Znicz Pruszków - Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Znicz Pruszków - Ruch Chorzów

#106 Post autor: jajo » 8 gru 2024, o 18:16

scaneRboy pisze:
8 gru 2024, o 16:51
Mam wrażenie, że trener Szulczek zabawił się dzisiaj Pruszkowem.

To nie był wielki mecz w naszym wykonaniu. Straciliśmy dość frajerskie bramki. Trik polegał na tym, że niby szykują się zmiany, tymczasem Kozak przechodzi na lewą stronę, a Barański do środka. Pruszków nie miał jak zareagować na ten manewr.

Trener (i sztab) przepracowali porażkę na Polonii ewidentnie. Piłkarzy mamy na takim poziomie, że są w stanie taki chytry myk skutecznie wykonać.

BRAWO
mi sie wydaje, ze juz stali gotowi do zmiany (z tego co komentatorzy gadali) ale poszla akcja Myszora i gol. a, ze chyba on mial zejsc, to trener zrezgynowal.
do tego jakies urazy Szczepka i Baranskiego tez mogly na to wplynac.

mialem juz napisac, ze to byl pierwszy slaby mecz Mezghraniego w barwach Ruchu, ale skoro dal zwycieskiego gola, to nie mozna tak pisac, nie? ;)

tak jak pisał Elmer, takimi meczami robi sie awans :)
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

19JeRRy20
Kontakt:

#107 Post autor: 19JeRRy20 » 8 gru 2024, o 18:20

To co zrobił Trener Szulczek z Kozakiem To jest coś pieknego. Widok cieszącego się i skaczącego Miłosza po meczu to się nigdy nie spodziewałem. Zmiana człowieka o 180 stopni.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#108 Post autor: jajo » 8 gru 2024, o 18:23

19JeRRy20 pisze:
8 gru 2024, o 18:20
To co zrobił Trener Szulczek z Kozakiem To jest coś pieknego. Widok cieszącego się i skaczącego Miłosza po meczu to się nigdy nie spodziewałem. Zmiana człowieka o 180 stopni.
tak,
ja mam wrazenie, ze Kozak od jakiegos miesiaca po raz pierwszy jest szczesliwy, ze tutaj jest.

Mavo1920
Kontakt:

#109 Post autor: Mavo1920 » 8 gru 2024, o 18:41

jajo pisze:
8 gru 2024, o 18:23
19JeRRy20 pisze:
tak,
ja mam wrazenie, ze Kozak od jakiegos miesiaca po raz pierwszy jest szczesliwy, ze tutaj jest.

Dziwnym trafem od czasu przyjścia Szulczka uaktywnił się na Twitterze :P

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#110 Post autor: spyru » 8 gru 2024, o 20:11

Wymęczone, ale są.. bardzo ważne 3 punkty. bRawo.
Czekamy na wzmocnienia ;)
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Harpo
Kontakt:

#111 Post autor: Harpo » 8 gru 2024, o 20:26

BRAWO!!!!
Fajna reakcja naszych- cieszyli się jakby faktycznie zdobyli awans.
Oni wiedzą, ze TAKIE mecze z takimi przeciwnikami trzeba wygrywać. Żeby na koniec nie liczyć straconych głupio punktów.
Cieszy :super:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#112 Post autor: Mirek » 8 gru 2024, o 20:58

grzechub pisze:
8 gru 2024, o 16:43
Mężczyznę poznaje się po tym, jak zaczyna, a nie jak kończy i ten mecz idealnym podsumowaniem tej rundy. Brawo drużyna, brawo Trener Szulczek, brawo kibice!!!
Autor tej wypowiedzi nie jest moim idolem, ale to odwrotnie chyba jest o tym początku i końcu. :P

arcio
Kontakt:

#113 Post autor: arcio » 8 gru 2024, o 21:01

Sukces rodzi się w bólach, ale jak mu nie pomożemy to może zabraknąć tfu, tfu, tfu
Brawa za charakter i walkę. Bardzo ciężki teren i bardzo ważne punkty.
Teraz praca w gabinetach nad transferami a po powrocie do treningów walka trenera aby wyciągnąć z niektórych zawodników jeszcze więcej.
Takie mecze jak ten dzisiejszy i ten na Polonii pokazują, że tu trzeba kilku konkretnych wzmocnień a nie kosmetyki. Jakość a nie ilość! Czekam na wiosnę...
nigdy nie jest za późno

Dżem
Kontakt:

#114 Post autor: Dżem » 8 gru 2024, o 21:17

Wbrew pozorom dobry mecz w naszym wykonaniu ( No może poza Barańskim) prowadziliśmy grę, mieliśmy parę dobrych sytuacji. Dwa gole stracone gole to tylko sprawa Majewskiego i jego futbolowego IQ, przez które wiedział w którą strefę wejść. Apropo ciekawa wypowiedź Szulczka po meczu, który wspominał że kiedyś w warcie w meczu z legią przydzielił plaster na Joshue i super to zadziałało a dzisiaj Majewskiego chcieli przekazywać sobie krycie. I w przerwie to skorygowali.

