Przygotowania/sparingi
- Harry1990
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Przygotowania/sparingi
Rok temu, w meczach sparingowych porażki z GKS Jastrzębie i Podbeskidziem. Po tych dwóch spotkaniach dyskusja była podobna. A sezon skończył się awansem.
Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.
Blue are the Feelings that live inside me.
-
- Kontakt:
Piast w sezonie mistrzowskim wygrol 1 sparing na 10 

-
- Kontakt:
Nie jarają mnie kompletnie te sparingi, dla mnie to taki trening, sztab może wyciągnąć jakieś wnioski, ale pod kątem meczu z Lubinem, to bym się tymi meczami nie sugerował. Grane gdzieś na wypizdowach, nie zawsze na dobrej murawie w upale, gdzie co chwila są zmiany składu a zawodnicy w trakcie obozu poddawani sporym obciążeniom, to nie jest wyznacznik czegokolwiek.
- Mikoruch
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak na dzień dzisiejszy może wyglądać nasza pierwsza 11ka ?
Pokusi się ktoś na typowanie ?
Pokusi się ktoś na typowanie ?
-
- Kontakt:
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Bielecki - Kasolik, Baranowski, Sadlok - Dlugosz, Sikora, Swedrowski, Wojtowicz - Letniewski, Starzynski - Szczepan
-
- Kontakt:
Bielu
Kasol - Baranowski - Szywacz
Dlugosz - Sikor - Sedlak - Wojtowicz
Figo. - Swedro
Szczepek
Kasol - Baranowski - Szywacz
Dlugosz - Sikor - Sedlak - Wojtowicz
Figo. - Swedro
Szczepek
-
- Kontakt:
Ciężko stwierdzić tak na prawdę. Nie wiemy nawet jakie będzie nasze standardowe ustawienie teraz, bo z całą pewnością musimy wychodzić raczej bardziej defensywnie niż w 1 lidze.
Jeśli gramy 3-4-2-1: Bielecki - Wójtowicz - Szywacz, Baranowski, Kasolik - Długosz - Sikora, Swędrowski- Letniowski, Starzyński- Szczepan
Wydaje mi się, że Baranowski jest bardzo wartościowy w grze w powietrzu i daje trochę pewności pod tym względem.
Przy przejściu na 3-4-1-2 chciałbym widzieć Feliksa obok Szczepka w miejsce Letniowskiego.
Przy grze 4-2-3-1: Bielecki - Bartolewski, Baranowski, Kasolik, Długosz - Sikora, Swędrowski - Feliks, Starzyński, Wójtowicz - Szczepan
W wersji bardziej defensywnej Sedlak zastępowałby Swędrowskiego.
I niezależnie od formacji ławka nadal daje duże możliwości rotowania i zmiany formacji. Mam nadzieję, że Długosz będzie równym partnerem dla Wójtowicza jeśli chodzi o formę młodzieżowców.
Jak w ogóle zazwyczaj gra Zagłębie Lubin? Nie ma wątpliwości, że to nie my będziemy dyktować warunki na boisku i to my się musimy formacją, stylem gry dopasować do przeciwnika.
Jeśli gramy 3-4-2-1: Bielecki - Wójtowicz - Szywacz, Baranowski, Kasolik - Długosz - Sikora, Swędrowski- Letniowski, Starzyński- Szczepan
Wydaje mi się, że Baranowski jest bardzo wartościowy w grze w powietrzu i daje trochę pewności pod tym względem.
Przy przejściu na 3-4-1-2 chciałbym widzieć Feliksa obok Szczepka w miejsce Letniowskiego.
Przy grze 4-2-3-1: Bielecki - Bartolewski, Baranowski, Kasolik, Długosz - Sikora, Swędrowski - Feliks, Starzyński, Wójtowicz - Szczepan
I niezależnie od formacji ławka nadal daje duże możliwości rotowania i zmiany formacji. Mam nadzieję, że Długosz będzie równym partnerem dla Wójtowicza jeśli chodzi o formę młodzieżowców.
Jak w ogóle zazwyczaj gra Zagłębie Lubin? Nie ma wątpliwości, że to nie my będziemy dyktować warunki na boisku i to my się musimy formacją, stylem gry dopasować do przeciwnika.
-
- Kontakt:
Długosz nie jest młodzieżowcem.NG1920 pisze: ↑9 lip 2023, o 15:03Ciężko stwierdzić tak na prawdę. Nie wiemy nawet jakie będzie nasze standardowe ustawienie teraz, bo z całą pewnością musimy wychodzić raczej bardziej defensywnie niż w 1 lidze.
