Miedź Legnica - Ruch Chorzów / 22.09.2024 Godz 12:30
-
- Kontakt:
Re: Miedź Legnica - Ruch Chorzów / 22.09.2024 Godz 12:30
Na mecz patrzę przez pryzmat budowy drużyny. Trzy wnioski:
Bramkarz - 3 strzały przeciwnika 3 bramki. Jakoś jakości w bramce jak narazie nie widać. Na minus również zamieszany w bramkę przy nieudanym rozegraniu. I to właśnie wniosek drugi ze Januszowa tiki taka już nie raz podnosiła ciśnienie. Dziś czara goryczy się przelała i padł głupi gol.
Nr 3 to gra napastników. Są rozliczani z bramek a tych nie ma, a dodatkowo jak dziś Soma kolejny raz zmarnował dobra okazje.
Żeby nie było od kreowania sytuacji są inni a nasz środek dziś grał mam wrażenie tylko w 1 połowie. W drugiej już nie wyglądało tak dobrze.
Zachowanie Maćka nie przystoi żadnemu zawodnikowi a już na pewno nie kapitanowi. Wstyd.
Dodatkowo od Siebie dodam ze sędzia tez dziś wszystko stykowe na nasza niekorzyść. Sytuacja z potencjalnym karnym, bramka (tylko jedna powtórka z perspektywy kamery ze środka- pokazała ze możliwe ze piłka przeszła). W żadnej z tej sytuacji nie skorzystał z możliwości osobistej weryfikacji. Plus szybkie dwie żółte dla Sadloka. Idealnie zabity mecz i to bez żadnych, nawet najmniejszych możliwości podejrzeń.
Dwa kojenie mecze na przełamanie niemocy strzeleckiej. W innym wypadku będzie czas na decyzje personalne i zmiany w składzie.
Bramkarz - 3 strzały przeciwnika 3 bramki. Jakoś jakości w bramce jak narazie nie widać. Na minus również zamieszany w bramkę przy nieudanym rozegraniu. I to właśnie wniosek drugi ze Januszowa tiki taka już nie raz podnosiła ciśnienie. Dziś czara goryczy się przelała i padł głupi gol.
Nr 3 to gra napastników. Są rozliczani z bramek a tych nie ma, a dodatkowo jak dziś Soma kolejny raz zmarnował dobra okazje.
Żeby nie było od kreowania sytuacji są inni a nasz środek dziś grał mam wrażenie tylko w 1 połowie. W drugiej już nie wyglądało tak dobrze.
Zachowanie Maćka nie przystoi żadnemu zawodnikowi a już na pewno nie kapitanowi. Wstyd.
Dodatkowo od Siebie dodam ze sędzia tez dziś wszystko stykowe na nasza niekorzyść. Sytuacja z potencjalnym karnym, bramka (tylko jedna powtórka z perspektywy kamery ze środka- pokazała ze możliwe ze piłka przeszła). W żadnej z tej sytuacji nie skorzystał z możliwości osobistej weryfikacji. Plus szybkie dwie żółte dla Sadloka. Idealnie zabity mecz i to bez żadnych, nawet najmniejszych możliwości podejrzeń.
Dwa kojenie mecze na przełamanie niemocy strzeleckiej. W innym wypadku będzie czas na decyzje personalne i zmiany w składzie.
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak dobrze, że żech poszoł grać z jakimiś bajtlami w fusbal na osiedlu, a nie oglądołch tego co sam opisujecie, bo zawał bych prędzej dostoł przed ekranem, a niy na szpilplacu...
-
- Kontakt:
Mi ten mecz zredukowaly emocje w Budgoszczy
...
Niech trener wyciagnie odpowiednie wnioski i stara zasade: kto nie wykorzystuje okazji ten przegrywa.
Jedziemy dalej.

Niech trener wyciagnie odpowiednie wnioski i stara zasade: kto nie wykorzystuje okazji ten przegrywa.
