Stal Rzeszów - Ruch Chorzów, 21.10.2024. 19:00
-
Re: Stal Rzeszów - Ruch Chorzów, 21.10.2024. 19:00
Ten mecz mógł się różnie potoczyć mogło być 4-0 albo 2-2 wygrać z Wartą i jazda dalej .
- Radvan138
- Kontakt:
Bwz hamulcowego to i ladnie pykali w ataku
- tedeus63
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wazne 3 pkt marudy poszly spac ")
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
akurat właśnie dlatego, że mecz z Warta będzie wyglądał całkiem inaczej, bo wiadomo, że w przeciwieństwie do Stali oni nie będą prowadzili gry ciężko po tym meczu uznać, żeby Szczepek miał sobie odpocząć bo wygrali dzisiaj bez niego.
Ale wierzę, że Szulczek odpowiednio nas ustawi pod przeciwnika, którego trochę zna, ale jednak multum zmian nastąpiło tam od jego odejścia po sezonie,
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Wróżbita czy cuś

OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
no sa tylko tacy co szkamraja.marek79 pisze: ↑21 paź 2024, o 21:11Jestem ciekaw co tu byłoby pisane jakby odwrócić drużyny. Czyli Ruch grałby super ale przegrywał 2:0.
Tu przy prowadzeniu jest tyle pretensji, że szkoda gadać. To nie łyżwiarstwo figurowe, że mamy się zachwycać pięknem gry. Nam uciekło parę punktów i teraz je gonimy. Brzydką grą ale skuteczną.
sa nawet tacy co sie odzywaja tylko po porazkach, najlepiej po serii.
ja sie staram spojrzec nie tylko na suchy wynik, bo do czego byloby wtedy forum? wygrali = zagrali dobrze, przegrali = zagrali zle.
druga polowa wbrew obawom lepsza niz pierwsza moim zdaniem.
szkoda, ze tego nie domknelismy na poczatku drugiej polowy. 4 takie sytuacji, ze musi cos wpasc.
dla mnie Mezghrani zawodnik meczu. biegla jakby mial motorek. wszedzie go pelno. no i ciasteczko do Kozaka przy drugim golu. dla Milosza na plus, ze takie sytuacje zaczal grac w pierwsze tempo, a nie krecic sie i przekladac z lewej na prawa.
tez mam wrazenie, ze Soma i Szczepek jednak nie pasuja do siebie. nie tylko w ataku, ale jakby dzisiaj Soma super zapieprzal w pressingu, a w duecie ze Szczepkiem sie tak nie dzieje. nie wiem, czy sie nie rozumieja czy o co chodzi, ale ostatnio tak wygladal w Opolu, gdzie tez zaczal sam.
majac tyle alternatyw do srodka, moze rzeczywiscie trzeba probowac grac 1 napastnikiem. niech sie wypruwa do 60min i potem zmiana. albo wtedy wchodzi drugi napastnik. Szczepek sie w 1 lidze odblokowal po tym jak zaczal grac glebiej, a na szpicy Plaskowski. Niedzwiedz jak ich wystawial obu, to odwrotnie. Szpica Szczepek, a Soma gdzies tam z boku.
jestesmy w barazowym peletonie.
po wyjazdowym maratonie

wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jesli chcemy grac o coś w tej lidze,to musimy przy takich okazjach jak w drugiej połowie zamykać mecze wczesniej.Skuteczność zdecydowanie do poprawy.Takie setki jak miał Soma,Mezgrani i Karasinski musimy kończyć golem.Jesli tego nie robimy to w końcówkach niepotrzebnie tracimy siły i łapiemy głupie kartki ,bo przeciwnik ciagle wierzy.Stal fajnie wyglada jak na tak młody zespół,ale doświadczona i skuteczna ekipa może ich bardzo szybko kończyć...My dziś taka nie byliśmy do końca.Są punkty,jest na zero z tyłu nie powinniśmy sie czepiać ale nie potrafimy zabijać meczy wiec jest nad czym pracować.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Kontakt:
Bardzo ważne trzy punkty. Duże pochwały dla Barańskiego, Turka, Lukica i Mezgrahniego. Najbardziej martwi postawa Konczkowskiego. Chyba jako jedyny przeszedł totalnie koło meczu, niestety już nie pierwszy raz. Niby jako jedyny defensor nie popełnia błędów, ale nic też nie wnosi do gry.
Z Wartą może być cięższy mecz niż dzisiaj, ale mam nadzieję, że trzy punkty w piątek zostaną w Chorzowie.
Z Wartą może być cięższy mecz niż dzisiaj, ale mam nadzieję, że trzy punkty w piątek zostaną w Chorzowie.
-
- Kontakt:
Czysto piłkarsko to dobry mecz z obu stron do oglądania jak na I ligę. Mysle ze byliśmy bardziej konkretni, nie wizualnie ale to co trzeba było wykorzystaliśmy. W I połowie bardzo dobrze Turk, w II już cała obrona bardzo solidnie. Lukic dziś bardzo poprawnie ale dwa głupie faule oba w końcówkach i zaś żółtko. Chop nie mo chłodnej głowy.
Podobał mi się Mo, Kozak i mimo wszystko Soma znów biegał. Chociaż powinien kropnąć przynajmniej jeszcze jedną. Mimo prowadzenia to zmiany dość ofensywne, oprócz Maćka oczywiście. Planowo nie zszedł na zmianę nikt z kartka co mnie tez zdziwiło. Z Nono będzie jeszcze sporo radości.
Ps Grodzicki niech nie komentuje meczów Ruchu
Podobał mi się Mo, Kozak i mimo wszystko Soma znów biegał. Chociaż powinien kropnąć przynajmniej jeszcze jedną. Mimo prowadzenia to zmiany dość ofensywne, oprócz Maćka oczywiście. Planowo nie zszedł na zmianę nikt z kartka co mnie tez zdziwiło. Z Nono będzie jeszcze sporo radości.
Ps Grodzicki niech nie komentuje meczów Ruchu
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."
-
- Kontakt:
Dobra nasza gra a szczególnie w drugiej połowie.
Do poprawy przede wszystkim skuteczność (bo powinniśmy strzelić jeszcze ze trzy) i unikanie głupich błędów w obronie (chociaż dzisiaj się upiekło).
Widać było, że pomimo popełnianych błędów, wszyscy walczyli i nie brakowało zaangażowania.
Teraz kontynuować seria i powalczyć o 3 punkty z Wartą i dobro frekwencja.
Do poprawy przede wszystkim skuteczność (bo powinniśmy strzelić jeszcze ze trzy) i unikanie głupich błędów w obronie (chociaż dzisiaj się upiekło).
Widać było, że pomimo popełnianych błędów, wszyscy walczyli i nie brakowało zaangażowania.
Teraz kontynuować seria i powalczyć o 3 punkty z Wartą i dobro frekwencja.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
taki jeszcze mocny offtop.
co by było jakby Mezghrani wbiegl na boisko z powrotem jako 12?
zna ktos dokladny przepis?
co by było jakby Mezghrani wbiegl na boisko z powrotem jako 12?
zna ktos dokladny przepis?
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Pełne zaskoczenie i niespodzianka.
Mecz pod kontrolą: KOLEKTYW zadziałał i gdyby nasze żądła w kontratakach były bardziej ostre- mogło być 4 :0
Solidny mecz, bez większych błędów. Brawo!
PS. Zaryzykuję dość kontrowersyjną myśl: Szczepan naszym hamulcowym?
Mecz pod kontrolą: KOLEKTYW zadziałał i gdyby nasze żądła w kontratakach były bardziej ostre- mogło być 4 :0
Solidny mecz, bez większych błędów. Brawo!
PS. Zaryzykuję dość kontrowersyjną myśl: Szczepan naszym hamulcowym?

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- OSH
- Kontakt:
Dobre jest... Idymy do przodu
-
- Kontakt:
Taki maly offtopic.
Wiem że to tylko nazewnictwo ale ja Barańskiego od dawna widzialem grającego za napastnikiem. Na szpicy przepadnie, ale grajac niżej może dac dużo pozytywnego. Niech się rozwija a będzie duzo pożytku z niego.
Na dzis nie ma co zmieniać na szpicy. Novothny + Barański to moze zagrać.
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
Soma wygrał sobie pierwszą 11 na mecz z Wartą.
Było widać to, co jest od dawna w nowoczesnej piłce nożnej, czyli brak miejsca na dwie nominalne 9. Wpuszczając jednocześnie i Szczepka i Somę, tracimy jakiś potencjał ofensywny w środku pola. Soma pewnie zaraz i tak złapie 4 żółtą i zobaczymy wtedy jak Szczepan w ustawieniu z dwoma 10 będzie sobie radził.
Teraz utrzymać passę i 3 punkty w piątek.
Było widać to, co jest od dawna w nowoczesnej piłce nożnej, czyli brak miejsca na dwie nominalne 9. Wpuszczając jednocześnie i Szczepka i Somę, tracimy jakiś potencjał ofensywny w środku pola. Soma pewnie zaraz i tak złapie 4 żółtą i zobaczymy wtedy jak Szczepan w ustawieniu z dwoma 10 będzie sobie radził.
Teraz utrzymać passę i 3 punkty w piątek.