Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Harpo
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#23941 Post autor: Harpo » 6 cze 2024, o 09:43

Mirek pisze:
5 cze 2024, o 16:34
💥 Tomasz Foszmańczyk objął stanowisko dyrektora sportowego Ruchu 🔵
nie no to k.. to jest jakiś żart :mur:
We współczesnym futbolu rola dyrektora sportowego jest jedną z najważniejszych ról.
Dyrektor sportowy zarządza budżetem, szuka wzmocnień i decyduje o kształcie kadry i ma długofalową wizję rozwoju zespołu.
Dobiera piłkarzy do aktualnej taktyki, organizuje życie codzienne w klubie, zatrudnia i zwalnia trenerów.
Przepraszam, ale ja Fosy ABSOLUTNIE w tym nie widzę.
Nie ma więc pomysłu w Klubie. Niestety.
gerhat pisze:
6 cze 2024, o 00:19
Fosa - fajnie że nasz synek i oby się mu noga nie powinęła bo zaleje go fala hejtu jak Marcina.
sorry, ale jak zaś "fala hejtu"??
Oceniamy po skutkach i efektach pracy, spadliśmy, przyznał się do błędów- odszedł. Mylicie niestety KRYTYKJĘ z hejtem.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23942 Post autor: spyru » 6 cze 2024, o 09:54

Zobaczymy gdzie będziemy za rok o tej porze. Wtedy będzie można Fosę rozliczyć. Zadanie ma cholernie trudne, bo nie ma żadnego doświadczenia, delikatnie rzecz ujmując wątpliwe kompetencje, wszyscy będą mu patrzeć na ręce od 1 dnia. Powstrzymam się od ocen tego ruchu, ale obawy mam ogromne.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

NG1920
Kontakt:

#23943 Post autor: NG1920 » 6 cze 2024, o 10:00

Tak na prawdę to jest to wzmocnienie pionu sportowego/scoutingowego, bo mieliśmy tam Komandera i Stokłosę. Marcin odszedł i w jego miejsce wchodzi były piłkarz, który wiedzę sportową ma na pewno większą od niego. Patrząc pod tym względem to na pewno jest to plus.

Inna sprawa, że większy sens miałoby zatrudnienie Fosy (a raczej było bezpieczniejsze dla niego i klubu) jako głównego scouta lub do akademii. Tylko, że tak po prawdzie to robiłby to samo, tylko miałby inaczej nazwane stanowisko, ale za to byłaby furtka na "dotrudnienie" kogoś dodatkowo.

Jednak wyżej zostało już zauważone- wszędzie się tak robi i nie ma DS, który nie popełniałby błędów i nie ma żadnego gwarantującego sukcesy. Jeśli jednak pozwoli to poukładać sprawy organizacyjne w klubie i przerzucić na niego tematy typowo z jego pionu, a odciążyć resztę to trzeba patrzeć nei tylko na to czy przyjdzie tu Mbappe czy nie, a na całokształt postępów w funkcjonowaniu klubu od najmłodszych roczników.

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23944 Post autor: chropaczow » 6 cze 2024, o 10:26

Harpo pisze:
6 cze 2024, o 09:43
Mirek pisze:
5 cze 2024, o 16:34
💥 Tomasz Foszmańczyk objął stanowisko dyrektora sportowego Ruchu 🔵
nie no to k.. to jest jakiś żart :mur:
We współczesnym futbolu rola dyrektora sportowego jest jedną z najważniejszych ról.
Dyrektor sportowy zarządza budżetem, szuka wzmocnień i decyduje o kształcie kadry i ma długofalową wizję rozwoju zespołu.
Dobiera piłkarzy do aktualnej taktyki, organizuje życie codzienne w klubie, zatrudnia i zwalnia trenerów.
Przepraszam, ale ja Fosy ABSOLUTNIE w tym nie widzę.
Nie ma więc pomysłu w Klubie. Niestety.
gerhat pisze:
6 cze 2024, o 00:19
Fosa - fajnie że nasz synek i oby się mu noga nie powinęła bo zaleje go fala hejtu jak Marcina.
sorry, ale jak zaś "fala hejtu"??
Oceniamy po skutkach i efektach pracy, spadliśmy, przyznał się do błędów- odszedł. Mylicie niestety KRYTYKJĘ z hejtem.
Tu nawet o krytykę nie chodzi, ale o poważne obawy. Jak już popełniamy błędy, to trzeba wyciągać wnioski, żeby ich więcej nie popełniać. Z trenerami też się uczyliśmy, co kosztowało spadek. Teraz eksperyment z DS.
Zaniepokojenie jest w pełni uzasadnione. Żeby potem nie było gadki, że nie wyszło, ale ambicji nie można było DSowi odmówić.

marek79
Kontakt:

#23945 Post autor: marek79 » 6 cze 2024, o 11:00

Proste pytanie.

