Sezon 2023/2024
- Rickenn10
- Kontakt:
Re: Sezon 2023/2024
Najbardziej irytuje chyba to że byliśmy słabsi od jeszcze słabszej ligi.
Jak patrzę na trybuny stadionu Cracovii gdzie jest 2k kibiców w tym 8 z Poznania to aż krew zalewa że takie wynalazki grają i przepychają dupa a my jesteśmy.....
Jak patrzę na trybuny stadionu Cracovii gdzie jest 2k kibiców w tym 8 z Poznania to aż krew zalewa że takie wynalazki grają i przepychają dupa a my jesteśmy.....
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No a Ty zdajesz się tego nie zauważać mówiąc że Górnik spuściłby Ruch bo tak. I z realnej gry tworzysz fikcję na podstawie osobistych przekonańScypion pisze: ↑12 maja 2024, o 15:44Może Cie zaskocze, ale piłka jest prawdziwa i sa tu realne pieniadze, a Gra o Tron to fikcja literackakroy pisze: ↑12 maja 2024, o 13:52To już i tak niestety pewnie nie ma znaczenia ale obarczanie wszelkich swoich niepowodzeń działaniem siły trzeciej i nieokreślony niepokój i węszenie spisków podchodzi pod fobię.Scypion pisze: ↑12 maja 2024, o 13:36Ty sie nadajesz do diagnozy. Zaćma.kroy pisze: ↑12 maja 2024, o 13:30To się chyba nadaje do diagnozyScypion pisze: ↑12 maja 2024, o 10:38Medal, miejsce na podium, pierwsza 7-ka. Za duzo sie Małysza naoglądałeś, albo historii gks katowice naczytałeś. W piłce liczy się tytuł. Zaproponowałbym Ci zakład, ale obawiam się, ze już dziś bedzie po ptokach i nie da sie go rozstrzygnać. Puszcza wygra z Wartą, więc sobie szczewa będą mogły zrobić medal
Ale owszem, jestem przekonany, ze gdyby mieli wybór medal albo udupic Ruch to wybiorą to drugie.
szczewofobia
Może mam zaćmę ale dla mnie piłka nożna to sport a nie rozgrywka z Gry o Tron
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Nie bo tak. Tylko od dawna gornik traktuje Ruch jak rywala, który walczy o tego samego kibica i sponsora. Rywala, ktoremu nalezy szkodzić, bo nasz problem to ich zysk. Pamiętam ich zagrywki od czasów Mazura i tak, buduje swoje poglądy w oparciu o osobiste przekonania. Rozumiem, że Ty bazujesz na cudzych.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak mówiłem ze jest kilka osób do gry to tu obrońcy ruchów transferowych mieszali mnie z błotem i twierdzili że solidny trzon zespołu mającego walczyć na 1 ligowych boiskach już jest- no to pora prawdzie spojrzeć w oczy -Nie mapedro-sbl pisze: ↑12 maja 2024, o 15:45Zeby usmyslowic jak amatorsko zarzadzomy kadrom. Zestawienie kadr na przyszly sezon. W nawiasach powroty z wypozyczen. To jest skandal. Momy 6 fusbalerow zdolnych do gry na poziomie.![]()
LKS - 22 + (5)
Puszcza - 22 + (13)
Korona - 20 + (4)
Warta - 8 + (12)
RUCH - 11 + (2) w tym 6 co mo doswiadczenie gry w ekstraklasie.
Ale mądrzejsi będziemy po okienku transferowym ich jakość lub jej brak pokaże o co teoretycznie będziemy walczyć w przyszłym sezonie.
- rafraf32
- Kontakt:
dokładnie!!! jak zaś nos czeko rewolucja i zbieranie chopów z 2 ligi to bydzie walka ..., ale o utrzymanie. Mom nadzieja, że nosz scaut mo nazwiska, które sam bydom chcieli przyjść i podwyższą poziom tych 13 zawodnikom.pedro-sbl pisze: ↑12 maja 2024, o 15:45Zeby usmyslowic jak amatorsko zarzadzomy kadrom. Zestawienie kadr na przyszly sezon. W nawiasach powroty z wypozyczen. To jest skandal. Momy 6 fusbalerow zdolnych do gry na poziomie.![]()
LKS - 22 + (5)
Puszcza - 22 + (13)
Korona - 20 + (4)
Warta - 8 + (12)
RUCH - 11 + (2) w tym 6 co mo doswiadczenie gry w ekstraklasie.
