Górnik Zabrze - Ruch Chorzów, piątek, 15.09.23, 20:30
- Radvan138
- Kontakt:
Re: Górnik Zabrze - Ruch Chorzów, piątek, 15.09.23, 20:30
Nie stac nas na spadek, nie stac nas na ekstraklase. Nie mamy pilkarzy na ekstraklase, wiekszosc z nich to poziom max 1 ligi. Niema napadu i pomocy, niema pomyslu na gre i zero kreatywnosci w srodku. Ciezko sie to oglada. Nie zrozumiale zmiany. Zaczyna to zle wygladac, bedzie ino wiekszy stres i presja, przez to coraz wiecej bledow. Bedzie coraz gorzej
-
- Kontakt:
martwi ze jak wchodza zmiennicy to juz nie wiedza co maja grac...to juz kolejny mecz gdzie zmiany burza cokolwiek na boisku
bramka to prezent od Naszych odbiorcow
Ten koles z Gornika powinien wyleciec, czerwona kartka jak nic
Musial byl zwrocony i dokladnie to widzial!
jak takie sytuacje maja miejsce w erze Varu?
ps ja myslalem ze Steczyk to napastnik a on biegal na skrzydle? szczerze wyglada jakby nie za bardzo wiedzial co ma robic.. wchodzi i jak dziecko we mgle
p
bramka to prezent od Naszych odbiorcow
Ten koles z Gornika powinien wyleciec, czerwona kartka jak nic
Musial byl zwrocony i dokladnie to widzial!
jak takie sytuacje maja miejsce w erze Varu?
ps ja myslalem ze Steczyk to napastnik a on biegal na skrzydle? szczerze wyglada jakby nie za bardzo wiedzial co ma robic.. wchodzi i jak dziecko we mgle
p
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
-
- Kontakt:
Siedziolch cicho bo niby chciolch robić fermentu przed derbami ( w innym temacie pisolch o działaniu sklepu...wysyłki za granica) zamówienie za prawie 500 zł( w tym prezent na urodziny dla Widzewiaka i koszula obiecano Bajtlowi..po kilku mailach i dwóch tygodniach czekania i zapewniania że ktoś się tym zajmie przyszol mail zamówienie niekompletne i na drugi dzień zwrot kasy... mogliście przynajmniej napisać wydupc sie..tak się to zalatwio? Człowiek się cieszył w maju...ale ta ekstraklasa to do nos nie pasuje nie ino piłkarsko...pedro-sbl pisze: ↑15 wrz 2023, o 22:41Ino ze my nic jeszcze niy wygrali! Jak przegromy z Rakowem bydymy -5pkt na stracie do spokojnego utrzymania. To juz jest alarmujace.Radzionków pisze: ↑15 wrz 2023, o 22:37Przecież wszystko jest ok...przecież nie można wymagać żeby wszystko wygrywali... niestety pod wieloma względami zatrzymali my się w 1 lidze...
-5pkt ino po 9 kolejkach!
