Wisła Kraków - Ruch Chorzów / 12.08 Godz 19:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
arcio
Kontakt:

Re: Wisła Kraków - Ruch Chorzów / 12.08 Godz 19:00

#256 Post autor: arcio » 14 sie 2024, o 11:28

gerhat pisze:
14 sie 2024, o 07:43
Ta drużyna się buduje i nikt mądry nie będzie tego przerywał...
A to jestem juz całkiem spokojny. Niech buduje. Mamy czas...
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#257 Post autor: jajo » 14 sie 2024, o 11:42

gerhat pisze:
Jak już zwolnicie trenera to dowiecie się że ten nowy nie zmieni rozumu Starzyńskiemu albo tormanowi a Hiszpan nadający się do piłki plażowej nie jest Tonim Krosem.
Przegraliśmy po głupich indywidualnych błędach a nie złej taktyce czy złych wyborach personalnych trenera. Wystawił wszystko co miał najlepsze, zmiennicy są jacy są. Ta drużyna się buduje i nikt mądry nie będzie tego przerywał bo kilku nawiedzonych na forum chce wyładować frustrację po porażce na misiu
z tym, ze mam wrazenie, ze bledy sa juz na bazie fundamentow.
nawet jak cos z tego wyrosnie w gore, to to je***e predzej czy poznie.

Niedzwiedz ma pilkarzy, ktorych by chcialo 80% tej ligi, a kilku z nich to i 100%.
jesli cos w ich glowach nie dziala, to znaczy ze problem jest glownie w nim.
tu nie ma ludzi, ktorych pierwsza liga moze przerosnac. prawie wszyscy grali na wyzszym poziomie niz graja obecnie. to nie jest czas po awansie z 2 ligi, gdzie zastanawialismy sie jak sobie daja rade Bielu, Sikor, Kasol, Szczepek, Szywacz, Wojtowicz.

ps. przez kilkanascie lat zawsze tutaj dominowalem z opinia o dawaniu czasu trenerom.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#258 Post autor: Scypion » 14 sie 2024, o 12:06

Jest tylko jeden problem. Skąd weźmiemy kasa na płacenie zarówno nowemu trenerowi jak i Misiowi i całemu jego dworowi?

Marcus
Kontakt:

#259 Post autor: Marcus » 14 sie 2024, o 12:22

Scypion pisze:
14 sie 2024, o 12:06
Jest tylko jeden problem. Skąd weźmiemy kasa na płacenie zarówno nowemu trenerowi jak i Misiowi i całemu jego dworowi?
i ten argument powinen zamknąć temat zmiany trenera, tym bardziej, że nam ciągle potrzeba jak wody kolejnych transferów.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#260 Post autor: heli » 14 sie 2024, o 12:23

ale nie ma co porównywać sytuacji z ekstraklasy, gdzie owszem odstawaliśmy znacząco kadrowo od sytuacji w I lidze, gdzie nie uważam, że mamy jakieś tuzy, ale mamy porównywalny skład z innymi potencjalnie walczącymi o awans. A to, że są to często kopacze co mają problem z podstawowymi zagraniami temu nie przeczy, bo po prostu taki jest poziom polskiej piłki, a my jesteśmy na jej zapleczu i z takimi drużynami rywalizujemy. Obecnie gramy o wiele poniżej możliwości i oczekiwań i tu już jest rola w tym trenera. Bo nie wydaje mi się, żeby uważanie, że powinniśmy u siebie wygrać z takim Zniczem czy Siedlcami były jakimiś oczekiwaniami ponad stan. Zrozumiałe, że nie zawsze taki mecz się wygra, ale my ciągle wyglądamy tak słabo od sparingów, po przez wygrany mecz z Odrą przez remisy u siebie i w końcu mecz z Wisłą. Jedyny pozytyw, że naprawdę ten mecz z Wisłą wydawał się najlepszy w naszym wykonaniu, więc może coś ruszy, ale najlepszy to nie znaczy, że dobry czy nawet przyzwoity po prostu poprzeczka nie była wysoko. No bo jeżeli ten mecz uważany byłby za maks naszych umiejętności na które wzniósł nas sztab to lepiej od razu to zaorać.
Ciągle liczę na jakieś wzmocnienia, takie mogące wejść do składu na już (szczególnie skrzydłowy i wahadłowy jeżeli nadal uparcie mamy grać tą misiową taktyką), bo nie ma co ukrywać, że póki co nie mamy nawet tych minimalnych 5 na ławce, którzy wchodzą i powiedzmy nie nawet są wartością dodaną, ale przynajmniej nie osłabiają drużyny. A już pierwsze pauzowanie za kartki za chwila jakiś mikrouraz i się okaże, że na ławce nie będzie 4 mlodzików ino cała ławka taka będzie. A niestety póki co młodzicy nie powalają jakością łącznie z Karasińskim, który gra najwięcej bo wtedy jest miejsce i dla Szczepka i dla Somy, ale jak te miejsce Soma ma mieć na skrzydle to już na serio zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej grali jak z Odrą czyli jeden na ławce i daje dobrą zmianę.

