Ruch na Stadionie Śląskim

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Przemo1234
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Ruch na Stadionie Śląskim

#436 Post autor: Przemo1234 » 30 paź 2023, o 12:02

Ja dorzucę od siebie dwie uwagi odnośnie dopingu (obserwacja z sektora 31D, rząd 27):
  1. Nagłośnienie:
    • mamy za słabe głośniki - podczas darcia się do mikrofonu młynowego owe mikrofony mają przerost mocy i przerywają nadawanie - nie pomijając również tego, że nawet ustawione na maksa były słabo słyszalne w górnej części dolnego sektora.
    • mamy za mało głośników - taki Lech Poznań w swoim młynie (za bramką) ma 8 głosników na poziomie murawy
  2. Bębny:
    • Słabo słyszalne - nie wiem czy to nie kwestia ich ustawienia - są zwrócone w stronę murawy - na Legii czy Lechu są w bok, choć najlepsze ustawienie to chyba w stronę młyna.
    • Znowu przykład Lecha - mają bębniarza również na górnych sektorach - u nas by się to przydało przy pełnym młynie
Moje propozycje zmian to:
  • Zmienić ustawienie bębnów - na boki - zostawić liczbę 3 bębnów (może jeden w stronę młyna?)
  • Zainwestować w lepsze głośniki i w większą liczbę (skoro trybuny za bramką w Poznaniu mają po przynajmniej 8 głośników to u nas na prostej potrzeba by chyba z 10 jak nie 12.
  • Ogarnąć dobre, mocne głośniki co będą głośne a jednocześnie słyszalne na przynajmniej całym dolnym sektorze młyna i nie będą przerywać nadawania do mikrofonu.
Jednak to jak słychać bębny i samego młynowego BARDZO mocno wpływa na jakość dopingu. Ja ze swojej perspektywy (sektora 31D, rząd 27) miałem problem ogarnąć co będzie śpiewane i musiałem czekać, aż osoby poniżej zaczną aby wiedzieć jaka przyśpiewka jest grana. No i te bębny - było ciężko ogarnąć rytm.

Bez spiny - uwagi w celu poprawienia jakości, aby zrobić najlepszy młyn w Polsce.
Pierwszy mecz: Ruch Chorzów 3-2 Odra Wodzisław Śląski (20 kwietnia 2010 r.)
Karnetowicz: od 2011 roku
Wielki Ruch: członek od kwietnia 2019 r.

scaneRboy
Kontakt:

#437 Post autor: scaneRboy » 30 paź 2023, o 12:14

Przemo1234 pisze:
30 paź 2023, o 12:02
Ja dorzucę od siebie dwie uwagi odnośnie dopingu (obserwacja z sektora 31D, rząd 27):

Proponuję na Radomiaku urządzić konkretną zbiórkę pod hasłem "Na organizację dopingu na Stadionie Ślaskim". Może rzeczywiście głośniki mniejszej mocy, ale rozsiane na trybunach + łączność bezprzewodowa dałyby lepszy efekt. Do tego materiały informacyjne przed wejściem na sektor w stylu: "Na tym sektorze prowadzimy aktywny doping!" i do tego "sektor rodzinny <---- " "sektor bez łaciny --->". Mówię, niech sobie każdy znajdzie miejsce dla siebie i wszyscy się dobrze bawmy.

Powiedzcie czy to nie jest idiotyczne, 55tys. krzesełek, a ludzie mają problem z miejscem!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

arcio
Kontakt:

#438 Post autor: arcio » 30 paź 2023, o 12:57

Jak jest opcja łączenia po kablu to łącznie po kablu. Bezprzewodowo, w takim miejscu, bym unikał.
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
Przemo1234
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#439 Post autor: Przemo1234 » 30 paź 2023, o 13:12

Też bym unikał bezprzewodowo ze względu na dużą ilośc urządzeń z włączonymi danymi, bluetoothami i wifi. Za dużo szumu będzie i to nie wyjdzie na 99%.

scaneRboy
Kontakt:

#440 Post autor: scaneRboy » 30 paź 2023, o 13:21

Ważna jest zbiórka funduszy.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Dams0n
Kontakt:

#441 Post autor: Dams0n » 30 paź 2023, o 13:35

Wielka zgoda co do naglosnienia, potrzebna jest zruztka. Mysle, ze wiele osob chetnie sie dociepnie, sam bym chetnie wsparl. Rozstawic jeden glosnik pod kazdym z sektorow 27-33 i będzie dobrze. W dodatku moim zdaniem must have jest ktos ogarniajacy doping na gornych sektorach + najlepiej bebny. Mlynowych mamy swietnych, mysle ze oni sa w stanie to pochytać.

