Modernizacja stadionu
-
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
Przeczytacie sobie wywiad z Koplem w Dzienniku Zachodnim na temat budowy nowego stadionu dla Ruchu!!! 

I'm not anti system!!!!
This system is anti me !!!!!!!!!!!
Pierwszy raz na Cichej 6
Ruch- Zagłębie Sosnowiec 11.08.1984r 2:2
This system is anti me !!!!!!!!!!!
Pierwszy raz na Cichej 6
Ruch- Zagłębie Sosnowiec 11.08.1984r 2:2
- Rickenn10
- Kontakt:
- Wiem, że w środę prezydent Chorzowa wybiera się na spotkanie z wiceministrem sportu w sprawie dofinansowania budowy drugiego stadionu w tym mieście. Ja jednak nie umawiałbym się z ministrem sportu, bo budowa drugiego stadionu w mojej ocenie w Chorzowie jest kompletnym nieporozumieniem. Nie podjąłbym się budowy drugiego stadionu, tym bardziej, że mamy już Stadion Śląski. Ruch Chorzów ma jedną z najlepszych aren sportowych w Polsce do swojej dyspozycji – podkreślił Marek Kopel.
- Ruch Chorzów nie jest oczywiście właścicielem Stadionu Śląskiego, ale jakby miasto wybudowało drugi stadion, to także Ruch nie byłby jego właścicielem. Także musiałby ten obiekt wynajmować. Co za różnica, czy wynajmuje od miasta, czy od samorządu wojewódzkiego – dodał.
-
- Kontakt:
Morawiecki obiecal, Tusk oklamal, Tusk obieca, Morawiecki oklamie
stadionu jak nie bylo tak nie ma, chocby w Polsce byl monarcha
Mialem pisac ze mam dziwne przeczucie ze ktos/grupa usilnie doradza zeby Ruch gral na SS... no i prosze ten ciul wyszedl z norki. Pewnie "tych" jest tlum,
moja propozycja
zburzyc Slaski i zbudowac 2 stadiony x 25 k
w tym jeden stricte pilkarski 
stadionu jak nie bylo tak nie ma, chocby w Polsce byl monarcha
Mialem pisac ze mam dziwne przeczucie ze ktos/grupa usilnie doradza zeby Ruch gral na SS... no i prosze ten ciul wyszedl z norki. Pewnie "tych" jest tlum,
moja propozycja
zburzyc Slaski i zbudowac 2 stadiony x 25 k

My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
- Rickenn10
- Kontakt:
Też się tak nie podpalajcie bo patrząc z czysto ekonomicznego i gospodarczego punktu widzenia to Kopel... MA RACJĘ
Wiadomo, że wszyscy patrzą tylko z położenia kibicowskiego bo co ekonomia interesuje kibiców Ruchu no ale tak jest.
Stadion za 300 baniek jest niemożliwy do zbudowania bez pokrycia minimum 50% jego wartości z środków zewnętrznych i ciężko będzie o kredyt na 200 milionów. Grosz do grosza ale tutaj jedyną szansą będą środki zewnętrzne w sporych ilościach bądź inwestor/deweloper czy ktoś inny kto otrzyma coś ekstra. Obecnie polityka w pełni i Szymon stoi przed piekielnie trudnym zadaniem bo on działa i jest aktywny w temacie. Przy poprzedniej władzy żadna polityka się nie mieszała negatywnie ponieważ wiedzieli, że pan prezydent wali ściemę cały czas a teraz gdy rzeczywiście temat stał się żywy to jednocześnie stał się strasznie niewygodny.
My nic nie zrobimy możemy być jedynie ,,cierpliwi,, o ile to jeszcze możliwe
Wiadomo, że wszyscy patrzą tylko z położenia kibicowskiego bo co ekonomia interesuje kibiców Ruchu no ale tak jest.
Stadion za 300 baniek jest niemożliwy do zbudowania bez pokrycia minimum 50% jego wartości z środków zewnętrznych i ciężko będzie o kredyt na 200 milionów. Grosz do grosza ale tutaj jedyną szansą będą środki zewnętrzne w sporych ilościach bądź inwestor/deweloper czy ktoś inny kto otrzyma coś ekstra. Obecnie polityka w pełni i Szymon stoi przed piekielnie trudnym zadaniem bo on działa i jest aktywny w temacie. Przy poprzedniej władzy żadna polityka się nie mieszała negatywnie ponieważ wiedzieli, że pan prezydent wali ściemę cały czas a teraz gdy rzeczywiście temat stał się żywy to jednocześnie stał się strasznie niewygodny.
