Sezon 2023/2024
-
- Kontakt:
Re: Sezon 2023/2024
Tak na szybko
Kamil Lech
Wojciech Skaba
Hrldicka
Bankov ?
Tomasz Nowak
Teraz według Transfermarktu
Smug i Wilk
Dopiero odpalił Bielecki więc faktycznie staliśmy bramkarzami przez lata błagam was o dwie rzeczy nie wspominajcie już czasów Putnockiego czy peskovica a drugie przestańcie już szukać winnych w całym klubie bo za chwilę okaże się że ktoś tam zwalać będzie na murawę a kolejny na brak pani Renii
Kamil Lech
Wojciech Skaba
Hrldicka
Bankov ?
Tomasz Nowak
Teraz według Transfermarktu
Smug i Wilk
Dopiero odpalił Bielecki więc faktycznie staliśmy bramkarzami przez lata błagam was o dwie rzeczy nie wspominajcie już czasów Putnockiego czy peskovica a drugie przestańcie już szukać winnych w całym klubie bo za chwilę okaże się że ktoś tam zwalać będzie na murawę a kolejny na brak pani Renii
-
- Kontakt:
Na razie Niedźwiedziowi bliżej do "osiągnięć" Jana Żurka, ale zweryfikuje go nowy sezon.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Po sezonie to chyba zostajemy bez bramkarzy. Stipica uot, nie wiem jak Buchalik, ale teroz słyszołech ze Bielu tez pakuje manele po sezonie.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Buchalik ma o9nttakt do 25 roku. Jest jeszcze ten Putoczny.
-
- Kontakt:
Skoro wszyscy bramkarze chcą palić wroty to chyba coś nie tak. Ogółem odnoszę wrażenie, że będzie ciężko i 3/4 składu pójdzie w pi***.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jeżeli w dniu, w którym są duże opady deszczu sztab szkoleniowy nie uczula zawodników na dobranie odpowiednich korków do czego przyznał się Miś na konferencji to stawia pod znakiem zapytania profesjonalizm tej ekipy. Tutaj nie ma myślenia przewidującego tylko działanie po fakcie, nas nie stać na takie błędyBialy pisze: ↑22 kwie 2024, o 21:14Ewidentnie coś w tym sztabie szkoleniowym nie leży. Ktoś jest odpowiedzialny również za analizy tak? Ktoś odpowiada za analizowanie potem tego wszystkiego co dzieje się na boisku. A u nas ciągle są te same błędy powielane. To o co tutaj chodzi? O to, że drużyna nic sobie nie robi z trenera czy jednak to problem leży w trenerze, analityku czy o co kaman? Jakoś nie widać efektów pracy Adriana, który jest analitykiem w naszym zespole.
Druga sprawa trener bramkarzy również jakoś do mnie nie przemawia, oprócz szkolenia młodzieżowych reprezentacji Polski to był również trenerem w Stali Mielec, więc jakoś wybitnych osiągnieć nie ma. A też zastanawiam się nad tym czy Dante ma taki zjazd czy już ma wyebane i po prostu nie chce już mu się grać. Już chyba wolałem jak trenerem bramkarzy był Richard.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Czyli na teraz potrzebujemy 154 minut mlodziezowcow w kozdym szpilu, zeby wypelnic limit
-
- Kontakt:
Jo bych pedziol, ze naszo selekcja tormanow byla/jest slabo, jak my sie musieli ratowac jakims transferem medycznym. Stipica, Buchalik, Kaminiski trzy zgrane plyty, Bielu niy narychtowany na ekstraklasa, Putoczny niywiadomo... takze...
Gerhat spoko, ftos mogl im cos pedziec, ale zas z drugiyj zajty chyba wychodzom na rozgrzewka, wychodzom sprawdzic murawa, niy robmy z doroslych ludzi przedszkolakow .
za***iscie, niy dosc, ze Puszcza duzo wyzyj od nos w tabeli to jeszcze fest aktywnie grali mlodymi
Gerhat spoko, ftos mogl im cos pedziec, ale zas z drugiyj zajty chyba wychodzom na rozgrzewka, wychodzom sprawdzic murawa, niy robmy z doroslych ludzi przedszkolakow .
