Sezon 2023/2024
-
- Kontakt:
Re: Sezon 2023/2024
mielismy wszytko w tym meczu zeby wygrac
super publike
bardzo dobry doping
dobre wejscie w mecz gdzie Gornik nie wiedzial przez pierwsze 15 minut co sie dzialo
kontrole nad meczem
sorry ale wiecej sie nie da miec i nic nie ugrac
prawda jest taka ze zarowno za czasow Skrobacza, Wosia i teraz Niedzwiedzia prawie w kazdym meczu robimy jeden/dwa (wiel)bledy ktore koncza sie strata gola
na spokojnie zobaczylem gole i ...
czy sytuacja straty Kozaka to nie wypisz wymaluj kalka straty Monety w meczu z Legia?
Moje pytanie jaki jest plan w przypadaku takich strat gdzie skrzydlo wyglada na kompletnie odkryte?
rzuty wolne/rozne.... kolejna czarna dziura
nie wiem czy brakuje centow bo jak wszedl Szur z Novotnym wygladalo to juz lepiej
Koziego za ten mecz mozna ganic ale to po jego dosrodkowaniu padl gol,
Monete mozna krtytykowa ze nie dojezdza do e-klasy ale tez po jego podaniu padla bramka
super publike
bardzo dobry doping
dobre wejscie w mecz gdzie Gornik nie wiedzial przez pierwsze 15 minut co sie dzialo
kontrole nad meczem
prawda jest taka ze zarowno za czasow Skrobacza, Wosia i teraz Niedzwiedzia prawie w kazdym meczu robimy jeden/dwa (wiel)bledy ktore koncza sie strata gola
czy sytuacja straty Kozaka to nie wypisz wymaluj kalka straty Monety w meczu z Legia?
Moje pytanie jaki jest plan w przypadaku takich strat gdzie skrzydlo wyglada na kompletnie odkryte?
nie wiem czy brakuje centow bo jak wszedl Szur z Novotnym wygladalo to juz lepiej
Monete mozna krtytykowa ze nie dojezdza do e-klasy ale tez po jego podaniu padla bramka
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
-
- Kontakt:
Wystarczyło w jednym i drugim przypadku sfaulować w środku pola. Kartka i tyle. Akcji nie ma.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
kroy pisze: ↑17 mar 2024, o 23:12No ale nie zgadzasz się z tym stwierdzeniem?Mavo1920 pisze: ↑17 mar 2024, o 21:57Niesamowite jest to jak alkoholik Kowalczyk w lidze minus chwali Urbana za taktykę w meczu z nami, postawili autobus i mieli xgoals na poziomie 0,5 i przepchnęli mecz na gigantycznym farcie, jednocześnie zaczynają stawiać tezy że Urban byłby dobry na selekcjonera XDDDDDDDDDDDD eksperci
Górnik dobrze mecz taktycznie rozegrał a Urban to świetny trener i uważam że zasługuje kiedyś być selekcjonerem.
Gdyby dobrze zagrał taktycznie to nie mielibyśmy nic z gry, w sytuacji w których jest taka różnica punktowa w tabeli, oni robią obronę Częstochowy a my i tak mamy swoje sytuacje - to tezy o kunszcie Urbana to zwyczajna kpina z logiki. A to, że my się potykamy o własne nogi nie potrafimy trafiać do prostokąta to już inna kwestia. Co do selekcjonera to nie wiem, ale nie postawiłbym go raczej wyżej od Probierza. Każdy jest mądry w gębie dopóki nie musi wejść do tej zjebanej, reprezentacyjnej szatni.
- Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dwukrotnie kontrolę meczu traciliśmy po przerwach na rozwianie dymu,AndRe pisze: ↑18 mar 2024, o 10:48mielismy wszytko w tym meczu zeby wygrac
super publike
bardzo dobry doping
kontrole nad meczem
Resztę niech każdy sobie dopowie...
- _BiADACZ_
- Kontakt:
Chcesz powiedzieć, że to wina Ultras Niebiescy, że przejebaliśmy szpil?
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."
-
- Kontakt:
Też mi się wydaje że warto by postawić na Somę bo chłop ma większą siłę przebicia w polu karnym i jest dużo groźniejszy w strzałach, potrafi się znaleźć, Szczepan niestety żeby oddać sensowny strzał to musi se 3 razy bal poprawić, a tu nie ma na to czasu.
Z perspektywy tego jak układa się ten sezon brak sensownego napastnika pogrąża nas chyba najbardziej.
-
- Kontakt:
Myślę, że na drugi raz piłkarze i sztab muszą być gotowi na taką sytuację. To piłka, święto i takie sytuacje będą, bo ubarwiają mecz. Czasami przeszkodzą, czasami pomogą. Może warto wybrać odpowiedni moment na pio, być elastycznym (nie wiem jak to wygląda od kuchni, może się nie da).
Tyle przemyśleń pilnika, który na wyjazdach jakieś race 25 lat temu odpalał

- KamilPøl
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Masz rację trzeba następnym razem ustalić minutę odpalenia piro żeby piłkarzom nie przeszkodzićElmer pisze: ↑18 mar 2024, o 22:44Myślę, że na drugi raz piłkarze i sztab muszą być gotowi na taką sytuację. To piłka, święto i takie sytuacje będą, bo ubarwiają mecz. Czasami przeszkodzą, czasami pomogą. Może warto wybrać odpowiedni moment na pio, być elastycznym (nie wiem jak to wygląda od kuchni, może się nie da).
Tyle przemyśleń pilnika, który na wyjazdach jakieś race 25 lat temu odpalał![]()

