Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#19246 Post autor: jajo » 23 gru 2024, o 21:51

Radvan138 pisze:
23 gru 2024, o 21:18
jajo pisze:
23 gru 2024, o 21:08
przypadek Baranskiego to jest tez jeszcze inna szansa.
jak sie Baranskiemu ta kariera rozwinie, niezaleznie czy w Ruchu to bedzie pol roku czy dwa i pol roku, to my mamy argument do wielu zdolnych chlopakow z topowych akademii. Mozemy powiedziec: w takiej Warszawie, Wronkach, czy Lubinie to jestes jednym z 10 w roczniku. u nas juz teraz dostaniesz szanse trenowania z pierwszym zespolem. przeprowadziym Cie do doroslej pilki jak Baranskiego, bo w Chorzowie bedziesz oczkiem w glowie, a nie jednym z wielu.
z takim podejsciem to my nigdy nigdzie daleko nie zajdziemy. zawsze bedziemy tylko klubem w ktorym mozna wyrobic sobie nazwisko, a nie wygrywac trofea. bo jesli nawet na poczatku bedziemy sprzedawali ich za jakas dobra kase, to na dluzsza mete to nie ma sensu. inna sprawa, jaka jest pewnosc ze inny trener tez bedzie stawial na mlodych? my musimy inwestowac we wlasna akademie i ogrywac swoich wychowankow, a nie starac stac sie klubem trampolina ze srodka stawki w lidze
juz to kiedys pisalem. caly ten biznes polega na sprzedawaniu.
oprocz doslownie kilku klubow na swiecie wszyscy sprzedaja.
chodzi o to, zeby robic to drozej i czesciej niz inni.
zeby nie sprzedac co dwa lata za 500 tys euro, tylko co runde za pare milionow euro.

oczywiscie ze musimy inwestowac we wlasna akademie i z niej powinni chlopaki lawa wchodzic jak w Poznaniu np.
skoro obecnie jednak zaden rocznik nie gra w CLJ, a nizej bardzo czesto nie graja nawet na najwyzszym poziomie na Śląsku, tzn. ze nie mamy co w krotkim czasie sie tego spodziewac.
stad oprocz budowaniu podstaw piramidy, mozemy w tym czasie tez polowic takich nastepnych Baranskich. zgarnac 15 latka za drobne, dac niewysoki kontrakt, zyskac na jego grze a potem sprzedac.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

OCHOJEC
Kontakt:

#19247 Post autor: OCHOJEC » 24 gru 2024, o 00:27

Jak dla mnie to cała ta otoczka robienia z niego nie wiadomo jakiego super piłkarza jest przesadzona. Tak jak już ktoś tu wyżej pisał, miał chłopak kilka przebłysków i tyle. Skoro ma pójść za dobrą kasę, to niech idzie. To czy się rozwinie czy też nie, to już wróżenie z fusów, a w obecnej sytuacji niestety kasa jest ważna
Janów grał przed wami, więc kogo nazywacie zdrajcami ??

Mavo1920
Kontakt:

#19248 Post autor: Mavo1920 » 24 gru 2024, o 09:30

scaneRboy pisze:
23 gru 2024, o 21:09
Sportowo szkoda.

Na pewno szkoda że tracimy tak skutecznego grajka. W meczach potrafił zniknąć, ale pojawiał się jak trzeba było wsadzić tora. Coś mi świta że Szulczek może postawić na Chmarka i jeszcze się zdziwimy, jak na wiosnę będzie się prezentował.

Jak odejdzie zimą to moim zdaniem nawet lepiej, kasa nie będzie wielka, ale może jakiś większy procent od następnego transferu znajdzie się w umowie.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19249 Post autor: heli » 24 gru 2024, o 12:15

Co ma być to będzie.
Jak odejdzie to szkoda, bo jednak z nim jako młodzieżowcem ta drużyna prezentowała się zdecydowanie najlepiej. Dopóki będą te przepisy o młodzieżowcu to tak to będzie wyglądać, że jak ktoś dwa trzy tazy lepiej zagra to już będą chętni, bo wiadomo, że pewnie mielibyśmy lepszego na jego pozycję, ale jednak jako drużyna lepiej graliśmy z nim niż młodzieżowcem gdzieś indziej a na tej pozycji ktoś inny.

