Jak znom życie to ta Twoja znajomo i tak głosowała na glacoka. A to co powiedzioł Szymon na 1-go września to ino prowda. Co mo ciońć koszty jakby było wiyncyj dzieci niż lata wcześniyj? Dzieci mnij to i wydatków mnij, proste. A co do tyj bibliotyki co zamknoł to chyba żech kajś czytoł że tam ksiożki wypożyczali roz na ruski rok, ale moga sie mylić co do tego info.MaRo171 pisze: ↑6 lis 2024, o 10:48Musimy niestety mieć też szerszą perspektywę, niż stadion na C6, czy gdziekolwiek indziej. Sam nie mieszkam w Chorzowie, więc i nie mogłem głosować na Szymona (chociaż namawiałem kogo się dało) ale jedna osoba z którą pracuje (kobieta, chorzowianka) powiedziała mi tak :
"Michałek tnie na czym się da, byleby tylko kilka osób było szczęśliwych, że mają stadion. Zamyka kluby seniora, zamknął już dwie biblioteki, ograniczył wydatki dla nauczycieli, a na przemowie rozpoczynającej rok szkolny powiedział, że dla niego najlepszy nauczyciel to taki, który trzyma mocną dyscyplinę, a poza tym musimy ciąć wydatki, bo jest mniej dzieci".
Szymon nigdy nie był politykiem i pomimo wielu zalet, ma to jedną zasadniczą wadę - nie mówi jak polityk. Polityk jeśli chce ciąć wydatki, nigdy tak otwarcie o tym nie mówi. Moja znajoma z pracy ma teraz taki pogląd - obcina środki na edukację, żeby budować stadion.
Szymona powinien obchodzić przede wszystkim Chorzów, a nie Ruch. Jeżeli chce się utrzymać na stołku, jeżeli ma być narracja, że jest lepszy niż Kotala, Kopel i inni, to nie może być rozliczany tylko z tego, czy zaczął rozbiórkę stadionu. Duża część chorzowian to osoby, które mają w d..ie piłkę nożną, a potem na zasadzie "jedna baba drugiej babie" wyciąga mu radykalne decyzję, przez co traci poparcie i elektorat
Modernizacja stadionu
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."
-
- Kontakt:
Z tym cięciem kosztów, to mam nadzieję dopiero początek. Rozumiem, że niektórym może się koło tyłka zacząć palić, ale niektórzy z Was nie mają pojęcia co się odpierdało w tym mieście.
Ważne jest to, żeby odnaleźć te dziury z których wypływają pieniądze, ale żeby nie zepsuć tego co musi działać.
Moim zdaniem i tak się delikatnie obchodzi z niektórymi. Tu nie ma miejsca na sentymenty. Mówimy o naszych wspólnych pieniądzach versus miernoty, którym się wydaje że są cwani.
Jeśli miałbym się czepiać, to nie o stronę kosztową, tylko przychodową. Nie widze póki co konkretnych działań. Kotala sprzedał praktycznie wszystko, co można było, ale to nie znaczy że nic się nie da zrobić.
Ważne jest to, żeby odnaleźć te dziury z których wypływają pieniądze, ale żeby nie zepsuć tego co musi działać.
Moim zdaniem i tak się delikatnie obchodzi z niektórymi. Tu nie ma miejsca na sentymenty. Mówimy o naszych wspólnych pieniądzach versus miernoty, którym się wydaje że są cwani.
