o k,u,r,w,a ,,gdzies czytalem ze 70 ,,,,to ze Polska pilka nozna to dno totalne to wina prezesow ze placom kokosy za podpisy na kontrakcie a nie za wyniki ,,ta nasza liga to polamatorka 4 ,6 klubow to zawodowcy reszra to polamatorzy ,powinni gdzies za***rdalac w robocie a poznie kopac skore jak majom talent ,a tu byle kutafon ma 30 dychy na miesiac za to ze jest
Ruch Chorzów - Radomiak Radom, poniedziałek, 13.11, 19:00
-
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - Radomiak Radom, poniedziałek, 13.11, 19:00
- Rickenn10
- Kontakt:
Nikt nie bronił Ci zostać piłkarzemLEMON-CHORZOW pisze: ↑8 lis 2023, o 17:39o k,u,r,w,a ,,gdzies czytalem ze 70 ,,,,to ze Polska pilka nozna to dno totalne to wina prezesow ze placom kokosy za podpisy na kontrakcie a nie za wyniki ,,ta nasza liga to polamatorka 4 ,6 klubow to zawodowcy reszra to polamatorzy ,powinni gdzies za***rdalac w robocie a poznie kopac skore jak majom talent ,a tu byle kutafon ma 30 dychy na miesiac za to ze jest

-
- Kontakt:
wlasnie rozkminiolch, trocha chaotycznie zes to napisol. Ale ok, jo uwazom ze Figo by dol trocha wiecej z tylu, otoczony dwoma walczakami przy trojce z tylu, czyli takie klasyczne 3-5-2 (Calhanoglu w Interze), lub oczywiscie 4-2-3-1, z tym ze tyn Szczepan mi tam niy pasuje na szpicy... Feliks by tam musiol byc mje sie zdowoLEMON-CHORZOW pisze: ↑8 lis 2023, o 17:19jak macie mniej niz 18 lat to tlumacze chyba pisze jasno ze tyle mu placili w lubinie ,,o Ruchu nic nie pisalem ,,70 kafli mial w lubinie ,,tu nie wiem ile mu placom ,,ile by nie placili to i tak za duzo za jego popisy na zielonej morawie ,,,
-
- Kontakt:
No oczywiscie, ze som to kwoty szokujace w odniesieniu do srednich zarobkow, ale tako sytuacja jest w kozdym innym kraju kaj fusbal jest popularny.LEMON-CHORZOW pisze: ↑8 lis 2023, o 17:39o k,u,r,w,a ,,gdzies czytalem ze 70 ,,,,to ze Polska pilka nozna to dno totalne to wina prezesow ze placom kokosy za podpisy na kontrakcie a nie za wyniki ,,ta nasza liga to polamatorka 4 ,6 klubow to zawodowcy reszra to polamatorzy ,powinni gdzies za***rdalac w robocie a poznie kopac skore jak majom talent ,a tu byle kutafon ma 30 dychy na miesiac za to ze jest
Natomiast jesli kluby generujom przychody wielkosci 30, 40m za sezon, jako zdrowy % odliczosz 60% od przychodu na pensje i wychodza takie wyplaty.
Tak wyglondajom place w biznesach zorientowanych na talent. Np w bankowosci inwestycyjnyj mosz podobnie kaj praktykant moze zgarniac 3x, 4x, krotnosc sredniego wynagrodzenia, kaj 90% ludzi nigdy tela niy zarobi.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
-
- Kontakt:
To są kwoty brutto czy netto?Rickenn10 pisze: ↑8 lis 2023, o 17:07Z Twojego konta wypłaty idą że wiesz że to 70k?LEMON-CHORZOW pisze: ↑8 lis 2023, o 17:00starzynski ton kelner ,,,nadaje sie tylko do podpisywania t-shertow w klubowym sklepie ,,pozytek z niego zaden ,,,Ruch to bogaty klub jednak,, bo wydaje kase w bloto na wyplaty dla takich pseudokopaczy,jego czas minal ,,gdyby cos byl wart dalej by sie trzymal koryta w lubinie ,tam sie poznali ze juz z niego nic nie bedzie ,zjazd w dol ,,totalny ,a jeden strzal z wolnego w swiatlo bramki raz na 3 mecze ro za duzo zeby mu placic 70 tys miesiecznie
Rzeczywiście Panowie jak Steczyk, Długosz, Pląskowski, Moneta czy nawet Letniowski to w chwili obecnej największa wartość dodana dla naszego zespołu.
Oni na szczęscie dostają ledwo 8250zł na miesiąc to starcza aby zapłacić 70k Starzyńskiemu. Uff
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Też uważam, że w meczach ze Starzyńskim wyglądaliśmy dużo lepiej niż bez niego i wiele z tamtych meczów było bliskich, gdzie rzeczywiście decydowały niuanse pierwsza polowska z Zaglebiem, Mielec, Łks, Jaga, Warta w większości z tych meczów lub fragmentów(jak z Zaglebiem) było widać, że nie grali tak źle. Moim zdaniem jedyny mecz w którym zagralismy w tamtym okresie naprawdę slabo to mecz z Piastem, gdzie udalo się wywalczyć szczęśliwy punkt., ale nasza gra była beznadziejna. Natomiast jeżeli jest już do dyspozycji to nie wiem czy jednak bym nie wolał zastosować taktyki z Fosą z I ligi i wpuścić Figo dopiero na drugą połowę na lekko podmęczonego rywala. Zawsze oczywiście jest problem jak inni nasi już wtedy nie będą mieli siły lotać. Podobnie dałbym Szczepana czyli jako zmiennika na drugą polowe.
Sam nie mam pojęcia jakiego składu bym oczekiwał, ale jak miałbym się całkowicie zabawić, bo wiadomo, że nigdy tego nie sprawdzimy to widziałbym tak. Pogrubilem nazwiska nieoczywiste patrząc na ostatnie mecze.
Torman obojętnie jaki
Obrona: Michalski Kasolik Szywacz Szur
Def Pomoc: Podstawski Swędrowski
Of Pomoc: Kozak Feliks Wójtowicz
Napad: Firlej
Ważne ino co by ta w fazie ataku ta trójka grała dużo wyżej niż dotychczas zaraz za Firlejem. I w drugiej polowie wpuscić wlasnie Szczepana i Starzyńskiego.
Sam nie mam pojęcia jakiego składu bym oczekiwał, ale jak miałbym się całkowicie zabawić, bo wiadomo, że nigdy tego nie sprawdzimy to widziałbym tak. Pogrubilem nazwiska nieoczywiste patrząc na ostatnie mecze.

