Ruch Chorzów - Korona Kielce, niedziela, 26.11, 15:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Korona Kielce, niedziela, 26.11, 15:00

#181 Post autor: chropaczow » 26 lis 2023, o 18:29

jajo pisze:
26 lis 2023, o 18:07
najlepiej krzepnac w tej 1 lidze jak sasiedzi. oni juz nawet zakrzepow dostali.
najpierw oskarazenia, ze nie chca awansowac, a teraz pomysly, ze trzeba bylo krzepnac.

to jest wieloplaszyczyznowo absurdalne, ze az ciezko skomentowac, ale postaram sie dac 3 podstawowe podstawowe argumenty:
- to nie dziala tak, ze sie powie "teraz robimy awans". nadarzyla sie szansa i super, ze ja wykorzystalismy, nawet ponad stan.
- mozna teraz gadac, ze wielu naszych zawodnikow nie dojechalo do ekstraklasy, ale oni w niej i tak by dostali szasne, tyle ze nie w Ruchu. my bysmy w tym seoznie byli gorsi nie lepsi. znajomy w czerwcu powiedzial "za rok gramy o utrzymanie, pytanie w ktorej w lidze.
- kazdy rok to jeszcze wiekszy odjazd Ekstraklasy. to jeszcze bogatsi przeciwnicy, jeszce lepiej zorganizowani. trend, ze beniaminkowie beda glownym kandydatem do spadku.
Okrzepnąć, to nie zagościć na dłużej jak cygany, tylko przygotować się na najwyższy poziom. Nam tego zabrakło, zaczynając od trenera (pisałem niecały rok temu, że na ekstraklasę, Skrobacz się wg. mnie nie nadaje) przez piłkarzy, na transferach kończąc. Poszliśmy w japonkach na Rysy.
Zima będzie decydująca. Zobaczymy, dokąd to wszystko zmierza.

kru30
Kontakt:

#182 Post autor: kru30 » 26 lis 2023, o 18:33

Zmarzli my i kiedy już każdy czekał na gwizdek, drużyna zaś odj*bała taka szopka. Dawno nie oglądałem konferencji po meczu ale dziś po prostu musza tego posłuchać.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#183 Post autor: Rickenn10 » 26 lis 2023, o 18:38

Ja bym zapomniał jeszcze...

Najwymowniejsza sytuacja z dziś jak Michalski został pogoniony przez kogoś z środka (nie pamiętam kogo) żeby ruszył na skrzydle kiedy piłka została podana na aut bo temu leniowi się nie chciało biegać. Michalski to dziś największe dno tego zespołu i nie pojmuje jak dograł cały mecz jak on nawet nie wie jak się ustawić na pozycję a o wyjściu do piłki nie wspomnę. Jak Baranowski został zdjęty za swoje babole tak Michalski po dzisiaj powinien polecieć do rezerw bo to jest rezerwista właśnie. Nie mogłem na niego patrzeć...

DoBojuNiebiescy
Kontakt:

#184 Post autor: DoBojuNiebiescy » 26 lis 2023, o 18:40

Paradoksem jest to że Puszcza która weszła z baraży, została z tym samym trenerem ma 6 punktów więcej od nas i 8 od ŁKS który wszedł z pierwszej pozycji. Ja się jeszcze łudzę że ta liga jest nieprzewidywalna i praktycznie każdy może wygrać z każdym co pokazały ostatnie tygodnie. Tak jak ktoś pisał wcześniej problem może być w mentalu, skoro prowadzimy 6 razy i wypuszczamy to z rąk to znaczy że nie wyciągamy wniosków i nie uczymy się na własnych błędach... Najgorsze jest to że my nie dostajemy batów po 3, 4 do zera a właściwie remisujemy i przegrywamy na własne życzenie, po naszych błędach.

AndRe
Kontakt:

#185 Post autor: AndRe » 26 lis 2023, o 18:42

Nie wierze..

