Widzew Łódź - Ruch Chorzów, niedziela 22.10.2023 godz 15.00
- Midway
- Kontakt:
Re: Widzew Łódź - Ruch Chorzów, niedziela 22.10.2023 godz 15.00
Tomasza Wójtowicza nie zobaczymy już w tym roku na boisku. Wychowanek „Niebieskich” przeszedł zabieg artroskopii barku i do gry wróci za około 3 miesiące.
Problem z barkiem u Tomasza Wójtowicza pojawił się już w rundzie wiosennej, gdy Ruch grał jeszcze w Fortuna 1 Lidze. Początkowo kontuzja nie była zbyt uciążliwa, ale z każdym meczem ból narastał. Szczegółowe badania wykazały, że pomocnik „Niebieskich” doznał urazu obrąbka stawu barkowego i stało się jasne, że prędzej czy później będzie musiał przejść zabieg. – Najpierw walczyliśmy o awans, później startowaliśmy w rozgrywkach PKO PB Ekstraklasy. Chciałem grać, ból mi nie przeszkadzał, dlatego zabieg przesuwaliśmy w czasie. Jednak w ostatnich tygodniach uraz się pogłębiał. Zacząłem odczuwać, że przez kontuzję nie mogę dawać z siebie stu procent, dlatego uznałem, że nadszedł moment, w którym trzeba poddać się operacji – mówi Tomasz Wójtowicz.
Zabieg chirurgiczny stawu barkowego przeszedł w czwartek. – Tomek wkrótce rozpocznie rehabilitację, a na początku nowego roku powinien zacząć indywidualne treningi. Łączny czas przerwy w grze wyniesie około 3 miesięcy – informuje Filip Czapla, fizjoterapeuta Ruchu.
– Mam nadzieję, że rehabilitacja i powrót do zdrowia przebiegną sprawnie i będą gotów, by od początku rundy wiosennej pomagać drużynie – mówi Wójtowicz.
Problem z barkiem u Tomasza Wójtowicza pojawił się już w rundzie wiosennej, gdy Ruch grał jeszcze w Fortuna 1 Lidze. Początkowo kontuzja nie była zbyt uciążliwa, ale z każdym meczem ból narastał. Szczegółowe badania wykazały, że pomocnik „Niebieskich” doznał urazu obrąbka stawu barkowego i stało się jasne, że prędzej czy później będzie musiał przejść zabieg. – Najpierw walczyliśmy o awans, później startowaliśmy w rozgrywkach PKO PB Ekstraklasy. Chciałem grać, ból mi nie przeszkadzał, dlatego zabieg przesuwaliśmy w czasie. Jednak w ostatnich tygodniach uraz się pogłębiał. Zacząłem odczuwać, że przez kontuzję nie mogę dawać z siebie stu procent, dlatego uznałem, że nadszedł moment, w którym trzeba poddać się operacji – mówi Tomasz Wójtowicz.
Zabieg chirurgiczny stawu barkowego przeszedł w czwartek. – Tomek wkrótce rozpocznie rehabilitację, a na początku nowego roku powinien zacząć indywidualne treningi. Łączny czas przerwy w grze wyniesie około 3 miesięcy – informuje Filip Czapla, fizjoterapeuta Ruchu.
– Mam nadzieję, że rehabilitacja i powrót do zdrowia przebiegną sprawnie i będą gotów, by od początku rundy wiosennej pomagać drużynie – mówi Wójtowicz.
Pierwszy mecz na Cichej 6: 10.04.2004: Ruch Chorzów 2-2 Podbeskidzie Bielsko Biała
Pierwszy wyjazd: Polonia Bytom 0-0 Ruch Chorzów 19.08.2006
Najwyższe zwycięstwo: Ruch Chorzów 6-0 Odra Opole 29.11.2024, Najwyższa porażka: Jagiellonia Białystok 6-0 Ruch Chorzów 15.09.2013
Sukcesy: 1 wicemistrzostwo Polski, 2x 3 miejsce, finał Pucharu Polski x2, awans do Ekstraklasy x2
Pierwszy wyjazd: Polonia Bytom 0-0 Ruch Chorzów 19.08.2006
Najwyższe zwycięstwo: Ruch Chorzów 6-0 Odra Opole 29.11.2024, Najwyższa porażka: Jagiellonia Białystok 6-0 Ruch Chorzów 15.09.2013
Sukcesy: 1 wicemistrzostwo Polski, 2x 3 miejsce, finał Pucharu Polski x2, awans do Ekstraklasy x2
-
- Kontakt:
Dla tych co już dopisują punkty przed meczem z widzewem bo oslabiony... przypomnę tylko że od rezerw legii dostali my bęcki więc...
