Przygotowania/sparingi

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
19gorek20
Kontakt:

Re: Przygotowania/sparingi

#2056 Post autor: 19gorek20 » 21 sty 2025, o 18:57

Albo czekamy podobnie do poprzedniego roku na koniec okienka i piłkarzy którzy traktują nas jak opcje numer 3 lub 4 ( nowotny josema a wcześniej kobusinski Baranowski ) albo totalnie przespalismy zimę w temacie transferów
2 środkowych obrońców w kadrze plus jeden z słabym CV dodatkowo na lewej obronie nie ma pół piłkarza który zostanie w ekstraklasie
Chmarek góra nono z długimi kontraktami ( dwóch z nich spokojnie może doczołgać się te półtora roku do emerytury) dyrektor sportowy według tt zwiedza sobie Anglię albo załatwia nowych zawodników

Porównując do konkurencji to zapala mi się drugie duże ostrzeżenie w zimowej przerwie

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2057 Post autor: heli » 21 sty 2025, o 19:11

Nono i Góry się jak najbardziej spodziewałem,
myślałem, że trzecim będzie Łaski, który jak już był zdrowy to i tak przegrywał rywalizację na swojej pozycji z kilkoma zawodnikami i chyba jest jakimś trzecim wyborem, a do tego co chwilę jakiś uraz lub choroba.

Chmarek nie wiem czy uraz czy nie, może po prostu pomyślano, że nowi świeża krew dostaną szanse, a on już swoje miał, szczególnie za "misia" i ciężko powiedzieć, żeby jakąś wykorzystał

Góra i wymiana za Szura to był wymysł Niedźwiedzia, ale nasze szefostwo na to przystało i to jest wielbłąd dla mnie. Mieli sprawdzonego chopa na poziomie I ligi, który może w esie nie podołał i zmienili go na zmiennika w średniaku I ligi ciężko liczyć było na inny rezultat.

Natomiast Nono i Chmarek to jednak wiadomo było, że to może być ryzyko i raz się z takim transferem uda innym razem nie i tu żadnych pretensji nie powinno być.

Na pewno jeszcze dwa miejsca są natomiast kiedy i kto to nie wiadomo.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Mavo1920
Kontakt:

#2058 Post autor: Mavo1920 » 21 sty 2025, o 19:24

jajo pisze:
21 sty 2025, o 17:51
nie sadze, ze Chmarek ktory dostawal jakies minuty w lidze jest odpalony, a Lipinskiemu przedluzamy kontrakt i wysylamy na wypozyczenie.
gdzie ten drugi nie dostawal wcale minut.
Chmarek nie pojawial sie wcale w sparingach, gdzie gral odpalony juz raczej Nono. takze albo wypozyczenie, ale o tym by cos pewnie pisali albo uraz.

Po zakontraktowaniu Lachendro i powrocie Figo raczej dla Chmarka nie będzie placu, więc dobrze jakby pograł w jakimś Podbeskidziu albo Skrze te pół roku.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#2059 Post autor: Rickenn10 » 21 sty 2025, o 19:30

19JeRRy20 pisze:
21 sty 2025, o 18:21
Nono to moim zdaniem bardzo dobry piłkarz pod warunkiem, że miałby za sobą 2 defensywnych pomocników, którzy będą zapieprzać za 3 w środku.
Szkoda go, ale no podejścia, zaangażowania i charakteru się nie zmieni. Gdyby taki Nono miał charakter Szczepka dziś pewnie grałby dalej w top 5 ligach.
Też mam wrażenie że fizyczna Polska liga akurat w tym przypadku go przerosła. Inni Hiszpanie sobie radzą on akurat jest tym który się nie wpasował... Na nasze nieszczęście.

marek79
Kontakt:

#2060 Post autor: marek79 » 21 sty 2025, o 19:53

19gorek20 pisze:
21 sty 2025, o 18:57
Albo czekamy podobnie do poprzedniego roku na koniec okienka i piłkarzy którzy traktują nas jak opcje numer 3 lub 4 ( nowotny josema a wcześniej kobusinski Baranowski ) albo totalnie przespalismy zimę w temacie transferów
2 środkowych obrońców w kadrze plus jeden z słabym CV dodatkowo na lewej obronie nie ma pół piłkarza który zostanie w ekstraklasie
Chmarek góra nono z długimi kontraktami ( dwóch z nich spokojnie może doczołgać się te półtora roku do emerytury) dyrektor sportowy według tt zwiedza sobie Anglię albo załatwia nowych zawodników

Porównując do konkurencji to zapala mi się drugie duże ostrzeżenie w zimowej przerwie
Serio drugie ostrzeżenie?

