Wybory Samorządowe 7.04.2024

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Wybory Samorządowe 7.04.2024

#76 Post autor: kroy » 4 mar 2024, o 23:50

Scypion pisze:
4 mar 2024, o 22:17
kroy pisze:
4 mar 2024, o 21:37
Scypion pisze:
4 mar 2024, o 21:12
Szczytem hipokryzji jest sytuacja gdy partia, ktora zatrudniała pablo moralesa ( i pewnie wielu innych trolli) opłacała sok z buraka narzeka na hejt...
I jeszcze żeby było śmieszniej jest koalicjantem
Partii która popiera Szymona Michałka ;)
Przystawka to nie koalicjant
Oj tutaj się nie zgodzę. Hołownia to nie Kukiz który da się łatwo połknąć. Jakby nie patrzeć w parlamencie i rządzie Szymona i Kotali zaplecza polityczne są razem dlatego tym bardziej zaskakuje mnie otwarta wojna. Jestem ciekaw jak to się lokalnie rozwinie i czy Kotala ma plecy w PO czy po prostu jest zdesperowany.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

JEDI_V
Kontakt:

#77 Post autor: JEDI_V » 5 mar 2024, o 06:42

Juz sie zaczela kampanio lysego ciula i radnych, w radiu piekary godali ze zlozyl do prokuratury ze mu wtos smiercia grozi, a radnemu pomalowali dom, ch***
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

Awatar użytkownika
atleticomadryt
Kontakt:

#78 Post autor: atleticomadryt » 5 mar 2024, o 07:40

Chce w parszywy sposob odwrocic uwage od najwazniejszej sprawy do ktorej zostal mianowany bo innego zadania w swojej nedznej dzialalnosci na sterach wladzy nie ma jak tylko i az wybudowac dom z murawa i trybunami co dla niego jest kosmiczna trunoscia wiec niech honorowo zrezygnuje i podda sie torujac droge dla kandydata z prawdziwa wizja rozwoju miasta dzieki budowie stadionu i przyciagania nowych inwestorow.
„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#79 Post autor: Scypion » 5 mar 2024, o 07:43

JEDI_V pisze:
5 mar 2024, o 06:42
Juz sie zaczela kampanio lysego ciula i radnych, w radiu piekary godali ze zlozyl do prokuratury ze mu wtos smiercia grozi, a radnemu pomalowali dom, ch***
Sam sobie pewnie grozi. Zagranie jak plotka o rzekomym zamachu na Komorowskiego, jak samookaleczenie Osyry. Itp. Niestety platworma ub-watelska ma opanowane tego typu zagrnia socjotechniczne. Wielu ludzi z głupoty lub naiwnosci na to się chyto

scaneRboy
Kontakt:

#80 Post autor: scaneRboy » 5 mar 2024, o 07:52

kroy pisze:
4 mar 2024, o 23:50
tym bardziej zaskakuje mnie otwarta wojna.
no jest to godne zastanowienia. Wydaje mi się, ze jest to próba wyrolowania ze sceny politycznej wszelkich ugrupowań prawicowych (prawicowych w rozumieniu antyunijnych, czy nawet eurorealistycznych i co najważniejsze proamerykańskich). Podobnie jak wcześniej zmarginalizowano SLD, powstała sztuczna wojna, podział sceny na PO i PIS, rozbudzono takie emocje, ludzie tak weszli w ten "konflikt", że zapomnieli o SLD. Ugrupowania lewicowe (w rozumieniu prorosyjskie) są na marginesie sceny, ale nie zniknęły, są zamrożone, nieaktywne. Wg mnie plan polega na tym, że za jakiś-niezbyt odległy czas Kaczyński odejdzie na emeryturę, PIS się podzieli, a w tym samym czasie P2050 "skonfliktuje" się z PO. Pozostanie następny sztuczny konflikt pomiędzy PO a P2050, będą niby się kłócić, ale tak naprawdę oba obozy lewackie i uznające prymat Berlina/Brukseli. Rządź i dziel. To jest bardzo duże uproszczenie oczywiście. Z za Hołowni też gdzieniegdzie wystają łapy Amerykanów, ale ze wskazaniem na lewaków z Partii Demokratycznej. To jest długi i nieoczywisty temat. Niemniej międzynarodowa polityka jest dużo ciekawsza niż lokalna wojenka plemienna, gdzie miernoty potrafią się qrwić za passata albo 6 dni grzania dupska na Seszelach po sezonie. Kiedyś, gdy wypali się konflikt pomiędzy Zachodem a BRICS, w której wojna na Ukrainie jest preludium zapanuje pokój, kraje się dogadają na nowych warunkach i wiele wskazuje na to, że znów będziemy przedmiotem dealu (w szczególności nasz bogaty Śląsk). Mam tylko nadzieję, że nasze dzieci nie będą do siebie strzelać, że nie damy się aż tak na siebie napuścić.