-
- Kontakt:
Wara od trenera Skrobacza. Udowodnił już przez lata, że ogarnia taktycznie, na pewno nie tutaj leży nasz problem. Nie czepiałbym się też piłkarzy, którzy przeszli z nami drogę od 2,3 ligi do ekstraklasy. Robią co mogą, walczą, szarpią dają radę. Problem jest taki, że oni powinni zostać wzmocniemi 4/5 piłkarzami do 1 składu, a gramy prawie tym czym graliśmy w niższych ligach. Najgorsze jest to, że piłkarze którzy do nas przyszli nie dają nawet odrobiny jakości po wejściu z ławki.(albo nawet się na nią nie łapią). Także szanujmy piłkarzy, którzy przebyli z nami tą długą drogę awansów, szanujmy sztab, bo na prawdę widać, że robią co mogą. Niestety okienko transferowe zostało koncertowo spie... i to jest tylko i aż przyczyna naszej zdobyczy punktowej po 8 kolejkach i tego jak fatalnie wyglądamy piłkarsko. Nie chodzi też o to, żeby teraz jechać po kimkolwiek. Ta ekipa zasługuje na dożywotni szacunek i nic tego nie zmieni, natomiast też trzeba nazywać rzeczy po imieniu. Został popełniony duzy błąd przy doborze nowych piłkarzy. Wiem, że zostaną wyciągnięte wnioski i nie mam żalu do nikogo. Kiedyś taki błąd musiał się pojawić przy tak okrojonym składzie ekipy zarządzającej. Mam tylko nadzieję, że uda się utrzymać i będziemy mogli to zbiegiem czasu powspominać jaką drobną przeszkodę w naszym nieustającym rozwoju.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2023, o 23:13 przez Marcus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Niech mi k...a ktos jeszcze powiy jaki Sadlok jest k..a dobry , ze bez niego niy domy rady.K..a mac dyc przy szczale tego jeb..nego zabola stol jak kolek i choc piyrw popelnili inni blyndy to jego zachowanie wolo o pomsta do nieba. Jo juz godol przed 3 meczami ze my niy momy jakosci, ino poru przecietniakow, reszta na poziomie 1 ligowym.1 polowa niyzle , w 2 mimo tyj 3 krotnyj szansy baaardzo slabo ,tyla niypotrzebnych strat ze by nimi szlo z 5 szpili obdarowac.Co do nowego nabytku Kozaka to mimo 1 szpilu wcale zle niy zagrol ,mo te cos.Niystety ale majac ino 4 -5 zawodnikow na przecietnym poziomie ekstraklasowym sie bez WZMOCNIYN niy utzymiymy. :zabawa:
-
- Kontakt:
Dzisiej zostali my wyjasnieni. jesli tak slaby manszaft jak szczewa robiom z nami punkty, niy ma sie co ludzic o jaki kolwiyk srodek tabeli ino modlic, zeby ftos z trojki korona, lks i puszcza niy odpolil.
Wyraznie widac, ze na tym poziomie trzeba kreowac sytuacje, my tego niy poradzymy.
Wyraznie widac, ze na tym poziomie trzeba kreowac sytuacje, my tego niy poradzymy.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
-
- Kontakt:
Zamiast lepiej, jest gorzej. W oczach mają strach, strata gola rozwala ten zespół. Nie ma kto poderwać do walki. Przykre, ale zostaliśmy zweryfikowani. Może coś drgnie. Może... Na razie krzywa w dół, zamiast w górę.
W czym nadzieja? W Gliwicach i tym, że Raków będzie grał z nami niespełna 3 dni po meczu w Bergamo. Naiwne, ale co nam pozostało. 20 punktów na jesień staje się coraz bardziej nierealne.
W czym nadzieja? W Gliwicach i tym, że Raków będzie grał z nami niespełna 3 dni po meczu w Bergamo. Naiwne, ale co nam pozostało. 20 punktów na jesień staje się coraz bardziej nierealne.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Co do sędziowania to nie będę się wypowiadał, napiszę tylko, że było bardzo słabe.
Co do trenera to dziś ustawił zespół najlepiej jak można pod piłkarzy, których ma w kadrze.
Co do bramki to jak już wielokrotnie, do znudzenia pisałem wcześniej - błąd Szymańskiego - wyblok przy wybiciu, błąd Szura - dał się przepchnąć i pozwolił na wrzutkę, mega błąd Sadloka - krycie na radar, dał spokojnie przyjąć pajacowi, a najgorsze, że cała Polska wie że ten pajac ma tylko lewą nogę nie robi nic aby mu ten kierunek zamknąć - TRAGEDIA.
Środek pomocy KATASTROFA, skrzydła jako tako, w ataku słabo. Niestety nie mamy materiału na EX. Błędy juniorskie w przyjęciu, podaniu, przerzutach, prostopadłych piłkach, główki do nikogo, wyrzuty z autu do przeciwnika... itd, itd Pisałem że będziemy się męczyć oglądając naszych, ale nie przypuszczałem, że po 8 kolejkach będziemy najsłabsi. Słaby przeciwnik, my jeszcze słabsi. Co dziś można zrobić? Dziś to walka o przetrwanie tym co mamy i liczenie na cuda u siebie...