Kogo widzielibyście za dyrektora sportowego?

Nazwiska.

Na razie padło jedno nierealne w naszej sytuacji. Masłowski.
Jakich jeszcze znacie dyrektorów, którzy spełniali swoją rolę.

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23946 Post autor: west72 » 6 cze 2024, o 11:35

marek79 pisze:
6 cze 2024, o 11:00
Proste pytanie.

Kogo widzielibyście za dyrektora sportowego?

Nazwiska.

Na razie padło jedno nierealne w naszej sytuacji. Masłowski.
Jakich jeszcze znacie dyrektorów, którzy spełniali swoją rolę.
Na tym forum co drugi to urodzony DS nie wyłaczajac mnie 😂😂😂.
Tak na prawdę to stanowisko w naszej rodzimej piłce to fikcja......

Panowie na tych stanowiskach w wiekszosci naszych klubów poza nielicznymi wyjatkami przede wszystkim negocjuja to co przyniesie skaut ewentualnie manager danego zawodnika.
Patrząc na ostatnie lata to chyba jedynie akademia Amiki (Lecha) funkcjonuje na tyle dobrze, że regularnie sprzedawala swoich wychowanków za nezle jak na nasze warunki pieniadze i dostarczala reprezentantów lepszych bądź gorszych. Za to w seniorach dali totalnie po du*** mimo ogromnych środków... Rakow, Lubin, CweLka, Craxa. Niby kasy w ch... a wyniku nie ma. Czy te kluby funkcjonują w zachodnich standartach? Wątpię. Przejadają wiekszą kasę, maja te niby super akademie a finalnie wynik robią odpady z zachodniej Europy, Balkanów czy ze wschodu i sa gwiazdami ligi.

My jako Ruch musimy poukładać podstawowe struktury aby w miare dorównać sredniakom naszej ekstraklasy, żeby kazdy mogl sie skupic na swojej dzialce a nie w trójkę prowadzic tak wielki klub ktorym bylismy i do ktorego ciagle aspirujemy mimo historii ostatnich lat..
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

marek79
Kontakt:

#23947 Post autor: marek79 » 6 cze 2024, o 11:39

Właśnie słowo klucz. Poukładać. I to robimy od lat.

Tutaj jest myślenie, że jak przyjdzie kumaty dyrektor sportowy z kontaktami to Messi i Mbappe za 5 tys. podstawy będą grać bo dyrektor się dogada i załatwi po znajomości. :)

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23948 Post autor: Ozor » 6 cze 2024, o 12:29

Mnie tylko niepokoi że wspomniany na wypadek spadku plan B został bez jego autorów no może nie wszystkich bo prezes jest.Mam wątpliwości czy takowy w ogóle był kiedykolwiek zrobiony.
Tak czy inaczej oczekuję solidnego składu i gry o awans w nadchodzącym sezonie.

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23949 Post autor: west72 » 6 cze 2024, o 12:51

Ozor pisze:
6 cze 2024, o 12:29
Mnie tylko niepokoi że wspomniany na wypadek spadku plan B został bez jego autorów no może nie wszystkich bo prezes jest.Mam wątpliwości czy takowy w ogóle był kiedykolwiek zrobiony.
Przy utrzymaniu cen biletów z ekstraklasy nie wyobrazam sobie, ze nie zbudujemy ekipy walczacej o awans. 💪 💪 💪.
Jesli chcemy utrzymac frekwencje na Śląskim to jasno trzeba okreslic, ze idziemy po awans.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23950 Post autor: Ozor » 6 cze 2024, o 12:51

west72 pisze:
6 cze 2024, o 12:51
Ozor pisze:
Przy utrzymaniu cen biletów z ekstraklasy nie wyobrazam sobie, ze nie zbudujemy ekipy walczacej o awans. 💪 💪 💪.
Jesli chcemy utrzymac frekwencje na Śląskim to jasno trzeba okreslic, ze idziemy po awans.
tak jest :ok:

scaneRboy
Kontakt:

