Wybory Samorządowe 7.04.2024

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
sabereR
Kontakt:

Re: Wybory Samorządowe 7.04.2024

#196 Post autor: sabereR » 21 mar 2024, o 23:08

Modlić się żeby łysy na tej debacie się pojawił. Debaty potrafią całkowicie zmienić oblicze wyborów.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#197 Post autor: gerhat » 22 mar 2024, o 05:28

realmaniak pisze:
21 mar 2024, o 21:03
Czemu nie ma tego stanowiska na naszych oficjalnych kanałach, strona fb itp? Skoro Prezes i reszta pracowników ryzykując utratę stanowisk postawili wszystko na Ruch tym bardziej my jako kibice po raz kolejny nie możemy zawieźć, chorzowianie wiadomo co mają zrobić reszta kibiców mająca znajomych i rodziny w Chorzowie namawiać, przekonywać do Szymona a zniechęcać do głosowania na łysego ***** :mur: .
Już się nie mogę doczekać tej "ciszy" wyborczej na Puszczy :hyhy:
Przeczytaj sobie to oświadczenie. Na samym początku masz napisane że poparcia Szymonowi udzieliły osoby prywatne a nie klub, dlatego oficjalne kanały Ruchu
Tego nie publikują.

scaneRboy
Kontakt:

#198 Post autor: scaneRboy » 22 mar 2024, o 07:09

ogólnie jest to dość przygnębiająca sytuacja. Klub był, jest i będzie odbudowywany wysiłkiem bardzo wielu osób do których też zaliczają się mieszkańcy miasta jako obywatele i podatncy. Myślę, że to trzeba podkreślić, ta sprawa dotyczy każdego z nich.

Oprócz pustych obietnic i lawirowania/ściemniania czy jak to zwał, obecny prezydent dopuszcza się grzechu wykorzystania pieniędzy mieszkańców w kampanii wyborczej. Pierwszy przypadek, to szeroko omawiany już przed laty wywalenie pieniędzy na projekt stadionu, tylko po to, żeby do pokazać mediom i schować do szafy. Teraz, jak się dobrze przyjrzeć jest to samo. Z jednej strony mieszkaniec miasta płaci na utrzymanie klubu, dokłada, obejmuje udziały, ale z drugiej strony robi to w sposób pozbawiony wizji, koncepcji, planu co powoduje tylko tyle, że tych pieniędzy będzie potrzebnych coraz więcej aż dojdziemy do momentu kiedy Chorzowa rzeczywiście przestanie być stać na Ruch. Jak ma być inaczej, jeśli zamiast grać z niebieską społecznością fair, mieć odwagę wygłosić swój prawdziwy pogląd i intencje, jakiś program, obecny prezydent gra na niskich tonach próbując straszyć mieszkańców kibicami. Przecież to jest działanie na szkodę klubu, który jest aktywem mieszkańców miasta.

Mam nadzieję, że ten numer po raz kolejny nie przejdzie! Wszyscy wiedzą czym jest Ruch. Każdy ma w rodzinie "kiboli", to są sąsiad, nauczyciel, ksiądz, szef, pracownik, kierowca autobusu którzy wiezie 100osób, sekretarka w niejednym gabinecie ;)

Manifestujmy barwy
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Dżem
Kontakt:

#199 Post autor: Dżem » 22 mar 2024, o 07:42

Prawda jest taka, że zarząd poszedł all in z tym oświadczeniem, i jeśli oni stwierdzili że tak trzeba było to widocznie jest to słuszna decyzja.

Tylko teraz kibice z Chorzowa muszą zrozumieć, że to są wybory o być albo nie być dla Ruchu Chorzów. I to nie jest zdanie na wyrost, wg mnie w razie wygranej Kotali czeka nas zjazd taki jaki przechodziliśmy parę lat temu, Anżej nam tego nie wybaczy a bez wsparcia miasta nie ma szans na utrzymanie klubu na powierzchni przy takich udziałowcach jakich mamy.

