Działania marketingowe
-
- Kontakt:
Re: Działania marketingowe
W ogóle nie czuje że gramy jakiś mecz w poniedziałek, cisza jak makiem zasiał. Koledzy się mnie pytają kiedy grają... Lipa totalna, a tu został tydzień do meczu. 0 promocji
-
- Kontakt:
No ale jako Ty byś chcioł promocja? Nowi kibice dali mają bilety za pół ceny jeśli kupi im karnetowicz wejściówka. Jo zabroł na Śląsk 10 nowych kibiców i większość z nich idzie też w poniedziałek. A oprócz nich udało namówić się 4 nowe osoby

-
- Kontakt:
Ja tu nie chce wyjść na jakiegoś wiecznego marudera ale strasznie wkurzyły mnie dwie rzeczy z tego tygodnia
Afera w internecie związana z małolatami z Chorzowa w którą jesteśmy jako klub zamieszani. Czy nikt tutaj nie potrafi pomyśleć i zaprosić młodego z rodzicami na trening dać koszulkę z podpisami piłkarzy a na koniec zaproszenie dla rodziny na trybunę główna ? Duży post fotki w net i kilka portali / dzienikarzy chwyci temat i wygeneruje wyświetlenia
Pożegnanie trenera skrobacza i wybrana fotka do postu w internecie "trenerze dziękujemy". ku*** mać przeżywamy najpiękniejsze chwile od meczu z Lechią w 2012 i zamiast uśmiechu radości których było mnóstwo jest fotka jakby to był ostatni dzień w historii klubu.
Afera w internecie związana z małolatami z Chorzowa w którą jesteśmy jako klub zamieszani. Czy nikt tutaj nie potrafi pomyśleć i zaprosić młodego z rodzicami na trening dać koszulkę z podpisami piłkarzy a na koniec zaproszenie dla rodziny na trybunę główna ? Duży post fotki w net i kilka portali / dzienikarzy chwyci temat i wygeneruje wyświetlenia
Pożegnanie trenera skrobacza i wybrana fotka do postu w internecie "trenerze dziękujemy". ku*** mać przeżywamy najpiękniejsze chwile od meczu z Lechią w 2012 i zamiast uśmiechu radości których było mnóstwo jest fotka jakby to był ostatni dzień w historii klubu.
-
- Kontakt:
Przecież pisałem tutaj, że zacznie się ubieranie kibiców Ruchu w każdą syfiastą sprawę. Tak to działa niestety. Pojawia się filmik, ktoś go wrzuca do sieci, wypowiada się Kotala czym powoduje, że nius wpada do jego bańki informacyjnej i rezonują wszystkie kanały informacyjne z odpowiednimi tagami.
Jak klub się uaktywni, to pójdzie przekaz, ale do zupełnie innej bańki, mianowicie naszej (czyli wśród kibiców). W ten sposób żyją ludzie dwa, trzy metry od siebie i zupełnie inaczej widzą świat.
Jak klub się uaktywni, to pójdzie przekaz, ale do zupełnie innej bańki, mianowicie naszej (czyli wśród kibiców). W ten sposób żyją ludzie dwa, trzy metry od siebie i zupełnie inaczej widzą świat.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Może by nie było takiego szumu i nagonki na kibiców Ruchu jakby w tych filmikach nie było o nim wzmianki. Moglibysmy zrobić na tym dobry PR , przecież mamy największy sektor rodzinny w Polsce.. każdy wie że wśród młodzieży na Śląsku takie akcje są na porządku dziennym, ale gnębienie chorego dziecka to inna sprawa. No nic, nic z tego nie będzie i latka zostaje
-
- Kontakt:
Moim zdaniem w ten sposób Kotala wykorzystał sytuację, żeby pośrednio zaatakować Szymona. Nie twierdze, że była to ustawka, ale wykorzystanie sytuacji już na pewno. Wystąpienie Kotali podbija całą akcję w mediach, a jednocześnie "apeluje" do mediów, żeby broń boże nie drążyć tego tematu dalej (nie ujawniać danych), dla dobra dzieci oczywiście.
Ja bym się wcale nie zdziwił, jakby się okazało, że to się jakoś ze sobą wiąże.
Ja bym się wcale nie zdziwił, jakby się okazało, że to się jakoś ze sobą wiąże.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie zmienia to faktu że dziecko miało smycz Ruchu więc przynajmniej można założyć że rodzice i otoczenie to też kibice Ruchu które w jakiś sposób zawiodły podczas wychowania. Oczywiście wiadomo że różne są przypadki i mogl to też być po prostu zbieg okoliczności. wiadomo też że sam klub w żadnym stopniu za to nie odpowiada. Natomiast jakaś pozytywna akcja marketingowo/edukacyjna nie zaszkodziłaby i pomogła ten PR poprawić.
Jeszcze takie luźne spostrzeżenie, trudno się dziwić dzieciom skoro również na tym forum dorośli kibice tej samej drużyny nienawidzą i obrażają innych kibiców Ruchu, piłkarzy, trenerów, działaczy, nie mówiąc o innych klubach
czym skorupka za młodu nasiąknie…
Dla tego też tym ważniejsze są inicjatywy skierowane do młodych i dojrzewających kibiców które pomogły by niektóre patologie i błędy prostować już podczas kibicowania.
Jeszcze takie luźne spostrzeżenie, trudno się dziwić dzieciom skoro również na tym forum dorośli kibice tej samej drużyny nienawidzą i obrażają innych kibiców Ruchu, piłkarzy, trenerów, działaczy, nie mówiąc o innych klubach

