Puchar Polski 2023/24

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Puchar Polski 2023/24

#196 Post autor: jajo » 27 wrz 2023, o 17:43

karol fryna pisze:
27 wrz 2023, o 17:20
NG1920 pisze:
27 wrz 2023, o 17:16
Kiler1989 pisze:
27 wrz 2023, o 17:06
Ale co trza mieć w głowie żeby po takich błędach jak z Rakowem wystawiać baranowskiego znowu w pierwszym składzie . Jarek się potracil... może w tej 80 minucie myslol jak napisać wypowiedzenie
To właśnie był mecz, w którym mógł się odkupić, albo totalnie odpaść z gry i potwierdzic, że się nie nadaje. Lepiej w tym meczu niż z Puszczą.

Zarzut o utrzymywanie prezesów i pismaka to chyba najgłupsze co tu przeczytałem. Bez tych prezesów klub by nie istniał od paru lat. A 'pismak' to rozwój również pozaboskowy, który musi w końcu przyjść, bo mamy zbyt "małe" kadry na profesjonalne działanie.

Co do meczu to mam nadzieję, że to był ten jeden, konkretny mecz, dający odpowiedź wszystkim. Trenerowi, że Baranowski powinien zakończyc przygodę z 1 składem, a najlepiej z klubem. Oraz, że Steczyk nawet na słabym tle i jak ma pełny wymiar czasowy to jednak nie domaga i Feliks powinien być numerem 2.

A kibicom, że jednak ten Szczepek to jest 2-3 klasy wyżej niż pozostali. Oraz, że nawet na tle 4 poziomu rozgrywkowego, wielu zawodników nie jest w stanie podjąć już równej walki. Zawodnicy z ławki rezerwowych klubu ekstraklasy powinni ich zamieść indywidualnościami nawet jakbym ja im mówił co mają robić na boisku. A skoro to wyglądało jak wyglądało to powiedzcie mi co tu zrobi inny trener? Załamie się żalu.
to kto nasciagol tyn letni zaciag do klubu? pani Renia? a moze te kompromitacje jak dzisiejsza bydom w mediach opisane jako heroiczne boje?!
ci sami ludzie, co nas wyciagneli z 3 ligi.

rozumiem, ze Ty w robocie od wielu lat to pasmo nieustannych suckesow, niczego nie zdupisz, zawsze najwyzsza forma.
to pewnie niedlugo jak Świerczewski w Rakowie, kupisz klub i poprowadzisz na szczyt.

Mozna krytykowac, moze i czasem trzeba.
Napisac, ze to jest slabe okienko mozna.
Napisac, ze ktos sie nie sprwadzil w roli DS, mozna. to juz jest dyskusyjne, bo po pierwsze ciezko oceniac na podstawie jednego okienka po polowie rundy, ale jescze ciezej oceniac nie majac swiadomosci, jakim budzetem placowym dysponowal Marcin, a jakim konkurencja. inna sprawa, ze wlasnie tutaj tez sa braki ludzkie, zwyczajnie za malo ludzi. dopiero w trakcie trwania sezonu zatrudnilismy scouta.
ale juz hasla o dwoch vceprezesach sa zwyczajnie bezczelne.
to o Macku tez, nawet nie az tak w stosunku do niego. niech Ferens zadupia po 20h, a potem placze na aplikacji, ze dluzszy urlop wzial. niech nakurwia jednoczesnie za dyrektora komunikacji, rzecznika, kreci zapoweidzi, organizuje akcje marketingowe, tu cos skomentuje, tu cos nagra. ogolnei 6-24 to uczciwe godziny roboty.

za chwile zatrudnia kogos na szefa tych sklepikow, to bedzie jebanie, ze dzieki tej osobie sie nie utrzymiemy, a w temacie obok jebanie, ze na koszulke bylo za dlugo czekac.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

NG1920
Kontakt:

#197 Post autor: NG1920 » 27 wrz 2023, o 17:43

karol fryna pisze:
27 wrz 2023, o 17:20
to kto nasciagol tyn letni zaciag do klubu? pani Renia? a moze te kompromitacje jak dzisiejsza bydom w mediach opisane jako heroiczne boje?!
Cały sztab szkoleniowy, który zatwierdził te transfery oraz nasz trzon klubu, który za to odpowiada po wynegocjowaniu warunków, na jakie stać klub.
To nie byli zawodnicy pierwszego wyboru, o czym czytaliśmy w wywiadach (nazwiska, które nam uciekały i to nie tylko w tym okienku). Zawsze jest ryzyko nietrafionych transferów i takie też mieliśmy w poprzednich okienkach.