Przypnijcie gdzie post na forum i na niebiescy.pl o koncie bankowym na kampanie wyborczą Szymona. Wiadomo najważniejsza jest tzw "kampania szeptana" mieszkańców Chorzowa wśród rodziny i znajomych, ale poza tym można pomyśleć o jakichś piknikach na wiosnę w danych dzielnicach.

Zastanawiam się też czy nie lepiej odpuścić tematu Ruchu w kampanii bo głosy tego elektoratu i tak już Szymon ma, i skupić się np. na seniorach w jakiś sposób.

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#200 Post autor: Konrad » 22 mar 2024, o 07:47

Wg mojej oceny bardzo ważna grupą społeczną do zagospodarowania jest młodzież, szczególnie ta młodzież która w żaden sposób nie jest zaangażowana w nasz Ruch. Mamy dzieci, te dzieci mają mnóstwo znajomych którzy generalnie mają w du*** wybory, bo ich interesuje żeby mieć ciuch, iphona i dostęp do internetu.Wykształćmy w takich osobach przekonanie, że robią coś wielkiego, że są mega ważni dla lokalnej społeczności. Przypilnujmy tą grupę, weźmy za rękę, zaciągnijmy wołami do lokalu niech zagłosują. Truizmem jest twierdzenie, iż to chyba najważniejsze wybory w historii RUCHu, ale zróbmy wszystko co w naszej, żeby odsunąć zło od władzy, żeby każdy z nas patrząc w lustro mógł sobie powiedzieć "zrobiłem wszystko co mogłem dla mojego Klubu, dla mojego miasta".
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

scaneRboy
Kontakt:

#201 Post autor: scaneRboy » 22 mar 2024, o 09:07

Konrad pisze:
22 mar 2024, o 07:47
Wg mojej oceny bardzo ważna grupą społeczną do zagospodarowania jest młodzież, szczególnie ta młodzież która w żaden sposób nie jest zaangażowana w nasz Ruch. Mamy dzieci, te dzieci mają mnóstwo znajomych którzy generalnie mają w du*** wybory, bo ich interesuje żeby mieć ciuch, iphona i dostęp do internetu.Wykształćmy w takich osobach przekonanie, że robią coś wielkiego, że są mega ważni dla lokalnej społeczności. Przypilnujmy tą grupę, weźmy za rękę, zaciągnijmy wołami do lokalu niech zagłosują. Truizmem jest twierdzenie, iż to chyba najważniejsze wybory w historii RUCHu, ale zróbmy wszystko co w naszej, żeby odsunąć zło od władzy, żeby każdy z nas patrząc w lustro mógł sobie powiedzieć "zrobiłem wszystko co mogłem dla mojego Klubu, dla mojego miasta".
Młodzi mają prosty wybór, albo wyjazd w najlepszym wariancie do Krakowa (realnie w pi***-away), albo rozważenie głosowania na Szymona, co być może da szanse zbudowania sobie życia jednak blisko miejsca pochodzenia.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#202 Post autor: heli » 22 mar 2024, o 15:11

Pamiętajcie, że najważniejszy jest by dotarło wszystko do jak największego grona. Przypomnijcie sobie o osobach z którymi może nie mieliście już długo kontaktu napiszcie im krótką wiadomość na facebooku, na whatsappie, messengerze. Nie piszcie tylko o Ruchu. Czas wręcz trochę spamić znajomych. Warto byłoby coś zrobić w stylu łańcuszka wyborczego, który będzie rozsyłany każdemu. Obojętnie czy 80 letniej ciotce, czy kumplowi z podstawówki co nie wiesz czy nadal żyje, nawet osobom co wiesz, że pewnie głosują na kogoś innego.

Tak na szybko
Antyłańcuszek - łańcuszek wyborczy, który nie jest łańcuszkiem.