Na gwałt potrzebujemy lewego obrońcy i środkowego. Jeśli trener woli na lewej obronie stawiać na Mezgrhaniego zamiast Sadloka i Karasinskiego to wiele mówi o ich dyspozycji.

Mavo1920
Kontakt:

#115 Post autor: Mavo1920 » 8 gru 2024, o 21:22

Barański to w meczu z Chrobrym był niewidoczny mimo że wygraliśmy piątką. To taka typowa przypadłość młodzieżowca który lubi zniknąć w trakcie meczu. Niech zostaje u nas i uczy się gry w seniorach.

Natomiast liczby Barańskiego są niesamowite. Współczynnik goli oczekiwanych do zdobywanych jest topowy w tej lidze. Skuteczność strzałów również. Taki Rodado, gwiazdor ligi ma skuteczność strzałów na poziomie 18%, Barański... 36%. To jego największa zaleta. Czy on dzisiaj oddał jakiś strzał? Nawet nie miał ani razu pozycji do strzału nawet sprzed pola karnego.

NG1920
Kontakt:

#116 Post autor: NG1920 » 8 gru 2024, o 21:32

Udało się zbudować radość z gry po dwóch okazałych zwycięstwach. Za to dzisiaj, gdy dwukrotnie odwracamy losy meczu, wciskając bramki przypadkowymi farfoclami, odbijanymi od przeciwnika i wychodzimy na prowadzenie w końcówce, to to buduje ten mental zwycięzcy. Nawet jak nie idzie, to jakkolwiek, ale przepchnąć mecz. Brawo!

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#117 Post autor: jajo » 8 gru 2024, o 21:52

mialem to pisac w jakims podsumowaniu ewentualnie, ale juz poruszyliscie temat Baranskiego.
jakbym mial powiedziec czego mu brakuje, to takie bycia pod gra caly czas.
on jak juz dostaje pilke to jest z tego duzo dobrego. jego liczby sa niesamowite. nie chodzi tylko o 6 bramek. jak napastnik czy ofensywny pomocnik ma 6 bramek, to przewaznie jest w tym jakis karny, jakies dolozenie do pustej. wszystkie bramki Bibiego to cos wiecej. albo trzeba bylo kogos wymanewrowac albo przylozyc noge z 15-20metrow.
problemem jest to, ze czesto znika na 15-30min. oczywiscie, obysmy mieli same takei problemy z 18 latkami, ale no to jest ta rzecz, ktora jest przed nim do poprawy.
jak chce wejsc na wyzszy poziom, to musi wiecej pokazywac sie do gry, wiecej rozgrywac. na razie te przeblyski zmieniaja mecze, ale na wyzszym poziomie to bedzie za malo. No i rzadko bedzie trafial na takie "lotniska", jakie mu przy drugim golu zgotowała Odra Opole :P
Ostatnio zmieniony 8 gru 2024, o 21:53 przez jajo, łącznie zmieniany 1 raz.

mrokol08
Kontakt:

#118 Post autor: mrokol08 » 8 gru 2024, o 21:53

Brawo piękne zakończenie roku w naszym wykonaniu odwrócili losy meczu i to w jakim stylu. Ciekawe kogo odpalą a o kogo będą walczyć jeśli chodzi o wzmocnienia. Patrząc że tak wiele meczów wiosną będzie u siebie, dwa razy więcej niż wyjazdów powinno być dobrze. Trzeba walczyć i o puchar i o ligę żeby było o nas głośno też medialnie.
Batory Fans

grzechub
Kontakt:

#119 Post autor: grzechub » 8 gru 2024, o 21:57

@Mirek
@scaneRboy
Dzięki za czujność, po prostu fatalne przejęzyczenie ;) Grunt, że wszyscy złapali o co mi chodziło :D

Awatar użytkownika
julko20
Kontakt:

#120 Post autor: julko20 » 8 gru 2024, o 23:10

jajo pisze:
8 gru 2024, o 18:23
19JeRRy20 pisze:
tak,
:przestraszony: piszecie o Kozaku jakby przyszedl do nas z Barcelony...czy chociaż z jakiegieś Legii czy Lecha. A przyszedł do nas z Łęcznej, wcześniej nieudana przygoda na Słowacji, Radomiak, Chrobry i Podbeskidzie. Ruch to najbardziej rozpoznawalny klub, z najwieksza iloscia kibicow w ktorych wczesniej gral, jak mial nie byc szczesliwy? Szanse dostaje caly czas, od jakiegos czasu wyglada to dobrze, jednak ja juz mysle o tym, czy jest to zawodnik na podstawę w Ekstraklasie? na cale 90min biegania przy duzej intensywności? jako joker na ostatnie 10 min na pewno tak, na podstawe nie jestem pewien
Uważajcie na "legalnego" bukmachera LvBet -> to scam ! Oszukują na kasę ! #LvBet_Oszuści

https://forum.bukmacherskie.com/threads/lvbet-oszu%C5%9Bci-manipluacja-wygranymi-zdarzeniami.173753/

ODPOWIEDZ