"W życiu piękne są tylko szpile ! "
-
Przynajmniej oglądanie 1 ligi ogórkowej bedzie za darmo i to wszystkie mecze. Małe to pocieszenie. Na podstawie Wisły nie bedzie łatwo o awans. Ta fura hajsu co zarobili, muszą dobrze i skutecznie spożytkować, na porządne transfery i nie na szrot.
- KevinMitnick
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Najpierw to może zajmijmy się znalezieniem jakiegoś Dyrektora Sportowego z prawdziwego zdarzenia i psychologa... bo to że piłkarzyki mówili jedno to ewidentnie widać było że to glowa u nich nie gra.
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Liczył ktoś ile potrzeba na ten moment minut młodzieżowców, żeby nie płacić kary?
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ciut lepiej jak Heatpedro-sbl pisze: ↑12 maja 2024, o 16:09https://twitter.com/EkstraStats/status/ ... 2628868303
jak tam Orlando?![]()
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Czyli brakuje jakieś 600 minut. Dużo
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
Mnie zadziwiał hurraoptymizm na tym forum, że musimy wygrać 3 mecze i się utrzymiemy. A przecież byliśmy i tak uzależnieni od innych zespołów. Jeden szpil Puszczy i jesteśmy ponownie w czarnej czeluści, a pomógł w tym wyśmiewany na tym forum Walski.
Tak jak ktoś zauważył to pycha zawsze kroczy przed upadkiem, a rok temu Puszcze pierwsi skazywaliśmy na spadek. I jaki mamy chihot historii ?
Spadamy z ligi, która okazała się najsłabsza od lat, gdzie o Mistrza Polski mamy wyścig zółwi.
Wbrew wszelkiemu optymizmowi na tym forum, Ja się będę modlił o utrzymanie w 1 1lidze. Takie mam przeczucie.
Na pewno przychodzi czas rozliczeń, ale w pierwszej kolejności dotyczy to transferów i angażu Wosia. Może jednak czas postawić na zawodowego DSportowego?
Stadion Śląski - mam wrażenie, że ten stadion i jego wielkość przerosła drużynę. My potrzebujemy swojego domu, bliskiego kontaktu trybuny-boisko. Te przeprowadzki Gliwice-SŚ też nie służyły zespołowi, bo nie stawiał drużynę w komfortowej sytuacji.
I ostatnia rzecz tak na szybko. Piłkarze. Mamy dziurawą obronę i tragiczną skuteczność. Czas pożegnać się z wieloma, mimo Ich niebieskich serc. EX pokazała, że nawet trzecioligowy szrot z Hiszpanii, Portugalii, czy inkszych krajów i tak jest bardziej zaangażowany niż rodzimi piłkarze. I tak napisze to. Ze Szczepkiem też musimy się rozstać. Bez skuteczności nie utrzymiemy się nawet w 1 lidze.
Tak jak ktoś zauważył to pycha zawsze kroczy przed upadkiem, a rok temu Puszcze pierwsi skazywaliśmy na spadek. I jaki mamy chihot historii ?
Spadamy z ligi, która okazała się najsłabsza od lat, gdzie o Mistrza Polski mamy wyścig zółwi.
Wbrew wszelkiemu optymizmowi na tym forum, Ja się będę modlił o utrzymanie w 1 1lidze. Takie mam przeczucie.
Na pewno przychodzi czas rozliczeń, ale w pierwszej kolejności dotyczy to transferów i angażu Wosia. Może jednak czas postawić na zawodowego DSportowego?
Stadion Śląski - mam wrażenie, że ten stadion i jego wielkość przerosła drużynę. My potrzebujemy swojego domu, bliskiego kontaktu trybuny-boisko. Te przeprowadzki Gliwice-SŚ też nie służyły zespołowi, bo nie stawiał drużynę w komfortowej sytuacji.
I ostatnia rzecz tak na szybko. Piłkarze. Mamy dziurawą obronę i tragiczną skuteczność. Czas pożegnać się z wieloma, mimo Ich niebieskich serc. EX pokazała, że nawet trzecioligowy szrot z Hiszpanii, Portugalii, czy inkszych krajów i tak jest bardziej zaangażowany niż rodzimi piłkarze. I tak napisze to. Ze Szczepkiem też musimy się rozstać. Bez skuteczności nie utrzymiemy się nawet w 1 lidze.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska
Arena C6
Arena C6
-
- Kontakt:
Znaczy wlasnie o to chodzi, ze my sie niy momy z kim zegnac. Wiynkszosc przyjedzie w czerwcu do klubu, kusika Pani Reni i adios.
