Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

Re: Modernizacja stadionu

#22531 Post autor: Scypion » 11 lis 2024, o 17:02

kroy pisze:
11 lis 2024, o 15:55
Zawsze mnie zastanawia, jak to możliwe, że osoba dorosła, z minimum przeciętnym IQ wierzy, że katastrofa smoleńska to był zamach. Patrząc szczególnie na rozmowy z Czernych skrzynek.
Zawsze mnie zastanawia, jak to możliwe, że osoba dorosła, z minimum przeciętnym IQ wyklucza w 100% zamach, w sytuacji gdy śledztwo zostało powierzone w całości w ręce rosyjskie, wrak w przeciwieństwie do zestrzelonego samolotu holenderskiego dalej jest w Rosji, gdzie został poddany "standardowym" procedurom np mycia. Oczywiście wiele osób na czele z Macierewiczem zrobiło sporo żeby tą sprawę ośmieszyć. Na 99% katastrofa była efektem skandalicznych zaniechań i ogólnej teoretyczności państwa polskiego. Nie jestem w stanie jednak wykluczyć celowego działania. Nie w sytuacji, gdy od katastrofy mieliśmy juz kilka znanych politycznych trupow (Niemcow, Nawalny, Litwinienko), Gruzję, wojnę na Ukrainie itp.

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22532 Post autor: chropaczow » 11 lis 2024, o 17:38

Scypion pisze:
11 lis 2024, o 17:02
kroy pisze:
Zawsze mnie zastanawia, jak to możliwe, że osoba dorosła, z minimum przeciętnym IQ wierzy, że katastrofa smoleńska to był zamach. Patrząc szczególnie na rozmowy z Czernych skrzynek.
Zawsze mnie zastanawia, jak to możliwe, że osoba dorosła, z minimum przeciętnym IQ wyklucza w 100% zamach, w sytuacji gdy śledztwo zostało powierzone w całości w ręce rosyjskie, wrak w przeciwieństwie do zestrzelonego samolotu holenderskiego dalej jest w Rosji, gdzie został poddany "standardowym" procedurom np mycia. Oczywiście wiele osób na czele z Macierewiczem zrobiło sporo żeby tą sprawę ośmieszyć. Na 99% katastrofa była efektem skandalicznych zaniechań i ogólnej teoretyczności państwa polskiego. Nie jestem w stanie jednak wykluczyć celowego działania. Nie w sytuacji, gdy od katastrofy mieliśmy juz kilka znanych politycznych trupow (Niemcow, Nawalny, Litwinienko), Gruzję, wojnę na Ukrainie itp.
Panowie, dajcie spokój z tą polityką. Po co to epatowanie sympatiami politycznymi? Tylko kwas z tego jest.

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22533 Post autor: kibol-siem-ce » 11 lis 2024, o 22:24

Co mo jakiś Tramp do naszego stadionu? Nic! Ochłońcie co niektórzy!
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22534 Post autor: wojt » 11 lis 2024, o 23:02

Scypion pisze:
kroy pisze:
Tej TVN-Michnikowsko-Urbanowskiej mentalności już nie zmienisz, to są pelikany które łykają wszystko co mainstream powie w całosci, bez namysłu. Młodzi ludzie wychowani na tej Kiszczakowej tubie nawet nie chcą wiedzieć kto i jak ich omotał, bo historia jest passe.

staRvin
Kontakt:

#22535 Post autor: staRvin » 11 lis 2024, o 23:13

chropaczow pisze:
11 lis 2024, o 17:38
Scypion pisze:
kroy pisze:
Panowie, dajcie spokój z tą polityką. Po co to epatowanie sympatiami politycznymi? Tylko kwas z tego jest.
Popierom, temat o stadionie a sam więcej pierdzielenia o polityce i jeden z drugim się przegaduja kero partia lepsze. Po czy PiS jeden pieron te i te godaja co ludzie chcą usłyszeć a po wyborach mają ludzi w głębokim poważaniu.

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22536 Post autor: west72 » 11 lis 2024, o 23:29

Dopuki temat budowy nie ruszy realnie tzn.nie predzej niz za 2 lata proponuje. ZAMKNĄĆ TEMAT bo robi sie syf ktory niewiele ma z budową wspòlnego.