My nic nie zrobimy możemy być jedynie ,,cierpliwi,, o ile to jeszcze możliwe

- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ten stadion nie powstanie na Cichej. Bedzie albo w innym miejscu albo w ogole. Sprzedaz inwestorowi Cichej w zamian za difinansowanie obiektu w innym miejscu to jedyna mozliwosc by to powstalo.
Osobiscie radze pogodzic sie z zyciem na Slaskim.
Osobiscie radze pogodzic sie z zyciem na Slaskim.
-
- Kontakt:
Kreujcie dalej, że nie będzie stadionu... To go mieć nie będziecie. Już udało się tyle zrobić, wiadomo, że przeszkody będą. A tutaj czytam, że nie.
Tak, stadion przy Cichej powstanie!
Kopel... Jego czas minął, mówić sobie może. Mieszkańcy głosując pokazali czego oczekują. Niech się Mareczek na hokeju skupi w swoim taborze.
Kopel... Jego czas minął, mówić sobie może. Mieszkańcy głosując pokazali czego oczekują. Niech się Mareczek na hokeju skupi w swoim taborze.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nic dodać, nic ująć...Elmer pisze: ↑5 lis 2024, o 11:18Kreujcie dalej, że nie będzie stadionu... To go mieć nie będziecie. Już udało się tyle zrobić, wiadomo, że przeszkody będą. A tutaj czytam, że nie.
Dość tego pesymizmu i czarnowidztwa.
TAK, stadion powstanie. Będą nam kładli kłody pod nogi, ale powstanie
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Szkoda, ze ten zatroskany Kopel udaje, że nie zauważa takich detali jak koszt obsługi meczu na tym dożynkowym gigancie, katastrofalny dojazd, niski priorytet Ruchu i brak terminów co daje prawie 7 wyjazdów z rzędu. Najlepiej żeby tego Ruchu w ogóle nie było. Jak AKS zaorać, niech sobie kopią w towarzystwie paru dziadków kajś miedzy blokami. A tak interesują to pieroństwo tysiące ludzi, wybory nam spierdolili, korytko wyrwali... Im bliżej wyborów tym hejt na Simona będzie coraz silniejszy. Będą wywiady, zatroskani działacze, eksperci, różnego rodzaju pajacyki będą skakać na sznurku, ten pismak i tintopsuj z gazwybu napisze nie jedną książkę a pięć i scenariusz sztuki teatralnej. Jak działa ta banda mogliśmy widziec przez 8 lat. Jeszcze nic sie nie działo a ulica i zagranica już działały. Jak działają teraz w skali miasta mogliście zobaczyć w temacie bibliotek, gdy PO uniosło sie szlachetnym oburzeniem i wylało krokodyle łzy nad zamykanymi bibliotekami, gdy samo parę fili zamknęło. Wyborcy mają pamięć złotej rybki i łykną wszystko co im sie poda w bańce. Nie pojmuje jak kibic Ruchu może oddać głos albo nadstawić ucho na to co sączy ekipa Kopla, Michalika, Kotali i reszty.
Co do stadionu i szans na jego powstanie - jedynym ratunkiem są jakies unijne projekty na rewitalizacje obszarów poprzemyslowych.
Co do stadionu i szans na jego powstanie - jedynym ratunkiem są jakies unijne projekty na rewitalizacje obszarów poprzemyslowych.
- Radvan138
- Kontakt:
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zmienic prezydenta
- Radvan138
- Kontakt:
I nic poza tym
-
- Kontakt:
To bardzo dużo. Szymon jest od maja na stanowisku i mniej więcej wiemy kiedy ruszy budowa. To mało,? Fantomas przez 14 lat makietę skleił i kłamał jak z nut. Pokażcie mi jedno kłamstwo Szymona.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Mam wrazenie ze niektorzy albo wymagaj od Szymona magicznej rozdzki* albo woleliby dalej byc usmiechnieci i europejscy.