Dla tego też tym ważniejsze są inicjatywy skierowane do młodych i dojrzewających kibiców które pomogły by niektóre patologie i błędy prostować już podczas kibicowania.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
Ten sk***ysyn co zabił to dziecko w Częstochowie miał na wielu zdjęciach gadżety Rakowa i jakoś to przeszło bez echa. Klub też się chyba do tego w żaden sposób nie odniósł.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To dlatego że jest mniej ludzi i zespołów które Rakowa nienawidzą i sam w sobie Rakow gorzej się “klika” w tematach pozasportowychniebieskifanatyk pisze: ↑9 lis 2023, o 09:18Ten sk***ysyn co zabił to dziecko w Częstochowie miał na wielu zdjęciach gadżety Rakowa i jakoś to przeszło bez echa. Klub też się chyba do tego w żaden sposób nie odniósł.
-
- Kontakt:
Nie kto inny jak Szymon wykonał i wykonuje bezprecedensową, ogromną i co dla mnie najwartościowsze DŁUGOOKRESOWĄ pracę w tym zakresie. Natomiast to co się sączy z mediów oraz to co ludzie z tego rozumieją to są dwie różne galaktyki nie mające ze sobą nic wspólnego.kroy pisze: ↑9 lis 2023, o 08:39
Jeszcze takie luźne spostrzeżenie, trudno się dziwić dzieciom skoro również na tym forum dorośli kibice tej samej drużyny nienawidzą i obrażają innych kibiców Ruchu, piłkarzy, trenerów, działaczy, nie mówiąc o innych klubachczym skorupka za młodu nasiąknie…
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
scaneRboy pisze: ↑9 lis 2023, o 10:30Nie kto inny jak Szymon wykonał i wykonuje bezprecedensową, ogromną i co dla mnie najwartościowsze DŁUGOOKRESOWĄ pracę w tym zakresie. Natomiast to co się sączy z mediów oraz to co ludzie z tego rozumieją to są dwie różne galaktyki nie mające ze sobą nic wspólnego.kroy pisze: ↑9 lis 2023, o 08:39
Jeszcze takie luźne spostrzeżenie, trudno się dziwić dzieciom skoro również na tym forum dorośli kibice tej samej drużyny nienawidzą i obrażają innych kibiców Ruchu, piłkarzy, trenerów, działaczy, nie mówiąc o innych klubachczym skorupka za młodu nasiąknie…
Oczywiście że tak i chyba nikt mu tego nie odbiera

Media są od tego żeby pisać o sprawach a do tego jakoś muszą zarobić. Kiedyś zarabiali na sprzedaży gazet a teraz reklamy muszą się wyświetlać = klikać. Dlatego też łatwiej ludzi skłonić do klikania skandalicznymi tytułami. Ludzie na to narzekają jednocześnie nie zdając sobie sprawy ze darmowy dostęp do informacji niesie ze sobą takie właśnie ryzyko.
- MakeRson
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Może Wy tutaj macie jakiś sposób na wpłynięcie na ludzi, którzy odpowiadają za mejla ze sklepu klubowego? Od 5 listopada staram się załatwić temat reklamacji wadliwej prasowanki Naszego sponsora i po prostu cisza na polu. Zaczyna mnie to wszystko wk***iać, że klub na poziomie ekstraklasy nie potrafi ogarnąć najprostszych rzeczy w postaci komunikacji na linii klub - klient (kibic).
Niebieskie Mysłowice
-
- Kontakt:
Kajs bylo pisane ze poszla calo partia wadliwych nadrukow i wymieniaja/naprawiaja od reki.MakeRson pisze: ↑15 lis 2023, o 11:27Może Wy tutaj macie jakiś sposób na wpłynięcie na ludzi, którzy odpowiadają za mejla ze sklepu klubowego? Od 5 listopada staram się załatwić temat reklamacji wadliwej prasowanki Naszego sponsora i po prostu cisza na polu. Zaczyna mnie to wszystko wk***iać, że klub na poziomie ekstraklasy nie potrafi ogarnąć najprostszych rzeczy w postaci komunikacji na linii klub - klient (kibic).
- MakeRson
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie mam możliwości podjechać z Częstochowy, więc staram się to załatwić jak najsprawniej ze swojej strony. Chodzi mi o brak konkretów w mejlach i odpowiedzi na moje zapytania.
Niebieskie Mysłowice
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
a propos tych wszystkich naszych narzekan...
widzieliscie kulisy z meczu z Radomiakiem?
tam trzech gosci podchodzi i gada z Ascetem, a jeszcze jakas laska sie kreci z telefonem i nagrywa.
z Rakowa przyjechalo cale auto.
to sa te niby drobne roznice.
jak pisalem w innym temacie - u nas klika osob robi za kilkanascie etatow.
widzieliscie kulisy z meczu z Radomiakiem?
tam trzech gosci podchodzi i gada z Ascetem, a jeszcze jakas laska sie kreci z telefonem i nagrywa.
z Rakowa przyjechalo cale auto.
to sa te niby drobne roznice.
jak pisalem w innym temacie - u nas klika osob robi za kilkanascie etatow.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...