1933•1934•1935•1936•1938•1951•1952•1953•1960•1968• 1974•1975•1979•1989
-
- Kontakt:
Nie zrozumiałeś. Trudno.KamilPøl pisze: ↑18 mar 2024, o 22:48Masz rację trzeba następnym razem ustalić minutę odpalenia piro żeby piłkarzom nie przeszkodzićElmer pisze: ↑18 mar 2024, o 22:44Myślę, że na drugi raz piłkarze i sztab muszą być gotowi na taką sytuację. To piłka, święto i takie sytuacje będą, bo ubarwiają mecz. Czasami przeszkodzą, czasami pomogą. Może warto wybrać odpowiedni moment na pio, być elastycznym (nie wiem jak to wygląda od kuchni, może się nie da).
Tyle przemyśleń pilnika, który na wyjazdach jakieś race 25 lat temu odpalał![]()
![]()
- Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie. Tego nie napisałem. Ale Urban wykorzystał czas by ustawić drużynę. Zawołał zawodników, opierdolił. To czasami wystarczy.
Dobrze nam szło w tym momencie i kto wie czy bramka by nie padła?
Na wynik składa się wiele czynników.
Wystarczy przypomnieć derby na śniegu. Do momentu wyłączenia jupiterów i super oprawy szło nam jak po grudzie a potem... każdy pamięta.
Mecz zjebaliśmy tym, że mając sytuację na początku meczu (Letniowski) nie potrafiliśmy tego wykorzystać a prowadząc od 5min meczu 1:0 mielibyśmy szczewa jak na widelcu i kontrolować spotkanie
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wg wyliczeń tego samego autora do utrzymania będzie potrzebne najprawdopodobniej 33 pkt. Czyli w najbliższych 9 meczach musielibyśmy zdobyć 15 pkt...
Przykładowy wariant:
Wygrana: Puszcza (D), Widzew (D), Korona (W), Cracovia (D)
Remis: Lech (D), Radomiak (W), Śląsk (W),
Porażka: Raków (W), Pogoń (W),
Hmmm...

Przykładowy wariant:
Hmmm...

-
- Kontakt:
.nierealne,moRi95 pisze: ↑18 mar 2024, o 23:40Wg wyliczeń tego samego autora do utrzymania będzie potrzebne najprawdopodobniej 33 pkt. Czyli w najbliższych 9 meczach musielibyśmy zdobyć 15 pkt...
Przykładowy wariant:
Hmmm...![]()
![]()
- _BiADACZ_
- Kontakt:
Wystarczyło, żeby ten z... Powstrzymam się... Letniowski strzeliłby, a to że koncertowo to spierdolił to już druga sprawa. Ten chop jest przedaremny.Darth Kabut pisze: ↑18 mar 2024, o 23:12Nie. Tego nie napisałem. Ale Urban wykorzystał czas by ustawić drużynę. Zawołał zawodników, opierdolił. To czasami wystarczy.
Wystarczy przypomnieć derby na śniegu. Do momentu wyłączenia jupiterów i super oprawy szło nam jak po grudzie a potem... każdy pamięta.
Mecz zjebaliśmy tym, że mając sytuację na początku meczu (Letniowski) nie potrafiliśmy tego wykorzystać a prowadząc od 5min meczu 1:0 mielibyśmy szczewa jak na widelcu i kontrolować spotkanie
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To była obrona ich bramkarza a nie niecelny strzał do pustaka więc nie mam pretensji do Letniowskiego choć bardzo żałuję że nie wlazło. Wg mnie przedaremny był nasz bramkarz bo dwa razy nie zrobił tego co do niego należy oraz Kozak, który dał fatalną zmianę._BiADACZ_ pisze: ↑19 mar 2024, o 01:04Wystarczyło, żeby ten z... Powstrzymam się... Letniowski strzeliłby, a to że koncertowo to spierdolił to już druga sprawa. Ten chop jest przedaremny.Darth Kabut pisze: ↑18 mar 2024, o 23:12Nie. Tego nie napisałem. Ale Urban wykorzystał czas by ustawić drużynę. Zawołał zawodników, opierdolił. To czasami wystarczy.
Trener bramkarzy powinien to zauważyć bo w Mielcu torman też był bardzo elektryczny i przy dwóch bramach mógł zachować się zdecydowanie lepiej o potencjalnej czerwonej nie wspomnę za łapanie bała poza polem karnym. Bielecki zawalił jeden tor z Legią, drugi z Pogonią i został skreślony bo nagle waga stała się problemem a w I lidze nie przejmowano się tym. Kuba wybronił nam wiele meczy z nadwagą, miał trzech następców, którzy nie wybronili nam jak dotąd żadnego meczu.
-
- Kontakt:
Co do sytuacji Letniowskiego - to już po fakcie - ale za blisko podszedł bramkarza (powinien oddawać strzał wcześniej) ale nic mnie tak na meczu nie wkur.... jak mu zdjęli piłka z nogi na jakimś 20-25 metrze przy okazji do oddania strzału
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."