Najbliższe trzy sezony spedzimy na Ślaskim ,a byc moze i kolejne 5 daj boże bo nie widac światełka .......z źròdłem finansowania
.Ciagle mom nadzieja ,ze jeszcze zdaża usiasc na nowej C6 choć lata nieubłaganie lecą🙄
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#22537 Post autor: Scypion » 12 lis 2024, o 06:18

kibol-siem-ce pisze:
11 lis 2024, o 22:24
Trump moze i nic ale juz taki Nitras np ma. Niestety. Bez pomocyvz zewnatrz stadion nie powstanie.

scaneRboy
Kontakt:

#22538 Post autor: scaneRboy » 12 lis 2024, o 10:32

Scypion pisze:
12 lis 2024, o 06:18
kibol-siem-ce pisze:
11 lis 2024, o 22:24
Trump moze i nic ale juz taki Nitras np ma. Niestety. Bez pomocyvz zewnatrz stadion nie powstanie.
Jeżeli na tym poprzestaniecie z tymi przegadywankami, to posty nie wylecą.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22539 Post autor: HullCityFC » 12 lis 2024, o 10:42

Nitras nie da. PIS teraz by tez nie dal, bo obiecal a potem Tusk dostal 45% w Chorzowie. Wiec glosow bedzie szukal gdzie indziej.

Jedyna szansa na kase z rzadu byla rok temu. Wtedy Morawiecki by ta kase dal, bo widzialby w tym cel polityczny. Byly w krotkim czasie wybory i samorzadowe i do UE

Teraz to nie jest oplacalne ani dla PISU ani PO.

Wszystko w rekach Szymona, jak to ogarnie

scaneRboy
Kontakt:

#22540 Post autor: scaneRboy » 12 lis 2024, o 13:33

HullCityFC pisze:
12 lis 2024, o 10:42
Nitras nie da.
Jakoś nie może nam wyjść z głowy ten upiorny system myślenia o "szejku, co wejdzie w Ruch". Nikt nam nic nie da. Możemy za to podejmować różne działania, które ewentualnie skłonią osoby decyzyjne do pomocy nam, co nigdy nie będzie oznaczać że zrobią coś za nas!

Żeby ten stadion mógł powstać, trzeba działać na kilku polach:
- żeby nie dyskutować za długo o Nitrasie, trzeba jasno komunikować partii rządzącej, ale PRZEDE WSZYSTKIM MIESZKAŃCOM MIASTA, że nie podoba nam się fakt ostentacyjnego lekceważenia tylko z tego powodu, że ośmieliliśmy się odsunąć od żłoba upasionego prezydenta z ich partii. Trzeba zapytać mieszkańców czy im pasuje taka sytuacja? Czy czują się wolni? Czy czują, że ich głos jest ważny? Czy czują, że to jest samorząd czy może zamordyzm? Trzeba dotrzeć do mieszkańców z takim przesłaniem, że nie ma możliwości oddania głosu na takiego polityka, który służy TYLKO swojej partii szczając na głowy wyborców. Nie oczekuję, że konkretnie Nitras ma dać pieniądze, bo przecież to nie on obiecywał, ale to nie jest to samo co trzymanie prezydenta miasta, którego myśmy wybrali za drzwiami gabinetu. W tej chwili każdy mieszkaniec Chorzowa jest lekceważony i poniżany odmową rozmowy z naszym prezydentem. To jest afront i sprzeniewierzenie regułom demokratycznym.

- ważniejsze. Szymon dużo w tym zakresie już robi. Trzeba uszczelnić wszystkie dziury, z których wyciekają pieniądze z budżetu miasta.

- równie ważne. Strona przychodowa. Mam przeczucie, że za mało się dzieje w zakresie wsparcia podmiotów, które płacą w Chorzowie podatki. Liczą się duże tematy, które dają impulsy rozwojowe, ale też takie zwykłe - codzienne działania. Można w tym zakresie zrobić więcej.