Łańcuszek powstał by pokazać jak wielu z nas popiera zmiany w Chorzowie.
Czy wiesz, że radni Chorzowa zdecydowali o postawieniu tężni w jednym z najbardziej ruchliwym miejscu miasta? Wraz z zagospodarowaniem Placu Hutników wydano na to prawie 5 milionów złotych. 5 milionów na tężnie znajdującą się przy węźle przesiadkowym i na skrzyżowaniach wielkich komunikacyjnych arterii.
Czy wiesz, że radni Chorzowa zdecydowali o wydaniu środków na inteligentny system nadzoru komunikacyjnego w mieście. Miał stać się rewolucją, a czy nie masz wrażenia, że korki w wielu miejscach są takie jak były? Wydano na to ponad 16,5 miliona złotych
Czy wiesz, że obecna władza chwali się środkami przekazanymi na modernizację stadionu 14-krotnego mistrza Polski, a jednocześnie doprowadziła do sytuacji iż jeden z najbardziej utytułowanych klubów musi grać na wynajmowanych stadionach co skutkuje kolejnymi wydatkami?
Czy wiesz, że były plany przeznaczenia części terenu Chorzowskiego Parku dla developerów czy ograniczenia Żabich Dołów
Czy wiesz, że znaczny teren po zabytkowej rzeźni został przeznaczony pod budowę kolejnego osiedla przez developerów.
To nie jedyne dziwactwa obecnej władzy.

Czas na zmiany
Dlatego powstała Drużyna Szymona Michałka. Znajdziesz tam ludzi z naszych lokalnych społeczności. Są osoby zajmujące się działalnością charytatywną, proekologiczną, historyczną, sportową, emerytów, przedsiębiorców i ludzi związanych ze szkolnictwem.
Zapoznaj się z programem https://szymonmichalek.pl/program i osobami startującymi w twoim okręgu https://szymonmichalek.pl/kandydaci-do- ... a-chorzowa Poznaj, wybierz i zagłosuj już 7.04 w wyborach samorządowych. Osoby z Drużyny Szymona Michałka zostały poparte przez różne czasami wręcz zwalczające się w dużej polityce środowiska.
Łączmy się. Mnóżmy nie dzielmy.

Popierasz Szymona Michałka i jego Drużynę. A może po prostu myślisz, że warto by inni zapoznali się z treścią tej wiadomości? Prześlij wtedy wiadomość do swoich znajomych, rodziny, przyjaciół, sąsiadów, mieszkańców Chorzowa. To nic nie kosztuje, a może doprowadzić do upragnionych zmian w mieście.

Z reguły teraz powinno być podane, że jak go przerwiesz to spadnie na Ciebie 7 lat nieszczęść, ale nie martw się nic takiego się niestanie. Nie chcesz nie musisz nic robić. Oczywiście może to skutkować nieszczęściem Chorzowa, ale te już każdy z nas interpretuje po swojemu.

Szczęśliwego Chorzowa już Czas. Zagłosuj na Szymona Michałka i jego drużynę

można by to pewnie ładnie zmodyfikować lub zrobić spersonalizowany pod kątem różnych grup społecznych, ubarwić graficznie, albo uzupełnić o inne potknięcia AK (to pisałem z pamięci). Ale nie pozwalajcie sobie nie robić nic. Wasz głos jest ważny, ale jeszcze ważniejszy jest głos tych, których uda wam się przekonać do głosowania na Simona.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Mavo1920
Kontakt:

#203 Post autor: Mavo1920 » 22 mar 2024, o 17:36

BAFista pisze:
21 mar 2024, o 21:27
Mavo1920 pisze:
21 mar 2024, o 20:13
mauryc1990 pisze:
21 mar 2024, o 20:07
STS stawia na wygrana Simona 1.6 vs 2.1 na Kotale w I turze. Ciekawe jak to zbadali

Moim zdaniem duże znaczenie miała ilość zebranych podpisów przez Szymona + bardzo aktywna kampania.
Ile zebrał podpisów.?