Jeśli miałbym się czepiać, to nie o stronę kosztową, tylko przychodową. Nie widze póki co konkretnych działań. Kotala sprzedał praktycznie wszystko, co można było, ale to nie znaczy że nic się nie da zrobić.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Przeczytaj co napisał Gerhard a potem skoml malkontencie, to był konkurs ministerstwa sportuchropaczow pisze: ↑5 lis 2024, o 07:28Napisz skargę do Morawieckiego, to on obiecał połowę. Tylko nie zapomnij znaczek do USA kupić.JEDI_V pisze: ↑4 lis 2024, o 23:14Przecież jak spojrzysz na ten zakompleksiony wredny ryj to należało by mu od razu wy***ać, smutny chujek, karma sk***iela dopadnie, szybciej jak myśli, sam rudy ch** go poświęci jak się zacznie przy du*** palić.NG1920 pisze: ↑4 lis 2024, o 22:16Jako, że powoli zbliża się termin spotkania w Ministerstwie Sportu to poniżej taka ciekawostka na temat ich IQ:Ministerstwo Sportu i Turystyki pod przewodnictwem ministra Sławomira Nitrasa rozważa wprowadzenie nowego podatku dla turystów korzystających z usług biur podróży, wyjeżdżających na wakacje za granicę

OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW
-
- Kontakt:
A wiesz jakie są koszty obsługi dnia meczowego, bo nikt inny nie miałby tak niskich i korzystnie wynegocjowanych kosztów. Źródła nie zdradzę. Obsługa dnia meczowego na nowym przy C6 mogła by być nawet wyższa, bo ten stadion też nie będzie własnością Ruchu, tylko miasta i płacisz za cały a nie jak na SŚ za zgłoszone zapotrzebowanie, o mediach nie wspomnę, bo koszty były by porównywalne.Scypion pisze: ↑5 lis 2024, o 11:38Szkoda, ze ten zatroskany Kopel udaje, że nie zauważa takich detali jak koszt obsługi meczu na tym dożynkowym gigancie, katastrofalny dojazd, niski priorytet Ruchu i brak terminów co daje prawie 7 wyjazdów z rzędu. Najlepiej żeby tego Ruchu w ogóle nie było. Jak AKS zaorać, niech sobie kopią w towarzystwie paru dziadków kajś miedzy blokami. A tak interesują to pieroństwo tysiące ludzi, wybory nam spierdolili, korytko wyrwali... Im bliżej wyborów tym hejt na Simona będzie coraz silniejszy. Będą wywiady, zatroskani działacze, eksperci, różnego rodzaju pajacyki będą skakać na sznurku, ten pismak i tintopsuj z gazwybu napisze nie jedną książkę a pięć i scenariusz sztuki teatralnej. Jak działa ta banda mogliśmy widziec przez 8 lat. Jeszcze nic sie nie działo a ulica i zagranica już działały. Jak działają teraz w skali miasta mogliście zobaczyć w temacie bibliotek, gdy PO uniosło sie szlachetnym oburzeniem i wylało krokodyle łzy nad zamykanymi bibliotekami, gdy samo parę fili zamknęło. Wyborcy mają pamięć złotej rybki i łykną wszystko co im sie poda w bańce. Nie pojmuje jak kibic Ruchu może oddać głos albo nadstawić ucho na to co sączy ekipa Kopla, Michalika, Kotali i reszty.
Co do stadionu i szans na jego powstanie - jedynym ratunkiem są jakies unijne projekty na rewitalizacje obszarów poprzemyslowych.
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW
-
- Kontakt:
Kotala też ciął na edukacji i to jak. Przy podpowiedziach Ciężkowskiego, który znał dobrze temat i wiedział gdzie można poobcinać żeby za dużo hałasu nie było.
Przypuszczam, że nie obejdzie się bez likwidacji kilku szkół. Tutaj będzie awantura i zgadnijcie kto wjedzie na białym m koniu?
Przypuszczam, że nie obejdzie się bez likwidacji kilku szkół. Tutaj będzie awantura i zgadnijcie kto wjedzie na białym m koniu?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie kupuję tego. Prezydentem Chorzowa zrobili go zwykli mieszkańcy a nie fanatycy - kibice
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Czytając te wypowiedzi jedna rzecz przychodzi mi na myśl.
Wszyscy mamy zaufanie do Szymona - może dlatego warto oczekiwać od niego prawdy. Prawdy zarówno tej pozytywnej dla nas jak i trudnej. Prawdy absolutnej czyli - czy Chorzów stać na swój stadion w ogóle. I prawdy pragmatycznej - jaki jest koszt dla miasta i ukryte koszty dla Ruch gdy będziemy stadion budować.
To musi być transparentne dla mieszkańców, kibiców, klubu. Zakładam że przy budowie stadionu Ruch muszą finansować inni właściciele niż miasto. czy to się stanie?