Jak zostanie to zawsze jest to jakieś ryzyko, ale na tym polega ten biznes. Więc nawet jak będzie już dogadany to nie będziemy wiedzieli czy lepiej go jednak na wiosnę zostawić czy sprzedać choćby za mniejszą kasę. Nie wiemy nawet czy taka decyzja należy do klubu czy jest może jakaś kwota wpisana.

Fakt jest jeden jak się sprawa nie zakończy to i tak nigdy się nie dowiemy jakby było, gdyby była inna decyzja jego czy klubu, więc powody do narzekania przez kilku userów z tego forum na pewno się znajdą bez wzgledu na decyzję.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

JEDI_V
Kontakt:

#19250 Post autor: JEDI_V » 25 gru 2024, o 12:36

OCHOJEC pisze:
24 gru 2024, o 00:27
Jak dla mnie to cała ta otoczka robienia z niego nie wiadomo jakiego super piłkarza jest przesadzona. Tak jak już ktoś tu wyżej pisał, miał chłopak kilka przebłysków i tyle. Skoro ma pójść za dobrą kasę, to niech idzie. To czy się rozwinie czy też nie, to już wróżenie z fusów, a w obecnej sytuacji niestety kasa jest ważna
Żeby ino synek nie przepadł jak Wójtowicz, dał nam chwile radości, ale z niewolnika nie będzie pracownika, myślę, że Właściciel Motorynek to poukładany facet, zresztą powoływał się w wywiadach na kontakt z Ruchem, pytając co zrobić, aby nie zj***ć się z EX po 1 sezonie. Szacunek dla niego, bo dawno nie widziałem tak racjonalnie wypowiadającego się i działającego właściciela klubu z EX.
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#19251 Post autor: Rickenn10 » 26 gru 2024, o 11:55

W kontekście GKS Katowice wymieniane jest nazwisko Bena Ledermana z Rakowa Częstochowa, którego wcześniej łączono z pierwszoligową Arką Gdynia oraz Zagłębiem Lubin.
To jest właśnie to czego nam zabrakło. Konkretów na rynku transferowym.
Patryk Kun z Legii Warszawa łączony jest z Arką Gdynia.
Mam nadzieję że nasze transfery są również jakościowe jeżeli chcemy się bić o awans. I że naprawdę w końcu to będzie takie skromne ale bardzo konkretne okno.

tomekkonw
Kontakt:

#19252 Post autor: tomekkonw » 26 gru 2024, o 13:48

Mavo1920 pisze:
24 gru 2024, o 09:30
scaneRboy pisze:
Sportowo szkoda.

Na pewno szkoda że tracimy tak skutecznego grajka. W meczach potrafił zniknąć, ale pojawiał się jak trzeba było wsadzić tora. Coś mi świta że Szulczek może postawić na Chmarka i jeszcze się zdziwimy, jak na wiosnę będzie się prezentował.

Jak odejdzie zimą to moim zdaniem nawet lepiej, kasa nie będzie wielka, ale może jakiś większy procent od następnego transferu znajdzie się w umowie.

Większy procent od kolejnego transferu ?? Hehe dobre ja Ci mówię już teraz i mozesz to zapisac sobie albo zrzut ekranu zrobić. Nie będzie kolejnego transferu ten synek zginie zostanie przerzuty i wypluty skończy jak Bargiel, Balicki. Nie wróżę kariery żadnemu małolatowi który po 6 sensownych meczach jest zaślepiony wizją €€€ w klubie pokroju Motor Stal czy Korona. Swoją drogą to jeszcze dzieciak który jest sterowany przez agencję. Widać że już nie ma kręgosłupa moralnego no ale… niektóre typy taką mają

Mavo1920
Kontakt:

#19253 Post autor: Mavo1920 » 26 gru 2024, o 17:03

tomekkonw pisze:
26 gru 2024, o 13:48
Mavo1920 pisze:
24 gru 2024, o 09:30
scaneRboy pisze:
Sportowo szkoda.