Ponad 5 tysięcy.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#204 Post autor: Ozor » 22 mar 2024, o 18:43

Jak kibic Ruchu z Chorzowa nie pójdzie na wybory to tak jak by wybrał ponownie Kotale -Nigdy więcej nie wolno tego zrobić , mobilizować namawiać kogo się da jak to mówią w kupie siła 👊

Elmer
Kontakt:

#205 Post autor: Elmer » 22 mar 2024, o 21:05

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#206 Post autor: Mirek » 22 mar 2024, o 21:28

A tu taka ciekawostka z Życia Bytomskiego:
serwis internetowy lokalnapolityka.pl Ogólnopolskiej Grupy Badawczej:
W prognozie podano konkretne przykłady z naszego województwa. I tak dzierżący ster władzy nieprzerwanie od 1998 roku prezydent Żor, Waldemar Socha ma poważne powody do zmartwienia, bo szanse na jego przetrwanie oszacowano na zaledwie 10 procent. To samo dotyczy Małgorzaty Mańki-Szulik, która rządzi sąsiednim Zabrzem od roku 2006. Zdaniem OGM również i ona na 90 proc. pożegna się z ratuszem.
Na drugim biegunie mamy prezydentów, którym prognozuje się niemal pewną reelekcję. Z miast naszego regionu, a w zasadzie najbliższej okolicy są w tej grupie rządzący Piekarami Śląskimi, Katowicami, Chorzowem i Dąbrową Górniczą.

całośc:
https://www.zyciebytomskie.pl/a/wedle-p ... TYdoWeVqvo

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#207 Post autor: HullCityFC » 22 mar 2024, o 21:32

Chwalili sie tym.na tubie Chorzowa z 2 tygodnie temu..mysle ze szanse na pozbycie Kotali sa wieksze niz 10%

Mavo1920
Kontakt:

#208 Post autor: Mavo1920 » 22 mar 2024, o 21:53

Prokotalowe tuby propagandowe w Chorzowie są dość silne, ale myślę że szansa na wykurzenie pasożyta jest duża, - szczególnie jeżeli jeden elektorat zmobilizuje się mocno, a ten drugi raczej będzie bierny. On nie ma w Chorzowie silnego poparcia, po prostu do tej pory reszta nie chciała lub nie mogła zrobić kampanii z prawdziwego zdarzenia, a kumoterstwo i złodziejstwo we władzach miasta było zamiatane pod dywan.

scaneRboy
Kontakt:

#209 Post autor: scaneRboy » 22 mar 2024, o 21:57

Nie ma obiektywnych miernikow. Nikt nie prowadzi sondaży dla konkretnie Chorzowa. Zakłady STS też nie są obiektywne, ponieważ zakładami interesują się ludzie, którzy na codzień interesują się sportem. Zakłady wzajemne są kaulowane w oparciu o to, jak ludzie kupują zakłady.

Jest coś ciekawego. Mianowicie Szymon wzbudza zainteresowanie, a objawia się to na przykład tym, że jego wywiad w Radio Piekary obejrzało 1.5tys. osób, natomiast wywiad z Kotalą około 450 osób.

Przy czym materiał z Kotalą jest już 3 tyg, natomiast z Szymonem 3 dni.

Awatar użytkownika
niebieski19962
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#210 Post autor: niebieski19962 » 22 mar 2024, o 23:45

Jak Szymon coś robi to robi to na serio. Szkoda że nie jestem z Chorzowa bo z czystym sumieniem oddałbym głos. Taki ktoś na szczycie to dopiero coś. Patrząc na Chorzów to wcale się nie rozwija od lat i jest noclegownia Katowic, Gliwic, Lublińca i innych miast.

Wpłacam na kampanię, powodzenia.
Pierwszy mecz: Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok 4:0 10.05.2008
https://www.youtube.com/watch?v=bTE1ru0GVD4 --> ;)

Zablokowany