Sezon 2023/2024
-
- Kontakt:
Re: Sezon 2023/2024
Te excele to tak z przymróżeniem oka, bo tam Puszcza mając małe szanse ogarnęła to czego nie zrobiła Wisła mają dużo wyższe przez moment.
Ale tak czy tak fajna dawka matematycznej zabawy to tutaj:
https://twitter.com/pklimek99
https://twitter.com/zagrosik
Ale tak czy tak fajna dawka matematycznej zabawy to tutaj:
https://twitter.com/pklimek99
https://twitter.com/zagrosik
-
- Kontakt:
Te wszystkie obliczenie TERAZ są z d...
Rozumiem 5 kolejek do końca.
Rozumiem 5 kolejek do końca.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Dokładnie tak było. Gol w końcówce, a potem żarło. Na awans trochę zabrakło, ale ten był rok później.arcio pisze: ↑12 lut 2024, o 22:34Czytając co poniektórych odnoszę wrażenie że zostały 2 mecze i mamy 7 pkt straty i lecimy![]()
Dajcie im wygrać ten pierwszy mecz. Z Wartą. Tak jak kiedyś chyba za Wleciała. Graliśmy piach aż zęby bolały a pojecgaliśmy do Polkowic i tam tor Pulkowskiego z dupy i ruszyło na całego. (jak coś podupiłem to poprawcie) Chodzi o to, że tu trzeba jednej, słownie JEDNEJ, wygranej, która może napędzić ten entuzjazm nowego trenera.
Na wiele rzeczy nie mamy wpływu. Możemy dopingować, mieć pozytywne myśli. Co było zawalone to wszyscy wiedzą. Tego już nie zmienimy.
Nawet jak spadniemy to nie będzie koniec świata. Mam przeczucie, że szybko wtedy wrócimy.
Bardziej martwi mnie cisza przy Cichej.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
W ogóle nie byłoby tematu gdybyśmy mieli taką sytuację w tabeli jak wtedy przed Polkowicami w 2006 roku.
13/18 miejsce z jednym punktem straty do bezpiecznej 11 lokaty. Byliśmy na miejscu barażowym wowczas.
4 pkt nam brakło wówczas do baraży. Dwa kuriozalne remisy z Drwęca i Bielskiem pod koniec sezonu pozbawiły nas awansu. Kto pamięta przebieg i pudła Bizackiego ten wie...
13/18 miejsce z jednym punktem straty do bezpiecznej 11 lokaty. Byliśmy na miejscu barażowym wowczas.
4 pkt nam brakło wówczas do baraży. Dwa kuriozalne remisy z Drwęca i Bielskiem pod koniec sezonu pozbawiły nas awansu. Kto pamięta przebieg i pudła Bizackiego ten wie...
-
- Kontakt:
Wtedy szans na awans nie było. Inne czasy. Myśmy awansowali w momencie, kiedy najlepsze kluby mogły wywalczyć go. Mecz z Drwęcą, sędzia Dariusz Giejsztorewicz (Suwałki). Pamiętam go, po takim wyczynie jak u nas trudno zapomnieć.
Jeśli chodzi o szanse na utrzymanie. Wszyscy jesteśmy świadomi w jakiej sytuacji jesteśmy. Tutaj marginesu na błąd nie ma niemal żadnego. Szanse są niewielkie, ale dopóki są będę wierzył w powodzenie. Pamiętam kilkadziesiąt sezonów i wiem, że jak zacznie "żreć" to pójdzie. Po Legii mój entuzjazm trochę opadł, bo Sikora nagle nie zostanie Murawskim, Moneta Grosickim, a Kozak Josue. W zderzeniu z Legią różnice można było dostrzec (np. strzał Sikory w ostatniej minucie, a strzał Trejo z Korony w doliczonym czasie, wyjście z kontrą i dynamika Monety, a dynaminka Wszołka czy nawet Kramera). Teraz jednak przed nami weryfikacja i mecze ze strasznie niewygodną Wartą, Jagiellonią, która przed rokiem w podobnym składzie kopała się po czołach i Piastem. Te 3 mecze powiedzą nam bardzo dużo, jeśli nie wszystko.
Wysyłać dobrą energię, wierzyć, a cuda się zdarzają.
PS. Już kiedyś pisałem. W 1990 roku, w trakcie beznadziejnej wiosny Ruchu patrzałem w tabelę i liczyłem ile nam brakuje do 1. miejsca. I tak i mi zostało.
