Miejmy nadzieje ze czyto to forum, i wyciągnie wnioski po przeczytaniu Twoich wskazówek.
Sezon 2023/2024
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Sezon 2023/2024
-
- Kontakt:
A 3 wygrane Puszczy z rzędu były realne? 7 punktów ŁKS-u było realne? My takiej serii jeszcze nie mieliśmy. Mam nadzieję, że w drużynie takich nastrojów nie ma.uszy pisze: ↑19 mar 2024, o 00:13.nierealne,moRi95 pisze: ↑18 mar 2024, o 23:40Wg wyliczeń tego samego autora do utrzymania będzie potrzebne najprawdopodobniej 33 pkt. Czyli w najbliższych 9 meczach musielibyśmy zdobyć 15 pkt...
Przykładowy wariant:
Wygrana: Puszcza (D), Widzew (D), Korona (W), Cracovia (D)
Remis: Lech (D), Radomiak (W), Śląsk (W),
Porażka: Raków (W), Pogoń (W),
Hmmm...![]()
![]()
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Samopoczucie poprawione? Cieszę się że mogłem pomóc
Dopóki matematyka daje szanse to wierze - ta liga jest nieprzewidywalna
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Widzieliscie kalendarz Korony? Oni bez problemu ugraja te 10-12 pkt. Podobnie Piast te 6-8 pkt ugra. Nam 15 pkt nic nie da. Potrzebujemy co najmniej 18.
- 19HKS20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dla mnie Letniowski zagrał solidny mecz, fakt bramki nie strzelił ale on nie jest snajperem od wykańczania sytuacji.
bardziej winniłbym Stipice bo przy obu bramkach mógł się lepiej zachować oraz Kozaka który jak zwykle wybiera dziwne wbory i traci piłkę.
kozak to taki jeździec bez głowy, choć trener go chwalił ze trochę rozruszał ofensywę po zmianie. Fakt to on asystował przy bramce Nowothnego.
Dla mnie właśnie ten drugi dał niezła zmianie i na Raków dałbym szanse gry dwoma napastnikami , co mamy do stracenia?
bardziej winniłbym Stipice bo przy obu bramkach mógł się lepiej zachować oraz Kozaka który jak zwykle wybiera dziwne wbory i traci piłkę.
kozak to taki jeździec bez głowy, choć trener go chwalił ze trochę rozruszał ofensywę po zmianie. Fakt to on asystował przy bramce Nowothnego.
Dla mnie właśnie ten drugi dał niezła zmianie i na Raków dałbym szanse gry dwoma napastnikami , co mamy do stracenia?
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE INO RUCH
-
- Kontakt:
Jeśli chodzi o Kozaka, to jakoś źle się patrzy na to granie tylko lewą nogą. To często spowalnia akcje lub gubi piłkę, ponieważ przekładanie piłki z nogo na nogę zawsze trwa dodatkowy ułamek sekundy i nie zawsze jest akurat najlepszym wariantem. Gdy prowadzi piłkę na prawym skrzydle każdy wie, że nie dojedzie do linii końcowej ze wrzutką w pole karne. Obrońca ma ułatwione zadanie dokładnie o 50%.
On trochę przypomina Bizackiego ale nie jest tak skuteczny. Bizacki tak samo było wiadomo co zrobi - zazwyczaj zdobywał bramki.
On trochę przypomina Bizackiego ale nie jest tak skuteczny. Bizacki tak samo było wiadomo co zrobi - zazwyczaj zdobywał bramki.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- 19Wariat20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dobrze żeś naszkryfloł trochę przypomina Bizackiego . Bizak technicznie to by go jednom dziurkom z nosa wciągnął a drugom wysmarkoł 

- blue
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
100% popieram, z Bielem w bramce derby zagralibyśmy na 0 z tyługerhat pisze: ↑19 mar 2024, o 06:23To była obrona ich bramkarza a nie niecelny strzał do pustaka więc nie mam pretensji do Letniowskiego choć bardzo żałuję że nie wlazło. Wg mnie przedaremny był nasz bramkarz bo dwa razy nie zrobił tego co do niego należy oraz Kozak, który dał fatalną zmianę._BiADACZ_ pisze: ↑19 mar 2024, o 01:04Wystarczyło, żeby ten z... Powstrzymam się... Letniowski strzeliłby, a to że koncertowo to spierdolił to już druga sprawa. Ten chop jest przedaremny.Darth Kabut pisze: ↑18 mar 2024, o 23:12Nie. Tego nie napisałem. Ale Urban wykorzystał czas by ustawić drużynę. Zawołał zawodników, opierdolił. To czasami wystarczy.
Dobrze nam szło w tym momencie i kto wie czy bramka by nie padła?
Na wynik składa się wiele czynników.
Wystarczy przypomnieć derby na śniegu. Do momentu wyłączenia jupiterów i super oprawy szło nam jak po grudzie a potem... każdy pamięta.