Nastympno sprawa. Jesli wiynkszosc fusbalerow byla na krotkoterminowych kontraktach to z tylu glowy miala, ze jak cos niy wypoli to maja droga wolno.
W takiyj Puszczy czy LKSie wiedzom, ze bydom kiblowac w 1lidze za kara.
Nastempne fatalne zarzadzanie to sa te minuty mlodziezowcow. Jak taki Piast jest w srodku tabeli czy Puszcza prawie utrzymano a szpilajom mlodymy w wiynkszym zakresie niz my.
Mie sie zdowo, ze w przyszlym sezonie bydymy miec spory zaciag obcokrajowcow.'
Na przyszly sezon, nojlepszym naszym scenariuszem bydzie:
1. Utrzymanie tych 6 co momy na kontraktach:
- Szymanski
- Szur
- Sikora
- Wojtowicz
- Szczepan
- Kozak
- Starzynski
2. Wynegocjowanie nowych kontraktow z:
- Dadok
- Bielecki
- Bartolewski (duzy znak ?)
- Letniowski
- Feliks
Niy wierza kompletnie w utrzymanie Josemy czy Novotnego. Niy godom o Vlkanovie nawet.
3. Utrzymanie Niedziedzia
4. Uzupelnienia
- Tormany - 2 nowych
- Uzupelnienia na wszystkich pozycjach
Moim zdaniem tako strategia powinniyn miec klub. Jak wszystko to sie udo, bydzie znaczylo, ze robota zostala dobrze wykonano i momy realne szans na powrot po roku. Ogolnie skonczmy sie bawic w dyrektorow sportowych i zatrudnijmy kogos fto to richtik ogarnio.
Nastympno sprawa. Jesli wiynkszosc fusbalerow byla na krotkoterminowych kontraktach to z tylu glowy miala, ze jak cos niy wypoli to maja droga wolno.
Nastempne fatalne zarzadzanie to sa te minuty mlodziezowcow. Jak taki Piast jest w srodku tabeli czy Puszcza prawie utrzymano a szpilajom mlodymy w wiynkszym zakresie niz my.
- Szymanski
- Szur
- Sikora
- Wojtowicz
- Szczepan
- Kozak
- Starzynski
- Dadok
- Bielecki
- Letniowski
- Feliks
Niy wierza kompletnie w utrzymanie Josemy czy Novotnego. Niy godom o Vlkanovie nawet.
4. Uzupelnienia
- Tormany - 2 nowych
Moim zdaniem tako strategia powinniyn miec klub. Jak wszystko to sie udo, bydzie znaczylo, ze robota zostala dobrze wykonano i momy realne szans na powrot po roku. Ogolnie skonczmy sie bawic w dyrektorow sportowych i zatrudnijmy kogos fto to richtik ogarnio.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2024, o 16:33 przez pedro-sbl, łącznie zmieniany 1 raz.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
-
- Kontakt:
Co jest droższe, a co tańsze?
Dopłata do wynajęcia Stadionu Śląskiego czy budowa tymczasowych masztów oświetleniowych przy Cichej wraz z podpudrowaniem trybun i całej infrastruktury na Fortuna 1 Liga ?
Dopłata do wynajęcia Stadionu Śląskiego czy budowa tymczasowych masztów oświetleniowych przy Cichej wraz z podpudrowaniem trybun i całej infrastruktury na Fortuna 1 Liga ?
-
3 liga hiszpańska, tam jest duzo piłkarzy i dosc tanich. Moze ten Ramírez z Wisły nie przeczepał całego rynku i jakis szrocik dobry zostałpedro-sbl pisze: ↑12 maja 2024, o 16:24Znaczy wlasnie o to chodzi, ze my sie niy momy z kim zegnac. Wiynkszosc przyjedzie w czerwcu do klubu, kusika Pani Reni i adios.
Mie sie zdowo, ze w przyszlym sezonie bydymy miec spory zaciag obcokrajowcow.

-
- Kontakt:
Starzyński,Bartolewski,Letniowski pożegnać ichpedro-sbl pisze: ↑12 maja 2024, o 16:24Znaczy wlasnie o to chodzi, ze my sie niy momy z kim zegnac. Wiynkszosc przyjedzie w czerwcu do klubu, kusika Pani Reni i adios.
Starzyński,Bartolewskie,Letniowski pożegnać ich
- Szymanski
- Szur
- Sikora
- Wojtowicz
- Szczepan
- Kozak
- Starzynski
- Dadok
- Bielecki
- Letniowski
- Feliks
4. Uzupelnienia
- Tormany - 2 nowych