#23951 Post autor: scaneRboy » 6 cze 2024, o 12:58

Ozor pisze:
west72 pisze:
Ozor pisze:
Akurat to co widzimy od dnia WZA ja odbieram właśnie jako plan B, a raczej plan B' czyli uwzględniający zwycięstwo wyborcze Szymona.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23952 Post autor: Ozor » 6 cze 2024, o 13:08

scaneRboy pisze:
6 cze 2024, o 12:58
Ozor pisze:
west72 pisze:
Ozor pisze:
Akurat to co widzimy od dnia WZA ja odbieram właśnie jako plan B, a raczej plan B' czyli uwzględniający zwycięstwo wyborcze Szymona.
nie klei się to bo nie widzę w tej sprawie zmiany gdyby utrzymano ekstraklasę , sprawy polityczne na mieście potoczyły by się dokładnie tak samo.

scaneRboy
Kontakt:

#23953 Post autor: scaneRboy » 6 cze 2024, o 13:20

Ozor pisze:
6 cze 2024, o 13:08
scaneRboy pisze:
6 cze 2024, o 12:58
Ozor pisze:
west72 pisze:
Ozor pisze:
nie klei się to bo nie widzę w tej sprawie zmiany gdyby utrzymano ekstraklasę , sprawy polityczne na mieście potoczyły by się dokładnie tak samo.
Ozor, to są spekulacje z mojej strony, ale jeśli spojrzymy w ten sposób, że brak satysfakcjonującego wyniku (spadek) = zmiany w Zarządzie oraz jakby w pakiecie nowa rola Fosy, to jest w tym chyba jakaś logika. Będziemy widzieli przecież dalsze działania. No zobaczymy, możesz (znowu) mieć racje.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

tomicher
Kontakt:

#23954 Post autor: tomicher » 6 cze 2024, o 13:21

marek79 pisze:
6 cze 2024, o 11:39

Tutaj jest myślenie, że jak przyjdzie kumaty dyrektor sportowy z kontaktami to Messi i Mbappe za 5 tys. podstawy będą grać bo dyrektor się dogada i załatwi po znajomości. :)
Dokładnie, bo przecież MY SOM RUCH, momy swoje ambicje a tyn klub musi mierzyć wysoko bo musi być wielki :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dla tej całej forumowo-twitterowej grupy narzekaczy trzeba by zoorganizować miesiąc stażu w Ruchu, żeby zobaczyć jak wygląda zarządzanie i praca od tej drugiej strony.
Obrazek

pedro-sbl
Kontakt:

#23955 Post autor: pedro-sbl » 6 cze 2024, o 13:57

tomicher pisze:
6 cze 2024, o 13:21
marek79 pisze:
6 cze 2024, o 11:39

Dokładnie, bo przecież MY SOM RUCH, momy swoje ambicje a tyn klub musi mierzyć wysoko bo musi być wielki :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dla tej całej forumowo-twitterowej grupy narzekaczy trzeba by zoorganizować miesiąc stażu w Ruchu, żeby zobaczyć jak wygląda zarządzanie i praca od tej drugiej strony.
Wystarczy posluchac jeczenia pracownikow klubu jak my szpilali w 3 lidze, ze te nizsze ligi to niy jest srodowisko Ruchu.

Porozglondej sie po polskiyj pilce. Po za Wislom, calo 1 liga i pol ekstraklasy zabiloby sie co by miec tylu kibicow jak mo Ruch, czy miec osiagniecia jak miol Ruch. Fajnie jest godac 14krotni, promowac to wszyndzie ale co to w praktyce tak na prowdy oznaczo? Ano to, ze sa generacje kibicow, kierzy chcom przezyc to co przezyli kibice przed nimi.

Co ty chcesz, kopac sie po czole w 1 lidze? Sorry ale realnie gukajonc, to w 1 lidze bydymy miec jedyn z wyzszych budzetow. Po za tym bez ostatnie lata pracownicy klubu potwierdzili, ze poradzom stworzyc super rzeczy przy ograniczonych zasobach.

Zastanawio mie czymu kibice Wisly mogom miec ambicje nawet az do przesady a w Ruchu zawsze biczowanie, ze w ogole istniejemy.
Slynno slonsko dupowatosc.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

ODPOWIEDZ