Przygotowania/sparingi

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Przygotowania/sparingi

#1891 Post autor: Rafał19R20 » 13 lip 2024, o 11:54

pedro-sbl pisze:
13 lip 2024, o 09:31
Ozor pisze:
13 lip 2024, o 09:18
niech ich pracodawca zmotywuje , kiedyś była wzywana rada drużyny do prezesa na rozmowę i tak to działało.A co do kibiców przyzwolenie na każdą chujnię to wieszanie sobie stryczka na szyję a właściwie klubu.
Jakoś wspaniały doping , bardzo dobra frekwencja oraz wyjątkowa wyrozumiałość nie utrzymały nam ekstraklasy.
Dokladnie za to co kibice w zeszlym sezonie zrobili na trybunach to byl top ekstraklasy. Te patalachy powinni placic za mozliwosc uczestniczenia w szpilach z taka otoczka.

Wszyscy w klubie sa swiadomi celu jakim jest awans. Jak do mie to ta kadra powinna byc na top 3. Niech Niedzwiedz niy wymyslo, bo zawodnicy byli dobierani do jego stylu i ich przyklepywol. W dodatku wielu z nich zno z poprzedniyj roboty.
Panie jakie TOP3?....
Aktualnie prezentujemy poziom który nie wiem czy nam pozwoli się utrzymać w 1 lidze...taki Rekord zawsze był rozpykany na spokojnie a wczoraj to wyglądało jakbyśmy my byli w 2 lidze a Oni w 1..przykre ale prawdziwe...
Chyba pora zejść na ziemię i plany o awans odlozyc przynajmniej o rok..
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Luzujgacie

#1892 Post autor: Luzujgacie » 13 lip 2024, o 12:03

pko pisze:
13 lip 2024, o 11:21
[Login ON]
Tu nie chodzi żeby im liście wypłacać tylko by po fatalnym meczu trochę im powbijać wywołując zdrową presję a nie głaskać.
Ciekawe czy jak ty w robocie zapierdolisz kolejne zlecenie to szef cie klepie po plecach a kumple, którzy muszą poprawiać po tobie pocieszają przy piwie. W ostatnim czasie w Ruchu tak to wygląda że żelowani i dziarami modele dostają po szpilu po "piwie" od widzów i z ukrywanym uśmieszkiem pi***olą że tak to powinno wyglądać, że aż takiego wsparcia nie oczekiwali jednocześnie obiecując, że następnym razem będzie lepiej. Po tygodniu z uśmiechem na twarzy kolejny wp***dol ale ch** na wyjeździe korba bo to przecież wyjazd i trzeba się pokazać i mniej ludzi widziało. I znowu po "piwie" i tak to się kręci a kiedy jest już po wszystkim piękne słowa o dawaniu z siebie wszystkiego.
W poprzednim sezonie wbrew temu co kiedyś wykrzyczał Fosa że nie można im zarzucać braku zaangażowania śmiem twierdzić że i owszem można było to robić bo tak to wyglądało z trybun.
Inna sprawa to to że kibice Ruchu przywykli już do miernoty i tą miernotę usprawiedliwiają w każdy możliwy sposób. Można to usprawiedliwiać brakiem sukcesów od lat ale tym bardziej powinno to generować większą frustrację i większe parcie na walkę o wyższe cele niż dawanie przyzwolenia na sielankę dla kolejnych żelowanych, którzy w Ruchu nie specjalnie grają i traktują klub tylko jako okno wystawowe lub poczekalnie.
Sparing sparingiem ale postawa na nim była żenująca i usprawiedliwianie tego powinno być piętnowane
[Login OFF]
Jak zajebiesz zlecenie na systemie testowym to nikt do ciebie nie będzie miał pretensji ani szef ani koledzy. Więc twoje porównanie jest z dupy, bo to SPARING

AndRe
Kontakt:

#1893 Post autor: AndRe » 13 lip 2024, o 12:08

Chyba gorszym skladem robilismy awans ale

Tez mam obawy ze zawodnicy w skladzie calkowicie nie pasuje do koncepcji JN

Jesli musimy grac Moneta w pierwszym skladzie ktory jest w tragicznej formie to chyba cos nie tak

Nawet podczas relacji tekstowej wychodzilo ze zagral zle (zle przyjecie/ niedokladne dosrodkowanie czy za slabe)

Konczi sie chyba tez meczy na tej jego nowej pozycji

Ci co pisza juz o zmienie trenera teraz...istny strzal w kolano
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#1894 Post autor: Rickenn10 » 13 lip 2024, o 12:08