Co do trenera to dziś ustawił zespół najlepiej jak można pod piłkarzy, których ma w kadrze.
Co do bramki to jak już wielokrotnie, do znudzenia pisałem wcześniej - błąd Szymańskiego - wyblok przy wybiciu, błąd Szura - dał się przepchnąć i pozwolił na wrzutkę, mega błąd Sadloka - krycie na radar, dał spokojnie przyjąć pajacowi, a najgorsze, że cała Polska wie że ten pajac ma tylko lewą nogę nie robi nic aby mu ten kierunek zamknąć - TRAGEDIA.
Środek pomocy KATASTROFA, skrzydła jako tako, w ataku słabo. Niestety nie mamy materiału na EX. Błędy juniorskie w przyjęciu, podaniu, przerzutach, prostopadłych piłkach, główki do nikogo, wyrzuty z autu do przeciwnika... itd, itd Pisałem że będziemy się męczyć oglądając naszych, ale nie przypuszczałem, że po 8 kolejkach będziemy najsłabsi. Słaby przeciwnik, my jeszcze słabsi. Co dziś można zrobić? Dziś to walka o przetrwanie tym co mamy i liczenie na cuda u siebie...
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
Szczewa mając wyraźnie lepszych piłkarzy (nie wszystkich, bo takie Janze czy dadoki to parodyści) zagrali totalny piach i nie zasłużyli na 3 punkty, powinniśmy im wj***ć zaraz po przerwie ale graliśmy jakby ze związanymi jajami. Brakowało Feliksa moim zdaniem. Na Śląskim im wj***emy
pyRsk.

-
Jaszcze slowo do PZPN u , JAK WY K:::Y mogecie do takego szpilu Musiala wystawic , tyn c..l to moge jedynie 1 i 2 liga syndzowac (bardzi ewidyntnyj czerwonyj chyba niy moge byc , abo?????????????
- Zip
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No jest ku*** słabo… z szacunku do tego co dokonał ten Klub i jego ludzie przez ostatnie lata próbuje zachować spokój i mam nadzieje, że są to jakieś trójwymiarowe szachy ze składem i to rzeczywiście zaraz odpali. Ino Ruch!
In Siemian We Trust
-
- Kontakt:
I to jest to...po co my myslymy ino że to wina syndziego? Ja czerwono kartka ewidyntno..ale my mieli conajmni 2 tory w 46 minucie ciulnac! Tu jest problym!
-
- Kontakt:
Ja jeszcze wtrące bo mnie to ciągle zastanawia - po jakiego ch*** my ściągali tylu niby napastników??? Był Szczepan i Feliks, którego trener niszczy na wahadle. Dwie nominalne 9. W kadrze jest jeszcze Pląskowski - bez przyszłości. Ściągamy Firleja - nie gra nawet w rezerwach - z II ligi. Ściągamy Steczyka, którego wyśmiano po ogłoszeniu - z III ligi (???) niemieckiej - trener znowu wstawia go na skrzydło/10 gdzie nie ma pojęcia jak grać. Powraca Barański, który marnuje czas na trybunach zamiast grać w I/II lidze. Inne transfery również udane... Długosz to już hit transferowy. Bieda panie, bieda...
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
No i niestety teza juz podciepywana przez niejedna osobe sie sprawdza - gramy skladem 1ligowym, to jak my chcemy rywalizowac na poziomie ekstraklasy?
Nasze letnie transfery:
Barnowski - borelioza i 0 minut w tym sezonie, tutaj akurat sytuacja losowa
Steczyk - 6 meczow rozegranych w mniejszym lub wiekszym wymiarze czasowym i 0 udanych/ciekawych akcji. To, jaki ten pilkarz jest przeslaby jest niesamowite. To akurat jakas profanacja, mam wrazenie ze to najslabszy pilkarz Ruchu od baaardzo dlugiego czasu.