-
- Kontakt:
Tak się kończy jak od połowy drugiej ligi nie dało się szansy pograć żadnemu młodemu piłkarzowi. Klub o urazie Wojtowicza wiedział od 10 miesięcy i w żaden sposób się na to nie zabezpieczył. Trenerzy też mocno zagubieni i brakuje tu planu ( akademia dno to jedno ) Barański 5 razy lepszy od innych nie łapie minut bo gra na kluczowej pozycji i nie ma odwagi żeby zbierał minuty
Mamy wyjazdy do Szczecina i Częstochowy gdzie może zagrać 2mlodych po 90 minut bez wpływu na wynik a my się osłabiamy na najsłabszy w historii Widzew
Mamy wyjazdy do Szczecina i Częstochowy gdzie może zagrać 2mlodych po 90 minut bez wpływu na wynik a my się osłabiamy na najsłabszy w historii Widzew
-
Brak Wójtowicza teraz to osłabienie?
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Obecnosc slabego Skwierczynskiego to oslabienie.
-
- Kontakt:
A jo czuja że synek dzisiej odpoli na skrzydle.
-
- Kontakt:
W teorii przecież nie trzeba wystawiać młodzieżowca a minuty można nadrobić wiosna więc zdrowy rozsądek to wskazuje żeby do grudnia nim nie grac zobaczymy co pokaże skwara oby wypalił.
Batory Fans
-
Na Steczyka też nazekaliscie
-
- Kontakt:
Dalej narzekamy i tylko swoją grą może odpokutować
nigdy nie jest za późno
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
mam nadzieje, ze Skwara wybroni dzisiaj decyzje sztabu.19gorek20 pisze: ↑18 lis 2023, o 16:32Tak się kończy jak od połowy drugiej ligi nie dało się szansy pograć żadnemu młodemu piłkarzowi. Klub o urazie Wojtowicza wiedział od 10 miesięcy i w żaden sposób się na to nie zabezpieczył. Trenerzy też mocno zagubieni i brakuje tu planu ( akademia dno to jedno ) Barański 5 razy lepszy od innych nie łapie minut bo gra na kluczowej pozycji i nie ma odwagi żeby zbierał minuty
Jednak czysto racjonoanie to nie ma sensu. Pisalem iles razy, ze Tomek gra, bo musi, ale nie ma co porownywac Wojtowicza, ktory moze nie wyroznial sie tak jak w 1 lidze, ale nie odstawal specjalnie.
tak jak kolega napisal minuty mlodziezowcow mozna nadrobic np. w takich meczach, gdzie o punkty beda szanse iluzoryczne.
mozna tez zaryzykowac. maksymalna kara to 2mln, ale spadek jest duzo "drozszy". Gdyby sie okazalo, ze nie mamy szans na utrzymanie, to ostatnie mecze mozna nadrabiac skladem: Potoczny, Baranski, Wojtowicz, Skwierczynski. Chyba sie nie myle i na minuty nie ma zadnych limitow?
moznaby tez jako cel zimowego okienka postawic znalezienie mlodziezowca i grac na dwojke Wojtowicz - nowo sprowadzony.
jak walczylismy o awans, to napisalem znajomemu. Nawet jakbysmy mieli awansowac i spasc, to mozna ten czas dobrze spozytkowac. np. dajac sie promowac Baranskiemu caly sezon i potem go sprzedac za 3mln ojro. wrocimy do punktu wyjscia z 1 liga, ale splacimy swoje dlugi.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- VagandOo
- Kontakt:
Wynik póki co cieszy ale gra leży i kwiczy... po odbiorze tracimy piłkę w max kilka sekund...
-
- Kontakt:
Dobra.. Widzew nam Zara wpie^doli, ciekawe czy wkłady potrafią utrzymać wynik.
-
- Kontakt:
Chyba trzeba olać dziś te minuty dla młodzieżowca i w II połowie sprawdzić Michalskiego na prawej stronie pomocy 

nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
Szczepek kompletne zero, jakim cudem on jest w składzie?
- VagandOo
- Kontakt:
Jak po każdym faulu "poleżą" z 10 minut to dowieziemy wynik do końca xD
To wygląda jak mecz ekstraligowca z.... II ligowcem conajmniej....
Szczepan..... moim zdaniem wyczerpał zaufanie na 1 skład. Samo bieganie to za mało.
Trzymam kciuki.
Ruuuchhhhhh
To wygląda jak mecz ekstraligowca z.... II ligowcem conajmniej....
Szczepan..... moim zdaniem wyczerpał zaufanie na 1 skład. Samo bieganie to za mało.
Trzymam kciuki.
Ruuuchhhhhh