Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#23986 Post autor: gerhat » 27 sie 2024, o 01:28

WolnyLogin pisze:
27 sie 2024, o 00:13
Czasu nie cofniemy, ale jakoś ciągle wydaje mi się, że największy chaos nastąpił w chwili zwolnienia Trenera Skrobacza, a później to już efekt domina i problemy zaczęły się mnożyć.
Na ten moment mnie także mocno zastanawia i interesuje dlaczego odeszli M. Godziński i M. Stokłosa? Jakby nie było, osoby ogromnie oddane Ruchowi. Różnice w wizji prowadzeniu klubu, konflikty? Musiał być jakiś gruby powód.
Stokłosa odszedł na życzenie kibiców - za nieudane transfery po czym zatrudniono Fosę i transfery są jeszcze bardziej nieudane. Czasami mam wrażenie że Seweryn podejmuje decyzje zależnie czyj post przeczyta na forum.

scaneRboy
Kontakt:

#23987 Post autor: scaneRboy » 27 sie 2024, o 08:19

gerhat pisze:
27 sie 2024, o 01:28
WolnyLogin pisze:
Czasu nie cofniemy, ale jakoś ciągle wydaje mi się, że największy chaos nastąpił w chwili zwolnienia Trenera Skrobacza, a później to już efekt domina i problemy zaczęły się mnożyć.
Na ten moment mnie także mocno zastanawia i interesuje dlaczego odeszli M. Godziński i M. Stokłosa? Jakby nie było, osoby ogromnie oddane Ruchowi. Różnice w wizji prowadzeniu klubu, konflikty? Musiał być jakiś gruby powód.
Stokłosa odszedł na życzenie kibiców - za nieudane transfery po czym zatrudniono Fosę i transfery są jeszcze bardziej nieudane. Czasami mam wrażenie że Seweryn podejmuje decyzje zależnie czyj post przeczyta na forum.
Nie widziałem (nie pamiętam) ani jednego postu sugerującego odejście Marka z zarządu.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

JEDI_V
Kontakt:

#23988 Post autor: JEDI_V » 27 sie 2024, o 09:04

Po za tym dyrektorem sportowym powinien być gościu, który 10% zna się na piłce(jego nie powinno interesować styl, ułożenie stopy itp.piłkarskie bzdety) i 90% ma znajomości wśród podobnych sobie i menadżerów. Gościu, który jedzie na działkę do kumpla na drugim końcu Polski i przy flaszce dowiaduje się rzeczy, których w necie nie wyczyta. Bo wiadomość oficjalna, że piłkarz X czy Y odchodzi z jakiegoś klubu i jest do wzięcia to info, że się nie nadaje, to dlaczego ma odpalić nas?
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

Awatar użytkownika
WolnyLogin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23989 Post autor: WolnyLogin » 27 sie 2024, o 09:19

gerhat pisze:
WolnyLogin pisze:
Do Twojej wypowiedzi dodałbym słowo "niektórych" - niektórych kibiców. Z Pana Stokłosy zrobiono kozła ofiarnego, przecież przyjście nowych zawodników w pierwszej kolejności wspólnie uzgadniali Siemianowski, Godziński, właśnie Stokłosa i później było to jeszcze omawiane z trenerem.

Marcus
Kontakt:

#23990 Post autor: Marcus » 27 sie 2024, o 09:32

JEDI_V pisze:
27 sie 2024, o 09:04
Po za tym dyrektorem sportowym powinien być gościu, który 10% zna się na piłce(jego nie powinno interesować styl, ułożenie stopy itp.piłkarskie bzdety) i 90% ma znajomości wśród podobnych sobie i menadżerów. Gościu, który jedzie na działkę do kumpla na drugim końcu Polski i przy flaszce dowiaduje się rzeczy, których w necie nie wyczyta. Bo wiadomość oficjalna, że piłkarz X czy Y odchodzi z jakiegoś klubu i jest do wzięcia to info, że się nie nadaje, to dlaczego ma odpalić nas?
Dyrektor sportowy odpowiada za wyszukiwanie piłkarzy wspólnie z działem skautingu, negocjowanie transferów, rozwój działu skautingu, akademie, KIERUNEK sportowy drużyny, tak by dobierać trenerów, sztab do danego systemu i DNA klubu, rozwój akademii i wiele wiele innych. Nie wcale dyrektor sportowy nie musi znać się na piłce, czy jak to ująłeś w 10%. Przykład, jak chcesz zatrudnić specjalistę od chociażby przygotowania fizycznego skoro na rozmowie nie będziesz miał pojęcia o czym on mówi?