Przeczytaj niedawny wywiad z Fosą w Przeglądzie bodajże to będziesz wiedział co i jak.

Ty byś ponownie robił rewolucje w składzie a nam już jedna na starcie wystarczyła.

19gorek20
Kontakt:

#2061 Post autor: 19gorek20 » 21 sty 2025, o 20:08

Panie Marku
Pierwsze to martwi mnie rozpoczęcie przygotowań bez trenera przygotowania fizycznego a drugie to stan formacji defensywnej na 21 stycznia 2024 :) o dwuletnich kontraktach góry nono nie będę wspomjn

gucio77
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2062 Post autor: gucio77 » 21 sty 2025, o 20:55

marek79 pisze:
21 sty 2025, o 19:53
19gorek20 pisze:

Przeczytaj niedawny wywiad z Fosą w Przeglądzie bodajże to będziesz wiedział co i jak.

Ty byś ponownie robił rewolucje w składzie a nam już jedna na starcie wystarczyła.
Mosz na myśli tyn wywiad w kerym godo że od lata pracowali nad zimowymi transferami?
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."

Dżem
Kontakt:

9Re: Przygotowania/sparingi

#2063 Post autor: Dżem » 21 sty 2025, o 20:56

marek79 pisze:
19gorek20 pisze:

Mi sie wydaje, że nikt nie pisze o rewolucji, nawet nikt nie mówi jakichś mocnych zawodnikach jak na warunki 1 ligi jak transfery Kopacza do termalici czy tego japońca że stali do łksu.

Ja bym sobie życzył tylko albo aż ściągnięcia jakiegoś lewego obrońcy do gry w pierwszym składzie, gdzie od 4 miesięcy wiadomo że to najbardziej palący problem.

Jakie są narazie najlepsze transfery Fosy? Mezgrahni i Konczkowski. Łączy tych panów jedno - oni sami chcieli grać u nas, jeden dla Ruchu i rodziny, drugi dla Szulczka.

Serio, mam ogromny dożywotni szacun dla Fosy, za to w jakim momencie wrócili do klubu z Ecikiem i że de facto uratowali ten klub, ale jest na takim stanowisku że musimy być obiektywni.

Chyba że pusto w kasie, i liczymy że na kolektywie i atmosferę dolecimy do tej ekstraklasy, czego nam życzę. Tylko to samo myślą w Łodzi, Płocku, Gdyni, Krakowie i Legnicy

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

Re: 9Re: Przygotowania/sparingi

#2064 Post autor: Rickenn10 » 21 sty 2025, o 21:17

Dżem pisze:
21 sty 2025, o 20:56
Mi sie wydaje, że nikt nie pisze o rewolucji, nawet nikt nie mówi jakichś mocnych zawodnikach jak na warunki 1 ligi jak transfery Kopacza do termalici czy tego japońca że stali do łksu.

Ja bym sobie życzył tylko albo aż ściągnięcia jakiegoś lewego obrońcy do gry w pierwszym składzie, gdzie od 4 miesięcy wiadomo że to najbardziej palący problem.

Jakie są narazie najlepsze transfery Fosy? Mezgrahni i Konczkowski. Łączy tych panów jedno - oni sami chcieli grać u nas, jeden dla Ruchu i rodziny, drugi dla Szulczka.

Serio, mam ogromny dożywotni szacun dla Fosy, za to w jakim momencie wrócili do klubu z Ecikiem i że de facto uratowali ten klub, ale jest na takim stanowisku że musimy być obiektywni.

