arcio pisze: ↑2 lis 2023, o 18:50
jajo pisze: ↑2 lis 2023, o 16:38
arcio pisze: ↑2 lis 2023, o 16:29
Na legie czy wdś nie ma sensu
aż tak promować bo pójdą i tak. Tu bardziej można myśleć żeby ten drugi mecz po tych klasykach był jakoś ogarnięty promocyjnie.
juz sie nie robmy az takim potnentatem,
ze nagle na Legie sie wyprzeda 42 tysiace bez promocji.
czasem to juz potem jest efekt kuli snieznej, chec uczestniczenia w czyms wyjatkowym, ale to najpierw trzeba ta pierwsza kuleczke ulepic i zrobic warunki, zeby sie mogla rozpedzac.
poza tym wyprzedanie kompletu z Legia szybciej niz w dniu meczu otwiera nowe mozliwosci. sprzedaz biletow na nastepne mecze dla spoznialskich, czy przy szybkim traceniu sie miejsc podkrecenie sprzedazy karnetow na wiosne.
Czytamy ze zrozumieniem

Efekt kuli ruszył po Śląsku, ale wg mnie nie pójdzie tak dobrze jakby mógł iść przez brak promocji dla osób które były po raz pierwszy na meczu parę dni temu. Oby, powtarzam oby, większość jednak wróciła i kupiła bilety w cenach obowiązujących bo dla nich nie ma żadnej zachęty promocyjnej.
czytam, czytam

jesliby efekt kuli ruszyl po Śląsku, to na Radomiaka mielibysmy wiecej ludzi, a bedizemy mieli mniej (nawet pomimo terminu).
ja mam na mysli w efekcie kuli snieznej to co opisal NG1920. nagle w ostatnim tygodniu, gdy moglo sie wydawac, ze juz wypelnilismy baze, sprzedaz wrecz lawinowo przyspieszylo. okazalo sie, ze wypada tam byc, ze wszyscy ida itd.
pamietam mecze z Legia, gdzie nie bylo kompletu a gralismy o medale, takze to nie jest tak, ze sie samo sprzeda. natomiast gleboko wierze, ze znow zbudujemy ta kule, oby juz na przelomie roku i potem sie ona rozhula do kompletu.
nie uwazam tez, ze promocja bedzie zmarnowana, nawet jakby bez tych dzialan mial byc komplet. promocja kazdego meczu to takze promocja samego klubu.
klikalnosc sie tez w pewien sposob poteguje. jedna dobra akcja marketingowa odbija sie potem szerokim echem. a Legia jako przeciwnik tym lepiej to moze rezonowac, bo sie klika.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...