Sezon 2023/2024

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
ArcziBald1

Re: Sezon 2023/2024

#1276 Post autor: ArcziBald1 » 22 gru 2023, o 20:24

Spokój bo zaro scanerboy na święta bydzie prezenty dowol...😂lecymy spadomy a kasa z c+ pewnie zagosci w kieszeniach tych i tamtych ..wracomy do "normalności"

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1277 Post autor: Rafał19R20 » 22 gru 2023, o 21:10

adamo_R pisze:
22 gru 2023, o 13:15
Nie ma kasy na to. Trzeba budować skład na 1 ligę, żeby z niej nie spaść. To powinien być cel. Utrzymanie w Ekstraklasie 100% nierealne.
Dzięki za cynk....
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1278 Post autor: Rafał19R20 » 22 gru 2023, o 21:13

kattowitz pisze:
22 gru 2023, o 15:21
Niestety ale widać że nasz zarząd pogodził się z tym że spadamy i nastawił się tylko na kasę z C+. Nie wiemy do końca jak wyglądają finanse naszego klubu. Może nie jest tak różowo. Lechia Gdańsk w 1 lidze całkowicie odmłodziła skład i są teraz najmłodszą ekipą w Fortuna 1 Lidze. Może to jest słuszna droga. Są teraz na 4 miejscu z 2 punktami straty do lidera.
Byś należał do WR i był na spotkaniu to byś wiedział jak sytuacja wygląda... Dajmy Im pracować, jeszcze wszystko jest w nogach piłkarzy

kattowitz
Kontakt:

#1279 Post autor: kattowitz » 22 gru 2023, o 23:11

Rafał19R20 pisze:
22 gru 2023, o 21:13
kattowitz pisze:
22 gru 2023, o 15:21
Niestety ale widać że nasz zarząd pogodził się z tym że spadamy i nastawił się tylko na kasę z C+. Nie wiemy do końca jak wyglądają finanse naszego klubu. Może nie jest tak różowo. Lechia Gdańsk w 1 lidze całkowicie odmłodziła skład i są teraz najmłodszą ekipą w Fortuna 1 Lidze. Może to jest słuszna droga. Są teraz na 4 miejscu z 2 punktami straty do lidera.
Byś należał do WR i był na spotkaniu to byś wiedział jak sytuacja wygląda... Dajmy Im pracować, jeszcze wszystko jest w nogach piłkarzy
Wiesz co, idą święta więc nie beda się wadzić ale co mo przynależność do WR bo nie rozumia. To jakoś wiedza tajemno co było na spotkaniu z zarządem? Takie czasy już przerabialiśmy i widza że wracają. Kumaci.

oiowiec
Kontakt:

#1280 Post autor: oiowiec » 23 gru 2023, o 07:31

Kolego Kattowitz też mnie to irytuje!!!! Widocznie ci ze stowarzyszenia to lepszy sort kibiców!!! Oni mają prawo wiedzieć więcej!!!! Bo płacą składki!!! Taka mała dygresja. Ja za karnety dla mojej familii zapłaciłem prawie 2000zł o różnych gadżetach w sklepach Ruchu nie wspomnę!!! No ale na "KUMATYCH" nie poradzisz!!! Oni mają prawo wiedzieć więcej!!! WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!
I'm not anti system!!!!
This system is anti me !!!!!!!!!!!

Pierwszy raz na Cichej 6
Ruch- Zagłębie Sosnowiec 11.08.1984r 2:2

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#1281 Post autor: Scypion » 23 gru 2023, o 07:49

oiowiec pisze:
23 gru 2023, o 07:31
Kolego Kattowitz też mnie to irytuje!!!! Widocznie ci ze stowarzyszenia to lepszy sort kibiców!!! Oni mają prawo wiedzieć więcej!!!! Bo płacą składki!!! Taka mała dygresja. Ja za karnety dla mojej familii zapłaciłem prawie 2000zł o różnych gadżetach w sklepach Ruchu nie wspomnę!!! No ale na "KUMATYCH" nie poradzisz!!! Oni mają prawo wiedzieć więcej!!! WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!
No to skoro tyle zaplaciles to zal ci tych 2 dyszek na skladke?