Naturalnym zmiennikiem dla Wójtowicza bedzie Barnowski
Ostatnio zmieniony 9 lip 2023, o 15:43 przez Marcus, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mikoruch
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Trener będzie miał ból głowy. A Waldek jeszcze większy :-)
-
- Kontakt:
O faktycznie. Jakoś tak mi się utarł w głowie. Zawsze problem z tymi nowymi zawodnikami, zanim się ich zakoduje dobrze, a potem jeszcze twarze i numery na koszulkach

Tak jak się tu już wiele komentarzy pojawiało- sparingi to są tak na prawdę treningi tylko z przeciwnikiem, który jest nieprzewidywalny i nie pomoże w trenowaniu konkretnych zagrań. Nie ma co przywiązywać wagi do wyników, bo głównym założeniem może być np przemieszczanie się w obronie i trenowanie 2-3 typów wyjścia do kontry. Ważniejszy jest np efekt gry w trójkącie i ominięcia kilku zawodników niż wyjście na czystą pozycję strzelecką. Do tego nikt nie będzie (poza walką o skład) dokładał nogi do każdego stykowego zagrania, aby złapać kontuzję tuż przed startem ligi. Dopiero tam będzie walka do końca, reakcje taktyczne na wydarzenia boiskowe i gra w pełnym wymiarze czasowym. Mam nadzieję, że dojdzie też świeżość, skupienie i odpadną indywidualne błędy (jak np w przyjęciu).
Chyba nikt nie miałby nic przeciwko przegranej w obu sparingach, a 3 punktom w meczu z ZL.
-
- Kontakt:
Wychodzi, że dziś kadra liczy 25 zawodników.
Bielecki, Buchalik, Rusin
Bartolewski, Szywacz, Sadlok, Baranowski, Kasolik, Szur
Sikora, Sedlak, Swędrowski, Szymański
Wójtowicz, Barnowski, Michalski, Długosz
Letniowski, Foszmańczyk, Starzyński, Barański
Szczepan, Firley, Steczyk, Feliks
Nasz couch bezgranicznie wierzy w 3-4-2-1 więc będzie pewnie tak: Bielecki - Szywacz, Baranowski, Kasolik - Sikora, Sedlak - Wójtowicz, Letniowski, Starzyński, Długosz - Szczepan
Kosmetyka na więcej w ataku: Bielecki - Szywacz, Baranowski, Kasolik - Sikora, Sedlak - Wójtowicz, Starzyński, Długosz - Szczepan, Feliks
4 z tyłu: Bielecki - Bartolewski, Szywacz, Baranowski, Michalski - Sikora - Wójtowicz, Letniowski, Starzyński, Długosz - Szczepan
A co będzie to czas pokaże
Bielecki, Buchalik, Rusin
Bartolewski, Szywacz, Sadlok, Baranowski, Kasolik, Szur
Sikora, Sedlak, Swędrowski, Szymański
Wójtowicz, Barnowski, Michalski, Długosz
Letniowski, Foszmańczyk, Starzyński, Barański
Szczepan, Firley, Steczyk, Feliks
Nasz couch bezgranicznie wierzy w 3-4-2-1 więc będzie pewnie tak: Bielecki - Szywacz, Baranowski, Kasolik - Sikora, Sedlak - Wójtowicz, Letniowski, Starzyński, Długosz - Szczepan
Kosmetyka na więcej w ataku: Bielecki - Szywacz, Baranowski, Kasolik - Sikora, Sedlak - Wójtowicz, Starzyński, Długosz - Szczepan, Feliks
4 z tyłu: Bielecki - Bartolewski, Szywacz, Baranowski, Michalski - Sikora - Wójtowicz, Letniowski, Starzyński, Długosz - Szczepan
A co będzie to czas pokaże
nigdy nie jest za późno
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To jest nasza siła i słabość, że tak na serio to ja widzę dwóch pewniaków na pierwszy mecz i może jeszcze dwóch co wydaje się, że powinni zagrać.
Szczerze to jestem pewny co do Bieleckiego i Szczepana, a tego pierwszego też nie dlatego, że bije Buchalika na głowę, bo jak pokazują sparingi na pewno tak nie jest, a gra w powietrzu nadal jest jego największym mankamentem, ale po prostu jestem przekonany, że po takiej serii musi coś grubo odwalić by ktokolwiek rozważał wogóle jakąś zmianę.
