Sezon 2023/2024
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Sezon 2023/2024
Dowiemy się na koniec sezonu.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
scaneRboy pisze: ↑23 sie 2023, o 09:24Balast kumatych jak to napisałeś jest moim zdaniem wszędzie, zachowując proporcje podobny. U nas największym wrzodem w kontekście sponsorów na żici są sąsiedzi. Przecież oni potrafią przyjść do firmy nas sponsorującej (gdzie szefem jest nasz kibic) i opowiadać paszkwile na nasz temat - tak było na pewno za Mazura. Wyszło to na jaw, wiec teraz są subtelniejsi.
U nas jednak ten element był jednym z topowych w kraju względem liczebności i szkodliwości dla klubu. Był można wziąć w cudzysłów, bo nie wiem jak jest teraz, mam nadzieję że to temat zamknięty, choć może jestem naiwny. W przypadku Rakowa dochodzą w dużej mierze pikniki, ludzie wcześniej nie interesujący się klubem, może z piłki to co najwyżej reprezentacją, może sieroty po Włókniarzu

Uważam że ogólnie nasz zarząd pod tym względem robi dobrą robotę. Na przykład zapraszając kibiców Gieksy na nasz stadion, gdzie to nie było regułą w przypadku innych klubów. Co my możemy zrobić to na pewno zapełnić Śląski w przynajmniej połowie co kolejkę. Wiadomo że na taką Puszczę może być ciężko zgromadzić tylu ludzi, ale my tą bytnością na Śląskim możemy pokazać i potencjalnym sponsorom, inwestorom czy ogólnie mediom że my, mimo że na razie piłkarsko wyglądamy średnio idziemy w kierunku zadomowienia się jako czołowy Polski klub i to powinno być celem.
-
- Kontakt:
Mamy swoje problemy, o których piszemy na tym forum od wielu lat, ale jednego jestem pewny na milion procent: ZA NIC NA ŚWIECIE NIE ZAMIENIŁBYM TAKICH KIBICÓW JAKICH MA RUCH, NA TYCH RAKOWA.
Ruch to jest styl życia, odrębna kultura.
Ruch to jest styl życia, odrębna kultura.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
dwa lata temu nawet 33. bo Nieciecz spadla z 32, to Slaskowi stykloby 33, nie musieli miec 35.domin11hks pisze: ↑23 sie 2023, o 12:33W tamtym sezonie wystarczyło 38 pkt.
Dwa sezony temu 35 pkt.
takze ciezko wyrokowac. 1pkt na mecz plus cos wiecej.
scanner - mi sie zdaje, ze z tymi kibicami to bardziej efekt skali, bo tez tam bylu ludzie co jezdzili po nizszych ligach.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
to raczej nie jest miejsce na takie dyskusje, ale tam jest jakiś kompleks/urażona duma, która wyrosła na dwóch tematach: po pierwsze jest jakaś zazdrość, uważają że centrum Górnego Śląska jest preferowane ich kosztem, a w skrajnych opiniach oni rzekomo nas utrzymują, my to jesteśmy same kopalnie do których trzeba dopłacać - obraz wybudowany przez antyprzemysłową propagandę. Drugim czynnikiem jest utrata przez nich statusu stolicy województwa. Jak im powiesz, że Chorzów nigdy nie był stolicą województwa, to nie wiedzą co mają odpowiedzieć. Bardzo podobnie ma się sprawa w Bielsku Białej. Przy czym jest to zupełnie błędne podejście, oba miasta mogą się rozwijać bo nie są ograniczone terytorialnie, nie brakuje zasobów. Tymczasem nie dość, że my jesteśmy zamknięci w przestrzeni, to jeszcze ponosimy bardzo wysokie koszty struktury zarządzającej majątkiem miasta.
Często można usłyszeć że ŚŚ to jest prezent, który niesprawiedliwie dostaliśmy ich kosztem. Jak im powiesz że to jest tak, jakby ktoś na***ał kupę w środku miasta to też nie wiedzą co powiedzieć.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Super artykul odnosnie szans beniaminkow na utrzymanie. Chyba zech go tu juz wklejol.
https://weszlo.com/2023/07/09/trela-awa ... znaczenie/
40 punktow do zdobycio. Na razie, jak jest powszechnie wiadomo som my ponizyj trendu na deficycie 2 pkt.

https://weszlo.com/2023/07/09/trela-awa ... znaczenie/
40 punktow do zdobycio. Na razie, jak jest powszechnie wiadomo som my ponizyj trendu na deficycie 2 pkt.

Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Somsiady tez nie najlepiej zaczynaja sezon.
Zawsze to jakieś pocieszenie.może się okazać ze WDŚ będą meczem o wyjście ze strefy spadkowej
Zawsze to jakieś pocieszenie.może się okazać ze WDŚ będą meczem o wyjście ze strefy spadkowej
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
Z nimi jest tak, że jeśli będą zagrożeni spadkiem zrobią "hokus", a jeśli to nie pomoże to mańka zrobi "pokus" i się utrzymają.
-
- Kontakt:

-
- Kontakt:
Pare pokoleń kibiców robi swoje. To dla takiego Rakowa jest nie do powtórzenia.
Żabole grają bez obrony, my bez ataku, będą ciekawe deRby

-
- Kontakt:
Ciekawie to wygląda patrząc na tabelę jeśli chodzi o naszych poprzednich rywali.
Wygraliśmy z ŁKS, który sąsiaduje w tabeli. Remis z Wartą, która ma tyle samo punktów co ci z gorszej strony Łodzi.
Porażka z Lubinem, który nadal jest na 3 miejscu, Legią, która straciła JEDNĄ bramkę w 4 meczach i Jagiellonią, która jest liderem.
To my słabi czy terminarz trudny? Nie ma co patrzeć na miejsca, tylko na zespoły w zasięgu jednego meczu czyli +-3 punktów. Odejmując nam 3 punkty spadamy na dno, dodając przeskakujemy 10 zespołów.
Wygraliśmy z ŁKS, który sąsiaduje w tabeli. Remis z Wartą, która ma tyle samo punktów co ci z gorszej strony Łodzi.
Porażka z Lubinem, który nadal jest na 3 miejscu, Legią, która straciła JEDNĄ bramkę w 4 meczach i Jagiellonią, która jest liderem.
To my słabi czy terminarz trudny? Nie ma co patrzeć na miejsca, tylko na zespoły w zasięgu jednego meczu czyli +-3 punktów. Odejmując nam 3 punkty spadamy na dno, dodając przeskakujemy 10 zespołów.
-
- Kontakt:
Jedno jest pewne. Im szybciej każdy sobie w głowach poukłada, że sezon trwa 34 kolejki i te pozostałe, które nam zostały będą za każdym razem finałami, tym lepiej i dla.tego.forum i dla postronnych obserwatorów wpisów. Nie raz będą w tym sezonie bolały zęby.
- MaRo171
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
https://www.goal.pl/artykuly/bramkarz-p ... ar-pobity/
Bramkarz Puszczy pobity za to, że wygrał baraże (prawdopodobnie - informacja dziennikarska)
Jeżeli to rzeczywiście "kibice" Wisły go pobili, to kogoś tu do reszty po***ło
Bramkarz Puszczy pobity za to, że wygrał baraże (prawdopodobnie - informacja dziennikarska)
-
Jadczak pisał, ze to debile z Wisły właśnie jako rewanż za baraże.MaRo171 pisze: ↑28 sie 2023, o 10:42https://www.goal.pl/artykuly/bramkarz-p ... ar-pobity/