Sam nie uważam, że zmiana teraz coś da, ale też te mecze nie dały żadnej nadziei, że może być lepiej. Więc potrzeba takiego impulsu najlepiej w postaci transferu zawodnika naprawdę na już, a nie takiego co może za 3 m-ce będzie gotowy do gry przez 90 minut na 100%, albo nikaj nie grał przez pół roku, a ostatnie dobre mecze zagrał kilka lat temu.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2024, o 12:26 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#261 Post autor: Rickenn10 » 14 sie 2024, o 12:26

Marcus pisze:
14 sie 2024, o 12:22
Scypion pisze:
i ten argument powinen zamknąć temat zmiany trenera, tym bardziej, że nam ciągle potrzeba jak wody kolejnych transferów.
Niestety niektórzy myślą na 2 metry do przodu jak widać i uważają że wyjebanie trenera to jest tak o zwłaszcza teraz jak Janusz zabrał za sobą cały tabun ludzi których teraz opłacamy jeszcze do końca sezonu. Ale no nie ma co wymagać :)

Temat został już raczej wyczerpany :)

tomicher
Kontakt:

#262 Post autor: tomicher » 14 sie 2024, o 13:15

Rickenn10 pisze:
14 sie 2024, o 12:26
Temat tak został wyczerpany, że wrócimy do niego po następnym meczu.
I tak to w kółko będzie wyglądać, aż Seweryn w końcu nie wytrzymie i podziękuje za współpracę.

Jak dla mnie liście będą jeszcze na drzewach, a Niedźwiedzia w Chorzowie już pożegnamy.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2024, o 13:36 przez tomicher, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Marcus
Kontakt:

#263 Post autor: Marcus » 14 sie 2024, o 13:22

Zmianę trenera widzę jedynie w takim przypadku gdy sam JN przyjdzie do prezesa powie, że nie ma już pomysłu na tę drużynę i zgodzi się na rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron w innym przypadku to mrzonki. Nie jesteśmy krezusem, żeby pozwolić sobie na utrzymanie - nie pracującego tak dużego sztabu szkoleniowego, lepiej za te pieniądze zrobić transfery które realnie wzmocnią naszą drużynę.
Mamy na szali: trenera, któremu na razie nie idzie, ale ma przebudowany skład i udowodnił już, że potrafi coś wykrzesać z drużyny w sezonie ekstraklasowym. Dodajmy, że ostatnie zmiany trenerów, że tak to ujmie spektakularnych efektów nie przyniosły. Po drugiej stronie jest potencjalny nowy trener, który dostanie niedostosowanych do swojego stylu gry piłkarzy bez przepracowanego z nimi okresu przygotowawczego. Z dużym obciążeniem dla budżetu, co odbije się na potencjalnych transferach. To wszystko bez gwarancji poprawy gry i wyników

Ostatnio byliśmy bardzo niecierpliwi i myślę, że już wystarczy. Ja jestem za tym, żeby tym razem na spokojnie dać pracować JN do końca sezonu, wbrew niektórym, opiniom nie wierzę w desperacką walkę o utrzymanie. Niech to będzie sezon przejściowy, jeżeli na koniec sezonu znajdziemy się w barażach i drużyna będzie się rozwijać, grać lepiej to przedłużmy kontrakt. Jeżeli będzie to wyglądało dalej tak słabo jak wygląda i zajmiemy miejsce w dolnej części tabeli to bez uszczerbku na finansach pożegnajmy się z JN po sezonie. Natomiast niech zarząd, Fosa już monitorują rynek, niech potencjalny wybór następnego trenera będzie poparty szeroką analizą i długofalowym planem na tę drużynę i klub, a nie spontaniczny wybór kogoś bo akurat jest wolny.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2024, o 13:42 przez Marcus, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#264 Post autor: Rickenn10 » 14 sie 2024, o 13:37

tomicher pisze:
14 sie 2024, o 13:15
Rickenn10 pisze:
Temat tak został wyczerpany, że wrócimy do niego po następnym meczu.
I tak to w kółko będzie wyglądać, aż Seweryn w końcu nie wytrzymie i podziękuje za współpracę.