JEDI_V
Kontakt:

#23991 Post autor: JEDI_V » 27 sie 2024, o 09:51

Człowiek inteligentny jest w stanie ogarnąć ten nowy "fachowy" bełkot :)
Już ekspertów od takiego pierdolenia mamy w relacjach meczowych, "czytanie gry, łączniki, wahadła" itp pi***olenie, człowiek zastanawia się czy ogląda relacje z meczu, czy castoramy albo księgarni :)
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23992 Post autor: gerhat » 27 sie 2024, o 16:07

scaneRboy pisze:
27 sie 2024, o 08:19
gerhat pisze:
WolnyLogin pisze:
Nie widziałem (nie pamiętam) ani jednego postu sugerującego odejście Marka z zarządu.
Piszę o Marcinie, takich postów tu były dziesiątki jak nie setki

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23993 Post autor: Ozor » 27 sie 2024, o 17:13

Jasne ze były , sam uważam go za współodpowiedzialnego dokonanych nieudanych transferów przed startem ekstraklasy (czy w porozumieniu z Skrobaczem,prezesem i innymi nie mam pojęcia)sam w wywiadzie stwierdził że to właśnie on odpowiada za politykę kadrową więc i na niego spadła właściwie cała krytyka.
W moim odczuciu każdy transfer powinien być konsultowany z trenerem jeśli tak było odpowiedzialność rozkłada się po równo , mnie trudno sobie wyobrazic by mogło być inaczej więc i trener Skrobacz był współwinnym tych niewypałów(przynajmniej w moich oczach)

Awatar użytkownika
MaRo171
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23994 Post autor: MaRo171 » 5 wrz 2024, o 08:18

https://www.google.pl/amp/s/www.bankier ... AF-8806881

Info o tym było już w czerwcu ale teraz się materializuje

Luzujgacie

#23995 Post autor: Luzujgacie » 5 wrz 2024, o 08:56

Ciekawe kiedy je***e pijawki zwani właścicielami coś dorzucą

alieu
Kontakt:

#23996 Post autor: alieu » 5 wrz 2024, o 13:40

Te pijawki trzeba od klubu odciąć. I obok stadionu, to jest najpilniejszy temat w trakcie prezydentury S. Michałka. Finansowanie klubu tylko przez miasto i kibiców to skazywanie go na wieczną przeciętność.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#23997 Post autor: Scypion » 5 wrz 2024, o 16:45

alieu pisze:
5 wrz 2024, o 13:40
Te pijawki trzeba od klubu odciąć. I obok stadionu, to jest najpilniejszy temat w trakcie prezydentury S. Michałka. Finansowanie klubu tylko przez miasto i kibiców to skazywanie go na wieczną przeciętność.
Jakis pomysł? Udziały tych ludzi trzeba po prostu wykupić. Ktos chętny?

alieu
Kontakt:

#23998 Post autor: alieu » 5 wrz 2024, o 17:34

Pytanie czy ktoś szuka chętnego. W innych miastach robi to UM. U nas niestety problemem jest brak większościowego udziałowca.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23999 Post autor: kroy » 5 wrz 2024, o 18:04

alieu pisze:
5 wrz 2024, o 17:34
Pytanie czy ktoś szuka chętnego. W innych miastach robi to UM. U nas niestety problemem jest brak większościowego udziałowca.
A znasz kogoś kto kupi firmę bez siedziby?
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

scaneRboy
Kontakt:

#24000 Post autor: scaneRboy » 5 wrz 2024, o 20:08

W Chorzowie jest problem z przedsiebiorczością. Nie ma miejsca dla średnich firm, o dużych nie wspomnę.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

ODPOWIEDZ