Przygotowania/sparingi
-
- Kontakt:
Re: Przygotowania/sparingi
Mecz już niedostępny na YT ? Czy nie potrafię znaleźć
-
- Kontakt:
Czemu kulawe zachowanie Polonii? Przeca to nie są żadne nasze przyjaciele. Wbili sie nasze pikniki z barwami na ich teren to co sie dziwicie jeden z drugim. Ultras Niebiescy musi za kożdym razem komunikaty pisać na fejsbuku jak sie należy zachować? Według mie Polonia sie zachowała bardzo dobrze, bo mogli sie nie cackać i od razu szczelić po liściu i zabrać barwy i nikt kto mo trocha pojęcia o kibicowaniu by sie ani nie zdziwił że tak sie stało
19gorek20 jo żech włączył jakoś 10min po zakończeniu sparingu ta transmisja i pierwsze 5min działało, jak polonista zaczął sapać o barwy do naszych to mi wydupiło tramsmisja i sparing zniknął z ich kanału. Czemu? Nie mom pojęcia
19gorek20 jo żech włączył jakoś 10min po zakończeniu sparingu ta transmisja i pierwsze 5min działało, jak polonista zaczął sapać o barwy do naszych to mi wydupiło tramsmisja i sparing zniknął z ich kanału. Czemu? Nie mom pojęcia
Niebieska Holandia!
-
- Kontakt:
W Ruchu jest jakiś Brazylijczyk?,pierwsze słyszę?fRoś pisze: ↑17 sty 2025, o 13:37Super się pokazał Sobeczko i ten Brazylijczyk z Pniówka, Lachendro też nieźle. Zobaczymy czy trener ma jaja i do Turcji pojadą ci, co powinni.
ps. trzeba być odklejusem z fb albo tiktoka, żeby na trybune Polonii wchodzić w barwach Ruchu (te fanki GŚ też chyba ktoś z R wywiesił?), to jedno, ale drugie, to lekko kulawe zachowanie Polonii.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
wiadomo, że to pierwszy sparing i patrząc na zestawienia i ostatnie mecze to pierwszy skład był tak akurat po rozdzielany po połowie.
Na pewno pozytywnie prezentowali się młodzieżowcy, ale mogło to być podyktowane, że chcieli się pokazać i powalczyć może o wyjazd na obóz.
W drugiej połowie też się przytrafiły babole naszym i to też trochę w naszym stylu, Szymański co podał do zawodnika Polonii i potem Ventura, który dał się przepchać i zatrzymał piłkę ręką. W meczu ligowym jeżeliby sędzia uznał, tak jak tu, że ta walka była czysta to na bank Ventura by dostoł czerwona za takie coś w tej sytuacji.
Podobał mi się ten Ukrainiec, przynajmniej jeżeli chodzi o przyjęcie szybkość podania i decyzji zdecydowanie lepiej od innych SO w tym meczu czyli Sadloka i Szymańskiego.
Oczywiście za mało było walki siłowej i szybkościowej czy gry w powietrzu, żeby ocenić jak wygląda w takich aspektach.
Teraz praca i w optymalnej formie całego składu na pewno będziemy bardzo mocni. Choć może 1-2 transfery by się jeszcze przydały.
Na pewno pozytywnie prezentowali się młodzieżowcy, ale mogło to być podyktowane, że chcieli się pokazać i powalczyć może o wyjazd na obóz.
W drugiej połowie też się przytrafiły babole naszym i to też trochę w naszym stylu, Szymański co podał do zawodnika Polonii i potem Ventura, który dał się przepchać i zatrzymał piłkę ręką. W meczu ligowym jeżeliby sędzia uznał, tak jak tu, że ta walka była czysta to na bank Ventura by dostoł czerwona za takie coś w tej sytuacji.
Podobał mi się ten Ukrainiec, przynajmniej jeżeli chodzi o przyjęcie szybkość podania i decyzji zdecydowanie lepiej od innych SO w tym meczu czyli Sadloka i Szymańskiego.
Oczywiście za mało było walki siłowej i szybkościowej czy gry w powietrzu, żeby ocenić jak wygląda w takich aspektach.
Teraz praca i w optymalnej formie całego składu na pewno będziemy bardzo mocni. Choć może 1-2 transfery by się jeszcze przydały.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
U Karasinskiego to niestety z perspektywy trybun wyglądało na coś z więzadłami, bo trzymał się z tyłu kolana. Swoją drogą on grał straszną padakę i my naprawdę potrzebujemy lewego obrońcy, bo szkoda Mezgrahniego potencjał marnować a z Sadlokiem czy potencjalnie Bartolewskim to daleko nie zajedziemy.