za***iscie, niy dosc, ze Puszcza duzo wyzyj od nos w tabeli to jeszcze fest aktywnie grali mlodymi
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
-
- Kontakt:
Dokładnie tak. Dlatego się zastanawiam ostatnimi czasy czy my potrzebujemy pozorantów na tych wszystkich stanowiskach, które piastują. No chyba coś jest nie halo. Odnoszę wrażenie, że co nie którzy z naszego klubu zrobili sobie taką "szkółkę" na poszczególne stanowiska. Porobić coś, czegoś się nauczyć, a na koniec sp***dalać. Przecież nie jesteśmy żadna amatorska drużyna, aby urządzać sobie na takim szczeblu jakies amatorskie zagrywki. Z tymi korkami to aż mi ręce opadły.gerhat pisze: ↑23 kwie 2024, o 09:47Jeżeli w dniu, w którym są duże opady deszczu sztab szkoleniowy nie uczula zawodników na dobranie odpowiednich korków do czego przyznał się Miś na konferencji to stawia pod znakiem zapytania profesjonalizm tej ekipy. Tutaj nie ma myślenia przewidującego tylko działanie po fakcie, nas nie stać na takie błędyBialy pisze: ↑22 kwie 2024, o 21:14Ewidentnie coś w tym sztabie szkoleniowym nie leży. Ktoś jest odpowiedzialny również za analizy tak? Ktoś odpowiada za analizowanie potem tego wszystkiego co dzieje się na boisku. A u nas ciągle są te same błędy powielane. To o co tutaj chodzi? O to, że drużyna nic sobie nie robi z trenera czy jednak to problem leży w trenerze, analityku czy o co kaman? Jakoś nie widać efektów pracy Adriana, który jest analitykiem w naszym zespole.
Druga sprawa trener bramkarzy również jakoś do mnie nie przemawia, oprócz szkolenia młodzieżowych reprezentacji Polski to był również trenerem w Stali Mielec, więc jakoś wybitnych osiągnieć nie ma. A też zastanawiam się nad tym czy Dante ma taki zjazd czy już ma wyebane i po prostu nie chce już mu się grać. Już chyba wolałem jak trenerem bramkarzy był Richard.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Reasumując sezon spartaczony na wielu poziomach. Ani nie utrzymaliśmy się, ani nie wykreowaliśmy drużyny, ani nie wprowadzilismy młodych do składu. Marketing oklapl.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To jeden 90 minut, drugi 65.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przede wszystkim Puszcza grala caky sezon brankarzem mlodziezowcem. To powinien byc nasz cel ogarnac bramkarza mlodzuezowca na nowy sezon do 1 skladu. PooytacvwcLegii, Kechu, Pogonii gdzie sa swietne szkolki by kogos nam wypozyczyli na nowy sezon.
Albo gramy Putocznym do konca sezonu i go ogrywamy na nowy sezon.
Albo gramy Putocznym do konca sezonu i go ogrywamy na nowy sezon.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2024, o 10:51 przez HullCityFC, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Dla mnie, w obecnym momencie nieogarnięcie limitu młodzieżowców będzie sabotażem.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
-
- Kontakt:
Zdecydowanie, 100 procent racji.
Pokusiłem się również o drobną analizę tego wszystkiego co się wydarzyło.
1. Trzeba pamiętać o strategicznym celu, jakim była odbudowaa Klubu w perspektywie (z tego co pamiętam 10 lat) i siły i środki widać były zaplanowane na taki czas. Udało się awansować szybko, w końcu sport to sport, ale w najwyższej lidze nie dojechała struktura zarządcza tj. mało ludzi, nie ten materiał ludzki do komórki "operacyjnej" w tej lidze - (co podkreślał trener Skrobacz, natomiast pytanie, czy dobrze, że to robił publicznie).
2. Trzeba pamiętać, że wiele meczy w I lidze żeśmy przepychali, dosłownie. Na tym poziomie zdarzały się ciężkie mecze, co dopiero klasę rozgrywkową wyżej. Dlatego też sądzę, że nie do końca uprawnione są słowa o szybkim powrocie. Jesteśmy de facto w połowie drogi do odbudowy Klubu.
3. Żeby wrócić do Ekstraklasy w przyszłym sezonie, musimy przynajmniej zachować dynamikę przychodów z tego sezonu, a to oznacza, że musi być ktoś sprzedany, kto realnie uzupełni budżet lub Kibice wykupią taką ilość karnetów, żeby ten wpływ zapewnić (nie analizowałem raportów finansowych, także to tak tylko pobieżne stwierdzenia).
4. Sportowo - jak ktoś odkopie jakiegoś mojego posta z jesieni, twierdziłem, że do końca rundy musi być zachowany spokój jeśli chodzi o roszady. Śledząc forum część z Was podziela tę opinię. Być może tych punktów byłoby więcej na dziś. Do trenera Niedźwiedzia mam jedną uwagę, że widząc, że coś przestało "żreć", dalej gramy to samo. Nie wiem, czy tak powinna się zachowywać drużyna broniąca się do pewnego czasu przed spadkiem (na warsztacie się nie znam, analizuję tylko fundamenty

Reasumując, trzeba wrócić do pracy u podstaw. Sezon w ekstraklasie potraktować jako coś ekstra, jakąś fluktuację zajebistą na rynku, którą "firma" wykorzystała. Teraz mamy w mieście gospodarza, który chce uczynił z Ruchu perłę w koronie, wokół niego również miasto rozwijać. Zarządzający Klubem muszą zakasać rękawy, ocenić na chłodno korzyści vs. straty, my musimy zrobić finansowo i kibicowsko jeszcze więcej, żeby ten proces dalej przebiegał pozytywnie.