* - wyszly, nawet Leszczynie sie skonczyly
- KamilPøl
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
W tym kraju większość nie może zrozumieć że ktoś ma wyje..e na PiS i PO tak samo, przecież musisz być zaszufladkowany albo tu albo tu i koniec kropka…Rickenn10 pisze: ↑5 lis 2024, o 07:52Dlatego bardzo mnie dziwią tutaj na forum wojenki polityczne i przekonywanie innych do swoich poglądów.scaneRboy pisze: ↑5 lis 2024, o 06:39O tym do tej pory nie słyszałem, ale śmierdzi na kilometr. Nieudolna próba udupienia ITAKI z siedzibą w Opolu (płaci podatki w Polsce) na rzecz TUI (siedziba w Hanowerze oraz Berlinie). Oczywiście oberwą wszystkie firmy płacące podatki w Polsce.NG1920 pisze: ↑4 lis 2024, o 22:16Jako, że powoli zbliża się termin spotkania w Ministerstwie Sportu to poniżej taka ciekawostka na temat ich IQ:Ministerstwo Sportu i Turystyki pod przewodnictwem ministra Sławomira Nitrasa rozważa wprowadzenie nowego podatku dla turystów korzystających z usług biur podróży, wyjeżdżających na wakacje za granicę
Sprzedaż wycieczek odbywa się tak naprawdę przez internet, bo w tych biurach lokalnych są tak naprawdę tylko handlowcy.
Ciekawe czym zajmuje się w ogóle obecnie Ministerstwo Sportu i sam minister? Nas traktują jak powietrze, ponieważ ośmieliliśmy się podziękować ich prezydentowi. Ale też nic nie słychać o jakichkolwiek innych działaniach. Po IO w Paryżu, które zakończyły się mizernym wynikiem tyle było gadania o bałaganie w związkach, delegacjach działaczy, sportowcy pozostawieni sami sobie i innych patolkach. Czy ktoś słyszał, żeby trwały jakieś działania naprawcze? Może jakieś inwestycje?
Jak tak naprawdę jedno i drugie to gówno. Mnie to akurat bardziej przeraża, że ludzie w ogóle dają się dzielić i uważają, że jedni są lepsi niż drudzy i odwrotnie![]()
Walą nas w dupe na każdym kroku ze wszystkim jedni jak i drudzy....
1933•1934•1935•1936•1938•1951•1952•1953•1960•1968• 1974•1975•1979•1989
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
A dziwisz sie? Od X lat ludek miejscowy wybiera zamiennie 3 ekipy, ktore od dekad na zmiane nas dymają.KamilPøl pisze: ↑5 lis 2024, o 15:23W tym kraju większość nie może zrozumieć że ktoś ma wyje..e na PiS i PO tak samo, przecież musisz być zaszufladkowany albo tu albo tu i koniec kropka…Rickenn10 pisze: ↑5 lis 2024, o 07:52Dlatego bardzo mnie dziwią tutaj na forum wojenki polityczne i przekonywanie innych do swoich poglądów.scaneRboy pisze: ↑5 lis 2024, o 06:39O tym do tej pory nie słyszałem, ale śmierdzi na kilometr. Nieudolna próba udupienia ITAKI z siedzibą w Opolu (płaci podatki w Polsce) na rzecz TUI (siedziba w Hanowerze oraz Berlinie). Oczywiście oberwą wszystkie firmy płacące podatki w Polsce.NG1920 pisze: ↑4 lis 2024, o 22:16Jako, że powoli zbliża się termin spotkania w Ministerstwie Sportu to poniżej taka ciekawostka na temat ich IQ:Ministerstwo Sportu i Turystyki pod przewodnictwem ministra Sławomira Nitrasa rozważa wprowadzenie nowego podatku dla turystów korzystających z usług biur podróży, wyjeżdżających na wakacje za granicę
Sprzedaż wycieczek odbywa się tak naprawdę przez internet, bo w tych biurach lokalnych są tak naprawdę tylko handlowcy.
Ciekawe czym zajmuje się w ogóle obecnie Ministerstwo Sportu i sam minister? Nas traktują jak powietrze, ponieważ ośmieliliśmy się podziękować ich prezydentowi. Ale też nic nie słychać o jakichkolwiek innych działaniach. Po IO w Paryżu, które zakończyły się mizernym wynikiem tyle było gadania o bałaganie w związkach, delegacjach działaczy, sportowcy pozostawieni sami sobie i innych patolkach. Czy ktoś słyszał, żeby trwały jakieś działania naprawcze? Może jakieś inwestycje?
Jak tak naprawdę jedno i drugie to gówno. Mnie to akurat bardziej przeraża, że ludzie w ogóle dają się dzielić i uważają, że jedni są lepsi niż drudzy i odwrotnie![]()
Walą nas w dupe na każdym kroku ze wszystkim jedni jak i drudzy....