W pierwszej połowie wydawało mi się, że Polonia była piłkarsko lepsza, u nas miałem flashbacki z czasów misia z tym rozgrywaniem od tyłu gdzie naprawdę aż się prosiło o długą piłkę za plecy dla skrzydłowych. Szczególnie, że bramkarz Szymański grał fatalnie nogami, w lidze jeden taki błąd przy wyprowadzaniu może nas kosztować punkty do awansu.
W drugiej połowie wystawiona 11 polonii miała już dużo niższą jakość. Ten Lachendro widać, że ma dryg takiego przebojowego skrzydłowego, mogą być z niego ludzie, ale nie wierzę że w tym sezonie, potrzebuje ogrania. Nono był bardzo aktywny, cały czas starał się być pod grą, chyba bardzo mu zależy, żeby się wyrwać z tego zimna do ciepłej Turcji. Cieżko ocenić tego nowego ŚO bo tak jak pisałem rezerwowi poloni nie prezentowali żadnego poziomu. Tak samo Bieleckiego, na pewno lepiej grał nogami od Szymańskiego, i raz posłał bardzo ładną długą piłkę.
Zastanawia mnie wypożycznie Lipińskiego, gdy w sparingu na ofensywnego środkowe pomocnika wystawiamy Górę. Przez to graliśmy praktycznie w 10.
Ogólnie nie za dobre wrażenie, ale umówmy się na tym etapie nie ma co się nakręcać. Na pewno ten skład potrzebuje realnych wzmocnień, bo o ile pierwsza 11 jeszcze jakoś wygląda (oprócz lewej obrony) o tyle na ławce jest masa szrotu w postaci jakichś Góry, Borowskiego, Karasinskiego itd
W pierwszej połowie wydawało mi się, że Polonia była piłkarsko lepsza, u nas miałem flashbacki z czasów misia z tym rozgrywaniem od tyłu gdzie naprawdę aż się prosiło o długą piłkę za plecy dla skrzydłowych. Szczególnie, że bramkarz Szymański grał fatalnie nogami, w lidze jeden taki błąd przy wyprowadzaniu może nas kosztować punkty do awansu.
W drugiej połowie wystawiona 11 polonii miała już dużo niższą jakość. Ten Lachendro widać, że ma dryg takiego przebojowego skrzydłowego, mogą być z niego ludzie, ale nie wierzę że w tym sezonie, potrzebuje ogrania. Nono był bardzo aktywny, cały czas starał się być pod grą, chyba bardzo mu zależy, żeby się wyrwać z tego zimna do ciepłej Turcji. Cieżko ocenić tego nowego ŚO bo tak jak pisałem rezerwowi poloni nie prezentowali żadnego poziomu. Tak samo Bieleckiego, na pewno lepiej grał nogami od Szymańskiego, i raz posłał bardzo ładną długą piłkę.
Zastanawia mnie wypożycznie Lipińskiego, gdy w sparingu na ofensywnego środkowe pomocnika wystawiamy Górę. Przez to graliśmy praktycznie w 10.
Ogólnie nie za dobre wrażenie, ale umówmy się na tym etapie nie ma co się nakręcać. Na pewno ten skład potrzebuje realnych wzmocnień, bo o ile pierwsza 11 jeszcze jakoś wygląda (oprócz lewej obrony) o tyle na ławce jest masa szrotu w postaci jakichś Góry, Borowskiego, Karasinskiego itd
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Piszącym o krzywym zachowaniu polonistów proponuję udać się do lekarza po zmiane dawkowania leków. Ja to jestem w głębokim szoku że nie zostali skrojeni a potem poprawka na dzielnicach za frajerskie stracenie barw. Czy jeden z drugim się zastanowił jak by się skończyła taka sytuacja jak to My byśmy byli gospodarzami i na Cichą polonia wbija sobie na główną trybunę w barwach ? Ręce opadają
Co do sparingu to trudno cokolwiek powiedzieć oglądając to w tv , taka gierka wewnętrzna tylko że z realnym przeciwnikiem .

Co do sparingu to trudno cokolwiek powiedzieć oglądając to w tv , taka gierka wewnętrzna tylko że z realnym przeciwnikiem .
-
- Kontakt:
Mnie nie dziwi, że kazali chować barwy, ale to, że chłop na tym nagraniu popełnia przestępstwo z art. 190 KK, grożąc komuś że zostanie "rozjebany". To, że po głosie słychać że to jakiś patus, nie zwalnia z odpowiedzialności. Sam robiłem w Bytomiu jakiś czas i mam kilku znajomych kibiców Polonii i do nas mają przyjazny stosunek.
Co do szpilu podoboł mi się ten Filip, nie zdziwiłbym się jakby w niejednym szpilu to on był głównym młodzieżowcem, tym bardziej że wraca Starzyński który u Szulczka ma dość wysokie notowania.
