Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
maxior

Re: Modernizacja stadionu

#22801 Post autor: maxior » 12 gru 2024, o 09:54

spyru pisze:
12 gru 2024, o 09:47
Tak, też to czytałem, ale co to oznacza w praktyce? Środki są zamrożone? Już w obecnym roku nie zostały wykorzystane, więc zakładam, że to się jakoś powinno kumulować. Natomiast jestem laikiem w tych kwestiach, stąd pytam. Poza tym nie za bardzo rozumiem co ma do tego RIO.
RIO są organami nadzoru i kontroli gospodarki finansowej jednostek samorządu.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22802 Post autor: spyru » 12 gru 2024, o 10:05

Ok mój błąd, teraz doczytałem. Nie zdawałem sobie sprawy jakie kompetencje ma w tej kwestii RIO. Raczej kojarzyli mi się z kontrolami w zakresie zamówień publicznych.
No to jak pisowców się nie przekona to Chorzów jest w czarnej du***. I to w zasadzie do końca kadencji.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22803 Post autor: kroy » 12 gru 2024, o 10:52

spyru pisze:
12 gru 2024, o 10:05
Ok mój błąd, teraz doczytałem. Nie zdawałem sobie sprawy jakie kompetencje ma w tej kwestii RIO. Raczej kojarzyli mi się z kontrolami w zakresie zamówień publicznych.
No to jak pisowców się nie przekona to Chorzów jest w czarnej du***. I to w zasadzie do końca kadencji.
Calata ta sytuacja pokazuje też, że polityka naszczeblu państwowym jest zupełnie oderwana od tej na poziomie samorządowo-regionalnym.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#22804 Post autor: Scypion » 12 gru 2024, o 11:13

to jo pisze:
12 gru 2024, o 08:17
A ktos tam wczesnij pisol ze Morawiecki by nom dol kasa na stadion🤣🤣🤣

Przeraza mnie ta naiwnosc🤡
Przeraza to mnie stabilna i niezachwiana wiara kodziarzy w swoich idoli. Wbrew faktom, wbrew temu, ze co widzą na własne oczy. To jest fanatyzm w czystej formie. Nie Morawiecki ani Jacek Nowak byli prezydentami tego miasta przez 30 lat (licze z Koplem, to jedna zblatowana mafia), to nie pisiory obiecały Ruchowi stadion, zagrali jego kartą cynicznie przed wyborami, a PO w rozmaitych układach dyma nas w tym temacie od dekad. Oszukiwało naszych ojców, oszukiwało nas i najwyrazniej chcecie dac im szanse by oszukiwało Wasze dzieci. Mozesz sobie kochac jeden z drugim tulska czy Nitrasa, ale sympatyzować z lokalna sitwą, ktora gdyby mogla spusciłaby nas w hazlu? To masochizm, to trzeba po prostu lubiec

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22805 Post autor: spyru » 12 gru 2024, o 11:42

Scypion pisze:
12 gru 2024, o 11:13
to jo pisze:

Przeraza to mnie stabilna i niezachwiana wiara kodziarzy w swoich idoli. Wbrew faktom, wbrew temu, ze co widzą na własne oczy. To jest fanatyzm w czystej formie. Nie Morawiecki ani Jacek Nowak byli prezydentami tego miasta przez 30 lat (licze z Koplem, to jedna zblatowana mafia), to nie pisiory obiecały Ruchowi stadion, zagrali jego kartą cynicznie przed wyborami, a PO w rozmaitych układach dyma nas w tym temacie od dekad. Oszukiwało naszych ojców, oszukiwało nas i najwyrazniej chcecie dac im szanse by oszukiwało Wasze dzieci. Mozesz sobie kochac jeden z drugim tulska czy Nitrasa, ale sympatyzować z lokalna sitwą, ktora gdyby mogla spusciłaby nas w hazlu? To masochizm, to trzeba po prostu lubiec
Co znaczy: chcecie dać im szansa? Możecie sobie kochać tuska czy Nitrasa?
Ktoś tak napisał tutaj? Zrozum w końcu, że są ludzie, którzy mają taki sam stosunek do po i pisu. I jest on negatywny. W Twoim świecie jest tak, że jesteś z nami, albo przeciwko nam? To jest dopiero fanatyzm.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22806 Post autor: HullCityFC » 12 gru 2024, o 11:43

to jo pisze:

A mnie przeraza, ze kibice Ruchu glosuja na partie, ktore w mniejszym lub wiekszym stopniu oddaja glosy na wrogow kibicow (Tusk) lub samego Ruchu (Kotala, Michalik, Kopel)
Rusz glowa i pomysl. Morawiecki ma w du*** Ruch. To oczywiste, ale nie mial w du*** wyniku wyborczego. Gdyby wygral PIS w pazdzierniku to na 99% kasa by byla, bo byly przed nami kolejne wybory (samorzad, Europa, teraz prezydenckie). Te 100 mln to nic dla PISu. Rozdawali wiecej i na wieksze bzdury.