Może rzeczywiście prawda ekonomiczno-społeczna powinna zwyciężyć. I tak jak przy Kotali mieliśmy mydlenie oczu i improwizacje tak teraz jest szansa na realną ocenę konsekwencji takiej inwestycji dla miasta o jego podmiotów. Boję się, że przy braku finansowania będziemy budować stadion dla klubu z 2 ligi.
Jednocześnie gdy trwa ta analiza trzeba zacząć rozbierać Cicha bo tego trupa się już nie da przypudrować.
Długofalowo, silny Chorzów to silny Ruch. Jeśli stać nas na stadion - budujmy go. Jeśli nas nie stać to trzeba myśleć o naszym żywicielu czyli miastu. Bo bankructwo Chorzowa to bankructwo Ruchu.
Chciałbym móc napisać, że Chorzów stać na stadion ale jak sami widzicie, rzeczywistość nie sprzyja nam i najlepsze lata już przespaliśmy…. Dlatego potrzebujemy prawdy.
Wszyscy mamy zaufanie do Szymona - może dlatego warto oczekiwać od niego prawdy. Prawdy zarówno tej pozytywnej dla nas jak i trudnej. Prawdy absolutnej czyli - czy Chorzów stać na swój stadion w ogóle. I prawdy pragmatycznej - jaki jest koszt dla miasta i ukryte koszty dla Ruch gdy będziemy stadion budować.
To musi być transparentne dla mieszkańców, kibiców, klubu. Zakładam że przy budowie stadionu Ruch muszą finansować inni właściciele niż miasto. czy to się stanie?
Może rzeczywiście prawda ekonomiczno-społeczna powinna zwyciężyć. I tak jak przy Kotali mieliśmy mydlenie oczu i improwizacje tak teraz jest szansa na realną ocenę konsekwencji takiej inwestycji dla miasta o jego podmiotów. Boję się, że przy braku finansowania będziemy budować stadion dla klubu z 2 ligi.
Jednocześnie gdy trwa ta analiza trzeba zacząć rozbierać Cicha bo tego trupa się już nie da przypudrować.
Długofalowo, silny Chorzów to silny Ruch. Jeśli stać nas na stadion - budujmy go. Jeśli nas nie stać to trzeba myśleć o naszym żywicielu czyli miastu. Bo bankructwo Chorzowa to bankructwo Ruchu.
Chciałbym móc napisać, że Chorzów stać na stadion ale jak sami widzicie, rzeczywistość nie sprzyja nam i najlepsze lata już przespaliśmy…. Dlatego potrzebujemy prawdy.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
Najlepsze lata właśnie się zaczynają. Zróbcie screena.
- Radvan138
- Kontakt:
Bez inwestycji w miescie, kasy na stadion raczej nie bedzie. W Chorzowie jest ino maly i sredni biznes. Mysle se Szymon mogl by(pewnie to robi) sie postarac o sprowadzenie firm high tech albo z branzy finansowej do miasta ale pewnie to mało prawdopodobne, bo wszystko idzie do Katowic i Gliwic. Ciezko sie mowi o ratowaniu miasta kiedy w kasie jest dziura
-
- Kontakt:
Elon Musk ARena tudzież TrumpARena?

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Co kupujesz a co nie to twoja sprawa. Prezydentem go wybrali mieszkańcy. Duży odsetek tych mieszkańców, jak mniemam to kibice, ale jednak nie każdy wyborca Michałka to kibic, fanatyk więc nie wszyscy mają za cel nr 1 stadion.
nigdy nie jest za późno
- julko20
- Kontakt:
W Internecie pojawiają się głosy o uchwalenie wotum nieufności dla tego antypolskiego rządu...chciałbym obejrzeć wtedy minę Nitrasa xD Nie oszukujmy się, nawet jakby jakimś cudem się udało to następców na poziomie nie ma, będziemy tkwili w tym bagnie do końca, a znając życie wybiorą ich ponownie tylko po innym szyldem, jakaś Nowoczesna vol2 itd... W USA się obudzili, u nas świadomość polityczna zawodzi.