Awatar użytkownika
tedeus63
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1282 Post autor: tedeus63 » 23 gru 2023, o 08:04

Scypion pisze:
23 gru 2023, o 07:49
oiowiec pisze:
Panowie po co te dogadywanie ?
Trzeba napisac ze nie wszystko mozna napisac na forum bo wrog tylko czeka.
I ni pisz ze wystarczy sie zapisac i placic skladki.
Ja naleze do WR i tez nie bylem bo niestety braklo miejsc.po pierwsze ponad 30 zapisanych osob nie przyszlo a po drugie moze warto by bylo wynajac jakas wieksza sale lub np CHDK ,choc nie wiem jakie sa koszty.

oiowiec
Kontakt:

#1283 Post autor: oiowiec » 23 gru 2023, o 08:20

Kolego Scypion!!! Nie nie żal mi!!! Ale czy członkostwo w tym stowarzyszeniu to jakiś przymus albo jakieś wielkie wyróźnienie???? Bo może czegoś nie rozumię!!!????
I'm not anti system!!!!

Pierwszy raz na Cichej 6

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1284 Post autor: Adam1983 » 23 gru 2023, o 08:42

Skoro to tako tajemnica, to po co to spotkanie na stokilka osób. Zarząd mioł bezgraniczne zaufanie do nich ? Byli pewni że nikt teroz nue poleci do innych i nie będzie śpiewoł co tam Ruch planuje ? Hak to takie tajemnice są, to się siedzi cicho i godo ino z najbliższym otoczeniem.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1285 Post autor: heli » 23 gru 2023, o 09:15

oiowiec pisze:
23 gru 2023, o 08:20
Kolego Scypion!!! Nie nie żal mi!!! Ale czy członkostwo w tym stowarzyszeniu to jakiś przymus albo jakieś wielkie wyróźnienie???? Bo może czegoś nie rozumię!!!????
Kolego oiowiec!!! nie jest żadnym przymusem, ale czy pisanie o czymś co było na spotkaniu, a zostało ustalone, żeby nie paplać na lewo czy prawo to jakiś przymus albo jakiś wielki obowiązek???? Bo może czegoś nie rozumiem!!!????

O co mają pretensje ci co nie byli obojętnie czy są członkami WR czy nie są. Absolutnie nie trzeba być żadnym kumatym jak tu nie którzy się starają twierdzić, wystarczy po prostu poświęcić trochę czasu, bo takie spotkania czy zaproszenia były już kilka razy także takie otwarte dla wszystkich, więc każdy może się na takie wybrać i zapytać.
I nie, nie było tam żadnych sekretnych tajemnic, były przykładowo rozszerzone kwestie, które pojawiały się już także w kilku wywiadach
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

oiowiec
Kontakt:

#1286 Post autor: oiowiec » 23 gru 2023, o 09:33

Kolego Heli!!! To widocznie nie doczytałem!!!! Bo myślałem że to spotkanie jest tylko dla członków stowarzyszenia a nie dla postronnych kibiców!!! Zawracam honor!!! Lecz robienie z tego spotkania jakieś wielkiej zmowy milczenia, lekko trącić hu. nią!!!!
I'm not anti system!!!!

Pierwszy raz na Cichej 6

RP73
Kontakt:

#1287 Post autor: RP73 » 23 gru 2023, o 11:22

Scypion pisze:
oiowiec pisze:
Placilem wiecej. Placilem - czas przeszly. Ich motto: plac i badz cicho. Stronka na safari zdechla. Od kilku miesiecy error 404.
Na maile nie odpowiadaja. Napisza dopiero, gdy moja nadplata sie skonczy. Sa mniej kumaci, bardziej kumaci i zerokumaci. Szaraki, qr**.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1288 Post autor: Bartorus » 23 gru 2023, o 11:30

Naprawdę nie podejrzewałem, że spotkanie robione i opłacane przez WR będzie przedmiotem takiego oburzenia części forumowiczów. Rok temu także się takie odbyło nie pamiętam podobnych głosów. Było wtedy za mało miejsc lokal nas ograniczał i było 50 osób. Nauczeni postanowiliśmy zrobić na większą grupę, i było na 100 osób przewidziane. Takie spotkania w salach konferencyjnych skalują się kosztowo od ilości też osób przewidzianych stąd nie chcieliśmy też potem za bardzo wtopić. Wolne miejsca pojawiały się nawet dwa dni przed czy w dniu spotkania jak były zwalniane. Na pewno zasmuciło, że 1/4 trochę ponad się nie pojawiła to trzeba zdiagnozować czemu ludzie się nie pojawili.