Ale usprawiedliwiaj dalej siebie na oddanie glosu na teczowo-usmiechnieta koalicje, bo Morawiecki nie dal 100 mln. To bylo od poczatku oczywiste, ze kasa jest uzalezniona od wyniku wyborczego pisu.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2024, o 11:53 przez HullCityFC, łącznie zmieniany 1 raz.

NG1920
Kontakt:

#22807 Post autor: NG1920 » 12 gru 2024, o 11:50

Nie przetłumaczysz chłopu. Wyżej napisane, że jedni i drudzy są w tym mieście siebie warci, to wg niego właśnie wydało się peany pochwalne dla PO...

Przecież właśnie "Wbrew faktom, wbrew temu, że co widzą na własne oczy" nie rozumiem jak można twierdzić, że jedni w tym mieście są lepsi od drugich. Tak- jedni rządzą, zabetonowani od wielu wielu lat. A drudzy jako opozycja im cały czas przyklaskują, nie będąc opozycją. Wszyscy razem, za rączkę w głosowaniach (tych krajowych zresztą też...), konsekwentnie spuszczając Ruch w miejskim kiblu. Jedni i drudzy szli do wyborów prezydenta miasta z hasłami, że stadion jest ważny i jedni i drudzy idą na sesje rady miasta głosując przeciwko niemu. Trzeba być debilem, żeby wierzyć, że ktokolwiek z nich, kiedykolwiek chciał zrobić coś dobrego dla Ruchu, a na szczeblu krajowym to nie była tylko zagrywka pod wybory i pozyskanie głosów.

Niestety. Takich Michałków to byśmy potrzebowali jeszcze w zarządzie GZM, Urzędzie Wojewódzkim, Ministerstwie Sportu i kilkunastu w ławach Sejmu, aby liczyć na REALNE poparcie polityczne dla budowy nowego stadionu dla Ruchu.

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22808 Post autor: Slawko » 12 gru 2024, o 12:04

To jest jakis syndrom sztokholmski.
PO doprowadziło do upadku Chorzów, które stał sie "smutnym jak pi***" miastem nędzarzy. Teraz doprowadza do upadku cały kraj.
Ale ch... z tym. Wazne, ze kaczor nie rzadzi, a najwazniejszą firmą strategiczną został TVN.

To jest zadziwiające, ze tacy niektórzy sa pewni ze "pis by i tak nie dał".
W latach 2018-2023 Min. Sportu dofinansowało budowe obiektów na kwotę 2mld.
Wiec skonczcie fanzolic, bo kasa na obiekty plynela i to duza.
Obecnie jest jedno wielkie ZERO.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#22809 Post autor: Scypion » 12 gru 2024, o 12:30

spyru pisze:
12 gru 2024, o 11:42
Scypion pisze:
to jo pisze:

Ktoś tak napisał tutaj? Zrozum w końcu, że są ludzie, którzy mają taki sam stosunek do po i pisu. I jest on negatywny. W Twoim świecie jest tak, że jesteś z nami, albo przeciwko nam? To jest dopiero fanatyzm.
Nic nie wiesz o moim świecie i najwyraźniej nie zrozumiałeś niczego z mojej wypowiedzi. Otóż PiS nie jest elementem w tej układance. To nie PiS rządzi w Chorzowie od trzech dekad, to nie PiS wielokrotnie obiecywał nam stadion. Zagrał tymi 100 milionami przed wyborami, dziwi mnie, że akurat Was zaskakuje lekka waga obietnic przedwyborczych. Sam jesteś przykładem tego co mi zarzucasz. Skoro ktoś nie kibicuje ze PO i dostrzega ich machinacje to automatycznie musi być pisowcem? Gdyby to PiS nas rolował waliłbym w PiS. W Chorzowie macie zajebistą okazję, żeby nie być ani za PiS ani za PO. Ale każdy argument pokazujący jaką robotę przeciw Ruchowi robią politycy PO z miasta, ich tuby propagandowe i tzw. aktyw to od razu pojawi się ktoś i powie "A Morawiecki..." Morawieckiego od roku nie ma. PO rządziło tu dłużej niż część kibiców żyje, a efekty dla miasta i Ruchu są widoczne. Jak się nazywał polityk, będący prezydentem Chorzowa, który wyraził zgodę, aby kasa z programu świeże powietrze poszła na stadion gks? Nie pamiętam, ktoś mi przypomni? Taki aerodynamiczny był. Sasin? Brudziński?