Mecz zjebaliśmy tym, że mając sytuację na początku meczu (Letniowski) nie potrafiliśmy tego wykorzystać a prowadząc od 5min meczu 1:0 mielibyśmy szczewa jak na widelcu i kontrolować spotkanie
Trener bramkarzy powinien to zauważyć bo w Mielcu torman też był bardzo elektryczny i przy dwóch bramach mógł zachować się zdecydowanie lepiej o potencjalnej czerwonej nie wspomnę za łapanie bała poza polem karnym. Bielecki zawalił jeden tor z Legią, drugi z Pogonią i został skreślony bo nagle waga stała się problemem a w I lidze nie przejmowano się tym. Kuba wybronił nam wiele meczy z nadwagą, miał trzech następców, którzy nie wybronili nam jak dotąd żadnego meczu.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Czemu Korona bez problemu miałaby ugrać więcej niz 9 pkt? Oczywiście zakładam nasze zwycięstwo tam bo w innym przypadku nawet nie momy o czym godać. Mają wyjazdy na Widzew, Wartę, Puszczę, Jagiellonię i Lecha. Powiedzmy że z tych wyjazdów przywiozą 2-3 pkt. Poza nami mają u siebie: Stal, Radomiaka i Piasta. Więcej niż 6 pkt z tego nie zrobią.HullCityFC pisze: ↑19 mar 2024, o 08:49Widzieliscie kalendarz Korony? Oni bez problemu ugraja te 10-12 pkt. Podobnie Piast te 6-8 pkt ugra. Nam 15 pkt nic nie da. Potrzebujemy co najmniej 18.
Jeżeli wygramy z nimi na wyjeździe (co jest kluczowe), to Korona więcej niż 9 pkt nie ugra moim zdaniem.
- 19Wariat20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Czy Korona ugro 6 pkt czy 9 to nimo znaczenia. My ich już niy dogoniymy!!!
Jo wiym,że wiara wiarą ale realnie cza patrzeć .
Jo sie cały czos łudził co szpil z Widzewem bydzie o coś i bydzie ok 45-48 tyś ludzi.
Jednak niestety tak niy bydzie ...
Jo wiym,że wiara wiarą ale realnie cza patrzeć .
Jo sie cały czos łudził co szpil z Widzewem bydzie o coś i bydzie ok 45-48 tyś ludzi.
Jednak niestety tak niy bydzie ...
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To jest wszystko gdybanie, ale zbyt duzo musi sie wydarzyc bysmy sie utrzymali
- Musimy zdobyc ponad 15 pkt w 9 kolehkqch, chociaz w 25 zrobilismy ledwie 18
- Musimy wygrac co najmniej 4 razy, choc do tej pory wygralismy ledwie 2
- Musimy wygrac i z Puszcza iz Korona
- w meczu Puszcza- Korona musi pasc remis
- Zarowno Puszcza jak i Korona musza kopac sie po czole.
Ja wierze do konca, ale to jest praktycznie niemozliwe bysmy sie utrzymali
-
- Kontakt:
Ruch musi wygrać z Puszczą i Koroną i odrobić po 3 punkty do każdej z tych drużyn w pozostałych 8 kolejkach...HullCityFC pisze: ↑19 mar 2024, o 12:26To jest wszystko gdybanie, ale zbyt duzo musi sie wydarzyc bysmy sie utrzymali
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
I nie dac sie wyprzedzic LKS-iwi. My nawet w tabeli wiosny jestesmy w strefie spadkowej.
-
- Kontakt:
Czy nie byłoby dobrym pomysłem, żeby wjechać naszym chłopakom na trening?
NIE CHODZI MI O ŻADNĄ WIOCHĘ!!!
Patrzcie, w meczu z Piastem szło naprawdę dobrze i ładnie wygraliśmy, potem przyszła sraczka z Mielcem i porażka, potem chłopaki na pewno się mobilizowali, ale ze szczewem nie wyszło. Chodzi o to, żeby się cofnąć o te dwa kroki i w te dwa tygodnie odbudować się fizycznie i mentalnie.
Wiara w końcowy sukces jest bardzo ważna, tak samo w zwycięstwie i porażce powinniśmy być razem... uda się!!!
NIE CHODZI MI O ŻADNĄ WIOCHĘ!!!
Patrzcie, w meczu z Piastem szło naprawdę dobrze i ładnie wygraliśmy, potem przyszła sraczka z Mielcem i porażka, potem chłopaki na pewno się mobilizowali, ale ze szczewem nie wyszło. Chodzi o to, żeby się cofnąć o te dwa kroki i w te dwa tygodnie odbudować się fizycznie i mentalnie.
Wiara w końcowy sukces jest bardzo ważna, tak samo w zwycięstwie i porażce powinniśmy być razem... uda się!!!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Marcin Brosz został nowym trenerem Bruk-Betu Termaliki Nieciecza. 50-latek, który związał się z klubem umową obowiązującą do czerwca 2025 roku, zastąpi na tym stanowisku Jakuba Drwala.