Żeby być uczciwym to trzeba przyznać, że Szymański jest dużym plusem. Na chwilę obecną Kozak i Podstawski też. Buchalik jest lepszy od Biela na chwilę obecną, Bartol tez wygląda dobrze i nie mamy alternatywy na lewej obronie. Letniowski gra w kratkę. Więcej na pewno spodziewaliśmy się po Długoszu, Steczyk zdecydowanie nie dojeżdża, a Firlej i Barnowski jeszcze nie mieli za wielu okazji. Pięć transferów na plus. Jeden mieszane uczucia. Dwa na minus.
Przypominam, że najgorszy ostatnio Baranowski został sprowadzony pół roku wcześniej i wydatnie pomógł w awansie- niestety to jego sufit.

Żeby nie było- oczywiście też liczyłbym na więcej, ale zwyczajnie nie wiem kto miałby za to zapłacić. I też uważam, że dzisiejszy mecz to kompromitacja, ale trzymajmy jakoś poziom tej dyskusji.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#198 Post autor: Scypion » 27 wrz 2023, o 17:43

karol fryna pisze:
27 wrz 2023, o 17:07
niestety utrzymywanie 2 prezesow i zatrudnienie pismaka na etat w klubie nie da nam utrzymania!
Klub musi byc wzmocniony organizacyjnie. Marketing i pion sportowy musi byc rozbudowany. Tu nie ma z czego ciąć. A na nazwanie Grygierczyka pismakiem mogl sie powazyc chyba tylko ktos kto nie czytal Jego znakomitych tekstów.

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#199 Post autor: chropaczow » 27 wrz 2023, o 17:46

nrsl-halemba pisze:
27 wrz 2023, o 17:29
Skrobacz chyba po cichu liczy na posadę w rezerwach Legii bo słowa po meczu to jakiś kuriozum...
Poczytaj jego wypowiedzi w tym sezonie po słabych meczach. Zadnej refleksji i jak temu zaradzić. Dlatego jestem przekonany o jego bezradnosci. Myslalem, ze po Rakowie cos powie o dymisji, jak nic sie nie zmieni w grze i zaangażowaniu... A tu ani słowa, ani dymisji, ani słowa do kibiców, że to ogarnie...Jeśli miał jakiś pomysł na Ruch, to właśnie ten pomysł zdechł. Ktos tu zaraz wyjedzie z 2 awansami... A jakie to były awanse, w jakim stylu?!! Ni ch*** nie podoba mi sie Ruch za jego czasu. Ten człowiek dopiero się uczy poważnego trenowania, tylko dlaczego u nas? Sami widzicie jak to wygląda. Czas najwyższy na zmianę.

19JeRRy20
Kontakt:

#200 Post autor: 19JeRRy20 » 27 wrz 2023, o 17:48

chropaczow pisze:
27 wrz 2023, o 17:46
nrsl-halemba pisze:
Skrobacz chyba po cichu liczy na posadę w rezerwach Legii bo słowa po meczu to jakiś kuriozum...
Poczytaj jego wypowiedzi w tym sezonie po słabych meczach. Zadnej refleksji i jak temu zaradzić. Dlatego jestem przekonany o jego bezradnosci. Myslalem, ze po Rakowie cos powie o dymisji, jak nic sie nie zmieni w grze i zaangażowaniu... A tu ani słowa, ani dymisji, ani słowa do kibiców, że to ogarnie...Jeśli miał jakiś pomysł na Ruch, to właśnie ten pomysł zdechł. Ktos tu zaraz wyjedzie z 2 awansami... A jakie to były awanse, w jakim stylu?!! Ni ch*** nie podoba mi sie Ruch za jego czasu. Ten człowiek dopiero się uczy poważnego trenowania, tylko dlaczego u nas? Sami widzicie jak to wygląda. Czas najwyższy na zmianę.
3 miesiące temu pisałeś, że warto Jarkowi dać szansę na pracę w ekstraklasie :) Posty same nie napisały to jak to w końcu jest?