Ps obrazanie Wosia (chociaz nie bylem fanem jego zatrudnienia jako pierwszego), Siemiona czy Stoklosy ja bym sobie darowal.Robia jak potrafia, podobnie jak robil Skrobacz..

Mam nadzieje ze Fornalika zwolnia w ZL i przejmie Ruch

Ale pretensje do zawodnikow juz tak..

W czym nasz sklad jest gorszy niz Puszczy?
Dlaczego nie widze gryzienia trawy skoro umiejetnosci brak?
W tej zasciankowej lidze samym zaangazowaniem idzie duzo ugrac..

W tej lidze... nawet w PL Burnley skladem wegla i papy potrafil sie utrzymac..

I znow Daniel Szczepan i jego zaangazowanie..
Widac wyraznie ze odkad JR nie jest trenerem nie biega tak jak kiedys.. nie wiem moze to przypadek a moze jest tam jakis kwas

Trzeba zrobic wszsytko zeby sie utrzymac z powodu kasy z canala, mody na Ruch i innych

Tak jak ktos pisal spadek w naszym przypadku to popadniecie w marazm...

I jeszcze

Dlugosz pokazal sie 10 x lepiej niz ten Skwierczynski
Sikora sie ogarnal w drugiej polowie
Koza ...hmm robi duzo wiatru, ma umiejentosci...ale kompletnie brak liczb..
Moneta to samo ale dzis z asysta chociaz... to jednak mega fuks ze pilka tak spadla
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#186 Post autor: Scypion » 26 lis 2023, o 18:43

chropaczow pisze:
26 lis 2023, o 18:29
jajo pisze:
26 lis 2023, o 18:07
najlepiej krzepnac w tej 1 lidze jak sasiedzi. oni juz nawet zakrzepow dostali.
najpierw oskarazenia, ze nie chca awansowac, a teraz pomysly, ze trzeba bylo krzepnac.

to jest wieloplaszyczyznowo absurdalne, ze az ciezko skomentowac, ale postaram sie dac 3 podstawowe podstawowe argumenty:
- to nie dziala tak, ze sie powie "teraz robimy awans". nadarzyla sie szansa i super, ze ja wykorzystalismy, nawet ponad stan.
- mozna teraz gadac, ze wielu naszych zawodnikow nie dojechalo do ekstraklasy, ale oni w niej i tak by dostali szasne, tyle ze nie w Ruchu. my bysmy w tym seoznie byli gorsi nie lepsi. znajomy w czerwcu powiedzial "za rok gramy o utrzymanie, pytanie w ktorej w lidze.
- kazdy rok to jeszcze wiekszy odjazd Ekstraklasy. to jeszcze bogatsi przeciwnicy, jeszce lepiej zorganizowani. trend, ze beniaminkowie beda glownym kandydatem do spadku.
Okrzepnąć, to nie zagościć na dłużej jak cygany, tylko przygotować się na najwyższy poziom. Nam tego zabrakło, zaczynając od trenera (pisałem niecały rok temu, że na ekstraklasę, Skrobacz się wg. mnie nie nadaje) przez piłkarzy, na transferach kończąc. Poszliśmy w japonkach na Rysy.
Zima będzie decydująca. Zobaczymy, dokąd to wszystko zmierza.
Jak przygotować? Za co? Powtorze sie. Gdzie jest Bik? Gdzie jest Kurczyk? Jakie maja plany wobec Ruchu?

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#187 Post autor: Mirek » 26 lis 2023, o 18:45

Przed meczem staliśmy nad przepaścią.
Dziś zrobiliśmy krok do przodu.
Może po drodze chwycimy się jakiejś gałęzi.

Awatar użytkownika
JoKeRoNŁ
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#188 Post autor: JoKeRoNŁ » 26 lis 2023, o 18:56

Nie mamy ataku
Nie mamy obrony
Nie mamy trenera
Nie mamy kur… charakteru

Aktualnie prezentujemy poziom dolnej części tabeli 1 ligi i jeśli od zaraz nie zostaną wprowadzone diametralne zmiany to właśnie tam przez najbliższe lata będziemy gnić - na nie swoim stadionie, z frekwencją na poziomie 5 tys. i nadal ślepo lansując się na sukcesach z poprzedniego wieku i romantycznych powiedzonkach że my som Ruch i że praca pokora determinacja… brak słów
Against modern football !!

