Jest nadzieja, realna.
Chciałbym żeby w momencie jak wszystko ruszy to pojawiła się możliwość dofinansowania. Stąd dobre może okazać się budowanie po 1-2 trybunie. Na teraz nie wygląda taka sytuacja optymistycznie, ale może innego wyjścia. Jednocześnie jestem świadomy, że przy obecnych rządach szans na dodatkowe pieniądze nie ma. To niestety politycy i mają gdzieś mieszkańców.
Czytam, że to pierwszy krok w maratonie. Nawet nie. My w końcu w tym maratonie wystartowaliśmy. Wcześniej Fantomas kupował strój, wizualizował trasę, obklejał bidony, ale zapomniał wpisać nas na listę startową.
Wiem, że jak zaczną budować to będę tam częstym gościem. Za bajtla przyjeżdżałem ze Świon na rowerze i czekałem aż krzesełka na trybunie zrobią. "Pasjonowałem" się później projektem Bocianowskiego z okropną bieżnią. Widać ta bieżnia na jakiś czas była nam pisana.
Powoli kończę Historię Ruchu, właśnie ma być kończona główna trybuna. Za rok o tej porze już jej nie będzie.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).