- najważniejsze. Rozwój sportowy. Wygląda na to, że trener Szulczek poradził sobie z odbudową drużyny. Wiosną zagramy sporo meczy u siebie. Po spektakularnym powrocie z III ligi do ekstraklasy doszliśmy do rekordu frekwencji na SŚ. OK.
Trzeba powiedzieć, że fala, która nas niosła trochę opadła. Nasz klub jest jak książka. Trzeba po prostu przewrócić kartkę i ją zapisać. Nawet kulisy muszą się trochę zmienić. Jeśli wygramy kolejne mecze, nie będziemy umieli doczekać się wiosny, to trzeba wykorzystać, na nowo zbudować emocje. Na tym tle trzeba zaprezentować ludzi, którzy byli i są z klubem - mam na myśli sponsorów, ale nie tylko. Przecież byli to też politycy, którzy pomogli nam dogadać się ze SŚ - dlaczego ich nie pokazać szerzej?
Generalnie trzeba tak się ustawić, żeby pomoc naszemu klubowi była opłacalna.

ps. może trochę za dużo myśli jak na jeden post. Mam nadzieje, że główne tezy są dla Was mniej więcej zrozumiałe.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

arcio
Kontakt:

#22541 Post autor: arcio » 12 lis 2024, o 21:25

Czas na budowę, gdzie miasto Chorzów mogło ogarnąć temat, minął. Był czas Kopla a potem Kotali. Teraz tylko oderwani wizjonerzy mogą liczyć że Michałek zadłuży miasto na +/- 300 mln PLN na stadion. Co więc nas czeka? Budowanie po jednej trybunie to najgorszy scenariusz, ale kiedyś na początku tego tematu tutaj wychodziło że najdroższe są łuki więc może iść w kierunku czegoś na wzór Mainz?? Pomyśleć nad takim rozwiązaniem, aby 4 trybuny połączyć dachem z możliwością rozbudowy tych przestrzeni w rogach. Wtedy by były 2 etapy: 4 trybuny z jedną bryłą dachu a drugi jako zabudowa wolnych przestrzeni. 4 trybuny na 18 tyś z rozbudową do 22/24. Czy to jest opłacalne? Nie mam pojęcia. Wszystko zależy od projektu i możliwości rozbudowy. Na szejka nie liczę więc liczyć trzeba na siebie.
nigdy nie jest za późno

Harpo
Kontakt:

#22543 Post autor: Harpo » 12 lis 2024, o 22:49

Ot i całe Nitrasowe towarzystwo.
W D.. mają WSZYSTKICH. BEZ wyjątku. W d. cała Polskę i wydaję się, że G. Śląsk przede wszystkim.
Stanie się CUD, jeśli ten typ przyjmie Prezydenta Michałka :kwasny:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22544 Post autor: gerhat » 13 lis 2024, o 00:19

Już dawno ta inicjatywa powinna być poparta przez ważne osoby, pod takim lub kolejnym listem powinni podpisać się wszystkie Kuczoki, Gramatyki, Kohuty, Kalusy, Żurawskie, Buzki, Mellery, Pole, Miodki, Grabary, Fornaliki, Gilewicze o wielu innych bardziej i mniej znanych nie wspomnę. Wielu dałoby się namówić do tej inicjatywy przez znane osoby, można byłoby wykorzystać (w pozytywnym znaczeniu) Asceta, któremu mało kto odmówiłby poparcia dla stadionu.

ciudu

#22545 Post autor: ciudu » 13 lis 2024, o 12:21

Ludzie , z kad to zdziwienie ze ludzie typu nitrasa (co to katolikow chce teperowac) sa jacy sa.Zaprzestol bych jakie kolwiek pisanie do tych postkomuchow bo do budowy stadionu to nic niy wniesie.Szymon godol ze miasto jest stac na wziecie 150mln. kredytu, i na tym bych sie koncyntrowol , przy dobrym projekcie styknie na prawie 3 trybuny i w miedzy czasie szukac inwestora kery w zamian za jakies teryny wybuduje ta 3 nojdrozszo trybuna.Podejzywom ze czesc z tych ciynzko zdziwionych ze partia rzadzaca to zlepek c..li co niy majom nojmniyjszego pojecia jak tym krajem rzadzic sami postawiyli rok tymu krzyzyk pod ich partiom ,no i cyk , tera wielkie zdziwko. No ale jest k..a WESOLO i bydzie jeszcze weselij.INO RUCH

ODPOWIEDZ