Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
W zeszłym sezonie 2 miesiące poza kadrą, w tym sezonie już prawie 3 miesiące. Umiejętności ma oczywiście duże jak na naszą kadrę, ale po sezonie trzeba będzie sobie uczciwie powiedzieć czy jesteśmy w stanie zakontraktować kogoś, kogo wartość będzie rosnąć, zamiast maleć i będzie mniej szklany. Trzymam kciuki za szybki powrót do formy i znaczącą pomoc w awansie, w tym sezonie go bardzo potrzebujemy, ale zobaczymy co będzie za rok.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Od początku byłem przeciwny Starzyńskiemu. On już kiedyś miał dziwną kontuzję, bo nikt nie wiedział co mu jest. Sorry, ale jak już zaczął porządnie grać, to złapał durna kartkę, a potem kontuzję. Na co nam taki gość?HullCityFC pisze: ↑9 lis 2024, o 17:03Starzynski minuty nie zagral u Szulczka. Poczekajmy z ocenami.chropaczow pisze: ↑9 lis 2024, o 16:58Najwyższa pora. Kilka udanych meczy, to za mało na Ruch. Dzięki za info.
-
- Kontakt:
Ma kontrakt, to jest w klubie. Trudno byłoby go odpalać przed sezonem, gdzie on będąc w formie mógłby być na tym poziomie dużym wzmocnieniem.
Natomiast teraz, po bardzo dobrym okienku transferowym to on musiałby być w życiowej formie żeby łapać minuty.
Natomiast teraz, po bardzo dobrym okienku transferowym to on musiałby być w życiowej formie żeby łapać minuty.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kacper Skwierczyński po zakończeniu wypożyczenia obowiązującego do końca roku odejdzie z irlandzkiego ekstraklasowego Waterford FC.
Wypożyczony z Ruchu Chorzów 21-letni pomocnik wystąpił w sezonie 2024 w jednym spotkaniu ligowym.
Zapomniałem, że ktoś taki istnieje.
Wypożyczony z Ruchu Chorzów 21-letni pomocnik wystąpił w sezonie 2024 w jednym spotkaniu ligowym.
Zapomniałem, że ktoś taki istnieje.
- Rickenn10
- Kontakt:
https://transfery.info/aktualnosci/pods ... ery/229163
Po co się chłopak ma marnować w rezerwach Śląska jak może przyjść na Śląsk i osiągnąć sukces
Po co się chłopak ma marnować w rezerwach Śląska jak może przyjść na Śląsk i osiągnąć sukces

-
- Kontakt:
Ostatnio oglądałem 2 ligę i w Podbeskidziu gra bardzo ciekawy Fin na skrzydle, dynamika nie gorsza od Kozaka 

-
- Kontakt:
Jeszcze przed nami jedna kolejka, ale można powoli ten temat już zacząć powoli rozkręcać.
Jeśli chcemy realnie powalczyć o awans i sprawienie niespodzianki w pp potrzeba nam trafionych transferów do obrony. Najlepiej środkowy obrońca plus lewy defensor, który potrafił by dać w ofensywie przynajmniej tyle co Konczkowski. Idealnie by było jeszcze znaleźć kogoś na pozycję nr 6 bo nie wiadomo w jakiej formie wróci Sikor, ale tu przy ściągniętciu śo na chama można postawić Szymańskiego
Co do przewietrzenia szatni, to na pewno do odpalenia Łaski, którego wypożyczenie mam nadzieję da się skrócić plus Nono, tylko że on to pewnie nie będzie chciał nigdzie się ruszać skoro nie przeszkadzało mu bycie poz futbolem taki czas. Może jeszcze da się oddać Górę i Chmarka na zasadach rękojmi i otrzymać kasę z powrotem?
Jest jeszcze kwestia Barańskiego i jego nowego kontraktu. Niestety, ale realia przy tak młodych graczach są brutalne. Trzeba mieć taki komfort by takiemu piłkarzowi bądź jego agentowi powiedzieć przed ostatnim sezonem że albo podpisujemy nową umowę z jakąś normalną kwotą odstępnego albo gość nie bedzie grał i tyle.
Ci agenci to jest rak polskiej piłki, który patrzy tylko teraz żeby zarobić a że zjebie chłopakowi karierę ja Wojtowiczowi to go nie interesuje. Barański za rok powinien od nas odejść na zachód a trafi do jakiegoś gownoklubu jak Lechia bo Polski wlasciciel się zgodzi by dać agentowi pod stołem.