Jedziemy dalej.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nie masz racji.jalboss pisze: ↑22 wrz 2024, o 14:32Daremne przedpołudnie.
Kto Sadloka zrobił kapitanem? Wcześniej Szczepan zawsze przejmował opaskę jak Fosy nie było.
A najbardziej to mnie wku*wiają te czarne koszulki. Są strasznie daremne. Nie możemy tego zmienić i grać na biało? Mam wrażenie, że jak przeciwnik gra w ciemnych kolorach to naszym się to wszystko zlewa.
Sadlok po prostu czesto siedzial w tamtym czasie na lawce, przed Szczepkiem jeszcze byl Sikor (nie wiem czy w hierarchi przed Sadlokiem czy po).
kto zrobił? przewaznie kapitana ja i jego zastepcow wybiera druzyna.
jeszcze wczoraj na urodzinach dalo sie slyszec o profesorze. szybko profesor zostal idiota

nie wiem co sie tam wydarzylo, ze sie nagle tak zagrzal. info z lawki, ze pilka na 2-0 nie wpadla?
ten gol na 2-0 tez sie troche zaczal od Sadloka, czekal tak dlugo, ze jak uz oddal do Turka, to Miedz miala super zalozony pressing a do tego przestrzenie sie zrobily bardzo waskie.
fatalne krycie SFG. to co Szwoch zrobil przy golu na 1-0 to kryminal. niemniej nie wiem czy on powinien kryc Kovacevica.
Turk nie pomogl, ale tez nie zawalil nic szczegolnie.
w pierwsza polowe, w ktorej bylismy lepsi tez weszlismy tak niemrawo. w drugiej juz Miedz swoje szansy wykorzystala.
sinusoida nastrojow tego forum nie przestaje mnie zaskakiwac, ale jak ktos pisze, ze ostatnie mecze byly fartowne, to sie po prostu nie zna na pilce. w Tychach sprawiedliwsze byloby 0-3 niz 0-1.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
I to jest jak dla mnie najważniejsze podsumowanie - dokładnie, lepiej wygrać 2 mecze i jeden przegrać niż remisować seryjnie! 2/1 daje nam baraże a remisowanie utrzymanie. I tak z serii wyjazdów znów mamy chociaż to jedne zwycięstwo. Teraz w teorii słabsi przeciwnicy i gra u siebie.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przeciez dokladnie to napisalem. Miedz wykorzystala albo raczej wpadlo wszystko co szlo w nasza bramkę. My bylismy nieskuteczni wiec przegraliśmy. Trzeba czekać aż Szczepek odpali i zacznie seryjnie strzelać

Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Kontakt:
Maciek osłabił drużynę, ale czy na tym etapie istniała jeszcze realna szansa na doskoczenie. Przecież sędzia ewidentnie nie był zainteresowany sprawdzeniem jakiejkolwiek sytuacji, która mogła przynieść nam najmniejszy zysk. Nie zauważyłem za co była pierwsza kartka Sadloka. Jednak wcześniej ewidentnie zawodnik Miedzi przerywa w polu karnym bieg piłki „naturalnie ułożoną ręką” lub stwierdzają, że piłka przekracza linię bramkową w sytuacji gdzie nie można tego stwierdzić jednoznacznie (sprawdzałem wszystkie możliwe dostępne opcje). Podolskiemu, by za to kartki nie pokazał i tyle.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie wiem jak za Szulczka, ale wcześniej w hierarchi chyba Sikor już był wyżej, bo nawet jak się ostatnio wypowiadał kontuzjowany to często był podpisany kapitan Ruchu, jakoś dziwnie by to wyglądało, jakby był w hierarchii niżej od Szczepana i Sadloka w tej materii i był conajwyżej jednym z. Inna sprawa, że tak na serio nie wiadomo kiedy i w jakiej formie on wogóle wróci po kolejnej takiej kontuzji.jajo pisze: ↑22 wrz 2024, o 18:17nie masz racji.jalboss pisze: ↑22 wrz 2024, o 14:32Daremne przedpołudnie.