Jak dla mnie liście będą jeszcze na drzewach, a niedźwiedzia w Chorzowie już pożegnamy.
Seweryn to powinien patrzeć też siebie i wsparcia dla swojej osoby :) nie tylko sztab jest winny obecnej sytuacji chciałem przypomnieć :)

100% poparcia dla słów Marcusa :ok:
Jest nieciekawie, trener jest uparty i wiele sie nie podoba ale czas to jedyne co nas może uratować albo skarcić.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#265 Post autor: gerhat » 14 sie 2024, o 14:13

jajo pisze:
14 sie 2024, o 11:42
gerhat pisze:
Jak już zwolnicie trenera to dowiecie się że ten nowy nie zmieni rozumu Starzyńskiemu albo tormanowi a Hiszpan nadający się do piłki plażowej nie jest Tonim Krosem.
Przegraliśmy po głupich indywidualnych błędach a nie złej taktyce czy złych wyborach personalnych trenera. Wystawił wszystko co miał najlepsze, zmiennicy są jacy są. Ta drużyna się buduje i nikt mądry nie będzie tego przerywał bo kilku nawiedzonych na forum chce wyładować frustrację po porażce na misiu

Niedzwiedz ma pilkarzy, ktorych by chcialo 80% tej ligi, a kilku z nich to i 100%.
tu nie ma ludzi, ktorych pierwsza liga moze przerosnac. prawie wszyscy grali na wyzszym poziomie niz graja obecnie. to nie jest czas po awansie z 2 ligi, gdzie zastanawialismy sie jak sobie daja rade Bielu, Sikor, Kasol, Szczepek, Szywacz, Wojtowicz.

ps. przez kilkanascie lat zawsze tutaj dominowalem z opinia o dawaniu czasu trenerom.
Oczywiście ten Miś nie jest poza krytyką. Osobiście mam wiele pretensji o grę wahadłami która zabija futbol. Ktoś pisał tutaj że nie ma przyjemności oglądania meczy, zgadza się, ja też nie mam przyjemności oglądając te wachadła nawet gdyby były skuteczne a nie są.
Ale wyjebanie trenera to nie krytyka, tego nie popieram bo na tym etapie się tego nie robi. Jak ktoś oczekuje że po wymianie 2/3 składu i 3 sparingach będzie wymiatał tą ligą zarówno wynikowo jak i piękną grą którą zdominujemy każdego przeciwnika to grubo się myli i to miałem na myśli że drużyna się buduje i trzeba poczekać. Ile? A …uj wie, oby jak najszybciej

Awatar użytkownika
WolnyLogin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#266 Post autor: WolnyLogin » 14 sie 2024, o 14:37

Rickenn10 pisze:
Marcus pisze:
14 sie 2024, o 12:22
Scypion pisze:
Niestety niektórzy myślą na 2 metry do przodu jak widać i uważają że wyjebanie trenera to jest tak o zwłaszcza teraz jak Janusz zabrał za sobą cały tabun ludzi których teraz opłacamy jeszcze do końca sezonu. Ale no nie ma co wymagać :)

Tu tylko wchodzi w grę rozwiązanie umów za porozumieniem stron. Jednak powód to nie "widzi mi się" Prezesa, tylko brak wyników w lidze, kompromitacje w sparingach i spadek z Ekstraklasy. Chyba Niedźwiedź ma jakieś resztki honoru? Może i jest bajerantem, ale jakie rozsądne sportowe argumenty za nim aktualnie przemawiają? Pytanie też czy dostał jakies ultimatum od Prezesa czy tylko częściowo forum robi presję. Żeby była jasność - też nie jestem za ciągłą zmianą sztabu szkoleniowego, JN nic mi nie zrobił, ale na pierwszym miejscu jest dobro Ruchu.

Harpo
Kontakt:

#267 Post autor: Harpo » 14 sie 2024, o 14:43

Przygotowania, sparingi, 4 mecze i statystyki z KIEPSKO grająca drużyną z ogona tabeli są takie:

Sytuacje bramkowe: Wisła 21, Ruch 10
Strzały na bramkę: Wisła 12, Ruch 4.