Oprócz tej dwójki cała reszta może być zarówno przebudowana na kilka ustawień jak i zestawień. Pozostałą dwójkę to jednak Kasolik i Wójtowicz, głównie dlatego, że są najbardziej uniwersalni i mogą grać przy wielu naszych ustawieniach.
Podobnie mam z nowymi, niby każdy jest jakimś upgradem, ale ciężko mi też wskazać, że jakoś o głowę biją naszych obecnych i pytanie, którzy najszybciej opanują te automatyzmy, żeby indywidualna jakość nie szła w przeciwności do obniżenia atrybutów drużynowych.
Starzyński? na pewno, ale czy będzie już gotowy na 100% i może czy na początku nie zdecyduje się trener na bardziej defensywną strategię, a dopiero w czasie meczu na bardziej zmęczonego będzie wolał wpuścić Starzyńskiego.
Steczyk? wydaje mi się, że to jest zmiennik Szczepana więc praktycznie go odrzucam skoro za pewniaka uważam Szczepana.
Bartolewski ? na pewno przy wariancie z czwórką lub defensywnym z niby 3, ale tak naprawdę defensywnymi wahadłami mógłby grać.
Letniowski, Długosz ? też wydaje się, że w wielu wariantach mają szanse, ale czy pokazują się jakoś zdecydowanie lepiej by uważać ich za pewniaków? raczej nie
Firlej? Barnowski? rwalizują nie tylko ze starymi, ale i na ich pozycje byli tez i inni nowi sprowadzeni.
Dlatego pytań jest bardzo dużo i to już sztab jest od tego by znaleźć na nie możliwe najlepsze odpowiedzi.
Szczerze to jestem pewny co do Bieleckiego i Szczepana, a tego pierwszego też nie dlatego, że bije Buchalika na głowę, bo jak pokazują sparingi na pewno tak nie jest, a gra w powietrzu nadal jest jego największym mankamentem, ale po prostu jestem przekonany, że po takiej serii musi coś grubo odwalić by ktokolwiek rozważał wogóle jakąś zmianę.
Oprócz tej dwójki cała reszta może być zarówno przebudowana na kilka ustawień jak i zestawień. Pozostałą dwójkę to jednak Kasolik i Wójtowicz, głównie dlatego, że są najbardziej uniwersalni i mogą grać przy wielu naszych ustawieniach.
Podobnie mam z nowymi, niby każdy jest jakimś upgradem, ale ciężko mi też wskazać, że jakoś o głowę biją naszych obecnych i pytanie, którzy najszybciej opanują te automatyzmy, żeby indywidualna jakość nie szła w przeciwności do obniżenia atrybutów drużynowych.
Starzyński? na pewno, ale czy będzie już gotowy na 100% i może czy na początku nie zdecyduje się trener na bardziej defensywną strategię, a dopiero w czasie meczu na bardziej zmęczonego będzie wolał wpuścić Starzyńskiego.
Steczyk? wydaje mi się, że to jest zmiennik Szczepana więc praktycznie go odrzucam skoro za pewniaka uważam Szczepana.
Bartolewski ? na pewno przy wariancie z czwórką lub defensywnym z niby 3, ale tak naprawdę defensywnymi wahadłami mógłby grać.
Letniowski, Długosz ? też wydaje się, że w wielu wariantach mają szanse, ale czy pokazują się jakoś zdecydowanie lepiej by uważać ich za pewniaków? raczej nie
Firlej? Barnowski? rwalizują nie tylko ze starymi, ale i na ich pozycje byli tez i inni nowi sprowadzeni.
Dlatego pytań jest bardzo dużo i to już sztab jest od tego by znaleźć na nie możliwe najlepsze odpowiedzi.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Doszły mnie słuchy, że nie ma już biletów na Lubin, coś jest na rzeczy?
Aha admini, zróbcie coś z tym forum, bo nie tylko mnie bierze ku***ca, z komunikatami typu niedozwolone IP, ku*** nawet z komórki są problemy.
Pomaga użycie przeglądarki TOR.
Aha admini, zróbcie coś z tym forum, bo nie tylko mnie bierze ku***ca, z komunikatami typu niedozwolone IP, ku*** nawet z komórki są problemy.
Pomaga użycie przeglądarki TOR.
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW
-
- Kontakt:
Bilety na Lubin rozeszły się na FC, otwartych zapisów nie będzie.