Kto Sadloka zrobił kapitanem? Wcześniej Szczepan zawsze przejmował opaskę jak Fosy nie było.
A najbardziej to mnie wku*wiają te czarne koszulki. Są strasznie daremne. Nie możemy tego zmienić i grać na biało? Mam wrażenie, że jak przeciwnik gra w ciemnych kolorach to naszym się to wszystko zlewa.
Sadlok po prostu czesto siedzial w tamtym czasie na lawce, przed Szczepkiem jeszcze byl Sikor (nie wiem czy w hierarchi przed Sadlokiem czy po).
kto zrobił? przewaznie kapitana ja i jego zastepcow wybiera druzyna.
Lider na boisku jest potrzebny, ale też nie wyobrażam sobie, żeby nagle Szulczek jakąś rewolucję robił po jednym słabszym meczu drużyny, którą prowadzi.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Ja, jako choleryk, Sadloka rozumiem. Nie pochwalam, ale rozumiem. Sedzia uznal dziwna brame, wczesniej przerwal nasza akcje bo jeden jugol zapragnal polezec. To sie wkurwil. Wiele przez to straciliśmy jak i kazdy kto nerwow mie umie utrzymac traci. Dajcie Szulczkowi pracowac i nie wypierdalajcie wszystkich.
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zgadzam się.Scypion pisze: ↑22 wrz 2024, o 19:08Ja, jako choleryk, Sadloka rozumiem. Nie pochwalam, ale rozumiem. Sedzia uznal dziwna brame, wczesniej przerwal nasza akcje bo jeden jugol zapragnal polezec. To sie wkurwil. Wiele przez to straciliśmy jak i kazdy kto nerwow mie umie utrzymac traci. Dajcie Szulczkowi pracowac i nie wypierdalajcie wszystkich.
Zagralismy slabszy mecz w drugiej połowie, Miedź miala szczescie i im wpadalo, a nawet jak nie wpadalo to i tak sędzia widzial że tak w dodatku wogole nie czuł gry i stykowe sytuacje gwizdal dla Miedzi albo nie gwizdal wcale. Czas bedzie pracowal dla nas tylko musi wrócic skuteczność. Maciek mial prawo wyrazic swoje zdanie jako kapitan.. Oklaski niepotrzebne bo dal pretekst aby go wy***ać.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
To nie pierwszy taki przypadek, ze jak w meczu nie idzie to łąpią czerwone. Coś widocznie z głową jest nie tak.
-
- Kontakt:
Mecz mógł iść w obie strony. Na pewno martwią takie błędy jak Szymańskiego, który na 30. metrze podaje do przeciwnika, totalnie juniorski błąd, czy forma napastników. Skrzydła też dziś dość słabo, w zasadzie dał radę chyba tylko środek pola. Rywalizacja w zespole jest, więc takie wyniki to raczej wypadki przy pracy. Fajnie że zaraz kolejne szpile, obyśmy na Podhalu podreperowali humory.
-
- Kontakt:
Przy drugim golu piłka na 99% nie przekroczyła linii. VAR nie miał pewności i zaufał sędziemu, który niestety, ale pomagał Miedzi. Przepisy przepisami, ale kartki Sadlokowi nie musiał dawać.
To sędzia Kos, który już kiedyś pokazał swoją "moc" w PP w meczu Wisła - Widzew.
Bardzo szkoda straty punktów.
To sędzia Kos, który już kiedyś pokazał swoją "moc" w PP w meczu Wisła - Widzew.
Bardzo szkoda straty punktów.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- OSH
- Kontakt:
Mala lekcja pokory,
"Chwycmy sie za bary, niech przybedzie wiecej WiaRy"
jol hihi
"Chwycmy sie za bary, niech przybedzie wiecej WiaRy"
jol hihi

- karol fryna
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Starzynskiego i Chmarka trener odstrzelił?