Co to znaczy chcecie dać im szansa? No dokładnie znaczy to co znaczy. Nie mniej ni więcej. Mimo, że ktoś nas kibiców Ruchu robi w konia i zwalcza, nagania na nas pismaków z wyborczej i innych szczekaczek to dalej znajduje obrońców i może liczyć na głosy. Kibic Ruchu może nie welować na PiS, jako Ślązok moga to z łatwością rozumieć, spokojnie, ale nie moga wyobrazić sobie, że weluje na ekipa, na ktorej cześć fany wywieszo.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22810 Post autor: spyru » 12 gru 2024, o 12:49

Oczywiście, że na tą chwilę Pis jest elementem w tej układance i to kluczowym.
Chorzów ma 23 radnych: 9 od Michałka, 10 z PO, 4 z Pisu. W Komisji Budżetowej zasiada 3, 3 i 1.
Tych 4 radnych i 1 w komisji mogli i dalej mogą 17 grudnia się wykazać w kwestii stadionu.
Jak temat zablokują to są dla mnie tyle samo warci co tamtych 10 z PO. Tyle.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22811 Post autor: kroy » 12 gru 2024, o 12:51

Scypion pisze:
12 gru 2024, o 12:30
spyru pisze:
12 gru 2024, o 11:42
Scypion pisze:
to jo pisze:

Nic nie wiesz o moim świecie i najwyraźniej nie zrozumiałeś niczego z mojej wypowiedzi. Otóż PiS nie jest elementem w tej układance. To nie PiS rządzi w Chorzowie od trzech dekad, to nie PiS wielokrotnie obiecywał nam stadion. Zagrał tymi 100 milionami przed wyborami, dziwi mnie, że akurat Was zaskakuje lekka waga obietnic przedwyborczych. Sam jesteś przykładem tego co mi zarzucasz. Skoro ktoś nie kibicuje ze PO i dostrzega ich machinacje to automatycznie musi być pisowcem? Gdyby to PiS nas rolował waliłbym w PiS. W Chorzowie macie zajebistą okazję, żeby nie być ani za PiS ani za PO. Ale każdy argument pokazujący jaką robotę przeciw Ruchowi robią politycy PO z miasta, ich tuby propagandowe i tzw. aktyw to od razu pojawi się ktoś i powie "A Morawiecki..." Morawieckiego od roku nie ma. PO rządziło tu dłużej niż część kibiców żyje, a efekty dla miasta i Ruchu są widoczne. Jak się nazywał polityk, będący prezydentem Chorzowa, który wyraził zgodę, aby kasa z programu świeże powietrze poszła na stadion gks? Nie pamiętam, ktoś mi przypomni? Taki aerodynamiczny był. Sasin? Brudziński?

Co to znaczy chcecie dać im szansa? No dokładnie znaczy to co znaczy. Nie mniej ni więcej. Mimo, że ktoś nas kibiców Ruchu robi w konia i zwalcza, nagania na nas pismaków z wyborczej i innych szczekaczek to dalej znajduje obrońców i może liczyć na głosy. Kibic Ruchu może nie welować na PiS, jako Ślązok moga to z łatwością rozumieć, spokojnie, ale nie moga wyobrazić sobie, że weluje na ekipa, na ktorej cześć fany wywieszo.
Nie chce wchodzić w spory polityczne bo na tym forum
one nie mają sensu. Fakt jest taki, że Szymon startował w wyborach z poparciem Polska 2050 czyli obecnego koalicjanta KO.

Czasem myślę sobie, że jesienna forum dzieci które żyją od wczoraj a ich świat jest czarno-biały.

Takie rzeczy jak stadion trzeba załatwić polityka bo jak widać, nawet „swój” prezydent może nie wystarczyć.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#22812 Post autor: Scypion » 12 gru 2024, o 12:55

To jak planujesz to załatwić polityka? :D Oświęc nas jesienne forumowe dzieci.

ruchfans
Kontakt:

#22813 Post autor: ruchfans » 12 gru 2024, o 13:39

Scypion pisze:
12 gru 2024, o 12:55
To jak planujesz to załatwić polityka? :D Oświęc nas jesienne forumowe dzieci.
Nie wiem co radni Pis będą chcieli w zamian, bo za darmo tych głosów nie oddadzą. Będą chcieli przepchnąć coś swojego. Gdybym był na miejscu Szymona to zaprosiłbym kandydata Nawrockiego, oficjalnie udzielił mu poparcia w zamian za głosy radnych PIS.

I możecie wieszać tu mnie psy ale uważam, że cel uświęca środki w naszym wypadku. Jeśli budowę rozpoczniemy to za rok z budżetem problemu nie będzie bo inwestycje trzeba będzie kontynuować.
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22814 Post autor: spyru » 12 gru 2024, o 14:15

I na to liczę po cichu. Że się teraz Krzak postawił, bo chcą coś Pisowcy swojego ugrać. Ale jak to wygląda w rzeczywistości, to się dowiemy we wtorek.

Elmer
Kontakt:

#22815 Post autor: Elmer » 12 gru 2024, o 14:20

Opozycja ma nadzieję, że PiS się wstrzyma.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

ODPOWIEDZ