Jeśli chcemy realnie powalczyć o awans i sprawienie niespodzianki w pp potrzeba nam trafionych transferów do obrony. Najlepiej środkowy obrońca plus lewy defensor, który potrafił by dać w ofensywie przynajmniej tyle co Konczkowski. Idealnie by było jeszcze znaleźć kogoś na pozycję nr 6 bo nie wiadomo w jakiej formie wróci Sikor, ale tu przy ściągniętciu śo na chama można postawić Szymańskiego
Co do przewietrzenia szatni, to na pewno do odpalenia Łaski, którego wypożyczenie mam nadzieję da się skrócić plus Nono, tylko że on to pewnie nie będzie chciał nigdzie się ruszać skoro nie przeszkadzało mu bycie poz futbolem taki czas. Może jeszcze da się oddać Górę i Chmarka na zasadach rękojmi i otrzymać kasę z powrotem?

Jest jeszcze kwestia Barańskiego i jego nowego kontraktu. Niestety, ale realia przy tak młodych graczach są brutalne. Trzeba mieć taki komfort by takiemu piłkarzowi bądź jego agentowi powiedzieć przed ostatnim sezonem że albo podpisujemy nową umowę z jakąś normalną kwotą odstępnego albo gość nie bedzie grał i tyle.
Ci agenci to jest rak polskiej piłki, który patrzy tylko teraz żeby zarobić a że zjebie chłopakowi karierę ja Wojtowiczowi to go nie interesuje. Barański za rok powinien od nas odejść na zachód a trafi do jakiegoś gownoklubu jak Lechia bo Polski wlasciciel się zgodzi by dać agentowi pod stołem.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To czemu każdy w zasadzie piłkarz ma agenta skoro działają na niekorzyść piłkarza?Dżem pisze: ↑6 gru 2024, o 20:26Jeszcze przed nami jedna kolejka, ale można powoli ten temat już zacząć powoli rozkręcać.
Co do przewietrzenia szatni, to na pewno do odpalenia Łaski, którego wypożyczenie mam nadzieję da się skrócić plus Nono, tylko że on to pewnie nie będzie chciał nigdzie się ruszać skoro nie przeszkadzało mu bycie poz futbolem taki czas. Może jeszcze da się oddać Górę i Chmarka na zasadach rękojmi i otrzymać kasę z powrotem?![]()

Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
do tego sa w zmowie, ze zaden nie dziala na korzysc pilkarza, bo przeciez przejalby jako taki wyjatek caly rynek.kroy pisze: ↑6 gru 2024, o 22:01To czemu każdy w zasadzie piłkarz ma agenta skoro działają na niekorzyść piłkarza?Dżem pisze: ↑6 gru 2024, o 20:26Jeszcze przed nami jedna kolejka, ale można powoli ten temat już zacząć powoli rozkręcać.
Co do przewietrzenia szatni, to na pewno do odpalenia Łaski, którego wypożyczenie mam nadzieję da się skrócić plus Nono, tylko że on to pewnie nie będzie chciał nigdzie się ruszać skoro nie przeszkadzało mu bycie poz futbolem taki czas. Może jeszcze da się oddać Górę i Chmarka na zasadach rękojmi i otrzymać kasę z powrotem?![]()
Ci agenci to jest rak polskiej piłki, który patrzy tylko teraz żeby zarobić a że zjebie chłopakowi karierę ja Wojtowiczowi to go nie interesuje. Barański za rok powinien od nas odejść na zachód a trafi do jakiegoś gownoklubu jak Lechia bo Polski wlasciciel się zgodzi by dać agentowi pod stołem.![]()
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Trener w kanale sportowym powiedział że zima nie będziemy szaleć na rynku transferowym. Zima dołączy obronca lub dwóch. Ja to kupuje a jeśli dodatkowo uda się zimą wyrzucić z drużyną nono łaskiego górę to chciałbym zobaczyć jeszcze jedna potencjalna gwiazdę która z miejsca wchodzi do składu
-
- Kontakt:
Ty tak na poważnie? Po prostu są za głupi, nie znają przepisów, nie mają czasu aby jeździć od klubu do klubu i zwyczajnie zostali by wydymani. Prosty przykład Wójtowicza, synek prawie prawnik z prawniczej rodziny a dał się wydymać z Lechią(nie kupuje tłumaczenia o kontynuowaniu studiów w pięknym Gdańsku), mógł grać w mistrzu Polski Jagielloni, grać w europejskich pucharach, zdobywać doświadczenie, podbijać swoją wartość rynkową, a tak grzeje ławę w byle jakiej Lechii, CV już ma spierdolone, bo te dekle zwalą się z ex z wielkim hukiem. Wójtowicz właśnie zakończył swoją karierę, dzięki sobie i pazernemu agentowi. Przypominam, że Barański ma tego samego agenta.kroy pisze: ↑6 gru 2024, o 22:01To czemu każdy w zasadzie piłkarz ma agenta skoro działają na niekorzyść piłkarza?Dżem pisze: ↑6 gru 2024, o 20:26Jeszcze przed nami jedna kolejka, ale można powoli ten temat już zacząć powoli rozkręcać.