Awatar użytkownika
krispo40
Kontakt:

#442 Post autor: krispo40 » 30 paź 2023, o 13:45

scaneRboy pisze:
30 paź 2023, o 12:14
Powiedzcie czy to nie jest idiotyczne, 55tys. krzesełek, a ludzie mają problem z miejscem!
Ludzie mają problem z miejscem przez innych, którzy w d..pie mają przepisy i ogólne zasady. Jakby każdy poszedł na swój sektor, to by nie było tematu. Po co w ogóle przedsprzedaż, wybór sektora, miejsca, jak i tak większość jak na C6 ma to gdzieś, a każdy kto się stosuje do zasad to "janusz". Jak z dzieckiem czy z kobietą to niech spada z sektora na "rodzinny". Prawdziwi kibice to przecież tylko ci co stoją gdzie popadnie byle oni tylko mieli lepszy widok, bluzgają i gdzieś mają innych. Potem się dziwimy, że jakoś ta frekwencja nie za wysoka. Sam byłem świadkiem jak potraktowano na górnych trybunach na prostej kilku starszych ludzi z szalami, w czapeczkach i młodych też z dzieciakami w barwach, którzy naiwnie szukali swojego miejsca. Byli skonsternowani, bo jakiś jakiś młodzik każe im spadać, nie zawracać gitary i iść tam gdzie jest wolne miejsce winnych sektorach, a nie zawracać głowy. I potem stali w przejściu do przerwy bo nie chcieli się przepychać między tymi co stali na schodach. Żal było na to patrzeć. Myślę, że już sobie dają spokój na następnym meczu. Ale to nie prawdziwi kibice przecież...

tynbydziedobry
Kontakt:

#443 Post autor: tynbydziedobry » 30 paź 2023, o 13:50

z drugiej strony kiedy my się mamy nauczyć tej "dyscypliny" na meczach u siebie? na Cichej ciągle ciżba im bliżej środka żeby nie stać na łuku. potem przeprowadzka do Gliwic. teraz znowu przerzuceni na kolejny stadion. Zwłaszcza, że u nas może i szczęście w nieszczęściu, że wciąż prawie cały stadion chce się zaangażować w doping. Owszem czas najwyższy się nauczyć tej kultury bo mamy w końcu lepsze warunki do tego, ale wątpię że to jest kwestia meczów czy miesięcy. to będą lata.

Awatar użytkownika
Przemo1234
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#444 Post autor: Przemo1234 » 30 paź 2023, o 13:51

scaneRboy pisze:
30 paź 2023, o 13:21
Ważna jest zbiórka funduszy.
Ja ruszycie ze zbiórką to po wypłacie macie ode mnie stówkę.

sabereR
Kontakt:

#445 Post autor: sabereR » 30 paź 2023, o 14:08

wydzielić młyn na następny mecz i tyle. miejsc jest odpowiednio dużo aby każdy mógł stanąc gdzie chce, widoczność również z kadego miejsca jest dobra.

South
Kontakt:

#446 Post autor: South » 30 paź 2023, o 14:31

Tutaj zgodzę się z przedmówcami… Jeżeli mowa o kwestii zajmowania miejsc to wygląda to tragicznie. Ktoś płaci 45 PLN za bilet (cała rodzina to wydatek 150 PLN) przychodzi 20 minut przed meczem a tam miejsce zajęte. Ze swojej strony miałem szczęcie i moje miejsca (4 sztuki dla rodzinki) były jeszcze wolne. Nie miał natomiast szczęścia dwa rzędy niżej pewien pan, który wraz z dwójką małych dzieci (jednym na rękach) przyszedł chwilę po mnie… Kulturalnie zwrócił uwagę i pokazał bilet, że to jego miejsce / miejsca na co usłyszał krótkie „wypierd… kto pierwszy ten lepszy”. Gość, który to mówił ok. 50 lat wraz ze znajomymi – swoją drogą omal się nie udusili ze śmiechu. Druga sytuacja to za mną siada 4 gości i rozmawia między sobą „ej ale to nie nasze miejsce” na co koledzy „hu… a wyrzuci Cię ktoś stąd?”

Z tego miejsca APELUJE do klubu, aby zrobili akcje w mediach społecznościowych nt. zajmowania miejsc. Wspominał już o tym w jakimś filmiku Adler ale słabo najwidoczniej się rozeszło. Jeżeli tego nie zrobimy i nie poprawimy sami kultury to możemy zapomnieć o standardowej frekwencji 20K + ... Zamkniemy się w 10K i przy dobrych meczach / przeciwnikach pójdzie w górę.

Oczywiście opisane sytuację są z sektora / trybuny głównej (za ławkami rezerwowych).
Ostatnio zmieniony 30 paź 2023, o 14:44 przez South, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#447 Post autor: HullCityFC » 30 paź 2023, o 14:42

To jest podstawa.

Druga sprawa to przeniesienie mlyna na luk albo za bramki. Ludzie kupujac bilet na prosta chca obejrzec mecz w spokoju.

Musza to zrozumiec mlynowi i ultrasi. Nie kazdy chce dopingowac przez 90 minut.

Jesli to sie nie zmieni te 10k to max co osiagniemy.

D_CH
Kontakt:

#448 Post autor: D_CH » 30 paź 2023, o 14:44

Już odpowiadano wielokrotnie - młyn będzie na prostej.
Dobre CHłopaki!

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#449 Post autor: HullCityFC » 30 paź 2023, o 14:58

No to nie ma co liczyc, ze Ci "Janusze" zagoszcza na dluzej.

Ale to juz decyzja ultrasow.

marek79
Kontakt:

#450 Post autor: marek79 » 30 paź 2023, o 15:07

Zajmowanie miejsc to temat rzeka. W Gliwicach miałem spięcie z gośćmi jak zająłem swoje miejsce zgodne z karnetem i potem przez pół meczu na rodzinnym kopali dziecku w krzesło , bo to nie jest teatr.

ODPOWIEDZ