Uważajcie na "legalnego" bukmachera LvBet -> to scam ! Oszukują na kasę ! #LvBet_Oszuści
https://forum.bukmacherskie.com/threads/lvbet-oszu%C5%9Bci-manipluacja-wygranymi-zdarzeniami.173753/
https://forum.bukmacherskie.com/threads/lvbet-oszu%C5%9Bci-manipluacja-wygranymi-zdarzeniami.173753/
-
- Kontakt:
Zmiana w USA dużo zmienia, także u nas i w całej UE. Wystarczy zobaczyć jak niektórzy skulili się i zmieniają błyskawicznie narrację.
Nie wiem jakie to będzie miało przełożenie na stadion przy Cichej. Przypuszczam, że wciąż musimy liczyć głównie na siebie.
Będzie ciekawie.
Nie wiem jakie to będzie miało przełożenie na stadion przy Cichej. Przypuszczam, że wciąż musimy liczyć głównie na siebie.
Będzie ciekawie.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wotum nieufności nie oznacza nowych wyborów. Obecna Konstytucja przewiduje tylko i wyłącznie Konstruktywne Wotum Nieufności dla Rządu - tzn Sejm głosując za wotum musi od razu wskazać nowego Premiera. Zatem wybiera Sejm a nie Naród.julko20 pisze: ↑11 lis 2024, o 11:27W Internecie pojawiają się głosy o uchwalenie wotum nieufności dla tego antypolskiego rządu...chciałbym obejrzeć wtedy minę Nitrasa xD Nie oszukujmy się, nawet jakby jakimś cudem się udało to następców na poziomie nie ma, będziemy tkwili w tym bagnie do końca, a znając życie wybiorą ich ponownie tylko po innym szyldem, jakaś Nowoczesna vol2 itd... W USA się obudzili, u nas świadomość polityczna zawodzi.
W aktualnej sytuacji politycznej nie ma na to szans aby to był ktoś spoza uśmiechniętego kręgu.
Nawet gdyby Tusk okazał ruskim agentem i osobiście umieścił ładunki w Tupolewie to Hołownia i reszta kliki wybiorą jakiegoś Sikora albo innego Romana.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zawsze mnie zastanawia, jak to możliwe, że osoba dorosła, z minimum przeciętnym IQ wierzy, że katastrofa smoleńska to był zamach. Patrząc szczególnie na rozmowy z Czernych skrzynek.gerhat pisze: ↑11 lis 2024, o 15:04Wotum nieufności nie oznacza nowych wyborów. Obecna Konstytucja przewiduje tylko i wyłącznie Konstruktywne Wotum Nieufności dla Rządu - tzn Sejm głosując za wotum musi od razu wskazać nowego Premiera. Zatem wybiera Sejm a nie Naród.julko20 pisze: ↑11 lis 2024, o 11:27W Internecie pojawiają się głosy o uchwalenie wotum nieufności dla tego antypolskiego rządu...chciałbym obejrzeć wtedy minę Nitrasa xD Nie oszukujmy się, nawet jakby jakimś cudem się udało to następców na poziomie nie ma, będziemy tkwili w tym bagnie do końca, a znając życie wybiorą ich ponownie tylko po innym szyldem, jakaś Nowoczesna vol2 itd... W USA się obudzili, u nas świadomość polityczna zawodzi.
W aktualnej sytuacji politycznej nie ma na to szans aby to był ktoś spoza uśmiechniętego kręgu.
Nawet gdyby Tusk okazał ruskim agentem i osobiście umieścił ładunki w Tupolewie to Hołownia i reszta kliki wybiorą jakiegoś Sikora albo innego Romana.
Nie mówię gerhat, że jesteś taką osobą.
zawsze mnie to zastanawia ale też powoduje niepokój kiedy ktoś takie sugestie rzuca.
Co do stadionu to wygrana Trumpa ma taki wpływ na nasz stadion jak pierdniecie Eksimosa na liczebność Pająków w Australii - żadny.
My musimy być dalej upierdliwi, niestety nie zostało nam nic innego niż liczyć na litość albo być tak konsekwentnym zdeterminowanym i uciążliwym że coś nam rzuca.
Natomiast na ten moment to brakuje nam nawet koncepcji stadionu - od tego by fajnie było zacząć.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?