Ruch Chorzów - !Gormik Zabrze 16.03.24, sobota 17.30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
kris.mu
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - !Gormik Zabrze 16.03.24, sobota 17.30

#361 Post autor: kris.mu » 17 mar 2024, o 15:00

Podsumować straty , pismo do Szczewnika o pokrycie strat i zakaz wjazdu tej hołoty dopóki nie uregulują czyli jak sądzę "dożywotni"
My nie jeździmy tam to i te ku*** w doma se ostaną
Bo są równi i równiejsi...

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#362 Post autor: Scypion » 17 mar 2024, o 15:12

kris.mu pisze:
17 mar 2024, o 15:00
Podsumować straty , pismo do Szczewnika o pokrycie strat i zakaz wjazdu tej hołoty dopóki nie uregulują czyli jak sądzę "dożywotni"
My nie jeździmy tam to i te ku*** w doma se ostaną
I natychmiast uruchomic PZPN, dochodzić tez odszkodowania na drodze cywilnej. Niech ku*** spłacają. To juz nie pierwszy przypadek.

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#363 Post autor: jalboss » 17 mar 2024, o 15:20

DaReQ93 pisze:
17 mar 2024, o 14:47
z profilu Stadion Śląski:
Za nami 123. Wielkie Derby Śląska, które po 15 latach przerwy odbyły się znów na Stadionie Śląskim z udziałem ponad 38-tysięcznej publiczności.

Z pewnością było to piłkarskie święto, jednak niestety oględziny dokonane po meczu przez organizatora - Klub Ruch Chorzów oraz pracowników Stadionu wykazały znaczne zniszczenia w sektorze gości. Zdewastowane zostały toalety, w których wyrywano drzwi, kabiny WC, grzejniki, kafelki ze ścian. Wyłamane zostało też wejście do znajdującej się na terenie sektora gości serwerowni, gdzie zastały powyrywane kable i zniszczony tworzący ją sprzęt. Na szczęście dzięki sprawnej reakcji pracowników Stadionu Śląskiego i zastosowanym procedurom nie było konieczności przerywania meczu pomimo tych uszkodzeń.

Obecnie trwa szczegółowa weryfikacja i szacowanie strat, a o dalszych krokach będziemy informować w kolejnych komunikatach.

Mamy nadzieję, że kolejne mecze - tak jak wcześniejsze - będą odbywać się w spokojnej atmosferze i przy wspaniałym dopingu, z którego słynie Stadion Śląski.
Błąd - właśnie mieli go przerwać.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

Marcus
Kontakt:

#364 Post autor: Marcus » 17 mar 2024, o 15:43

Pamiętajmy, że straty to nie tylko zniszczenia, ale też brak przychodów z sektora gosci z dnia meczowego, jeżeli faktycznie zostanie zamknięty do końca sezonu.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#365 Post autor: Scypion » 17 mar 2024, o 15:47

Marcus pisze:
17 mar 2024, o 15:43
Pamiętajmy, że straty to nie tylko zniszczenia, ale też brak przychodów z sektora gosci z dnia meczowego, jeżeli faktycznie zostanie zamknięty do końca sezonu.
I o odszkodowanie z tytułu utraconych przewidywanych zysków należy tez sie zwrócić. Do szczew z wezwaniem do zapłaty i od razu do sądu. Znaleźć dobrego papugę, obiecać mu 50% pozyskanej kwoty i jazda z ku***mi.

arcio
Kontakt:

#366 Post autor: arcio » 17 mar 2024, o 15:59

Marcus pisze:
17 mar 2024, o 15:43
A kto nam sektor gości zamyka? Zniszczenia są głównie na zapleczu więc naprawić, fakturę wysłać do zabrza, a jak nie zapłacą w ciągu 2 tygodni to sprawę do sądu.
Po takich rzeczach zamknąć sektor goście ale tylko dla nich i już dzis wysłać zdjęcia do PZPN wraz z opisem że takich gości nie obsługujemy
nigdy nie jest za późno

Dżem
Kontakt:

#367 Post autor: Dżem » 17 mar 2024, o 16:02

Ja mam dalej dużego kaca psychicznego po wczorajszym meczu i zazdroszczę tym tutaj którzy potrafili przejść porządku dziennego z tym.
pr***ebać dwa razy derby w sezonie to nie powinno się wydarzyć i tyle. Dość mam już czytania o pechu co kolejkę, bo pecha można mieć w jednym, dwóch meczach. To jest po prostu brak umiejętności ekstraklasowych większości zawodników i tyle.
Tak samo jak statystyczym jest fakt, że narazie Woś lepiej punktował niż Niedzwiedź i to bez Vlkanowy, Dadoka, Josemy czy Stępińskiego.
Za ładną grę nikt punktów nie daje. Oceniać poszczególnych zawodników nie będę, zrobię wyjątek tylko dla jednego.

Kozak - Gość mnie wczoraj doprowadził do szewskiej pasji. Druga bramka w 100 procentach jego, jak takie coś odjebiesz to nawet go pociagnij za tą koszulkę i dostań żółtą kartkę a on za nim biegł jak kompletna pi***. Ale to mnie nawet nie wkurwiło tak jak pod koniec gdzie w polu karnym jest z 7 naszych zawodników, on ma miejsce na dośrodkowania z super pozycji to przyjmuje, zastanawia się 5 sekund co zrobić i idzie w drybling.
I teraz albo jest po prostu mało inteligetny albo śrubuje średni wynik udanych dryblingów na mecz (pamiętam że po jesieni był w czołówce) i bardziej niż na utrzymaniu Ruchu zależy mu na angażu po sezonie.