Torman obojętnie jaki
Obrona: Michalski Kasolik Szywacz Szur
Def Pomoc: Podstawski Swędrowski
Of Pomoc: Kozak Feliks Wójtowicz
Napad: Firlej
Ważne ino co by ta w fazie ataku ta trójka grała dużo wyżej niż dotychczas zaraz za Firlejem. I w drugiej polowie wpuscić wlasnie Szczepana i Starzyńskiego.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
jeszcze dodam oliwy do ognia ,mlodsi kibice chyba nie bedom pamietac gdzies 7 lat temu kaminski wygadal sie na antenie canal+ plus ze klub mu zalegal z wyplatami kilka miesiecy ,,bramkarz wtedy gral w japoni ,,i wtedy sie zaczelo ,punkty karne ,itd od jego wywiadu sie zaczelo cale zlo .lecielismy w dol ,,,,mial racje bo mial to miec zaplacone ,,jestem przeciwnikiem zatrudniania bylych pilkarzy RUCHU dobrzy byli kiedys ,,,teraz wracajom wypaloni i bezuzytecznin ,tylko som na liscie plac i tyle w temacie ,w czym kaminski jest lepszy od bieleckiego ?,,gdyby nie bielu nie bylibysmy dzis w ekstraklapie ,,albo odpalenie janoszki przez skrobacza ,gosciu przynajmniej zapierdalal na boisku ,,fose tez skrobacz mogl odpalic ,,chyba go zostawil zeby krzyczal z bogiem i po zwyciestwo ,,takie jest moje zdanie i mam wyjebane co tu napiszom znafcy futbolu
-
- Kontakt:
Nie zaczęło się od tego, że Kamiński coś powiedział, tylko od tego, że pion zarządzający klubem był do dupy i oszukiwał ludzi. Bardzo dobrze, że to pierdolnęło i się oczyściło, bo to była zwykła patologia.
Porównaj sobie formę Bieleckiego z połowy zeszłego sezonu (no dobra, przed meczem z GKS Tychy) do tego co prezentował pod sam koniec, a zwłaszcza teraz. A Kamiński RATUJE NAM DUPĘ chcąc przyjść na 2 miesiące do klubu, który ma do zaoferowania spadek i pewnie najniższe stawki w lidze, bo inaczej mamy młodzieżowca (aczkolwiek młodzik w bramce jest tematem częstym w lidze), albo właśnie Biela, który jakości nam nie daje obecnie. Aczkolwiek trzymam za Kubę kciuki!
Janoszka wchodził na ogony w 1 lidze i zdecydowanie nie dawał juz też tej jakości co kiedyś. Śmiało można powiedzieć, że regularna gra na wysokim poziomie w 1 lidze juz była poza jego możliwościami (no ku*** przecież wylądował w AKS Mikołów, a nie Podbeskidziu!), to co dopiero marzyć o grze ligę wyżej. Fosa dawał dużo lepsze zmiany od niego, a pozbyć się całej starszyzny na raz nie można, bo kompletnie zniszczy do drużynę. Tak czy inaczej czas Fosy w Ruchu powoli zbliża się tak samo do końca, jak zwyczajnie czas jego gry na tym poziomie- on nei ma 23 lat
Jeśli coś piszesz to licz się z konfrontacją poglądów, bo na tym polega dyskusja, a nie pierdolniesz coś i od razy wszyscy inni to "znafcy", tylko Ty wiesz najlepiej
Porównaj sobie formę Bieleckiego z połowy zeszłego sezonu (no dobra, przed meczem z GKS Tychy) do tego co prezentował pod sam koniec, a zwłaszcza teraz. A Kamiński RATUJE NAM DUPĘ chcąc przyjść na 2 miesiące do klubu, który ma do zaoferowania spadek i pewnie najniższe stawki w lidze, bo inaczej mamy młodzieżowca (aczkolwiek młodzik w bramce jest tematem częstym w lidze), albo właśnie Biela, który jakości nam nie daje obecnie. Aczkolwiek trzymam za Kubę kciuki!
Janoszka wchodził na ogony w 1 lidze i zdecydowanie nie dawał juz też tej jakości co kiedyś. Śmiało można powiedzieć, że regularna gra na wysokim poziomie w 1 lidze juz była poza jego możliwościami (no ku*** przecież wylądował w AKS Mikołów, a nie Podbeskidziu!), to co dopiero marzyć o grze ligę wyżej. Fosa dawał dużo lepsze zmiany od niego, a pozbyć się całej starszyzny na raz nie można, bo kompletnie zniszczy do drużynę. Tak czy inaczej czas Fosy w Ruchu powoli zbliża się tak samo do końca, jak zwyczajnie czas jego gry na tym poziomie- on nei ma 23 lat

