Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
-
Przemo1234
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
tynbydziedobry pisze: ↑10 paź 2023, o 19:30
kto miał kupić ten kupił, kto kogo namówić to już namówił. teraz to już chyba musieliby dzieciaki ze szkół i szkółek zapraszać. musiałoby prawie 800 biletów na dzień schodzić żeby poszlo chociaż te 23 tysiące
To jeszcze ruszy. Choćby głupi przykład z mojej strony - na chwilę obecną mam zdeklarowanych 13 osób co nie byli jeszcze na Ruchu. Czekam jeszcze na inne osoby co mają potwierdzić dostępność terminu na mecz. Dogadadanie się z tyloma osobami to też nie jest proste i trwa. Także róbcie co się da, nie stękajcie tylko działajcie.
Czekam z zakupem biletów aż się wszyscy określą.
Pierwszy mecz: Ruch Chorzów 3-2 Odra Wodzisław Śląski (20 kwietnia 2010 r.)
Karnetowicz: od 2011 roku
Wielki Ruch: członek od kwietnia 2019 r.
-
COBRA
Szkoda że klub nic nie robi ,choćby bilbordy ,plakaty ,reklamy .Nie wiem nie słucham radia fest czy tam Piekary tam ktoś to reklamuje?Internet,Adler śpią ?Kiedyś mecze topowe były reklamowane w komunikacji miejskiej teraz wszystko leży.
Wiem wiem klub nie ma kasy zaś liczy na kobicow jak w każdej akcji

-
arcio
-
Kontakt:
Klub postawił na jednego konia: karnetowicz. Akcja ok, ale tylko jak masz karnet i sam szukasz długoniebyłych na meczu. A ci którzy bilety kupowali? Niestety ceny nawet w górę. To może zróbcie w klubie podkład pod kolejne mecze bo jak będzie teraz 15k to będzie ok, patrząc na styl gry oraz promocje. Jaki podkład? Zróbcie akcje zniżkowe dla kupujących bilety tzn jak kupisz bilet na Śląsk, na kolejny mecz z Radomiakiem masz X% mniej za bilet. Jak kupiłeś na Śląsk i Radomiak, to kolejny bilet na Koronę za 2xX% mniej a jak nie byłeś na Radomiaku ale byłeś ze Śląskiem to dalej X%. I tak dalej. Patrząc na naszych kolejnych rywali frekwencja może iść w dół i to drastycznie.
Taka luźna propozycja bo może być klapa patrząc na tempo sprzedazy i mając w perspektywie mecze ze Śląskiem i Lechem w Poznaniu