Czuję że po 4 pięknych latach idzie okres marazmu, i najgorsze jest to że nie wydaje mi się byśmy znów byli na niego przygotowani. Obyśmy znów wrócili silniejsi.

Awatar użytkownika
cisiu
Kontakt:

#368 Post autor: cisiu » 17 mar 2024, o 16:09

Dżem pisze:
17 mar 2024, o 16:02
Ja mam dalej dużego kaca psychicznego po wczorajszym meczu i zazdroszczę tym tutaj którzy potrafili przejść porządku dziennego z tym.
pr***ebać dwa razy derby w sezonie to nie powinno się wydarzyć i tyle. Dość mam już czytania o pechu co kolejkę, bo pecha można mieć w jednym, dwóch meczach. To jest po prostu brak umiejętności ekstraklasowych większości zawodników i tyle.
Tak samo jak statystyczym jest fakt, że narazie Woś lepiej punktował niż Niedzwiedź i to bez Vlkanowy, Dadoka, Josemy czy Stępińskiego.
Za ładną grę nikt punktów nie daje. Oceniać poszczególnych zawodników nie będę, zrobię wyjątek tylko dla jednego.

Kozak - Gość mnie wczoraj doprowadził do szewskiej pasji. Druga bramka w 100 procentach jego, jak takie coś odjebiesz to nawet go pociagnij za tą koszulkę i dostań żółtą kartkę a on za nim biegł jak kompletna pi***. Ale to mnie nawet nie wkurwiło tak jak pod koniec gdzie w polu karnym jest z 7 naszych zawodników, on ma miejsce na dośrodkowania z super pozycji to przyjmuje, zastanawia się 5 sekund co zrobić i idzie w drybling.
I teraz albo jest po prostu mało inteligetny albo śrubuje średni wynik udanych dryblingów na mecz (pamiętam że po jesieni był w czołówce) i bardziej niż na utrzymaniu Ruchu zależy mu na angażu po sezonie.

Czuję że po 4 pięknych latach idzie okres marazmu, i najgorsze jest to że nie wydaje mi się byśmy znów byli na niego przygotowani. Obyśmy znów wrócili silniejsi.

Dżemiku mom tak samo😐😐 jeszcze brak perspektyw na wybudowanie stadionu ...kaj tu szukać pozytywów??
--------------------Na Zawsze Niebieski----------------------
---------------------Na Zawsze Ruch--------------------------

doctoR
Kontakt:

#369 Post autor: doctoR » 17 mar 2024, o 16:28

U nas podobno rozjebane kible... Szkoda strzępić ryja, ma ktoś foty "naszych" zniszczeń?

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#370 Post autor: Scypion » 17 mar 2024, o 16:29

W 38 tysiacach kibiców na stadionie. W nadal zyczliwej nam prasie i mediach. W ogromnym potencjale tego klubu. Problemy sa dwa, ale gigantyczne. Skrajnie niechętne nam władze miejskie (na to mozna wiele zaradzic w wyborach) i wybitnie niekorzystny uklad wlascielski. Bez rozwiazania tych dwoch problemów nigdy nie zakoncyzmy sukcesem odbudowy. Kurczyka z Bikiem nie wykupimy, ale przy urnie wyborczej należy swoje zrobic.

Lothar Ślązok
Kontakt:

#371 Post autor: Lothar Ślązok » 17 mar 2024, o 16:35

Można podsumować, walczymy jak nigdy (lub rzadko kiedy) a przegrywamy (lub czasem remisujemy) jak zawsze.
Zabrakło wykończenia kilku akcji a i torman nie jest ostatnio naszą wartością dodaną...

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#372 Post autor: jajo » 17 mar 2024, o 16:40

W sadzie to uja od nich dostaniemy.
tu trzeba w koncu mocno pressowac pzpn. jak nie zaplaca to neich nie dostana licencji.
nie tylko za zniszczenia ale i stracone z wplywy z nastepnych gosci.

a propos tej naszej dupowatosci.
gol na 1-0. Zabol lezy do skutku. Az Marciniak dojdzie do monitora.
Swedrowski mial w Zabrzu robic to samo, lezec az sie Musial nie wybierze do monitora.

pilkarsko kolejny mecz w ktorym jestesmy lepsi. frustracja tutaj przemawia ale no nie zaslugujemy na spadek.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Jadajada
Kontakt:

#373 Post autor: Jadajada » 17 mar 2024, o 17:10

Wszystkim obecnym szczewom na tym meczu wsadzic zakaz stadionowy. Podolski i spolka lataja po meczu z koszulkami tej bolszewickiej bojowki. Chce byc twarza torcidy to niech zbiera teraz baty

alieu
Kontakt:

#374 Post autor: alieu » 17 mar 2024, o 18:49

Też jestem ciekawy czy są jakieś zniszczenia po naszej stronie. Dziennik Zachodni już wrzuca nas do jednego wora z żabolami. Jak się okaże, że to nie prawda albo u nas zniszczenia są symboliczne to trzeba coś zrobić z tą gazetą bo oni są niby nasi, miejscowi, a niezbyt precyzyjni i rzetelni (i to chyba nie przypadek).

scaneRboy
Kontakt:

#375 Post autor: scaneRboy » 17 mar 2024, o 19:25

A pisałem, żeby nie otwierać sprzedaży.

Pisalem, że wystarczy 10-20 osób z gwarancją bezkarnosci.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

ODPOWIEDZ