Tak już bliżej nas, to polecam przyglądanie się ministerstwu przemysłu, które powstało w Katowicach. Ja rozumiem, że to są pieniądze dla swoich. Rozumiem, że wg planu w tym ministerstwie ma być dzielona duża część funduszy z KPO na tzw zielony przemysł. Po pierwsze duża część tych pieniędzy rozejdzie się we mgle (bez wdawania się w szczegóły administracja to 60-80% kosztów). Po drugie nikt do tej pory nie wyjaśnił w sposób zrozumiały w jaki sposób tzw. zielony ład ma być szansą na rozwój jeśli jest niczym innym jak nakładaniem kosztów, czyli pogorszeniem konkurencyjności. W co konkretnie oni chcą zainwestować pozostałą część pieniędzy, żeby zapewnić stabilne źródło utrzymania społeczeństwa na następne pokolenia. Michalik coś tam nabąknął o remoncie kamienic na cwajce z KPO, no spoko, ale jak się tym ludziom nie da stabilnej roboty, to te kamienice szybko zamienią się w slumsy. Moim zdaniem to są wszystko mrzonki i liczą się tylko obrywy z KPO dla kolesi. Jeśli się mylę, a chciałbym - to bardzo bym sobie życzył, żeby ktoś mi to wytłumaczył bez ekozaklęć, bo póki co te kropki się nie łączą.

JEDI_V pisze:
5 mar 2024, o 06:42
no i czego nie rozumiecie? Od tego jest swój prokurator i swoje media, żeby było jak trzeba. Do wyborów nic się nie wyjaśni, ale media będą kleić tą sprawę do Szymona.

PS. NIE PODOBAJĄ MI SIĘ WYZWISKA W STRONĘ ANDŻEJA. Mamy wystarczająco dużo merytorycznych argumentów.

Widzicie, że on jest spanikowany, gra na emocjach ponieważ NIE MA NIC DO ZAPROPONOWANIA mieszkańcom, a już na pewno nic więcej niż ma Szymon. Podkręcanie emocji szkodzi Szymonowi. Szymon jest kandydatem wyższej jakości. Zgromadził wokół siebie kandydatów o różnej przeszłości politycznej, ale nastawionych na rozwój miasta nie dla starych upasionych dziadów, tylko dla naszych dzieci.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#81 Post autor: gerhat » 7 mar 2024, o 07:31

Na to że uPOśledzony elektorat miasta Chorzów zmieni zdanie nie ma co liczyć Oni są tak zaKOchani w swojej partii że przyklasną fantomasowi nawet jak uchwałą rady miasta ogłosi się dożywotnim prezydentem i obieca olimpiadę w Chorzowie. Dla nich będzie legalny, praworządny i wiarygodny.

Żeby mieć większość za sobą trzeba mobilizować zwykłych ludzi na ulicy, młodych, myślących i tych co nie chodzą na wybory.

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#82 Post autor: OSH » 7 mar 2024, o 07:55

Zwykli ludzie juz powoli dostrzegajom ze dlo nich nie robi sie nic w miescie. Z tego powodu majom pewnie olewka na wybory. Musi ktos to pociongnonc, zmotywowac, dac nadzieja...
Jak kogos niestac lub niemo czasu na wekendowe wypady w gory itp. to sie ino na lawkach albo w doma moze napierniczyc, bo innych opcji raczej niema.

scaneRboy
Kontakt:

#83 Post autor: scaneRboy » 11 mar 2024, o 15:28

Dzisiaj w skrzynkach gazetka Kotali. Po pierwsze, wszystkie sukcesy i "sukcesy" na koszt mieszkańców.

Na jego miejscu uważał bym na oskarżanie kogoś i hejt.

Ciekawe jest też podejście do problemów służby zdrowia. Nie wiedziałem, że mamy za mało budynków, raczej problem w tym, że te które są stoją pustawe.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Elmer
Kontakt:

#84 Post autor: Elmer » 11 mar 2024, o 16:20

Gazetka na czyj koszt wydana?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

domin11hks
Kontakt:

#85 Post autor: domin11hks » 11 mar 2024, o 16:57

Może będzie głupie pytanie ale jak wygląda sprawa z radnymi jak jestem z danej dzielnicy to mogę oddać głos na tylko 1 kandydata z tej dzielnicy czy jak to działa. Ci co są aktualnie też startują ?

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#86 Post autor: jajo » 11 mar 2024, o 17:22

domin11hks pisze:
11 mar 2024, o 16:57
Może będzie głupie pytanie ale jak wygląda sprawa z radnymi jak jestem z danej dzielnicy to mogę oddać głos na tylko 1 kandydata z tej dzielnicy czy jak to działa. Ci co są aktualnie też startują ?
tak, tak jak na posla.
jednego X mozesz zaznaczyc.
podobnie jak w parlamentarnych, sumuje sie glosy listy, przydziela mandaty i wg ilosci glosow, dostaja sie kandydac z danej listy.
tak, obecni tez startuja.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#87 Post autor: milanos » 12 mar 2024, o 19:31

Obrazek

19Ruch20R
Kontakt:

#89 Post autor: 19Ruch20R » 13 mar 2024, o 17:01

25 marca o godzinie 17:00 w lokalu #Wolka przy UL. Wolności 3 odbędzie się debata kandydatów na prezydenta Chorzowa. Andrzej zostanie tego dnia zezłomowany 😅

scaneRboy
Kontakt:

#90 Post autor: scaneRboy » 13 mar 2024, o 17:10

Może, ale jest jeden warunek. Trzeba ta debatę rozreklamowac w taki sposób, żeby ludzie obejrzeli ja na żywo i w całości.

Anzej ma swoich troli do prowadzenia kont, oni to potem potną i wrzuca do swojej banki tego "blyskotliwe" tezy.

Zablokowany