Jeśli chodzi o szanse na utrzymanie. Wszyscy jesteśmy świadomi w jakiej sytuacji jesteśmy. Tutaj marginesu na błąd nie ma niemal żadnego. Szanse są niewielkie, ale dopóki są będę wierzył w powodzenie. Pamiętam kilkadziesiąt sezonów i wiem, że jak zacznie "żreć" to pójdzie. Po Legii mój entuzjazm trochę opadł, bo Sikora nagle nie zostanie Murawskim, Moneta Grosickim, a Kozak Josue. W zderzeniu z Legią różnice można było dostrzec (np. strzał Sikory w ostatniej minucie, a strzał Trejo z Korony w doliczonym czasie, wyjście z kontrą i dynamika Monety, a dynaminka Wszołka czy nawet Kramera). Teraz jednak przed nami weryfikacja i mecze ze strasznie niewygodną Wartą, Jagiellonią, która przed rokiem w podobnym składzie kopała się po czołach i Piastem. Te 3 mecze powiedzą nam bardzo dużo, jeśli nie wszystko.
Wysyłać dobrą energię, wierzyć, a cuda się zdarzają.
PS. Już kiedyś pisałem. W 1990 roku, w trakcie beznadziejnej wiosny Ruchu patrzałem w tabelę i liczyłem ile nam brakuje do 1. miejsca. I tak i mi zostało.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
10 pkt w kolejnych 4 meczach.
Inaczej nie ma o czym gadać
Inaczej nie ma o czym gadać
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Czyli jak będzie 9 pkt w 4 meczach to trzeba się z tej ligi wycofać? Ludzie... Powtórzę się. Mamy mieć na koniec ligi tyle ile będzie potrzeba do utrzymania. Co będzie w lipcu to będzie wiadomo po tym sezonie. Jeżeli będzie trzeba budować od zera to też zbudujemy. Najważniejszy jest jednak teraz tylko następny mecz. I kolejny. I kolejny...
nigdy nie jest za późno
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Sęk w tym żeby budować od zera, a nie dupnym minusie. Nasciagamy kopaczy z rezerw Zabużanina Wrocław i kto będzie za to płacić?arcio pisze: ↑13 lut 2024, o 17:59Czyli jak będzie 9 pkt w 4 meczach to trzeba się z tej ligi wycofać? Ludzie... Powtórzę się. Mamy mieć na koniec ligi tyle ile będzie potrzeba do utrzymania. Co będzie w lipcu to będzie wiadomo po tym sezonie. Jeżeli będzie trzeba budować od zera to też zbudujemy. Najważniejszy jest jednak teraz tylko następny mecz. I kolejny. I kolejny...
- Rickenn10
- Kontakt:
Radomiak jak tak dalej pójdzie to skończy jak wisła płock
120min rundy wiosennej i bilans 0-9

120min rundy wiosennej i bilans 0-9
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
My to się musimy martwić o siebie najbardziej…
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
- Rickenn10
- Kontakt:
-
Ten karny dla Pogonii jakoś uzasadnili? Myślałem, że bramkarz w piątce jest jakby nietykalny nie widział tego portowca jak wyskakiwał do piłki
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nietykalnosc bramkarza w pilce, to przesad a nie przepis.
nie wiem czy tak ten przepis brzmial rzeczywiscie w latach 90 i wczesniej, ale od wielu lat on nie istnieje.
rzeczywiscie jest troche dziwne, ze bramkarzy ucza tak interweniowac, ale jak widac ryzyko zawodowe.
podobnie jak ten ze Ślaska i Szczepek, czyli "trafilem w pilke, potem moge go zabic", to tutaj podobne podejscie do piątki.
dla mnie dobra decyzja. trafil kolanem w twarz napastnika. sedzia ewidetnie sprawdzal, kiedy byl kontakt. okazalo sie, ze przed zlapaniem pilki. pewnie jakby mial ja w rekach, to potraktowanoby ze napastnik w niego wszedl.
tym bardziej z duchem gry wg mnie, ze obronca go na tego bramkarza tyrpnal. jakby go nie popchnal to by nie bylo calej sytuacji.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- ROHAN2
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Na przykładzie Radomiaka widać jak bardzo bolą remisy. Tyle samo porażek co my a jednak sytuacja diametralnie lepsza