Chyba że pusto w kasie, i liczymy że na kolektywie i atmosferę dolecimy do tej ekstraklasy, czego nam życzę. Tylko to samo myślą w Łodzi, Płocku, Gdyni, Krakowie i Legnicy
— Marka Ruchu Chorzów cały czas działa, ale pewną przeszkodą jest liga, w której występujemy. Dla wielu jakościowych zawodników, z którymi rozmawiamy, to bariera, którą czasem ciężko przeskoczyć. Często pada ten argument, choć staramy się przedstawiać ciekawą ścieżkę rozwoju dla każdego zawodnika. Każdy zawodnik chciałby grać na najwyższym poziomie i to jest naturalne.
:)

Mavo1920
Kontakt:

Re: 9Re: Przygotowania/sparingi

#2065 Post autor: Mavo1920 » 21 sty 2025, o 21:24

Dżem pisze:
21 sty 2025, o 20:56
marek79 pisze:
19gorek20 pisze:

Jednak warto przyznać plusik też za Myszora. Zresztą pamiętajmy że za transfery odpowiada też Komander. Jak na nasze możliwości kadra jest jakościowa i szeroka. Nie ma co narzekać.

marek79
Kontakt:

#2066 Post autor: marek79 » 22 sty 2025, o 09:26

@Rickenn10 to jest właśnie też odpowiedź. Niektórzy myślą, że jak jesteśmy Ruch to wszyscy się pchają. Pchają się ale to nie ta liga w której chcą występować.

Fosa objął stanowisko w ciężkim okresie po spadku z Esy gdzie połowa forum żądała rewolucji w składzie. To się odbyło i wiadomo, że nie wszystko wyszło tak jak człowiek zakłada. I nie bronie Fosy ale patrzę realnie na warunki pracy. Do tego to co było podkreślane. Brak stabilizacji gry na jednym szczeblu rozgrywkowym. Jednego dnia negocjujesz grę w ekstraklasie a drugiego w 1 lidze.

tynbydziedobry
Kontakt:

#2067 Post autor: tynbydziedobry » 22 sty 2025, o 09:39

kim obecnie jesteśmy żeby ludzie ochoczo przychodzili? mimo terminowych wypłat to jak sami widzicie ludzie wolą iść do klubu który nie płaci, zaoferuje im 5x tyle bo potem się będą mogli sądzić z nimi o drugie tyle z mniejszym lub większym efektem

fRoś

#2068 Post autor: fRoś » 22 sty 2025, o 10:57

Są pisiory (etc), ajfoniarze, antyszczepy (to akurat super ekipa) i powstała też nowa grupa, Fosiarze. Nawet jakbyś miał rację i napisał konstruktywną krytyke, to i tak nie przyznają ci racji, tylko ktoś się przy****. Dlatego nie warto się szarpać.

Myszor? a nastepny kto, Lukic? :rotfl: :piwo:

NG1920
Kontakt:

#2069 Post autor: NG1920 » 22 sty 2025, o 11:07

fRoś pisze:
22 sty 2025, o 10:57
Są pisiory (etc), ajfoniarze, antyszczepy (to akurat super ekipa) i powstała też nowa grupa, Fosiarze. Nawet jakbyś miał rację i napisał konstruktywną krytyke, to i tak nie przyznają ci racji, tylko ktoś się przy****. Dlatego nie warto się szarpać.

Problem polega na tym, że nam się za***iście łatwo gada jak gówno wiemy. Każdy znas może znaleźć 10 zawodników na transfermarkt i stwierdzić, że tego dawać i on będzie super i przyjdzie.

A prawda jest taka, że nawet w 1 lidze pewnie połowa klubów płaci więcej od nas, bo pozwala sobie na potencjalne zadłużanie. Nie mówiąc już o lidze wyżej. Do tego wielu zawodników może nie chcieć grać w Polsce, nie chcieć grać na 2 poziomie rozgrywkowym lub nie chcieć grać w takim systemie w jakim gramy. Tak samo może nie odpowiadać potencjał całego zespołu, a jak już ktoś ma przyjść jako gwiazda to zaśpiewa stawkę jak Rodado lub Fernandez i co mamy do gadania?

Sport to biznes. Magia Ruchu działa, ale głównie na kibiców Ruchu i trzeba się z tym pogodzić.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2070 Post autor: kroy » 22 sty 2025, o 12:22

fRoś pisze:
22 sty 2025, o 10:57

Ale jaki masz problem do tych zawodników? Krytykujesz ale nie do końca konstruktywnie.

Efekty pracy i transferów to jest wyznacznik a te efekty są zadowalające.

Póki co mamy spokojny start ale być może jest tego jakiś powód.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

ODPOWIEDZ