Większy procent od kolejnego transferu ?? Hehe dobre ja Ci mówię już teraz i mozesz to zapisac sobie albo zrzut ekranu zrobić. Nie będzie kolejnego transferu ten synek zginie zostanie przerzuty i wypluty skończy jak Bargiel, Balicki. Nie wróżę kariery żadnemu małolatowi który po 6 sensownych meczach jest zaślepiony wizją €€€ w klubie pokroju Motor Stal czy Korona. Swoją drogą to jeszcze dzieciak który jest sterowany przez agencję. Widać że już nie ma kręgosłupa moralnego no ale… niektóre typy taką mają

No nie porównywałbym Bargiela z Balickim - kompletnie inna skala talentu (Balicki w zasadzie go nie miał XD). Bargiel przepadł w szkółce wielkiego klubu + sodówa. Gdyby został w Polsce... to kto wie.

Choć zawsze warto przypomnieć - jeszcze na początku sezonu nie było wiadomo, czy on u nas w ogóle będzie łapać jakiekolwiek minuty, konkurencja była spora. Jego przygoda w seniorach dopiero się zaczyna, robienie kolejnego kroku po de facto dwóch miesiącach regularnej gry to duże ryzyko dla zawodnika. Myślę, że gdyby to zależało tylko od Barańskiego, zostałby u nas i podpisał nowy kontrakt.

uszy
Kontakt:

#19254 Post autor: uszy » 26 gru 2024, o 19:55

Zarobi dwa może trzy razy tyle co u nas,a czy się rozwinie piłkarsko tego nikt nie wie, młody to kasa jaką dostanie zawróci każdemu w głowie,pożyjemy zobaczymy co będzie

Elmer
Kontakt:

#19255 Post autor: Elmer » 26 gru 2024, o 20:06

Po jednej stronie Bogusz, gdzie każdy wiedział, że sobie poradzi czy niespodziewanie Wdowiak.

Po drugiej dużo więcej. Bargiel, gdzie jego potencjału nigdy nie zauważyłem na poziomie seniorów. Był kiedyś w Ruchu taki zawodnik, Robert Musiał. Zapowiadał się dobrze, szybko przepadł. Albo Rafał Baucz.
Balicki fatalnie pokierował swoją karierą, ale tutaj było chyba więcej czynników decydujących.

Barański w Motorze swoje szanse dostanie. Czy ją wykorzysta, to zależy od wielu czynników. Mam jednak nadzieję, że do lata zostanie z nami i nam pomoże. To bardziej opłacalne niż przejście za frytki już teraz i na cito szukanie dobrego młodzieżowca. Karasiński ok, ale jako uzupełnienie, Barański daje dużo więcej.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

FCNH1920
Kontakt:

#19256 Post autor: FCNH1920 » 26 gru 2024, o 20:12

Wydaje mi sie, że opcja, że go teraz od nos wykupią i wypożyczą nom do końca sezonu żeby pomógł w awansie jest najbardziej prawdopodobno. Oczywiście to ino moje przypuszczenia, niech mie ktoś wyprostuje jak godom gupoty :)
Niebieska Holandia!

maxior

#19257 Post autor: maxior » 26 gru 2024, o 20:40

FCNH1920 pisze:
26 gru 2024, o 20:12
Wydaje mi sie, że opcja, że go teraz od nos wykupią i wypożyczą nom do końca sezonu żeby pomógł w awansie jest najbardziej prawdopodobno. Oczywiście to ino moje przypuszczenia, niech mie ktoś wyprostuje jak godom gupoty :)
Moze tak być, ale wydaje mi się, że jak go wykupują teraz za te grosze, to go zabiorą, żeby mógł sie w grupie pokazać i zacząć przygotowania już w nowym klubie.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19258 Post autor: HullCityFC » 26 gru 2024, o 21:50

FCNH1920 pisze:
Wykupic i wypozyczyc na pol roku kogos, kto ma pol roku waznego kontraktu? To nie ma sensu.

Elmer
Kontakt:

#19259 Post autor: Elmer » 26 gru 2024, o 22:35

Podpisać mogą, ale Ruch nie powinien się zgadzać na transfer za kilkaset tysięcy. Awansując można zyskać dużo więcej.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

FCNH1920
Kontakt:

#19260 Post autor: FCNH1920 » 26 gru 2024, o 23:44

HullCityFC pisze:
26 gru 2024, o 21:50
FCNH1920 pisze:
Wykupic i wypozyczyc na pol roku kogos, kto ma pol roku waznego kontraktu? To nie ma sensu.
Nie rozumia. Czemu nie ma sensu, mogesz rozwinąć?
Niebieska Holandia!

ODPOWIEDZ