Rafał19R20 pisze:
13 lip 2024, o 11:54

Panie jakie TOP3?....
Aktualnie prezentujemy poziom który nie wiem czy nam pozwoli się utrzymać w 1 lidze...taki Rekord zawsze był rozpykany na spokojnie a wczoraj to wyglądało jakbyśmy my byli w 2 lidze a Oni w 1..przykre ale prawdziwe...
Pora wyjść na powierzchnię bo zestawianie nas z drużynami pokroju Pruszków, Siedlce, czy Chrobry jest cholernie głupie.
Sugerujesz ze właśnie z takimi ekipami będziemy walczyć o utrzymanie?
Z takiego łksu też odeszło 17 zawodników.
Z poloni wwa która ledwo się utrzymała 11 odeszło
z warty odeszło 18 zawodników
z odry opole 11 w tym kilka mocnych ogniw

Czyli uważacie, że będziemy się bić o utrzymanie z takimi zespołami jak łks, odra?
Przecież kadrowo wyglądają tak samo a nawet gorzej w chwili obecnej. My jeszcze na pewno dokonamy kilku transferów mamy gości z papierami którzy grali w naprawdę w solidnych klubach. Pozbyliśmy się balastu kontraktowego i uzupełniamy mądrze kadrę tak aby to jakoś spoić.
Został z nami Soma który spokojnie mógł grać w ex. Przyszli do nas zagraniczni którzy nie zapomnieli jak się gra w piłkę a już zostali skreśleni.
Rozegrajmy kilka kolejek i zobaczymy co będzie.

RoMiko77
Kontakt:

#1895 Post autor: RoMiko77 » 13 lip 2024, o 12:23

No nie ...Przecież to już normalka w Ruchu.Kibice są w stanie wszystko wybaczyć.Nasza wiara niezachwiana...Tak jak kolega wcześniej wspomniał .Kiedy wykonujesz swoją pracę sumiennie i z zaangażowaniem to szef się nie pr***ierdala.Natomiast olewanie i partaczenie zawsze odbija się na innych i prędzej czy później powinno być piętnowane. .W tym przypadku szkalowane jest dobre imię klubu oraz olewa się kibica .Ja wiem ,że teraz świat stawia na bezstresowe wychowanie i nie pytaj ,nie każ,nie rozkazuj...Tak samo jest w Ruchu ,tutaj głaskanie i koleżeńskie podlizywanki stały się czymś nadzwyczaj naturalnym.Pamiętam szatnię Ruchu z sezonów lat 90 -tych jak i późniejszych.Tam nie było ,że przebacz,Dzisiaj nie ma charakteru zarówno w szatni jak i na boisku ,o zarządzie nie wspomnę.Bo zaraz odezwą się Ci którzy napiszą ...A gdzie byliśmy jeszcze parę sezonów wstecz.
Panowie ...Wiem ,gdzie byliśmy i wiem gdzie obecnie jesteśmy.Ale na miłość boską.Kto stoi w miejscu ,ten się cofa,Pokazał nam to ostatni sezon w Ekstraklasie.Cała liga nam odjechała lata świetlne.
Obecnie nie mamy stadionu( lata obiecanek - cacanek),klub niby wskoczył na dobre tory,ale nie może być tak ,że kibic Ruchu będzie zadowolony z przeciętnej gry jego drużyny,W Ruch było zawsze tak ,że to kibice weryfiko ali graczy ,a nie na odwrót.Jak ktoś uważa ,że my obecnie zjemy tą 1 ligę to proponuje mu zmienić lekarza ,albo zwiększyć dawkę przyjmowanych leków.Mnie osobiście nie pasuje ani polityka transferowa klubu ,ani też zaangażowanie sztabu trenerskiego wraz z zawodnikami.I tyle mam do powiedzenia.Wszystkim niepoprawnym optymistom życzę aby zeszli na ziemię...I potrafili realnie spojrzeć na nasz RUCH.

pko
Kontakt:

#1896 Post autor: pko » 13 lip 2024, o 12:30

Luzujgacie pisze:
13 lip 2024, o 12:03
pko pisze:
13 lip 2024, o 11:21
[Login ON]
Tu nie chodzi żeby im liście wypłacać tylko by po fatalnym meczu trochę im powbijać wywołując zdrową presję a nie głaskać.
Ciekawe czy jak ty w robocie zapierdolisz kolejne zlecenie to szef cie klepie po plecach a kumple, którzy muszą poprawiać po tobie pocieszają przy piwie. W ostatnim czasie w Ruchu tak to wygląda że żelowani i dziarami modele dostają po szpilu po "piwie" od widzów i z ukrywanym uśmieszkiem pi***olą że tak to powinno wyglądać, że aż takiego wsparcia nie oczekiwali jednocześnie obiecując, że następnym razem będzie lepiej. Po tygodniu z uśmiechem na twarzy kolejny wp***dol ale ch** na wyjeździe korba bo to przecież wyjazd i trzeba się pokazać i mniej ludzi widziało. I znowu po "piwie" i tak to się kręci a kiedy jest już po wszystkim piękne słowa o dawaniu z siebie wszystkiego.
W poprzednim sezonie wbrew temu co kiedyś wykrzyczał Fosa że nie można im zarzucać braku zaangażowania śmiem twierdzić że i owszem można było to robić bo tak to wyglądało z trybun.
Inna sprawa to to że kibice Ruchu przywykli już do miernoty i tą miernotę usprawiedliwiają w każdy możliwy sposób. Można to usprawiedliwiać brakiem sukcesów od lat ale tym bardziej powinno to generować większą frustrację i większe parcie na walkę o wyższe cele niż dawanie przyzwolenia na sielankę dla kolejnych żelowanych, którzy w Ruchu nie specjalnie grają i traktują klub tylko jako okno wystawowe lub poczekalnie.
Sparing sparingiem ale postawa na nim była żenująca i usprawiedliwianie tego powinno być piętnowane
[Login OFF]
Jak zajebiesz zlecenie na systemie testowym to nikt do ciebie nie będzie miał pretensji ani szef ani koledzy. Więc twoje porównanie jest z dupy, bo to SPARING
[Login ON]
Ale jak zrobisz to 4 razy to znaczy że nie działa system albo ty w obu przypadkach failure/failure
[Login OFF]

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1897 Post autor: heli » 13 lip 2024, o 12:50

Sam mam duże obawy o ten sezon, a szczególnie o start, ale szczerze zastanawia mnie czy ci wszyscy co piszą, że to skład, który się ledwo może utrzymie widzieli choć jakikolwiek inny sparing drużyn z którymi przyjdzie nam rywalizować (sam jedyny mecz naszego przeciwnika, który widziałem to Wisły w LE) , bo ja mam wrażenie jak nie których czytam, że u innych w tej lidze to same wymiatające gwiazdy grają. Nawet nie wiem jak innym w sparingach idzie specjalnie, a tu są ludzie co wiedzą, że jakieś tam drużyny mają nie wiadomo jakie nazwiska.
Żeby była jasność mogę zrozumieć tych co uważają, że o awans będzie ciężko, że o 3-6 będzie ciężko, bo jest kilka mocnych drużyn, ale tu kolejne osoby piszą, że ten skład będzie miał problem się utrzymać. To jak to jest, że buki dają nam wg kursów na awans w okolicach 3-5 pozycji.
Tu z jakiejś skrajności w skrajność i jasne, że zaangażowanie i walka to musi być podstawa. I jeżeli to piszemy z perspektywy drużyny, którym oczywistym jest, że wymaga się walki o awans to wzmocnienia jeszcze muszą być, ale na jakiej podstawie ktoś może pisać, że to skład na może szczęśliwe utrzymanie to mnie naprawdę ciekawi.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

tynbydziedobry
Kontakt:

#1898 Post autor: tynbydziedobry » 13 lip 2024, o 13:02

Odra z Rekordem w sparingu 1:1 więc potrafiła się nie zbłaznic :P

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#1899 Post autor: Rickenn10 » 13 lip 2024, o 13:28

tynbydziedobry pisze:
13 lip 2024, o 13:02
Nas też banaszewski upokorzył a raczej 6 naszych piłkarzy na raz po to by za tydzień wygrać z Wisłą i odciąć ją całkowicie od gry :P
My przegraliśmy z rekordem 3-0 odra z nimi zremisowała my wygramy z Odrą 2-0 :P
Taka jest logika w polskiej piłce od lat ;)

pko
Kontakt:

#1900 Post autor: pko » 13 lip 2024, o 13:30

tynbydziedobry pisze:
13 lip 2024, o 13:02
[Login ON]
heli tu masz odpowiedź
[Login OFF]

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1901 Post autor: Rafał19R20 » 13 lip 2024, o 15:05