Jeśli coś piszesz to licz się z konfrontacją poglądów, bo na tym polega dyskusja, a nie pierdolniesz coś i od razy wszyscy inni to "znafcy", tylko Ty wiesz najlepiej

- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Czemu piłkarzem nie zostałeś?LEMON-CHORZOW pisze: ↑8 lis 2023, o 17:39o k,u,r,w,a ,,gdzies czytalem ze 70 ,,,,to ze Polska pilka nozna to dno totalne to wina prezesow ze placom kokosy za podpisy na kontrakcie a nie za wyniki ,,ta nasza liga to polamatorka 4 ,6 klubow to zawodowcy reszra to polamatorzy ,powinni gdzies za***rdalac w robocie a poznie kopac skore jak majom talent ,a tu byle kutafon ma 30 dychy na miesiac za to ze jest
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
mnie i wam zalezy tylko i wylacznie na dobrze klubu i tyle w temacie dla innych to tylko robota jak kazda inna a dla nas cale zycie ,,nasze luzne pogawedki na forum to tylko zeby spuscic pare z glowy a wszystko jest w glowach prezesow ,zastepcow i trenerow zeby to ogarnac ,,,dobrej nocy niebieskiej braci
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mecz rezerw za nami parę odpowiedzi za nami, chyba jakos specjalnie na spore zmiany jeżeli idzie o sklad to się nie ma co nastawiać raczej oby styl się polepszyl
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Najgłupsza rzecz jaką czytam....
Nie, NIE k... nie mogę być piłkarzem, bo nie mam nogi

Litości..
piłkarzyki w PL lidze są przepłaceni na maksa i tyle.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Ja a chleb to by ci Woś upiekł, auto Grzybek naprawił a dom Siemion postawił, je***j se barana w ściana.Rickenn10 pisze: ↑8 lis 2023, o 17:41Nikt nie bronił Ci zostać piłkarzemLEMON-CHORZOW pisze: ↑8 lis 2023, o 17:39o k,u,r,w,a ,,gdzies czytalem ze 70 ,,,,to ze Polska pilka nozna to dno totalne to wina prezesow ze placom kokosy za podpisy na kontrakcie a nie za wyniki ,,ta nasza liga to polamatorka 4 ,6 klubow to zawodowcy reszra to polamatorzy ,powinni gdzies za***rdalac w robocie a poznie kopac skore jak majom talent ,a tu byle kutafon ma 30 dychy na miesiac za to ze jest![]()
Takie same pi***olenie jak grubiorzy, "cza było iść na grubba"
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW
- Rickenn10
- Kontakt:
Ale co was to ku*** obchodzi ile kto zarabia? Patrzcie swojej roboty i swojego portfela.
Ja to kocham jak ktoś się wypowiada na temat tego ile kto zarabia nie robiąc tego co ta osoba...
Typowa mentalność w tym kraju zawistność w sprawie pieniądza.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie wiem czy serio nie masz nogi czy to taki żarcik ale jest jeszcze amp futbol.
Tutaj bardziej chodzi o zaglądanie do czyjegoś portfela i mówienie który zawód jest przepłacony a który nie. O jak rozumiem że przy zarobkach Ronaldo można się zastanawiać czy to nie jest za dużo tak zarobki dla piłkarzy po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie gdzie są kontuzje i krótki czas wykonywania skutecznie tej pracy to przecież nie jest wcale dużo. Teraz byłe stażysta w korpo zarabia 6 tys brutto a wy chcecie żeby piłkarze zarabiali 10

Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?