nigdy nie jest za późno
-
jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
arcio pisze: ↑10 paź 2023, o 22:29
Klub postawił na jednego konia: karnetowicz. Akcja ok, ale tylko jak masz karnet i sam szukasz długoniebyłych na meczu. A ci którzy bilety kupowali? Niestety ceny nawet w górę. To może zróbcie w klubie podkład pod kolejne mecze bo jak będzie teraz 15k to będzie ok, patrząc na styl gry oraz promocje. Jaki podkład? Zróbcie akcje zniżkowe dla kupujących bilety tzn jak kupisz bilet na Śląsk, na kolejny mecz z Radomiakiem masz X% mniej za bilet. Jak kupiłeś na Śląsk i Radomiak, to kolejny bilet na Koronę za 2xX% mniej a jak nie byłeś na Radomiaku ale byłeś ze Śląskiem to dalej X%. I tak dalej. Patrząc na naszych kolejnych rywali frekwencja może iść w dół i to drastycznie.
Taka luźna propozycja bo może być klapa patrząc na tempo sprzedazy i mając w perspektywie mecze ze Śląskiem i Lechem w Poznaniu
to by moglo wyjsc, ze z biletami taniej niz z karnetem.
klub tez biletowcom dal przed SŚ mozliwosc zostania karnetowiczem.
to nie zmienia faktu, ze masz, ze to na razie chyba jedyna droga promocji.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
arcio
-
Kontakt:
jajo pisze: ↑10 paź 2023, o 22:53
arcio pisze: ↑10 paź 2023, o 22:29
to by moglo wyjsc, ze z biletami taniej niz z karnetem.
klub tez biletowcom dal przed SŚ mozliwosc zostania karnetowiczem.
to nie zmienia faktu, ze masz, ze to na razie chyba jedyna droga promocji.
To jak przeliczą i wyjdzie że karnet wyjdzie drożej to niech karnetowicz dostanie promke na nowy sezon X% taniej.
Klub dał możliwość kupna karnetu na SŚ a ile osób z tego skorzystało? Jakiś tłumów chyba nie było. Ci co mieli kupić, kupili. Tacy jak ja, którzy nie wiedzą czy w dany dzień będą mieli wolne żeby iść na mecz jest trochę i im karnet się nie opłaca, proste.
Z drugiej strony promocje i marketing leży i jęczy i kwiczy, albo nie widzimy tego co robią
nigdy nie jest za późno
-
gerhat
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Ja tak luźno uważam że klub powinien być przede wszystkim fer wobec karnetowiczów a nie kunktatorów, którzy ich nie kupili ponieważ nie wiedzą czy będą na wszystkich meczach. Przecenianie im biletów byłoby absurdem, jak już to wszelkie takie promocje powinny dotyczyć tych co długo nie byli na meczach żeby ich zachęcić zatem pomysł ze zniżkami dla tych co nie byli dwa lata uważam że jest ok
-
ret
-
Kontakt:
Wiadomo gdzie będzie sektoR Rodzinny?
Dzięki za info z góry.
-
DoBojuNiebiescy
-
Kontakt:
autor: DoBojuNiebiescy » 11 paź 2023, o 09:17
Tak jak napisałem wcześniej według mnie podstawa to plakat który powinien być do ściągnięcia dla każdego kibica. Gdyby nawet te 5000 ludzi wydrukowało po 5 plakatów i porozwieszalo na osiedlach, w szkołach, siłowniach itd. to już zawsze coś. Koszt dla klubu to jedynie projekt takiego plakatu.
Idealnie byłyby bilbordy ale to już duże koszta.
Zostalo jeszcze 17 dni więc trochę czasu jest na działanie, pokażmy siłę niebieskiej rodziny!

-
DoBojuNiebiescy
-
Kontakt:
autor: DoBojuNiebiescy » 11 paź 2023, o 10:18
Też jakaś promocja w social mediach. Prezes kiedyś był w Kanale Sportowym. Michał Pol robił coś ostatnio na WDŚ więc chyba kontakty są? Betclick pewnie też mógłby pomóc no i Canal+ przecież czym większe zainteresowanie to też przekłada się dla nich na większe zyski. 30 000 musi pęknąć

-
nrsl-halemba
-
Kontakt:
autor: nrsl-halemba » 11 paź 2023, o 12:28
Niebieska Dzielnica Halemba
-
scaneRboy
-
Kontakt:
moim zdaniem klub realizuje pod tym względem dobrą strategię. Inwestowanie w frekwencję na SŚ jest niegospodarnością. Co się da zrobić niewielkim kosztem owszem, ale nic poza tym bo to się nigdy nie zwróci. Jeśli są jakiekolwiek wolne pieniądze należy je zainwestować w drużyne!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
MakeRson
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Według mnie, tak z czystej przyzwoitości powinni chociaż na ten jeden mecz nakręcić frekwencję różnymi akcjami, a później niech się dzieje co chce.
Niebieskie Mysłowice
-
blue
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
20tys to bedzie bardzo dobry wynik jak na ta pore roku/formę drużyny i przeciwnika. To i tak 100% więcej niż było nas w Gliwicach
-
COBRA
MakeRson pisze: ↑11 paź 2023, o 12:47
Według mnie, tak z czystej przyzwoitości powinni chociaż na ten jeden mecz nakręcić frekwencję różnymi akcjami, a później niech się dzieje co chce.
Jest pierwsza akcja,dodali na FB że pękło 10 tyś

Użytkownicy przeglądający to forum: stasiu1971 i 37 gości