- Rickenn10
- Kontakt:
a to wy nie wiecie, że trybuny dzielą się na kilka kategorii?Mavo1920 pisze: ↑17 sty 2025, o 15:35Mnie nie dziwi, że kazali chować barwy, ale to, że chłop na tym nagraniu popełnia przestępstwo z art. 190 KK, grożąc komuś że zostanie "rozjebany". To, że po głosie słychać że to jakiś patus, nie zwalnia z odpowiedzialności. Sam robiłem w Bytomiu jakiś czas i mam kilku znajomych kibiców Polonii i do nas mają przyjazny stosunek.
Patus? Myślę, że bardziej zaprzyjaźniony z rękawicami i takimi tematami, ale tak dla piknika od razu będzie patusem bo ma niższą tonację głosu i używa przekleństw.
Widać niektórzy myślą, że u nas panuje już klimat jak na meczach Real Barca gdzie w internecie się wszyscy napinają a potem robią sobie zdjęcia na trybunach gdzie siedzą wszyscy wymieszani między sobą.
Paragrafy na forum i przestępstwa

Lachendro to ten brazylijczyk z Pniówka. Dobre macie rozeznanie

- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Lipinski to raczej def pomocnik, to raz.Dżem pisze: ↑17 sty 2025, o 14:25U Karasinskiego to niestety z perspektywy trybun wyglądało na coś z więzadłami, bo trzymał się z tyłu kolana. Swoją drogą on grał straszną padakę i my naprawdę potrzebujemy lewego obrońcy, bo szkoda Mezgrahniego potencjał marnować a z Sadlokiem czy potencjalnie Bartolewskim to daleko nie zajedziemy.
dwa, ze co z tego, ze on by pogral 30min za Gore i zaliczyl jeszce jakies sparingi.
wazne, zeby zaczal grac w doroslej pilce na w miare powaznym poziomie, a do gry w lidze bylby jakos 7 w kolejnosci, wiec tylko epidemia jak przed Mielcem by mu dala jakies minuty.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Wyobraźcie sobie teraz kibiców Polonii siedzących na naszej trybunie na Cichej w swoich barwach.
Niektórzy naprawdę nie mają wyczucia chyba.
Jedynie nasi mają farta, że jakieś tam kontakty mają nasi z Polonia bo skończyłoby się tragedia.
Wyobraźcie sobie teraz kibiców Polonii siedzących na naszej trybunie na Cichej w swoich barwach.
Niektórzy naprawdę nie mają wyczucia chyba.
Jedynie nasi mają farta, że jakieś tam kontakty mają nasi z Polonia bo skończyłoby się tragedia.
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Za dużo się po Raduniach jeździło i teroz większość myśli że wszędzie mogą na luzaku włazić a Asceto z tego fajne kulisy zrobi.
-
- Kontakt:
Hiszpan się czymś wyróżniał czy dalej mu się biegać nie chce?
-
- Kontakt:
Rickenn10 pisze: ↑17 sty 2025, o 15:47a to wy nie wiecie, że trybuny dzielą się na kilka kategorii?Mavo1920 pisze: ↑17 sty 2025, o 15:35Mnie nie dziwi, że kazali chować barwy, ale to, że chłop na tym nagraniu popełnia przestępstwo z art. 190 KK, grożąc komuś że zostanie "rozjebany". To, że po głosie słychać że to jakiś patus, nie zwalnia z odpowiedzialności. Sam robiłem w Bytomiu jakiś czas i mam kilku znajomych kibiców Polonii i do nas mają przyjazny stosunek.
Patus? Myślę, że bardziej zaprzyjaźniony z rękawicami i takimi tematami, ale tak dla piknika od razu będzie patusem bo ma niższą tonację głosu i używa przekleństw.
Widać niektórzy myślą, że u nas panuje już klimat jak na meczach Real Barca gdzie w internecie się wszyscy napinają a potem robią sobie zdjęcia na trybunach gdzie siedzą wszyscy wymieszani między sobą.
Paragrafy na forum i przestępstwa![]()
![]()
![]()
Nie chodzi o niższy ton głosu. Szympansa z IQ 70 łatwo rozpoznać. Po słownictwie zresztą też. Nie oczekuję, że chłop grzecznie zapyta, czy nie mogliby panowie szanowni schować szalików i czapek, bo bez przesady, ale groźby pobicia w de facto miejscu publicznym to przegięcie. To nie jest ku*** Białoruś

-
- Kontakt:
Właśnie wyjątkowo dużo biegał, starał się być pod grą i często nadawał ton naszym akcjom. Jednak nie przykładał bym do tego dużej wagi bo gość pewnie wie że ma nóż na gardle i jest jednym z pierwszych by z tej kadry wypaść definitywnie. Ciekawe czy w ogóle do turcji poleci