Bartolewski - oprocz asysty na Warcie nic konkretnego, dzis strasznie niepewny choc trzeba przyznac ze mial konkretna sytuacje
Dlugosz - na 8 mozliwych meczow, zagrane tylko 95 minut i tu chyba mozna podsumowac wszystko, pilkarz widmo
Firlej - 30 minut zagranych w tym sezonie i od 5 meczow poza kadra, niesamowity niewypal
Szymanski - najlepsze nasze wzmocnienie, choc na papierze wygladalo srednio, lecz dzisiaj niestety ciemna postac. Zdupiona setka i zdupiona brama…
Letniowski - gra bo gra, czasami wejdzie, czasami siedzi ale na ogol nie pokazal nic konkretnego choc dzis moim zdaniem dal najlepsza zmiane
Starzynski - od lipca nie potrafi zbudowac kondycji na wiecej niz 60 minut, pierwsze 2 mecze wydawal sie duzym wzmocnieniem a niestety poki co duzy flop, ktory nie pokazuje nic konkretnego plus wypada z najwazniejszego szpilu
Buchalik - do niczego nie mozna sie przydupic, konkretny golkiper
I po tym wychodzi nam, ze najlepsze wzmocnienia to rezerwowy 34 letni bramkarz i obroncs Skry Czestochowa podpisany w styczniu. I jak tu cos pochwalic?.. przespalismy niestety okienko i w Kozaku nadzieja ze cos wiecej nam da.
Nasze letnie transfery:
Barnowski - borelioza i 0 minut w tym sezonie, tutaj akurat sytuacja losowa
Steczyk - 6 meczow rozegranych w mniejszym lub wiekszym wymiarze czasowym i 0 udanych/ciekawych akcji. To, jaki ten pilkarz jest przeslaby jest niesamowite. To akurat jakas profanacja, mam wrazenie ze to najslabszy pilkarz Ruchu od baaardzo dlugiego czasu.
Bartolewski - oprocz asysty na Warcie nic konkretnego, dzis strasznie niepewny choc trzeba przyznac ze mial konkretna sytuacje
Dlugosz - na 8 mozliwych meczow, zagrane tylko 95 minut i tu chyba mozna podsumowac wszystko, pilkarz widmo
Firlej - 30 minut zagranych w tym sezonie i od 5 meczow poza kadra, niesamowity niewypal
Szymanski - najlepsze nasze wzmocnienie, choc na papierze wygladalo srednio, lecz dzisiaj niestety ciemna postac. Zdupiona setka i zdupiona brama…
Letniowski - gra bo gra, czasami wejdzie, czasami siedzi ale na ogol nie pokazal nic konkretnego choc dzis moim zdaniem dal najlepsza zmiane
Starzynski - od lipca nie potrafi zbudowac kondycji na wiecej niz 60 minut, pierwsze 2 mecze wydawal sie duzym wzmocnieniem a niestety poki co duzy flop, ktory nie pokazuje nic konkretnego plus wypada z najwazniejszego szpilu
Buchalik - do niczego nie mozna sie przydupic, konkretny golkiper
I po tym wychodzi nam, ze najlepsze wzmocnienia to rezerwowy 34 letni bramkarz i obroncs Skry Czestochowa podpisany w styczniu. I jak tu cos pochwalic?.. przespalismy niestety okienko i w Kozaku nadzieja ze cos wiecej nam da.
-
- Kontakt:
Pierwsza połowa w Naszym wykonaniu wypadła nawet obiecująco, ale pressing jaki zarzuciliśmy odbił się czkawką w drugiej połowie. Od 70 minuty nie potrafiliśmy wyjść poza połowę. Zdechliśmy.
Żabole też słabe, a cały mecz to faule, przerwy, i szachy. Mecz totalnie bez wyrazu. Niestety brakuje Nam w napadzie konkretów. Słabo to widzę.
Żabole też słabe, a cały mecz to faule, przerwy, i szachy. Mecz totalnie bez wyrazu. Niestety brakuje Nam w napadzie konkretów. Słabo to widzę.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska
Arena C6
Arena C6