Ci agenci to jest rak polskiej piłki, który patrzy tylko teraz żeby zarobić a że zjebie chłopakowi karierę ja Wojtowiczowi to go nie interesuje. Barański za rok powinien od nas odejść na zachód a trafi do jakiegoś gownoklubu jak Lechia bo Polski wlasciciel się zgodzi by dać agentowi pod stołem.![]()
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW
-
To są dezycje piłkarza i sam decyduje gdzie chce iść. Podjął ją sam, że bedzie w Gdańsku i tyle.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To Tobie się tak wydaje i to jest Twoja projekcja rzeczywistości.JEDI_V pisze: ↑7 gru 2024, o 09:17Ty tak na poważnie? Po prostu są za głupi, nie znają przepisów, nie mają czasu aby jeździć od klubu do klubu i zwyczajnie zostali by wydymani. Prosty przykład Wójtowicza, synek prawie prawnik z prawniczej rodziny a dał się wydymać z Lechią(nie kupuje tłumaczenia o kontynuowaniu studiów w pięknym Gdańsku), mógł grać w mistrzu Polski Jagielloni, grać w europejskich pucharach, zdobywać doświadczenie, podbijać swoją wartość rynkową, a tak grzeje ławę w byle jakiej Lechii, CV już ma spierdolone, bo te dekle zwalą się z ex z wielkim hukiem. Wójtowicz właśnie zakończył swoją karierę, dzięki sobie i pazernemu agentowi. Przypominam, że Barański ma tego samego agenta.kroy pisze: ↑6 gru 2024, o 22:01To czemu każdy w zasadzie piłkarz ma agenta skoro działają na niekorzyść piłkarza?Dżem pisze: ↑6 gru 2024, o 20:26Jeszcze przed nami jedna kolejka, ale można powoli ten temat już zacząć powoli rozkręcać.
Masz jakieś dowody że Jagiellonia dała ofertę Wojtowiczowi? Skąd pewność że by grał cokolwiek? Masz wgląd do informacji o zarobkach, bonusach, wysokości odstępnego, długości kontraktu? Jeśli tak, to podasz je nam żeby można było obiektywnie ocenić?
Agent dba o dobro piłkarza i jest, tutaj cię pewnie zaskoczę, WYNAJMOWANY przez piłkarza. Co więcej, pewnie nie uwierzysz, piłkarz może zwolnić i zmienić agenta.
To, czy decyzja o pójściu do Lechii była dobra lub zła to jedno ale czy to wina agenta albo jego pazerności - masz na to jakiś dowód?
A może w takiej sytuacji sam zostań agentem to pazernie pozwolisz podbijać wartość rynkową piłkarzy w Ruchu.
Ja wiem, że dużo łatwiej sobie wyjaśnić rzeczywistość “pazernym ch***m agentem” ale niestety jest to droga na skróty
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Agenci to rak swiatowej pilki. Wojtowicz jakby mial decydujacy glos to gralby w Jadze. Tylko Jaga nie chce (moim zdaniem slusznie) placic ogromnej kasy agencji za prowizje. Dlatego transfer sie wysypal.
Lechia zaplacila ta sume (obiecala?) I agencja wydala zgode na transfer. Sam.Wojtowicz mogl odmowic, ale tak pewnie musialby zostac w Ruchu i grac na zapleczu, a pewnie liczyl ze sie uda mu pokazac w Ekatraklasie. Niewiadomo, czy Ruch chcial pozostania, bo agencha mogka poingmfiorowac, ze wiecej umow juz nie bedzie.
Dzieki swojej postawie Tomek i tam wyladuje w nizszej lidze, bo w najgorszej Lechii i tak gra ogony. Za rok traci status mlodziezowca w Ekstraklasie i de facto traci ostatni swoj atut.
Najwazniejsze pytanie.
Kto w naszym klubie dal zielone swiatlo na wytransferowanie pilkarza do banktuta?
Mam nadzieje, ze kaaa juz jest w klubie.
Lechia zaplacila ta sume (obiecala?) I agencja wydala zgode na transfer. Sam.Wojtowicz mogl odmowic, ale tak pewnie musialby zostac w Ruchu i grac na zapleczu, a pewnie liczyl ze sie uda mu pokazac w Ekatraklasie. Niewiadomo, czy Ruch chcial pozostania, bo agencha mogka poingmfiorowac, ze wiecej umow juz nie bedzie.
Dzieki swojej postawie Tomek i tam wyladuje w nizszej lidze, bo w najgorszej Lechii i tak gra ogony. Za rok traci status mlodziezowca w Ekstraklasie i de facto traci ostatni swoj atut.
Najwazniejsze pytanie.
Kto w naszym klubie dal zielone swiatlo na wytransferowanie pilkarza do banktuta?
Mam nadzieje, ze kaaa juz jest w klubie.
-
- Kontakt:
Marcin Flis aktualnie bez umowy.Środkowy obrońca.