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#189 Post autor: KevinMitnick » 26 lis 2023, o 18:59

Pierwszy karygodny błąd to transfery... każdy sie łudził że ktoś odpali...
Drugi błąd to rozmowa z trenerami na około i jednocześnie klepanie Skrobacza po plecach że ma pewną pozycję
Trzecie zwolnienie Skrobacza i pozostawienie Wosia jako trenera w tym momencie pokazał jakim był kolegą... I nie mówcie mi że to nie ma wpływu na drużynę
Czwarte mówienie z kolejki na kolejkę mało brakowało i byłyby 3pkt.. niefart, przypadek itd...

A prawda jest taka że tu nikt z tą garstką piłkarzy bez wiary w siebie, bez pieniędzy na transfery nie przyjdzie trenować tego zespołu.
Że już pominę jak wygląda na zewnątrz wizerunek zarządu który udaje że nic się nie dzieje...I rozmienia się na drobne.

Fornalik??? To musiałby być cud jak ch^^^j zresztą nie wiem czy może podjąć pracę u nas od razu bo przepisy chyba mówią co innego.

COBRA

#190 Post autor: COBRA » 26 lis 2023, o 19:04

wy***rdalać tylko tyle mam do powiedzenia

19gorek20
Kontakt:

#191 Post autor: 19gorek20 » 26 lis 2023, o 19:11

Mała rzecz a strasznie irytuje i tylko potwierdza gdzie jesteśmy
W przerwie meczu robimy zmianę Długosz za skwierczynskiego i od spikera ani jednej informacji że zmieniamy skład ja drugą połowę

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#192 Post autor: Rickenn10 » 26 lis 2023, o 19:11

Psycholog potrzebny na wczoraj. Wy tam w klubie w ogóle macie jakąś świadomość zawodowego sportu ?
Skoro było nas stać wy***ać 7 baniek na wypłaty w 1lidze to nie znajdzie się kilka tysięcy dla fachowca który ustabilizuje głowy tych ludzi ? Na kurs na Pana pseudo dyrektora sportowego pewnie wyrzuciliscie kilkanaście tysięcy ale żeby zainwestować w zawodników i ich mental to juz jesteśmy biedni mali i 3 lata temu graliśmy w 3 lidze. Ble ble ble

ku*** jestem tak wkurwiony po dzisiaj że głowa mała...

mody Ruch
Kontakt:

#193 Post autor: mody Ruch » 26 lis 2023, o 19:15

Surma moze nos trenowac?On by to ogarnal chyba,mom wrazenie ze mo wieksze pojecie i predyspozycje na fajbego trenera.Zno nosz ChoRzowski klimat,z Wosiem to my tej ligi nie uratujemy...

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#194 Post autor: Ozor » 26 lis 2023, o 19:18

mody Ruch pisze:
26 lis 2023, o 19:15
Surma moze nos trenowac?On by to ogarnal chyba,mom wrazenie ze mo wieksze pojecie i predyspozycje na fajbego trenera.Zno nosz ChoRzowski klimat,z Wosiem to my tej ligi nie uratujemy...
nic do niego jako człowieka nie mam ale niebieska rodzina mi się zaczyna zle kojarzyć.Fajnie to wygląda na trybunach ,spotkaniach rocznicowych czy tam historycznych ewentach ale codzienna działalność już niekoniecznie na najwyższym szczeblu rozgrywek
Ostatnio zmieniony 26 lis 2023, o 19:22 przez Ozor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Roch1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#195 Post autor: Roch1920 » 26 lis 2023, o 19:19

Ja już przestałem się denerwować. Z tej mąki chleba nie będzie. Szkoda moich nerwów.

Zablokowany