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#201 Post autor: jajo » 27 wrz 2023, o 17:52

chropaczow pisze:
nrsl-halemba pisze:
bo sobie to sam wywalczyl idac od 2 ligi do Ekstraklasy.

to byly awanse w fenomenalnym stylu biorac pod uwage potencjal ludzki jakim dysponowal.
mozna tez bez problemu wymienic kilka meczow, ktore sie pamieta do dzis.
- Motor na wyjezdzie w sezonie
- Stal Rzeszow w Wielka Sobote
- baraz z Motorem
- 3-3 z ŁKSem
- ogranie Wisły 2-0
- deklasacja Stali Rzeszów na początku wiosny
tylko z glowy.

i jak nawet chcesz byc tak uszczypliwy, ze on sie dopiero uczy, to lepiej niech sie uczy i wyciaga wnioski (co robi np. 2polowa z Rakowem, wbrew chyba Twojemu przekonaniu), a nie jakis odcinacz kuponow, co byl dobry 10 lat temu, typu Ojrzynski.

warto dac szanse w Ekstrklasie, taka do 5 meczy...

disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#202 Post autor: disu » 27 wrz 2023, o 17:52

A tak z innej bajki:

Gdzie można obejrzeć poprzednie mecze Ruchu w całości? Jest jakaś strona od tego?

arcio
Kontakt:

#203 Post autor: arcio » 27 wrz 2023, o 17:53

Pisałem, że takie rozwiązanie, jak wymiana 9 zawodników, przyniesie tylko wstyd. To nie miało prawa się udać. Ale po kolei.
Trener pokazał, że nie szuka rozwiązania tylko błądzi po omacku. Forsowanie gry na 3 z tyłu to dramat z naszej strony!!! My nie mamy zawodników, którzy mogą grać w tym systemie, a przynajmniej tak widać bo ani Sikory ani Szymańskiego tam nie sprawdzono. Już od wiosny poprzedniego sezonu pokazywaliśmy MEGA NIEUDOLNOŚĆ ale trener uparty i pokazuje nie będzie mi kibic mówić jak mam zespół ustawiać.
Co do zawodników. Patrząc na bramkarzy wcale się nie dziwię żę chcieli tego młodego z Legii. Już przed sezonem pisałem że Długosz to paralityk, a wielu pisało dajmy mu szanse, on odpali... Odpalił. Na maxa :D Chłop nie ma pojęcia o piłce, serio. Baranowski to ... Jak patrzę na jego grę to myślę czy my nie mamy na niego kasy z PFRONu... Szywaczowi się nie dziwię że słabo bo nie ma rytmu meczowego ale lewa strona dziś tragiczna. No właśnie lewa strona jeszcze większa autostrada niż na legii I w EX. Ciekawe ile meczów musi zagrać Feliks na wahadle żeby trener zobaczył że on NIE MA PRAWA I MOŻLIWOŚCI grać na tej pozycji??? Jego miejsce to 9 i nigdzie indziej. Jak tam nie poradzi to ława, ale żeby to sprawdzić to trzeba go tam wystawiać... Sedlak, Letniowski i Fosa. Nie ma szans na grę w I składzie. Skwierczyński pokazał, że albo się wezmie w garść albo skończy w II lidze lub niżej a Steczyk... hmm - on chyba po znajomości ma etat :( Barański fakt, popełnia błędy ale jak będzie grać to powinien się uczyć. Oby. Inaczej przyszłość jak Skwierczyński.
No i teraz wisienka. Pan trener... Trener który uznał że będzie forsować swój pomysł i nikt mu nie będzie się wtrącał. Dziś można było spróbować czegoś innego ale jak nie ma przygotowania zespołu to się nie odważył. Ktoś napisze że to by był eksperyment na żywym organizmie i nie warto... A przegrać z III ligowcem i grając "swoim" stylem to coś, czego oczekiwano?
Ja chyba zmieniłem zdanie i dałbym czas trenerowi do najbliższej przerwy na reprę... Potem już będzie za późno.
nigdy nie jest za późno

NG1920
Kontakt:

#204 Post autor: NG1920 » 27 wrz 2023, o 17:54

chropaczow pisze:
Poczytaj jego wypowiedzi w tym sezonie po słabych meczach. Zadnej refleksji i jak temu zaradzić. Dlatego jestem przekonany o jego bezradnosci.
A jaki trener kiedykolwiek powiedział cos w stylu "OK, panowie, zjebaliśmy dzisiaj na lewym wahadle, nie trzymaliśmy stref, A za późno dobiegał do zawodników, B za mało agresywnie i gubił krycie. W następnym meczu podwyższymy linię nacisku, a środkowy pomocnik będzie częściej schodził do boku i próbował walczyć o stałe fragmenty gry. Do tego rzuty rożne bedzięmy bić bardziej płasko i strzelać z linii pola karnego"
A jakie to były awanse, w jakim stylu?!!
No ku*** faktycznie, lepiej było gnić w 2 lidze, ale ładniej klepać piłkę :wstyd: :wstyd: :wstyd:

Michal578
Kontakt:

#205 Post autor: Michal578 » 27 wrz 2023, o 17:55

Teraz wszystko wychodzi jak dwóch prezesów chciało ogarnąć ekstraklasa z całym szacunkiem do nich ale do pewnych spraw muszą być fachowcy , to nie jest pierwsza ani druga liga.Głowa do góry, trzeba wierzyć że będzie dobrze, wyciągnąć wnioski bo to są ludzie którzy kochają Ruch tak jak my.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#206 Post autor: jajo » 27 wrz 2023, o 17:55

disu pisze:
27 wrz 2023, o 17:52
A tak z innej bajki:

Gdzie można obejrzeć poprzednie mecze Ruchu w całości? Jest jakaś strona od tego?
na c+, w aplikacji czy przez www.

disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#207 Post autor: disu » 27 wrz 2023, o 17:56

jajo pisze:
27 wrz 2023, o 17:55
disu pisze:
27 wrz 2023, o 17:52
A tak z innej bajki:

na c+, w aplikacji czy przez www.
Dzięki!

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#208 Post autor: chropaczow » 27 wrz 2023, o 17:56

19JeRRy20 pisze:
27 wrz 2023, o 17:48
chropaczow pisze:
nrsl-halemba pisze:
3 miesiące temu pisałeś, że warto Jarkowi dać szansę na pracę w ekstraklasie :) Posty same nie napisały to jak to w końcu jest?
Napisałem, że szansa mu się należy. Nie było tak?

19JeRRy20
Kontakt:

#209 Post autor: 19JeRRy20 » 27 wrz 2023, o 18:00

chropaczow pisze:
27 wrz 2023, o 17:56
19JeRRy20 pisze:
27 wrz 2023, o 17:48
chropaczow pisze:
nrsl-halemba pisze:
Napisałem, że szansa mu się należy. Nie było tak?

I w dalszym ciągu Panu Trenerowi sie należy bo zrobił coś w co nikt nie wierzył. Ani kibice, ani inne środowisko piłkarskie ani bukmacherzy, którzy skazywali nas na spadek. Po 3 latach przyszedł pierwszy kryzys i od razu mamy pozbywać się Jarka?
Gościa, który zalał się łzami tak jak i cały stadion że szczęścia po awansie? Jeśli tak będzie funkcjonował futbol to Polska piłka nigdy daleko nie zajdzie.
Dalej murem za Trenerem i sztabem, wyjdziemy z tego kryzysu.

NG1920
Kontakt:

#210 Post autor: NG1920 » 27 wrz 2023, o 18:02

arcio pisze:
27 wrz 2023, o 17:53
Forsowanie gry na 3 z tyłu to dramat z naszej strony!!! My nie mamy zawodników, którzy mogą grać w tym systemie (...) Szywaczowi się nie dziwię że słabo bo nie ma rytmu meczowego ale lewa strona dziś tragiczna.
Nasz jedyny lewy obrońca czyli Bartolewski jest kontuzjowany. Chyba, że liczyć Sadloka, który nie może grać na boku, bo nie ogarnia, a Szywacza sam podsumowałeś. A nasz jedyny prawy obrońca czyli Michalski jest oszczędzany na ważny mecz z Puszczą.
trener uparty i pokazuje nie będzie mi kibic mówić jak mam zespół ustawiać.
Bo generalnie to trener jest trenerem, a kibic kibicem. I podejrzewam, że nawet nie czyta forum- maila mu trzeba wysłać z propozycjami- wtedy uratujemy sezon ;)
Baranowski to ... Jak patrzę na jego grę to myślę czy my nie mamy na niego kasy z PFRONu...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

ODPOWIEDZ