Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
19gorek20
Kontakt:

Re: Działania marketingowe

#7276 Post autor: 19gorek20 » 2 gru 2023, o 14:33

Jak już tak sobie narzekamy to jest zima, grudzień a za oknem pięknie biało od śniegu. Całe dnie sypie a promocji kolekcji zimowej 0
Czy to tak trudno wypuścić nowe czapki rękawiczki szaliki swetry termosy i ładnie to opakować w mediach ?
Druga sprawa za chwilę Mikołaj i klub nie zrobił absolutnie nic żeby rodzice przyszli coś kupić w naszych sklepach. Na meczu ze Śląskiem było ponad 7000 dzieci poniżej 18 roku życia więc jest dla kogo się starać. Już niestety po sprawie bo prezenty już dawno kupione ale za 3 tygodnie kolejna okazja i znowu 0 promocji. Już teraz powinny być jakieś wzory bombek skarpet i promocja tego okresu. Najmniejsze dziecko wie że każdy człowiek na Śląsku kupi jakiś prezent komuś w grudniu to trzeba coś zrobić żeby zajrzał do nas

Awatar użytkownika
meek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7277 Post autor: meek » 2 gru 2023, o 15:25

19gorek20 pisze:
2 gru 2023, o 14:33
Czy to tak trudno wypuścić nowe czapki rękawiczki szaliki swetry termosy i ładnie to opakować w mediach ?
Tak, trudno. Takie rzeczy robi się pół roku wcześniej. Zimy takie jak za oknem, trwają w ostatnich latach tydzień. Dlatego kolekcja zimowa to nie priorytet.
Prowadzenie sklepu tego typu, to wbrew pozorom nie jest łatwe zajęcie. Ilość klientów jest ograniczona, jak masz za dobry sezon sprzedażowy, to następny będzie lichy - bo się klienci obkupią wcześniej. Jeżeli sugerując się poprzednim sezonem zrobisz za duże zatowarowanie, to potem zostajesz z kasa umoczoną w towarze, który nie schodzi, a ty nie masz kasy na zamówienie nowych kolekcji.

disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7278 Post autor: disu » 2 gru 2023, o 16:38

meek pisze:
2 gru 2023, o 15:25
19gorek20 pisze:
Tak, trudno. Takie rzeczy robi się pół roku wcześniej. Zimy takie jak za oknem, trwają w ostatnich latach tydzień. Dlatego kolekcja zimowa to nie priorytet.
Prowadzenie sklepu tego typu, to wbrew pozorom nie jest łatwe zajęcie. Ilość klientów jest ograniczona, jak masz za dobry sezon sprzedażowy, to następny będzie lichy - bo się klienci obkupią wcześniej. Jeżeli sugerując się poprzednim sezonem zrobisz za duże zatowarowanie, to potem zostajesz z kasa umoczoną w towarze, który nie schodzi, a ty nie masz kasy na zamówienie nowych kolekcji.
Hola hola, od tego są ludzie, którzy mają za zadanie przeanalizowanie trendów rynkowych i potencjału sprzedażowego. Jeśli przed pierwszym meczem na Stadionie Śląskim, gdzie logicznym jest, że będzie znacznie większa ilość chętnych kibiców (i to jeszcze po awansie do Ekstraklasy) nie ma szalików, to oznacza, że ktoś nie nadaje się na to stanowisko - o ile takie stanowisko w ogóle istnieje, bo coraz bardziej mam wrażenie, że tu nikt niczego nie analizuje i idzie vabank i jakoś to będzie. To jest prywatny biznes, jakoś każdy inny radzi sobie o wiele lepiej, a często są mniejszą marką niż Ruch. Tu zostało zawalone wszystko, a marketing to tylko niewielka część szamba, jakie wybija z każdym tygodniem coraz bardziej.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7279 Post autor: jajo » 2 gru 2023, o 19:06

meek pisze:
2 gru 2023, o 15:25
19gorek20 pisze:
to nie jest taka sytuacja jeden do jeden.
Ciebie nikt nie chce wesprzec za to ze istniejesz. Kupi ciuchy zimowe jak ich potrzebuje, a jeszce porowna czy na pewno masz najlepsza oferte. W przypadku klubu sportowego to cos innego.
Dodatkowo szalik to nie tylko element garderoby.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

pedro-sbl
Kontakt:

#7280 Post autor: pedro-sbl » 2 gru 2023, o 19:20

19gorek20 pisze:
Jak już tak sobie narzekamy to jest zima, grudzień a za oknem pięknie biało od śniegu. Całe dnie sypie a promocji kolekcji zimowej 0
Druga sprawa za chwilę Mikołaj i klub nie zrobił absolutnie nic żeby rodzice przyszli coś kupić w naszych sklepach. Na meczu ze Śląskiem było ponad 7000 dzieci poniżej 18 roku życia więc jest dla kogo się starać. Już niestety po sprawie bo prezenty już dawno kupione ale za 3 tygodnie kolejna okazja i znowu 0 promocji. Już teraz powinny być jakieś wzory bombek skarpet i promocja tego okresu. Najmniejsze dziecko wie że każdy człowiek na Śląsku kupi jakiś prezent komuś w grudniu to trzeba coś zrobić żeby zajrzał do nas
Akurat wczorej bylech na zajcie Cracovii i z ciekawosci kliknolech w sklep. Zaroz na piyrwszyj zajcie byly ubrania na zima w proponowanych. Wchodza teroz na nasz sklep i privacy error :hyhy: :rotfl: :wstyd: Pewnie snieg zasypol lacza
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Marcus
Kontakt:

#7281 Post autor: Marcus » 4 gru 2023, o 12:48

Kowal w lidze minus na weszło Tv nas wyśmiał. Dostał prezent kilka dni temu za wypowiedź z lutego ubiegłego roku, w którym życzył nam awansu. Panowie u mnie ciągle duży kredyt zaufania, ale ewidentnie coś ostatnio nie gra wielu płaszczyznach.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#7282 Post autor: Scypion » 4 gru 2023, o 14:37

Cracovia bardzo mocno podkreśla swój krakoski rodowód. Bijący dzwon, hejnał na rozpoczęcie meczu, kampania w krakowskich strojach itp itd. Czy my nie moglibyśmy tez mocno podkreślać swej śląskości? Bez szowinizmu, ale z dumą z pochodzenia? Gramy na stadionie śląskim, w parku śląskim w centrum aglomeracji a w ogóle nie podkreślamy regionalnego charakteru klubu. Wiem, nie ma kto tego zrobic i za co. Reasumując. Bik i Kurczyk robicie coś z tym klubem?

disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7283 Post autor: disu » 4 gru 2023, o 15:38

Scypion pisze:
4 gru 2023, o 14:37
Cracovia bardzo mocno podkreśla swój krakoski rodowód. Bijący dzwon, hejnał na rozpoczęcie meczu, kampania w krakowskich strojach itp itd. Czy my nie moglibyśmy tez mocno podkreślać swej śląskości? Bez szowinizmu, ale z dumą z pochodzenia? Gramy na stadionie śląskim, w parku śląskim w centrum aglomeracji a w ogóle nie podkreślamy regionalnego charakteru klubu. Wiem, nie ma kto tego zrobic i za co. Reasumując. Bik i Kurczyk robicie coś z tym klubem?
Przypominam, że jesteśmy w dziale marketingowym :oczami:

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7284 Post autor: jajo » 4 gru 2023, o 16:01

disu pisze:
4 gru 2023, o 15:38
Scypion pisze:
a czym jest budowanie takiej indentyfikacji opartej na regionalnej tozsamosci jak nie marketingiem?
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#7285 Post autor: Scypion » 4 gru 2023, o 16:07

disu pisze:
Scypion pisze:
Doskonale wiem w jakim dziale jesteśmy i dlatego to tu napisałem :D

disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7286 Post autor: disu » 4 gru 2023, o 18:32

jajo pisze:
4 gru 2023, o 16:01
disu pisze:
Scypion pisze:
a czym jest budowanie takiej indentyfikacji opartej na regionalnej tozsamosci jak nie marketingiem?
Właśnie odpowiedziałeś sobie na moją wypowiedź. Niczym, bo dział marketingu nie istnieje. Dlatego przypomniałem, że jesteśmy w miejscu, które nie działa. Taki ot, czarny humor.

pedro-sbl
Kontakt:

#7287 Post autor: pedro-sbl » 8 gru 2023, o 14:49

Kurzeli sie dobrze oglondo. Uon powinniyn miec, ze dwa programy na kanale.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Awatar użytkownika
MakeRson
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7288 Post autor: MakeRson » 8 gru 2023, o 14:58

Czy któryś ze sklepów będzie przed meczem czynny? Może wyspa w CH AKS?
Niebieskie Mysłowice

Rafik
Kontakt:

#7289 Post autor: Rafik » 8 gru 2023, o 15:00

na szpilu mosz stoiska z gadżetami tak samo

Awatar użytkownika
MakeRson
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7290 Post autor: MakeRson » 8 gru 2023, o 15:05

Tyle to wiem. Chcę zareklamować koszulkę i nie wiem czy łaskawcy mi ją przyjmą na stanowisku, na stadionie
Niebieskie Mysłowice

ODPOWIEDZ