z nich naprawdę odpali we właściwym momencie... Łącznie może to nawet przesądzić o awansie. Taki wzrost motywacji poprzez rywalizację w zespole, może zmusić wielu zawodników do dania z siebie 120%, a to właśnie jest nam potrzebne. Poza tym koszty dla klubu za tych młodych zawodników będą prawdopodobnie niższe, niż gdyby przyszli jacyś konkretni grajki. A kasy pewnie zawiele nie ma.
A co do Karasińskiego, to w 3 lidze w Zagłębiu, rozegrał jako podstawowy piłkarz 33 mecze, w tym 26 razy na pozycji lewego obrońcy. Może więc Szulczek coś z niego jeszcze wyciągnie i synek przyda się jako lewy obrońca, bo może potrzebuje zwyczajnie więcej czasu...

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#19635 Post autor: Rickenn10 » 30 sty 2025, o 16:02

Góra rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron.

Brawo

ODPOWIEDZ