Spotkanie to już rok temu miało specyficzną formę, naprawdę jest na nich dużo mówione i forma taka pozwala by byli trochę bardziej otwarci. Ja wiem, że najlepiej jakby WR robiło dla wszystkich otwarte(co nawet rozważamy jeśli ktoś czytał podsumowanie) spotkania z nagrywaniem i transmisją live najlepiej by się nie trzeba było nigdzie ruszać, ale wtedy znikłby ten element także rozmów kuluarowych gdzie każdy indywidualnie może dorwać członka zarządu, pracownika na kogo ma ochotę i pomęczyć. Dzięki temu każdy kto przyszedł uzyskał, raczej, odpowiedzi na swoje pytania i poczuł się doceniony. W innej formie nie byłbym pewien czy masa osób nie wyszłaby sfrustrowana bo nic nie usłyszeli ponad to co zwykle zarząd mówi chociażby w wywiadach. Musielibyśmy sprawdzić i dostosować wtedy formę odpowiednio i utraciłby się też element ludzkiego kontaktu.

Argument o tworzeniu nowych kumatych to jest jakiś wyższy poziom odklejenia. Składka w WR nie jest wysoka, płacenie jej także nie może nawet dawać super benefitów. W Gliwicach to było pierwszeństwo zakupu biletów, teraz gdy WR robiło spotkanie to no członkowie mogli w nim uczestniczyć z opłaconymi składkami. Jak ktoś kupuje karnet to oczywiście wspiera klub, ale też dostaje(w założeniu) ekwiwalentność w postaci miejsca na meczach na sezon. Składka WR czegoś takiego nie daje. Daje możliwość wspierania klubu w jeszcze inny sposób i dla klubu właściwie bezkosztowy i jest jedną z najbardziej efektywnych sposobów wsparcia. Kiedyś Jarosław Królewski z Wisły ładnie to tłumaczył na przykładzie jeśli dostanie milion od socios klub to właściwie ta kwota w całości bez ponoszenia nakładów ze strony klubu jest na koncie. Czysty milion. Milion z biletów musisz doliczyć koszty całego dnia meczowego itp. Milion milionowi nie równy. Pomijam kwestię, że no fajnie chyba dać kibicom wpływ przez głosowania na co idą pieniądze czy możliwość udziału w takich eventach. Jeśli nic dla nich nie będziemy robić to potem nam będą członkowie odchodzić.

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1289 Post autor: Bartorus » 23 gru 2023, o 11:34

RP73 pisze:
23 gru 2023, o 11:22
Scypion pisze:
oiowiec pisze:
Placilem wiecej. Placilem - czas przeszly. Ich motto: plac i badz cicho. Stronka na safari zdechla. Od kilku miesiecy error 404.
Na maile nie odpowiadaja. Napisza dopiero, gdy moja nadplata sie skonczy. Sa mniej kumaci, bardziej kumaci i zerokumaci. Szaraki, qr**.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jeżeli jakiś mail został pominięty i nie odpowiedzieliśmy przepraszam. Wszystko co robimy związanego z WR jest w naszym czasie wolnym i wynagrodzenia za to nie dostajemy. Jeśli chodzi o maile z zaległymi składkami to jest to wysyłane przez automat. Jeżeli nadal mogę jakoś pomóc w konkretnej sprawie napisz na priv postaram się zdzwonić. W kontekście nie działania strony na safari już wypytuje jak to wygląda na wewnętrznym czacie i zgłosimy jeśli tak jest osobie co nam robi wszystkie rzeczy "komputerowe".

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1290 Post autor: Rafał19R20 » 23 gru 2023, o 12:38

Scypion pisze:
23 gru 2023, o 07:49
oiowiec pisze:
Dokładnie... Jest to fajny przywilej i nagroda uczestniczyć w takim spotkaniach za systematyczne wsparcie klubu i wcale nie uważam się za kumatego.
PS. Też mam karnet pewnie jak 90% członków WR

ODPOWIEDZ