Z czym do ludzi, głaszczmy ich dalej... :zdegustowany:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Marcus
Kontakt:

#268 Post autor: Marcus » 14 sie 2024, o 14:53

Harpo pisze:
14 sie 2024, o 14:43
Przygotowania, sparingi, 4 mecze i statystyki z KIEPSKO grająca drużyną z ogona tabeli są takie:

Sytuacje bramkowe: Wisła 21, Ruch 10
Strzały na bramkę: Wisła 12, Ruch 4.

Z czym do ludzi, głaszczmy ich dalej... :zdegustowany:
Nikt ich nie głaszcze, nikt nie mówi, że świetnie wyglądamy, wręcz przeciwnie, ale krytyka nie = zwolenienia sztabu po 4 kolejkach, argumenty już podawałem wyżej więc nie będę się powtarzał.
Ps. Najbardziej bawią mnie te wpisy dalej śpiewajcie im czy wygrywacz czy nie. Tak jakby naprawdę ktoś uważał, że to czy kibice zaśpiewają ku*** mać Chorzów grać albo czy wygrywasz czy nie miało jakikolwiek wpływ na grę drużyny :rotfl:

AndRe
Kontakt:

#269 Post autor: AndRe » 14 sie 2024, o 15:27

wszystko zalezy jaka umowa jest miedzy SS a JN

jesli SS powiedzial masz 3 lata na powrot do Esy, obecnie wyniki nie maja znaczenia oprocz naszego wkurwienia
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#270 Post autor: jajo » 14 sie 2024, o 15:31

gerhat pisze:
14 sie 2024, o 14:13
jajo pisze:
14 sie 2024, o 11:42
gerhat pisze:

Oczywiście ten Miś nie jest poza krytyką. Osobiście mam wiele pretensji o grę wahadłami która zabija futbol. Ktoś pisał tutaj że nie ma przyjemności oglądania meczy, zgadza się, ja też nie mam przyjemności oglądając te wachadła nawet gdyby były skuteczne a nie są.
Ale wyjebanie trenera to nie krytyka, tego nie popieram bo na tym etapie się tego nie robi. Jak ktoś oczekuje że po wymianie 2/3 składu i 3 sparingach będzie wymiatał tą ligą zarówno wynikowo jak i piękną grą którą zdominujemy każdego przeciwnika to grubo się myli i to miałem na myśli że drużyna się buduje i trzeba poczekać. Ile? A …uj wie, oby jak najszybciej
Szymański, Sadlok, Kozak, Szczepan, Novothny, Starzyński.
z pola gra 6/10 co ze sobą już grało.
robicie z tego większą rewolucją niz jest.
Wisła też 6/10
Siedlce 7/10
Pruszków 4/10 !!!
Opole 6/10

tak więc argument o zgraniu możecie wyrzucic do smietnika. w tych druzynach jeszcze czesto liczbe robi jakis junior, ktory ledwo wachal murawe na wiosne, a u nas cala 6 to byli gracze pierwszej 11.

KORONNY PRZYKŁADEM JEST ZNICZ PRUSZKÓW, KTÓRY WYGLĄDAŁ JAKBY SCHEMATY TRENOWAŁ 3 LATA, A TAM W POLU GRAŁ 6 CHŁOPA CO SIĘ POZNAŁO MIESIĄC WCZEŚNIEJ

tak, argumenty finansowe maja tutaj sens.
ja mam nadzieje, że nikt nie podpisal tych wszystkich asystentow JN bez zadnego okresu wypowiedzenia.
inna rzecz, ze co by o nich nie powiedziec wydaja sie takimi, co chca jeszcze cos w pilce osiagnac, a nie rok ciagnac wyplate.
moze nawet do roli asystentow dalej sie nadaja. to jest temat, ktory pewnie malo kto zna. czy to co prezentujemy to ich wspolna czy Niedzwiedz nie znosi sprzeciwu i oni sobie moga miec swoje zdanie i je wyrazic zonie.

PS. CYMESIK NA KONIEC. WISŁA, ODRA, A PRZEDE WSZYSTKIM ZNICZ MAJĄ NOWEGO TRENERA! CZYLI NIEDZWIEDZ MA POL ROKU HANDICAPU. I MU TO GOWNO DALO.
wyglądał na tle Znicza Pruszków jak przypadkowa zbierania, a jak ktos tak mógl wyglądac to pruszkowianie.
a tu narracja jakby do nas przyszedl nowy trener, dostal 11 nowych ludzi i gral przeciwko ekipom, ktore pracuja ze soba 3 lata.
oczywiscie do tego dochodza umiejetnosci indywidualne, gdzie na tym samym poziomie jest tylko Wisła.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

ODPOWIEDZ