Rickenn10 pisze:
13 lip 2024, o 12:08
Rafał19R20 pisze:
13 lip 2024, o 11:54

Panie jakie TOP3?....
Pora wyjść na powierzchnię bo zestawianie nas z drużynami pokroju Pruszków, Siedlce, czy Chrobry jest cholernie głupie.
Sugerujesz ze właśnie z takimi ekipami będziemy walczyć o utrzymanie?
Z takiego łksu też odeszło 17 zawodników.
Z poloni wwa która ledwo się utrzymała 11 odeszło
z warty odeszło 18 zawodników
z odry opole 11 w tym kilka mocnych ogniw

Czyli uważacie, że będziemy się bić o utrzymanie z takimi zespołami jak łks, odra?
Przecież kadrowo wyglądają tak samo a nawet gorzej w chwili obecnej. My jeszcze na pewno dokonamy kilku transferów mamy gości z papierami którzy grali w naprawdę w solidnych klubach. Pozbyliśmy się balastu kontraktowego i uzupełniamy mądrze kadrę tak aby to jakoś spoić.
Został z nami Soma który spokojnie mógł grać w ex. Przyszli do nas zagraniczni którzy nie zapomnieli jak się gra w piłkę a już zostali skreśleni.
Rozegrajmy kilka kolejek i zobaczymy co będzie.
Tak uważam że obecnie jesteśmy na poziomie Siedlec, Odry , Pruszkowa... i przeproszę tu na forum jeśli będzie inaczej.. a teraz merytorycznie w czym niby jesteśmy od nich mocniejsi? Na ławce mamy zawodników z 6 ligi ( poziom naszej rezerwy) ,nowe nabytki nie zachwycają , niewypał Lukic , poza forma widać Nono choć tutaj może za parę mscy będzie dawał jakość, Martin też już nie w prime, Chmarek melodia przyszłości, brak bramkarza, dalej wymieniać ?
Szkoda że nie powalczylisny o Stępińskiego, Dadoka, za szybko pozbyliśmy się Szywacza i Michalskiego moim zdaniem na 1 ligę dawali by rade
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

NG1920
Kontakt:

#1902 Post autor: NG1920 » 13 lip 2024, o 15:17

Rafał19R20 pisze:
13 lip 2024, o 15:05
nowe nabytki nie zachwycają , niewypał Lukic , poza forma widać Nono choć tutaj może za parę mscy będzie dawał jakość, Martin też już nie w prime, Chmarek melodia przyszłości, brak bramkarza, dalej wymieniać ?
Ja pi***ole, oni ledwo kontrakty podpisali, nie zagrali żadnego meczu o stawkę, Nono był bez gry pewien czas, żaden z nich nie jest jeszcze zgrany z drużyną i może jeszcze nie rozumieć dobrze koncepcji taktycznej. Ochłońcie, bo tego nie da się czytać.

piter600
Kontakt:

#1903 Post autor: piter600 » 13 lip 2024, o 15:35

GbatJ1920
Kontakt:

#1904 Post autor: GbatJ1920 » 13 lip 2024, o 15:48

Po obejrzeniu tylko skrótu:
1. Razi po oczach brak skuteczności, min 3x 100% sytuacje
2. Lukić wydaje się elektryczny i mega wolny
3. Szymański dwie bramki na koncie
4. Szymański (BR) ładnie powyciągał

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#1905 Post autor: Rickenn10 » 13 lip 2024, o 15:58

Rafał19R20 pisze:
13 lip 2024, o 15:05

Tak uważam że obecnie jesteśmy na poziomie Siedlec, Odry , Pruszkowa... i przeproszę tu na forum jeśli będzie inaczej.. a teraz merytorycznie w czym niby jesteśmy od nich mocniejsi? Na ławce mamy zawodników z 6 ligi ( poziom naszej rezerwy) ,nowe nabytki nie zachwycają , niewypał Lukic , poza forma widać Nono choć tutaj może za parę mscy będzie dawał jakość, Martin też już nie w prime, Chmarek melodia przyszłości, brak bramkarza, dalej wymieniać ?
Szkoda że nie powalczylisny o Stępińskiego, Dadoka, za szybko pozbyliśmy się Szywacza i Michalskiego moim zdaniem na 1 ligę dawali by rade
Serio pytasz w czym jesteśmy lepsi od Pruszkowa czy Pogoni Siedlce ? Po 2 meczach kontrolnych możemy stwierdzić że Lukic jest niewypałem?

Hehehehhehehehehhehehehhehehehehhehehehehhehehehehehehhehehehe

ODPOWIEDZ